паркинг към метрото

• 17 463
  • 70
  •   1
Отговори
# 15
  • София
А някой ползвал ли е вече буферния паркинг на спирката на Джеймс Баучер?
Срещу блока ми е точно, още не е готов Peace

# 16
А някой ползвал ли е вече буферния паркинг на спирката на Джеймс Баучер?
Срещу блока ми е точно, още не е готов Peace
Ох, благодаря ти много! Току-виж се бях запътила с автоНобила сутрин с намерението "спокойно" да използвам новите придобивки към метрото....Как не ги е срам - а синята и зелената зони си важат - нищо, че има неработещи паркинги!

# 17
Муци,
Да, паркинга е от западната страна на Интерексо. То е обособен паркинг.
Аз друг проблем си имам със станцията на Цариградско, ама не е по темата...

# 18
  • София
Е, кажи какъв е де. Темата може да е полезна за всички и без да е толкова строго по темата  Wink

# 19
Ще споделя, защо да не го направя.
Аз живея в Дружба 2. На една ръка разстояние от метростанцията. Като я откриха, три дена се говореше за недоразумението да сме толкова близо до удобството - метро и да не можем да го ползваме нормално. Защото никой не е помислил как жителите на този квартал да стигат до метрото. Толкова не можаха да направят една пътека. Какво ли не четох.
Че тази метростанция не била предназначена да се ползва от дружбенци  newsm78
Че имотите в близост били частни и не можели да направят пътека  newsm78 Да бе, да. Само че единия имот си е общинска собственост. И има ред начини да се помогне на хората. Процедури има разни.
Лично аз не знам на колко места писах и не бях само аз.
И всяко чудо за три дни.
Пуснаха някакъв измислен автобус (уж довеждащ), който е с интервал на движение 30 минути и обикаля през 9 планини, за да стигне до спирката. Дали ни върши работа? НЕ. Ама така общината си изми ръцете, че е направила нещо за хората   ooooh!
Лично аз, ако трябва да отида до този автобус - имам около 10 минути пеш до спирката му; после да го изчакам ... безумие.
В същото време за 10 минути стигам до спирката на метрото. Ама по един баир. По който хората си направихме едни пътечки. Сега става, ама като завали? Ами като падне сняг?
Искам тези, които отказват да намерят начин да ни помогнат на нас, живеещите в Дружба 2, и намират ред причини да намерят време и да излязат от топлите си кабинети. Да дойдат и да се опитат да се качат в автобус 204, за да отидат на работа или да се приберат след работен ден у дома.
Дълго стана. Ама се ядосвам на ситуацията и се паля  Embarassed

# 20
А, аз пък каня общинари да се повозят на "довеждащия" крайградски автобус 98 със същия интервал на движение в пикови часове, в извънпикове - 40-45 минути откарва, пък после за три минути да се спуснат от Дж. Баучер към центъра. То аз докато стигна до Дж.Баучер е проблема, след това мога и пеша да си сляза до НДК. Ама не - метро били направили! Както сега разбирам и с екстра - неработещ паркинг към него. Това за Дружба 2 ако е вярно е поредния абсурд. Мисля на поредната кандидаткметска кампания да повдигна тези и някои подобни въпроси от неудобното ни и недомислено битие. Цялата работа е там, че тези, които взимат решенията не ползват метро, паркират си безплатно в цяла София и прочее. И със сигурност не знаят какво е интервал на движение 30 минути при минус 15 гр. зимата например.

# 21
  • София
Алейша, то си е за ядосване, но доста шум се вдигна , а накрая един никакъв автобус.

# 22
За жалост ние сме потърпевши. Ясно ми е, че не може метрото да обслужва всички. Но има случаи, в които много малко е необходимо. И хората ще знаят кой го е направил. А сега аз за "моите" общинари как да кажа добра дума? Не мога. И за софийските не мога. Защото е важно да прережат  лента, да си запишат актив. Аз се ядосвам, че като не им се излиза от кабинетите да се запознаят на място с проблема, поне могат да следят в и-нет какво се пише. А то се пише много. Ама и това не правят.
А този автобус Муци, 114, е като трамвая 23...

# 23
  • София
Да, знам за този проблем на хората от Дружба, които са зад Експо център. Наистина е уникална тъпотия, че една пътека не направиха.
А всъщност сутрин от този 114 на спирката на Метро / магазина/, където е последната му спирка и връзката с метрото, слизат много малко хора  newsm78 Всяка сутрин ги гледам, защото аз пък на същата спирка чакам друг рейс. Значи не го ползват толкова много хора  Peace

Алейша, знам, че ви е писнало , но не можете ли отново да надигнете вой. Ще прозвучи бана.но, но наистина взе да ми писва от тая държава. Как пък едно нещо не стана нормално, как пък идиот до идиота го решават.

# 24
abet, благодаря за разбирането.
Но една птичка пролет не прави.
Има някакво движение измислено: druzhba-sofia.com
Но е видно колко е посещавано.
Има и група във фейса, където положението е същото.
В ето този сайт също има много коментари: http://www.skyscrapercity.com
И на мен ми писва от това, което става в държавата.
Ама ми писва и от хората. Защото искаме, вдигаме шум. Ама като се стигне до необходимост от реални действия - всички изчезват.
Имаше идея да се съберем и да си оправим пътеката. Поне. Ама никакъв отзвук.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 09:56 от Alleisha

# 25
Да, наистина за хората от Дружба е много неприятно. И наистина манталитета и на управляващите и на обикновените хора е ужас. Не знам какво може да се направи. Те сега сляпи ли са например, че никой няма в паркинга, а всички коли са навън. И сигурно си мислят, че е скръндзав народа, и гледа да мине тънко. Бе думи нямам. А вие , ако ги залеете с жалби/молби към общината дали няма да се решат за една алейка да ви направят..

# 26
  • sofia
Аз не съм го пробвала този вариант с паркирането на Метро или Техонмаркет (в краен случай), но засекох времето на пътуване от Цариградско до НДК с прекачване на Сердика.
Резултата е 40 мин пътуване от Дружба 1 до НДК с метрото. Много ми се вижда.
Sad
Май с 604 ще ти отнеме същото време.

А това да си купуваш насила билет (в случая карта) при положение, че имаш е пълна дивотия!
Въобще трасето на метрото е абсолютно недомислено, щом не отменя даже и една автобусна линия, която обслужва Младост или Дружба...и Цариградското си е все толкова задръстено

# 27
  • София
Ами май да, Веси1,....само където автобуса ми спира под носа Mr. Green

Освен, ако пътуваме в еднакво време да минавам да ви събирам  към 6.50 по блоковете и дружно да  се изсипваме на паркинга за който пише Алейша. Laughing

# 28
  • sofia
Аз понеже живея в Герман и когато ми се налага да ходя до центъра, паркирам в района на Окръжна болница или Плиска и си хващам тролей или автобус. Мнооого по-бързо ми е, отколкото с метрото.

# 29
Муци,
мен ме устройва предложението ти.
06:50 е идеален час за мен. Наистина   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт