паркинг към метрото

• 17 457
  • 70
  •   1
Отговори
Здравейте,
искам да споделя с вас възмущението си от новата система за плащане на паркинга към метрото. Значи, от миналата седмица усилено се мъчат да въведат платения паркинг (до сега беше безплатен). Казвам “мъчат се да въведат“, защото е наистина някаква драма. На няколко пъти попадам на люти скандали между служители и клиенти. Аз самата съм клиент и вчера вече ми преля чашата. Паркирам си на паркинга, съответно си взимам билетче от автомата на бариерата с начален час. После на касата си взимам някаква чип карта. С тази карта трябвало да пътувам - да се чекирам на влизане в метрото и вечерта след бач, на връщане. Един вид, картата е заредена за две пътувания (все едно 2 билета). Аз изрично им казвам-имам си моя карта за цялата градска мрежа. Неее, не можело с нея да пътувам, нея да си я ползвам през деня, ако ми се налага. Ще плащам ли за тази чип карта? Не, тя била само за доказване, че съм ползвател на метрото (цените за паркинга са различни за ползващи метрото и за ползващите само паркинга, без метрото). До тук добре. Връщам се вечерта и отивам да се разплащам на касата, като съм си сметнала -първите два часа безплатни, после по 50 ст./час, трябва да дам 4 лв. Оказва се, че ми искат 6лв – 2 лв са за чип картата т.е. два пъти плащам за една и съща услуга (пак казвам - аз карта за метрото вече съм си купила). Та така, много се ядосах. Писах днес на КЗП. Не ми е за 2-та лева, ама не е нормално това. Съвсем отделно е фактът, че тези цени са прекалено високи и няма да олекотят трафика по този начин, ама това е друга тема. Е това е, да се надяваме, че ще си оправят абсурдната система и , че ще пуснат някакви абонаментни карти на нормални цени.

# 1
Не съм сигурна дали разбрах каква карта точно имаш-за цялата градска мрежа ли?Тогава би трябвало паркинга да ти е безплатен.

# 2
Да, за цялата градска мрежа. Но паркинга не би трябвало да ми е безплатен. Не в това е проблема. Проблемът е, че си платих два билета (чип картата), а отделно си заплатих и за паркинга.

# 3
  • София
Това е голяма простотия, наистина ли така е организирано?  ooooh!
Паркинга на Цариградско ли е това?

# 4
Да, на Цариградско. Ако нямаш твоя си карта, и си караш на билети, мисля, че няма проблем т.е. проблемът е само, ако си с карта, както съм аз. Голяма простотия наистина и дано го променят..касиерката каза, че уж щели да я оправят системата, само не мога да разбера защо са я въвели, като не е оправена ooooh!

# 5
  • София
Доста странно и изнервящо бих казала. Аз преди няколко дни паркирах и изрично сутринта попитах и съответно ми казаха че е безплатно. Вечерта се наложи да връщам назад от бариерата, защото паркинга междувременно беше станал платен Mr. Green Луда работа. Охраната ми обясни същото което и nikitto е описала. Само не разбрах като си платя 2 лв за чип картата къде са в същност безплатните два часа.... Laughing

И между другото гласуваха мисля официално ,че ако имаш карта за цялата градска мрежа паркинга ти е безплатен. Но не разбрах как ще става таксуването в тези случай.

На мен майка ми ми даде страхотната идея да спирам на паркинга на Метро .... Heart Eyes и оттам хоп по стълбичките и съм на метрото.
Не знам дали някой го е пробвал вече, а също се чудих мога ли да влеза в паркинга на метрото от едната страна и след една или две минути, колкото да пресеча Цариградско,да излеза от другата? Би трябвало да има някакъв безплатен времеви диапазон.

# 6
И МЕТРО ще се усетят, и ще сложат пак бариерите....и това не е решение. Просто повече хора трябва да пишете до Градска мобилност, или там който ги стопанисва да е безплатен ако имаш карта за цял месец. Аз смятам,че така е редно.
Поне в друга държава беше така (не е в Европа)--паркираш безплатно, просто се чекираш с твоята си карта за метрото и на паркинга....

