Пазарджик - 48

• 67 879
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Не е толкова малка корекцията Grinning

И пак са много Confused

# 541
Аз така съм чула Laughingи даже си мислех ,дали ще спят по две на легло Laughing

# 542
  • Пазарджик
За помещението, което ни показаха - твърде много са. Но какво да се прави. На ясла само бяхме записани - почти не е ходил, накрая като исках да го пусна малко, ми казаха да съм си го гледала в нас. Сега с градината се надявам малко по-отговорно, но Господ знае и стари баби...

# 543
  • Пазарджик
Моето дете е в Гагарин, немога да се оплача, но пък и възхитена несъм. Ама аз и неразбирам как може да е много хубаво на градина. Все пак мнението ми е че за самото дете е по-добре да ходи на градина и затова ходи, толерантна съм към учителките и неочаквам да го гледат по-добре отмен. Интересно е че детето ми не е научило нито една лоша дума или действие от градината, такаче явно госпожите се справят. Абе по разказите му, госпожите са добри но само знаят да наказват, а децата са много шумни. Не иска да ходи на градина заради децата, не заради госпожите, това мисля е показно. Много се боледува в градината, за което обвинявам родителите на децата, пускат ги болни и недолекувани. За мен решението е повече градини, повече групи, по-малко деца в група и  съвестни родители.

# 544
във връзка с програмата на ДБМ-Пазарджик, "ПРИЕМИ МЕ-всякодете у Дома, не в Дом!" - подпомагане на приемни родители

спешно се нуждаем за приемна майка с момиченце на 6 год. и половина и момченце на 5 год, от дрешки, книжки, играчки и всичко от което можете да се разделите безвъзмездно и да го дарите на деца изведени от институция.

можете да пишете на всеки от доброволците, на стената ни във ФБ или тук..  Hug  bouquet
Чак сега прочетох този пост! Имам момче на 6 години и съответно - омалели дрешки и обвуки, които биха били подходящи да това моченце. Нужни ли са още за него и с кого и как да се свържа, за да ги предам /нямам "Фейбук"  newsm78/

# 545
да почна отзад-напред  Grinning

скуби-ду - да все още имаме належаща нужда от дрешки и обувки за момченце на 5 год.
Варианта да предадеш дрешките са няколко:

Лили (г-жа Стихийно бедствие) е отговорник по тази ни програма. Телефона и е: 0887499722

Aз съм Гергана - можеш на Лични да ми пишеш , а може и на телефона ми: 0896626217

това е сайта на ДБМ: http://www.fdbm.org/bg/crew_by_city_3.html

Ще се стараем и Благотворителната ни тема в БГ МАМА да я поддържаме с актулано инфо - за тези коиото нямат все още FACEBOOK: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=509922.msg25183611#msg25183611

НАЙ-новата ни акция е съвместно с детска млечна кухня МАКАРОН: http://makaron.bg/makaron-inside/giving-smiles.html

сега за детските градини: аз доколкото разбрах покрай Базара ни, кмета ни иска ВСИЧКИ директори на детски градини да ги направи на МАНДАТЕН принцип - по 4 години - ама дали с конкурс, дали по други критерии - не разбрах - и аз съм ЗА! това.

# 546
Простете,че не пиша често  Embarassed

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ   bouquet Hug
/малката ми порастнала барби със жълтичкото

# 547
не можем да не се похвалим с най-новата акция на Движение на българските майки - Пазарджик и Детска Млечна Кухня МАКАРОН!

ще копирам направо от ФБ, за тези които все още нямат:

Цитат
Приятели, с огромно удоволствие ви представяме нашата най-нова инициатива, която е по ПРЕДЛОЖЕНИЕ и ПРОЕКТ на нашите партньори Детска Млечна Кухня "МАКАРОН".

Позволяваме си да цитираме техния план за подпомагане на програмата ни за стипендианти "СТЪПКА НАПРЕД"

план: Подарявам усмивки! ( http://makaron.bg/makaron-inside/giving-smiles.html )

"Скъпи приятели,
от дълго време се опитваме да измислим начин, чрез който да ограничим употребата на пластмасовите опаковки за нашите храни.
Знаем, че отпадъкът, произведен от тях, вреди на природата и постоянно се страхувахме от деня, в който ще видим някоя смачкана опаковка на МАКАРОН, която да се търкаля редом с обичайните отпадъци по поляните наоколо.
Тази въображаема картина постоянно ни натякваше, че не правим достатъчно за природата си, а нашата кухня не е напълно "зелена".

За наше съжаление, колкото и да се опитвахме да намерим алтернатива, пластмасовите опаковки се оказват единственото позволено от закона средство за разпространение на прясно приготвена храна.
След като разбрахме от безброй места, че нямаме друг избор, започнахме да развиваме идеята за обратно събиране на използваните опаковки, и не след дълго вече имахме готов проект и план, по който да превърнем идеята в реалност, но освен това имахме и съюзник - Движението на Българските Майки - гр. Пазарджик!

