Вегетарианство и недоразвит плод?

• 6 683
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
  • в сърцата на децата <3
Аз също не ям месо, а особено след като забременях не мога да го гледам изобщо,също така риба. Киселото мляко въобще не ми понася и само повръщам от него. Резултат- минус 3 кг. Много се притеснявам, че бебо не получава почти никаква храна от мен  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Не знам какво да правя...
Аз свалих 5 килограма и нещо за първите месеци, не се притеснявай. Бебето си взима всичко, което му е нужно, в твоя организъм ще е в дефицит. Скоро ще ти мине гаденето и ще започнеш да се хранииш нормално  Peace

# 31
Аз също свалих 3 кг през първите месеци.
Не бива да те притеснява това-бебето си взема всичко необходимо от мама.
Само се насилвай да пиеш повече течности.
Имаш време да качиш,живот и здраве. Peace

# 32
  • Sofia
stefelan[/b  стискам палци за леко раждане и да не забравиш да се похвалиш като родиш  Simple Smile Simple Smile

# 33
  • където мечтите се сбъдват
stefelan[/b  стискам палци за леко раждане и да не забравиш да се похвалиш като родиш  Simple Smile Simple Smile
Благодаря  Hug Непременно  Simple Smile

# 34
  • София
И аз съм вегетарианка от дълги години, детенцето ми е родено съвсем в норма. Неконсумирането на храна не би могло да доведе до изоставане в развитието. Лекарят ми знаеше за режима ми и ми предписа витамини. А колкото до избора - сега давам месо, макар и неохотно, защото вярвам в личния избор. По - малко притенения и всичко ще е наред с детенце.

# 35
И аз давам месо на щерката,  именно, защото вярвам, че това трябва да е въпрос на личен избор, а не да го налагам на детето си. Единственото, което ме притеснява са тези ужасни химизирани, антибиотични и хормонални мръвки, с които ни заливат по магазините. Отвратително е! И опасно, махни другото... Наскоро една позната имаше проблем с 4-годишната си дъщеря точно заради пилешкото месо, фрашкано с естроген. От това най-много се притеснявам.  Confused

# 36
За повишаване на хемоглобина аз лично хапвам салатка от червено цвекло и моркови.Голяма хамалогия ми е да си правя сутрин сок от цвекло, та затова на салатка.
Иначе изпитана рецепта от позната вегетарианка е 1 ч.л. коприва запарена в 200 мл. вода сутрин примерно 1 седмица
Не мисля че супер точно мерят бебенцата  newsm78 То пък не може на всички главичките да са с еднакви размери

# 37
Не си втълпяваи глупости че ти си виновна и моето бебче беше малко за седмиците си в 36г.с беше едва 2,100 родих 5 дена след термина 2,700-47см,всичко ще бъде наред Peace

# 38
Майка ми например почти всеки ден е яла месо, докато е била бременна с мен и съм се родила 2,100, така че съм сигурна, че няма връзка!  newsm78

# 39
  • в здрача
По моя скромен опит - в бременността, в която не ядях никакво месо родих по-голямо бебе, отколкото когато ядях. Не съм вегетарианка, напротив - хищник съм. Бях особено голям хищник, когато бях бременна с каката. И тя е хищник. Когато забременях със сестра и не можех да погледна месо, включително и риба. Каката се роди 2.850, а сестра и - 3.580. Иначе двете бременности протекоха почти идентично. Хемоглобина и желязото ми бяха и през двете бременности на макс, просто кръвното ми беше прекалено ниско в първите месеци. А колко ме бодяха в родилно и мен, и малката, да не би да сме рахитични, анемични, с нисък хемоглобин, докато разберат, че просто сме си твърде белички. Малката не иска да яде месо, откакто грабна лъжицата. Не че не съм предлагала, не че не съм я захранвала с месце, просто не иска.
На рождения ден на майка ми в чиниите им имаше пържола и гарнитура. Хапнаха, после си размениха чиниите. Голямата изяде 2-те пържоли, малката 2-те гарнитури и доволни, с думите, ние си изядохме, може ли сега торта, с едни усмивки, как да им откажеш, пък и чиниите празни.