# 7
  • София
Че то на паргинга на Метро вече няма места през деня  Laughing Не се бях заглеждала, но онзи ден ходих да пазарувам и се облещих.
Никъде не го направиха, като хората това с паркингите по метростанциите. Поредната недомислица. Аз пътувам от станция Сливница. Паркинга е за 15- 20 коли, като на него обръщат и три рейса. Познайте на булеварда дали не се паркира, по тревните площи, тротоарите............... а бе навсякъде. И не може да се сърдим на хората.  Peace

Този на Цариградско не съм го ползвала, но предполагам, че трябва да се пуснат повече жалби, та дано някой се чукне по кратуната  Laughing

# 8
  • София
Аз не съм го пробвала този вариант с паркирането на Метро или Техонмаркет (в краен случай), но засекох времето на пътуване от Цариградско до НДК с прекачване на Сердика.
Резултата е 40 мин пътуване от Дружба 1 до НДК с метрото. Много ми се вижда.
Sad

# 9
Сега май вече е отпаднало това с двойното плащане за едно и също нещо т.е. така поне твърди едната касиерка, че вече можело да си се чекирам с моята карта за цялата градска мрежа, а не да купувам и чип карта, но не съм пробвала дали е наистина така, защото вече хич им нямам вяра, всеки ден ново 20. Дори да са оправили този проблем, 4 лв на ден пак е адски много и е нерентабилно. За сега паркирам отстрани до Интерекспо на един безплатен паркинг, но после, за да се завъртя, трябва да ходя долу до детелината на цариградско (за Младост , Дружба и пр.). Там се получават задръствания и е кофти. Ако го ползваш паркинга само за обратен завой, би трябвало да е безплатно, и да става влизането и излизането само с билетчетата от бариерата.. Като цяло положението ми е много неприятно, не е нормално да са направили паркинг за 1300 места и да седи празен, а хората да ползват на магазина Метро паркинга и какви ли не други места - просто е типично по бг, какви са тея цени, какво е това чудо! И нямат някакви абонаметни катри за цял месец на преференциални цени. Абе много съм раздразнена. От КЗП не ми отговориха нищо.

# 10
  • София
Аз не съм го пробвала този вариант с паркирането на Метро или Техонмаркет (в краен случай), но засекох времето на пътуване от Цариградско до НДК с прекачване на Сердика.
Резултата е 40 мин пътуване от Дружба 1 до НДК с метрото. Много ми се вижда.
Sad

Отнема време прекачването, чакането на влак, но иначе е много по- бързо от всеки останал вариант. От Сливница, където се качвам аз, до Цариградско шосе е точно 30 минути, ако не слизам и чакам друг влак в Младост 1  Peace

Никито, не е ли много скъпо по 5- 6 лева на ден за паркинг? Все си мислех, че ще измислят нещо тия.

# 11
Да, много е скъпо, а както и да го смятам под 4 лв не падам. За сега нямало някакви карти за цял месец примерно. Той паркинга, когато беше безплатен, нямаше повече от 100 коли вътре, та какво да говорим въобще..Според мен трябва да е безплатен з аползватели на метрото или да е 1-2 лв/ден, не повече..

# 12
  • София
И аз мисля, че трябва да е безплатен за тези окито пътуват с метрото. дали можем да направим нещо?????

Никито, този паркинг до Интерекспо ли е точно? Намират ли места спокойно?

А иначе тези 40 минути ги засекох като почти не чакахме влакче. Много странно ми се стори.
Но наиститна отнема веме придвижването от едната в другата линия на Сердика.

# 13
Намират се сега без проблем, но после въртенето ми е проблемът.

# 14
А някой ползвал ли е вече буферния паркинг на спирката на Джеймс Баучер? Там дали има достатъчно места и как точно става номерът с плащането - доказваш, че си пътувал с метрото с билетчетата на излизане от него ли? Аз още не съм се престрашила да ходя с колата до там и да им ползвам прехвалените буферни пакинги, обаче често пътувах до ГМ Димитров, когато линията беше само една и там се мъчех да оставям колата. Тротоарът е достатъчно широк, паркинг на практика за повече от двайсетина коли има - неудобен и претъпкан  по всяко време. За капак сложиха колчета, да не се спира на тротоара - той е широк към 7-8 метра там. И за мен си остава загадка къде всищност може да се паркира точно там  в момента newsm78

Общи условия

Активация на акаунт