Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 831
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • През девет земи в десета
Ха добриутро Hug
Заведох чавето на училище и се приземих пред компютъра.
При нас адаптационният период вече отмина или по-скоро изобщо нямаше такъв.
Ентусиазма на щерката ми идва малко в повече, че сутрин ме вдига в 6 часа  Mr. Green Laughing Днес сутринта ми каза: Мамо, няма нужда да идваш с мене до класната стая, аз ще се оправя сама. Точно като кака си и батко си е. Госпожата каза, че е изключително самостоятелна и няма никакви проблеми с нея. За сметка на това вчера е имало дечица, които са плакали през целия ден. Ходили са на градина, но.....дали пък разликата между едното и другото да им се вижда прекалено голяма newsm78 Май е по-добре, че всичките ми деца са пропуснали ходенето на детска градина. Whistling Нейното лично мнение е, че училището цитирам: "Изобщо не е скучно и ми е много хубаво там, щастлива съм". Laughing

Не успява да изяде всичко, което слагам в чантата, единия от сандвичите винаги се връща обратно ooooh! Да живеят котките Laughing
Госпожата още първия ден каза, да не им даваме пари, че са малки още да се разхождат до лавката, обаче няколко майки са решили да пренебрегнат молбата и пускат децата с по 2-3 лева. Съответно въпросните деца пили сокчета, другите гледали. Сега всички ще трябва да даваме джобни и така.......

Вчера пак имаше две шестици. Погледнах бегло в тетрадката, всичко е написано чисто и спретнато. Забранила съм да трие с гумата, ако не се разбира от дума, ще я махна от несесера.

Картата за телефона е Прима хит, зареждаш със 6 лв., получаваш 30 безплатни минути + 4лв. за разговори извън М-тел. Ако не ни устройва, ще я сменим с детската Прима. Телефона се предава на госпожата още с влизането в стаята. Казала съм, че той е за учителката, да ми се обажда ако има проблеми.

Чантата ни е от ортопедичните, с твърдо дъно и гръб, но не е много огромна. Учебниците се събират перфектно в едната преграда. В другата слагам храната. Девойката я носи от колата до училището, демек 20 метра.

Домашни нямат, нали обучението е целодневно. Една майка искаше да си взима детето на обяд и слушах докато ѝ обясняваха, че не ставало. Децата трябва да са в училището през целия ден, а учителките до 4-и клас ще са две. Отделно имаме учителка по музика, по английски и по физкултура.

Част от тетрадките купувахме заедно и сега сложихме тези, които тя е избрала. Подвързахме само с найлонова подвързия и сложихме етикет. Учебниците ги подвърза синът ми Laughing

Нали вчера получихме програма и снощи помагах да подредим чантата, от днес вече сама ще се оправя.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 09:24 от Зла Гад - Пиги®

# 361
  • София
Здравейте  Hug.
И аз да си кажа за вчерашния ден Laughing. И преди съм писала, че е много разсеян и ако главата му не е захваната за врата сигурно и нея ще я загуби и вчера вече първата загуба е на лице. Загубил си кутията за храна. Не ме е яд за нея, защото кутии под път и над път, но ме е яд, че не си пази вещите и като му казах: "Утре в какво ще ти сложа сандвичите?", той най - спокойно ми казва: "Ще се обадя на тате и ще му кажа да ми купи друга." Впоследствие точно така и стана Twisted Evil. Днес съм му казала да бъде по - отговорен към вещите си.
Другото, което ми направи впечатление е, че не си спомня дали си е купувал нещо от лавката Confused. Бяхме му дали пари и от тях липсват 0, 70 лв. Питахме го купувал ли си е нещо, той първо отговори не, след това аз го питах дали не ги е дал на някой, той "не". След като му казахме, че парите са му по - малко, отговори, че може и да си е купувал, но не си спомня какво си е взел и аз ей такива очи ококорих Shocked. Възможно ли е според вас, да си е купувал и да не си спомня?

Домашни, няма. Раниците от вчера стоят в у - щето и домашни евентуално в събота и неделя ще пишем.
Все още наблягат повече на игрите и по - малко на ученето Laughing.
Вчера беше доста уморен и си легна в 20.30 часа. Не знам дали причината е, че цяло лято спа до 9 - 9.30 часа и сега раното ставане си казва думата или пък му идва в повече у - щето. Надявам се, че е първото.

# 362
За лягането - 20:00-20:30 е в леглото и заспива малко след това. По това време приспивам и сестра му, така че режимът засега е чуден и за двамата Simple Smile Добре че се стъмва рано, иначе нямаше да мога да го накарам да легне  Crazy
Сутрин баща му го буди 6:30 ... докато се събудииииии... да хапне малко.. да се облече.. и в 7:30 излизат. Пред училище се строяват и в 7:50 влизат вътре.

