искам да споделя с вас възмущението си от новата система за плащане на паркинга към метрото. Значи, от миналата седмица усилено се мъчат да въведат платения паркинг (до сега беше безплатен). Казвам “мъчат се да въведат“, защото е наистина някаква драма. На няколко пъти попадам на люти скандали между служители и клиенти. Аз самата съм клиент и вчера вече ми преля чашата. Паркирам си на паркинга, съответно си взимам билетче от автомата на бариерата с начален час. После на касата си взимам някаква чип карта. С тази карта трябвало да пътувам - да се чекирам на влизане в метрото и вечерта след бач, на връщане. Един вид, картата е заредена за две пътувания (все едно 2 билета). Аз изрично им казвам-имам си моя карта за цялата градска мрежа. Неее, не можело с нея да пътувам, нея да си я ползвам през деня, ако ми се налага. Ще плащам ли за тази чип карта? Не, тя била само за доказване, че съм ползвател на метрото (цените за паркинга са различни за ползващи метрото и за ползващите само паркинга, без метрото). До тук добре. Връщам се вечерта и отивам да се разплащам на касата, като съм си сметнала -първите два часа безплатни, после по 50 ст./час, трябва да дам 4 лв. Оказва се, че ми искат 6лв – 2 лв са за чип картата т.е. два пъти плащам за една и съща услуга (пак казвам - аз карта за метрото вече съм си купила). Та така, много се ядосах. Писах днес на КЗП. Не ми е за 2-та лева, ама не е нормално това. Съвсем отделно е фактът, че тези цени са прекалено високи и няма да олекотят трафика по този начин, ама това е друга тема. Е това е, да се надяваме, че ще си оправят абсурдната система и , че ще пуснат някакви абонаментни карти на нормални цени.

и оттам хоп по стълбичките и съм на метрото.