Та, по-скоро си мисля, че това, което ти се яде по време на бременността показва какви ще са хранителните предпочитания след време на детето. Ако се вслушваме повече желанията на тялото си ще бъдем здрави.

Мен не са ме мерили и не са казвали колко ще е голямо нито едно от децата, но на каката и казаха -  3.300 - нормално бебе, а роди почти двумесечно бебе с тегло 4.600. Поредния случай в темата, в който не са познали килограмите на детето, явно таблиците им нещо дават прекалено големи отклонения.

# 40
  • София
.... Поредния случай в темата, в който не са познали килограмите на детето, явно таблиците им нещо дават прекалено големи отклонения.
Много важно е кой "мери и гледа". Макар да са ориентировъчни стойности, на моя доктор съм му имала 100 % доверие и в това отношение. И други, по - фрапантни примери за измерено и реално тегло мога да дам, но да не изместваме темата.
Единодушни сме, че вегетарианският режим на хранене на майката влияе, но не и върху теглото на бебето. Моят лекар ми каза: "Не си яла 15 г. месо, сега няма заради това да проядеш".

# 41
  • Шумен
Преди да забременея месото и да го има и да го няма на масата не ми е било проблем, хапвах но не всеки ден. Като забременях в началото помня как един единствен път ми се преяде свинско (постоянно ми се преяждаше нещо) а като ми го сервираха го оставих в чинията. После до края месо не погледнах. Децата ми са доносени, макар че едната е с близо килограм по-малка от сестра си. Родиха се 2900 и 2100, 10 дни преди термин, а 3 седмици по-рано питах лекарката като ме гледаше на ехограф колко са (и да ги е мерила при другите прегледи не ми е казвала), голямата беше измерена 2900 а малката 2500  Laughing

# 42
аз доста време не ядях месо преди да забременея първият път, по време на бременността също - веднъж месечно риба и пилешко е било всичкото. Детето се роди 3.500 и 50 см абсолютно здраво, доносено бебе - 2 дни преди термин Wink
с втората бременност ядох си вече месо редовно- бебо се роди 3.130 и 51 см - 18 дни преди термин Simple Smile
Сравнявай! Разлики фатални НЯМА от това дали ядеш месо или не Peace

# 43
  • Bapнa
Аз цяла бременност не можех да ям месо - ядох известно време само русенско варено  Sick то пък едно месо ... Нищо му нямаше на бебо. Надявам се и при вас всичко да е наред   bouquet

# 44
  • където мечтите се сбъдват
Искам да попитам дали има майки вегетарианки или такива,които са консумирали много малко месо през бременността и са родили здрави и доносени деца?
Проблемът е такъв,че аз съм вегетарианка от 10 години преди да забременея.Ям си всичко останало,просто не обичам много месо.През бременността започнах да хапвам от време на време месо,но рядко.Сега се оказа,че в 38 г.с. на прага на раждането бебчето ми е едва 2300 гр  Confused и според лекарката аз съм виновна за това  CryПреди 4 седмици беше 2000гр и си наддаваше добре,а сега изведнъж какво стана...По принцип не се очаква да бъде едро бебе,защото и двамата с бащата не сме едри.Всичко с плацентата и кръвотока е наред и се чудя толкова ли е важно това пусто месо и аз ли съм навредила на бебето си  Confused Ще съм благодарна,ако майки,които са минали през това ми отговорят.
Момичета,в крайна сметка родих в 41 г.с. бебче 3350 и 51 см  Heart EyesТревогите ми се оказаха напразни.Веднага след горепосочения преглед си запазих час при друг гинеколог,който ми каза,че бебчето със сигурност има 3 кг.А,името на първата лекарка,която си изля злобата върху мен,когато разбра,че няма да я избера за раждането е Иванка Ковачева от Бургас  Sick

Общи условия

Активация на акаунт