# 363
  • София
аз още не мога да му нацеля нито ставането, нито лягането.... вчера заспа в 21...днес ще се опитам в 20,30 да го сложа.... сутрин май към 7 без 15 ще се опитам да го будя.... в началото на лятото се отказа да спи следобяд, сега каза, че петък, събота и неделя ще спи и следобяд.... той и събота и неделя няма мн да се наспива, че тогава сутрините пък е на айкидо...

# 364
Нещо което ми хареса. Слово за първият учебен ден :
http://liternet.bg/publish12/e_kestner/slovo.htm

# 365
  • София
Нещо което ми хареса. Слово за първият учебен ден :
http://liternet.bg/publish12/e_kestner/slovo.htm

bowuu доста верни неща

# 366
ice, браво на детето! Нашия като нищо ще си ги даде, ще трябва да го предупредя. Защото първия ден децата са искали да му опитат от сандвича и сока и той е дал  Crazy
Марти, напълно възможно е да забрави. Децата са доста объркани все още, на нашия 3 пъти му казахме плика с канцеларията да го остави в шкафчето и вчера си се прибра с всички неща, натоварен догоре с пликчета и т.н. Забравил бил.
Слушам и др. майки споделят, че децата не им казват какво са учили, какво трябва за следващия ден,  забравят, нормално, та те още не знаят къде се намират.
Трябва търпение, повтаряне и комуникация с класната докато свикнат. Така мисля аз де.

# 367
  • През девет земи в десета
При нас лягането вечер е в 8,30, големите и те гасят компютрите до 10 и всичко живо е заспало до 10,30 Laughing Тогава идва моето си време Mr. Green
Алармата ни е нагласена за 7 без 15, обаче зверчето започва да се събужда още в 6 и да пита дали е е време да ставаме. ooooh!

# 368
Здравейте,

Май чета повече темата, отколкото пиша. А и тя се разраства със скоростта на светлината.... Моля, да ни впишете на първа страница и нас - Димитър Стратиев, 7-мо СОУ "Свети Седмочисленици" - град София, първи "Б" клас.
galia_mi, и на мен много неща от линка ми харесаха. Браво!
На нас ни раздадоха книжките "Наръчник за родители" на първия учебен ден. Синковецът е изклюичелно разсеян. Госпожата от занималнята помоли да донесем тертрадки и за часовете там - с квадарти и тесни и широки редове. Бяхаме подготвили няколко и сложих в чантата, казвам си, първия ден, ще му поажа как се слагат нещата, ама се оказа, че той изобщо не е разбрал, че съм сложила и госпожата се наложило да даде такива от друго дете. Също така не е разбрал, че баща му е занесъл торбата по физическо и вчера играл с дънките и ризата. От днес предприемам нова стратегия, всяко нещо той собственоръчно ще постав в чантата и ще приготвя, за да има спомен най-сетне.
Горе-долу иначе му харесва. разказва ми за часовете по музика, физическо, английски. Много, много не говори за писането и математиката. В училище имат стол и се храни 3 пъти дневно, една закуска преди обед безплатно, а обядът и следобедната - ние заплащаме - 2,80 лева.
Ами това е накратко за сега, ако има нещо друго, ще пиша отново.

# 369

Слушам и др. майки споделят, че децата не им казват какво са учили, ...

ooooh! от детската градина е така-нищо не казва! Мълчи кат партизанин Mr. Green

# 370
  • София
Вчера ми сподели какво са учили което и на мен ми се стори странно,защото и той до сега не казваше нищо.Обаче е решил че няма да говори с едната г-жа и незнам защо не казва Wink newsm78 и пише с молив не иска да пише с химикал а учителките искат да пишат направо с химикал  Rolling Eyes
вчера някакви две дечица му искали пари и той им дал но незнае колко им е дал..........не че  е имал много имаше едно левче в него  Simple Smile

# 371
  • Някъде на път....
Моя пък сега започна да ме целува за довиждане.  Rolling Eyes Гледа, че другите деца го правят и той.... Confused Странно ми е, че има желание, защото досега все бързаше да тича към градината и трябваше да го гоня за довиждане, а сега.....  Thinking

# 372
Имаме първото "Браво" в тетрадката!

Много съм радостна! Simple Smile

# 373
  • София
За списъка 68 СОУ "Академик Никола Обрешков" София - първи В клас. Нашите учебници са на Просвета. От вчера имаме работещ стол - 2.50лв. купончето, като след това се отпускали средства от Общината и ставало 2лв. Вчера вече имахме домашно и по БЕЛ и по математика, половината беше написано в занималнята и след това го дописахме в нас с огромно желание. На девойката много и харесва в училище, но все още е много разсеяна, вчера си беше забравила жилетката и влиза с госпожата от занималнята да си я вземе. Каза ми ,че в училище е по хубаво от детската градина , математиката много и харесвала защото госпожата им казала, че тя е царицата на числата: ))).

# 374
  • Mediterraneo
Навсякъде ли си плащате обяда?! Нашият е безплатен.

Общи условия

Активация на акаунт