Подари усмивка в няколко лесни стъпки:

Стъпките наистина са лесни:
1: Изплаквате опаковката след хранене;
2: Отрязвате я с ножица или я смачквате;
3: Изхвърляте я в контейнера за опаковки в нашите пунктове.

Това е! Лесно е нали?

Ето и хубавата част !

Ние събираме опаковките и ги предаваме на фирма за рециклиране. Така те не се изгарят с останалия боклук, а се рециклират и се превръщат в нови опаковки.
След като фирмата за рециклиране изкупи опаковките, ни изплаща средства, и тук се намесват нашите верни партньори от ДБМ - Пазарджик.

Както много от Вас знаят,  Движението на Българските Майки - гр. Пазарджик се опитва с безвъзмезден труд и благотворителни базари да събере средства за деца в нужда от домовете в община Пазарджик. Тези деца получават стипендии, за да имат шанс да учат в университет и да заживеят нормален живот.
Разбира се, събраните средства не стигат, за да помогнат на всички деца и те са натоварени с тежкото начинание да изберат кой заслужава повече от останалите.
Тяхната задача в кампанията ПОДАРИ УСМИВКА е да разпределят средствата, събрани чрез Вас, за да помогнат на повече деца в домовете за сираци.

Надяваме се Вие, нашите добри и лоялни клиенти, да помагате всеки ден на тези деца - не с пари, не с подаръци, а с 1 минута време - с 1 рециклирана опаковка.

Оттук идва и името на кампанията, защото всяка една рециклирана опакова ще бъде една усмивка за дете в нужда.

Детска кухня МАКАРОН ще публикува регулярно на сайта си
(http://makaron.bg/makaron-inside/giving-smiles.html
информация за всички събрани средства от рециклиране, за да знаете с колко точно пари помагате на децата."

Движение на българските майки - Пазарджик, също ще ви информира регулярно, колко са събраните средства и къде точно са насочени

Да си пожелаем успех за  тази нова СТЪПКА напред!

отговорник от страна на ДБМ-Пазарджик - Яна Плачкова

# 548
И без друго по принцип в тази сфера човек се изчерпва доста бързо (казвам по принцип, винаги има изключения). Не звучи лошо, стига да гласуват само и единствено родителите

# 549
Мамчета хайде да помагате.Искам да регистрирам близнаците си на ясла в Пз онлайн,но немога да намеря линк.Извинявам се ако ги има в темата но вече ме болят очите от ровене из нета.На 2г и 3мес са децата ми.И да ми препоръчате от коя ясла сте доволна и т н всичко ,което се сетите,защото не съм в Бг и нз как са нещата в Пз.хайде помощ  newsm17

# 550
Мамчета хайде да помагате.Искам да регистрирам близнаците си на ясла в Пз онлайн,но немога да намеря линк.Извинявам се ако ги има в темата но вече ме болят очите от ровене из нета.На 2г и 3мес са децата ми.И да ми препоръчате от коя ясла сте доволна и т н всичко ,което се сетите,защото не съм в Бг и нз как са нещата в Пз.хайде помощ  newsm17
Syni,не знам как ще стане онлайн.Навсякъде искат да се попълва молба и копие от акта за раждане на детето.Няма ли възможност някой оттук да подаде?
Все си мисля ,че септември започват да приемат молби за прием 2014.

# 551
  • Пазарджик
Привет и от мен,момичета!
От малкия са ми останали маратонки №25-1бр.,№26-2бр.,сандалки №25 и 26 по 1 бр.(№26 леко са очукани,че малкия е доста спънат),платненки №26-1бр.,пантофки №27-1бр.,обувки до глезена №26-1бр.
Ако някъде има нужда споделете да ги подготвя и да ги дам.

# 552
Syni,не знам как ще стане онлайн.Навсякъде искат да се попълва молба и копие от акта за раждане на детето.Няма ли възможност някой оттук да подаде?
Все си мисля ,че септември започват да приемат молби за прием 2014.

Здравей,бях ги регистрирала онлайн в Сф затова се надявах да може и в Пз да стане.Защото в Сф се записват онлайн и след като те приемат тогава се носят документите.Може ли да ми дадеш нещо инфо кога за записванията ?Сега септември 2013 г изпуснахме ли?Леле много кофти а в дядо гугъл нищо не намирам #2gunfire

# 553
Аз подпомагам едно ромско семейство от с.Памидово - много бедни и много честни. Нищо не мога да отделя за други каузи за момента, а до тях помощ не стига. Някой ако ми подари една "дори счупена" (цитирам майката) детска количка лятна или не, ще съм благодарна Blush. Моите две нови ги раздадох на нуждаещи се преди време. Малкото им дете е на 1,5 години.

# 554
  • Пазарджик
Нинка,нашата количка все още стои и съм готова да я подаря на семейството за което казваш.Количката е TSM голяма с 3 гуми (външни и вътрешни),единствено има проблем с предната гума,че не знам дали е спаднала или е спукана,но нямам помпа за да проверя.

Общи условия

Активация на акаунт