Задават ли се вече сняг и студ,с КУКИ и КЪЛБЕТА тук създаваме уют

• 104 950
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря, и аз Carmela Biscuit!
От миналата година си мечтая да си изплета шапка, но като не съм майстор се чудех как се плете. Ще се пробвам да направя този модел.

# 316
Carmela Biscuit,
жива и здрава да си за описанието на модела! От миналата година съм се навила за такава шапка, а пък се оказаха доста модерни тия свлечените неща... Simple Smile Чудех се дали се плете на 1 или 2 игли...
Сега малко ще се изложа, но как се плете оризова плетка? newsm78

# 317
  • София
 Hug
Оризова плетка - една бримка лицева, една опакова, редуваш така до края.
На следващия ред тази, която е плетена лицева, се плете опакова (гледано от лицевата страна),
а опаковата - лицева, и така нататък, т.е. трябва да получиш нещо като шахматно поле от лицеви и опакови бримки.
За филмчета и други указания - на английски се нарича moss stitch или seed stitch

# 318
Свързах се с тях по електронната поща - marketing@bulgaria-k.com - и ми изпратиха електронен вариант на каталога . Информираха ме ,че сайта още не работи за поръчки от България , много бяха любезни и ми отговориха много бързо.

Имат страхотни преждички , аз не съм любителка на вълната и изкуствените материи и смятам памука за идеален , а те имат чудесна колекция.Като ми дойде преждичката ще се похваля , а вие ще помагате с идеи. Избрах си разкошно червено Simple Smile

А могат ли да се поръчват малки количества  - 100, 200, 300г от цвят? С куриер ли идват и на каква цена доставят?

Здравей кокошчице ,

Извинявай , че сега отговарям , но не съм влизала , малко се разболяхме в къши. За количествата не съм питала ,но пък и със 100 грама какво да се изплете ?Моята преждичка дойде , опаковани са  10 кълбенца по 50 гр заедно (ше ви кача снимки след малко) и платих около 5 лева за доставката.

Hug

Със 100г нищо не става, разбира се,  Blush имах предвид ако искам от три цвята  по 2-300гр например дали става. Или трябва цял пакет да се купува.

# 319
 Hug  newsm51  Огромно благодаря за подробното обяснение Carmela Biscuit
като направя ще покажа,дано да стане,иска да е така виснала назад  Thinking

# 320
И аз благодаря Carmela Biscuit, нямам търпение да си довърша шалчето за да мина на шапка!
И просто понеже стана дума за плетене в кръг, на теория съм чела че може или с повечко игли 3-4-5 или с обръч, но навсякъде имат едни къси обръчи и евентуално с дълъг но като се вади между бримките. Исках да попитам като плетете толкова шапчици в кръг дали ползвате някакви спецялни обръчи или този трик с издърпването на въженцето на обръча между бримките? Аз като че ли такива къси обръчи не съм виждала по магазините ...

# 321
Мечо, тук няма такива къси обръчи. Просто не внасят! В Чужденеция има такива със сменящи се накрайници и кабели/корди - http://www.purplelindacrafts.co.uk/knitting-needles-135-c.asp

# 322
Аз винаги съм предпочитала да ми е дълга кордата, не знам защо... сега се замислям, ако е за шапки, както на Карамелка последното бижу, колко дълъг трябва да е обръча, за да е по удобно и да не придърпваш?  newsm78   
Карамелка, шапките са прекрасни, и аз Благодаря за описанието!  Hug / А манекенката е голяма сладурана ! /

# 323
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аз пък от асортимента в магазинчето, което ми е под ръка останах с впечатление, че нямат дълги обръчи.  newsm78 Имам стари, които са с дължина на кордата около 70см, а новите са с дължина на кордата около 40 см. Колко къси са късите Пуфи, че съм изгубена в превода? Ако е нещо дребно бих го плела на 5 куки.

# 324
Hug
Оризова плетка - една бримка лицева, една опакова, редуваш така до края.
На следващия ред тази, която е плетена лицева, се плете опакова (гледано от лицевата страна),
а опаковата - лицева, и така нататък, т.е. трябва да получиш нещо като шахматно поле от лицеви и опакови бримки.
За филмчета и други указания - на английски се нарича moss stitch или seed stitch

Много благодаря!  bouquet То си трябва от време на време ограмотяване  Peace

# 325
А някой може ли да обясни на разбираем език как се плете този модел:

Четох, че е на 5 игли, но как точно става?

# 326
# 327
здравейте цял ден търся как се плете тази шапка и нищо не намерих  Cry
моля ви помогнете ако знаете благодаря ви предварително[/img]/img]
http://ny-image1.etsy.com/il_fullxfull.203620365.jpg

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 00:14 от dessi_mama

# 328
Кармела, отново страхотна шапка! И манекенка, разбира се! Heart Eyes
Това, което споделяше за преждата (Самъра на Ярн Арт) го изпитах и аз, като си плетох зелената рокля. Мислех си, че причината е в мен, по-точно в сухата кожа на ръцете ми, в която се закачаха вискозните влакна....По-неприятното е, че се закачат и вече изплетени - ту за гердана, ту за някоя гривна или часовник.Joy

Къси, много къси обръчи съм виждала в магазина за прежди (скъпите!) срещу Александър. Въобще не проявих интерес за цените им, защото аз обичам да плета на дълги. Дори и да плета в кръг, не ми пречи да си изтеглям кордата.

# 329
  • София
Момичета, благодаря от сърце  Hug Heart Eyes

За Самъра на Ярн Арт: много ме е яд, че се подведох и си го купих втори път, въпреки че
и след първия ми опит с него (на 2 мм обръч) се бях зарекла никога да не плета тази прежда.
Но всички продавачки така я хвалят, изглежда добре на кълбо и има разнообразие от цветове
и пак се изкуших. Освен че вискозната нишка не е обработена и се раздърпва и при плетене,
и при носене, дългият метраж на 100 м, който е доста изкушаващ, всъщност прави дрехата лека и
особено за рокли не позволява красиво тежко диплене и падане, което се получава при 100% памук
или други по-качествени прежди. Бях си взела черния Самър за малка черна плетена рокля,
но стигнах до хълбоците (поне 2 седмици труд нахалос) и се отказах - стоеше ми евтино и раздърпано  Sad
Много ми се иска да пробвам прежда като тази Lana Grossa Setanova,
да видя има ли разлика при тези цени  Mr. Green Но 85 лв. за 300 г  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт