Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 822
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Тарт, в София се плащат купоните за стола - от 2 до 3 лв са Peace

# 376
  • София
Според мен, целта е да се свържат храни от лявата половина на всеки рафта с такива от дясната половина. И да се направи извод (вероятно), че сандвичите на 1-ви рафт са с 2 повече от пиците. Тортите на 2-ри рафт са с 3 повече от еклерче.тата, а лимоновите сокове на последната полица са с 2 по-малко от малиновите. По подобен начин ще "сложат" по едно столче пред всеки чин и за един чин няма да има стол. Само долу вдясно трябва да се свържат редчетата с еднакъв брой цветя.
Аз много се чудех дали да не се свържат "тематично"Сандвичите реших, че са хлябове,като ги свързахме със земелките/ така изглеждат нещата от втория ред,  които сега разбирам, че са еклерчета.../Тортите-с малките пастички и така...Явно сме сбъркали
Изобщо не съм сигурна как е. Това си бяха моите разсъждения  newsm78 Още не са стигнали до там. Днес вероятно ще го правят в клас и ще видя.  Mr. Green

С тези джобни ме изненадахте. Моята вчера си беше дала резервната химикалка на едно момче на което се счупила и той забравил да и я върне. Казах, че добре е направила като му я е дала, но друг път да се сеща за вещите си след часовете. Тази сутрин майката на момчето вади химикалката и нито той се сеща от кого я е взел, нито моята, че химикалката е нейна  Joy Добре че госпожата се оказа в течение.
Храната от 1-вия ден се споделя с приятелката по чин, но не сандвичите (моята е гнуслива), а бисквитки, наколко зрънца грозде и т.н. Аз нямам против. В класа имат дете в инвалидна количка и е предложила бисквити и на него, което ме зарадва Joy (той и е отказал де).

# 377
Хайде да се разпиша, че като почна работа не съм сигурна ще мога ли да ви изчитам.
Моите зверчета снощи подскачаха до 11ч. ,а още в 9:30 почвам да повтарям прибирайте и се гответе да лягате.
Сутринта го оставих на входа на госпожата, обаче от утре ще го води баща му много рано ( около 7:15) и не знам стаята дали ще е отворена, какво ще прави до 8 :20 не ми се мисли, ще попитам госпожата, кога отключват стаята.
От днес имат стол купона доколкото разбрах е 2,70 лв, за сега слагам сандвич за закуска че още не са почнали да им дават,ама мисля утре да е плод,ако се съгласи.
Джобни не давам.

# 378
Не знам как успявате да ги сложите в 20:30 ч. да лягат, за нас 21:30 - 22 е часа, преди това не става...
Един ден я насилих да легне в 21:30 и тя говори до 22:45 в леглото, няма умора никаква това дете!

# 379
Според мен, целта е да се свържат храни от лявата половина на всеки рафта с такива от дясната половина. И да се направи извод (вероятно), че сандвичите на 1-ви рафт са с 2 повече от пиците. Тортите на 2-ри рафт са с 3 повече от еклерче.тата, а лимоновите сокове на последната полица са с 2 по-малко от малиновите. По подобен начин ще "сложат" по едно столче пред всеки чин и за един чин няма да има стол. Само долу вдясно трябва да се свържат редчетата с еднакъв брой цветя.
Аз много се чудех дали да не се свържат "тематично"Сандвичите реших, че са хлябове,като ги свързахме със земелките/ така изглеждат нещата от втория ред,  които сега разбирам, че са еклерчета.../Тортите-с малките пастички и така...Явно сме сбъркали
Изобщо не съм сигурна как е. Това си бяха моите разсъждения  newsm78 Още не са стигнали до там. Днес вероятно ще го правят в клас и ще видя.  Mr. Green

А аз накарах детето да изтрие и напише сутринта отново домашното Joy
Но имаше подпис, никакъв коментар правилно ли е или не.

За сметка на това, по ЗИП математика, тетрадката е много по-ясна, по определени са задачите и там имаме "Браво!"

П.С.Не зная дали е уместно, но много ми се иска да открояваме по някакъв начин коментарите ,свързани със самия учебен процес.То ясно, че всичко е важно- и емоциите, и джобните, и закуските.Но ако темата е за взаимопомощ, дали да не измислим някакъв начин да намираме по-лесно въпросите и отговорите, отнасящи се до уроците.Просто се чудя дали ще е полезно за всички...Или нова тема ,която да отразява не всички детайли от ежедневието, а по-конкретна за обучението на децата.Разбира се, не става въпрос за тема, в която колективно да "пишем домашни", нашите сме си ги написали отдавна.А за подкрепа, идеи за по-лесно усвояване на материала, помощ при затруднения.

# 380
  • София
Да ви попитам, че съм в чуденка, на колко допълнителни занимания ще ги запишете малчовците?
Ние сме до 17.30 на занималня и се чудя няма ли да й дойде много ако всеки ден ходи на нещо и то след училище???? Иначе им обявиха Таекуондо, което е в рамките на занималнята в училището и танци народни. Танците обаче ги води учителката по физическо. Сигурно е някакъв училищен ансамбъл. Как ги виждате по принцип допълнителните дейности? За допълнително занимание по език мислите ли?

Заниманията по СИП не са ни питали какво искаме,а директно са избрали математика 1 час.
И при вас ли е така? А модул в програмата ни означавало "Игри и отдих".

Иначе с прибирането, бърза да си пусне любимите филмчета...Опитваме се да лягаме по-рано , но преди 22.00 някак не се получава. Сутрин я будя в 6.15, до 7.00 има време за ставане ,миене закуска и обличане. Всичко друго е готово от предната вечер. В училище трябва да сме в 7.50 ч
Сега затвърждаваме най-кратките маршрути за пътуването. Mr. Green

# 381
  • София
Не успяваме  Wink,поне ние.В понеделник си легна към 22.30,във вторник към 22,снощи към 21.30.Всеки ден изместваме часа,но снощи казваше,че не и се спи и иска да чете /това и е традиция в леглото/.Да видим тази вечер дали ще успея да я накарам по-рано да си легне.Най-вероятно не.
При нас няма да има джобни поне до края на месеца.Купонът за стол е 2 лева.Като цяло и харесва,но има неща,които не и допадат.
Слагам разнообразна храна за през деня /нямат закуска/,а сутринта и купих и геврек.
Вчера и онзи ден е имала печатчета и беше доволна.Аз все още не съм виждала какво правят/учат.Утре раницата ще се върне в къщи и ще погледна.
Вчера попитах учителката от самоподготовката дали е нужно в къщи да се упражнява,каза да не я карам,понеже децата са доста изморени след целодневния престой в училище.

# 382
  • Бургас
И на моята часа за заспиване преди беше към 23 часа/спеше след обяд/,и сега едвам се слагаме в 22 часа,но пък заспива бързо.
Купона при нас от 3лв скочи на 3,29 лв.

# 383
  • Пловдив
Дъщеря ми също трудно ляга, а легне ли по-рано - трудно заспива. Снощи легна сравнително рано - 21.30ч., четох й малко и към 22ч. заспа. И това при положение, че е цял ден в училище, след това на танци я водих и доста играят (народни танци). Прибрахме се към 19ч., докато се навечеря, изкъпе, нали все пак трябва и да си я видя малко, не може да легне в 20.30ч. 100 пъти ме пита снощи "Мамо, утре математика, български, български, рисуване, рисуване, нали???"  ooooh!
Светкавица, наистина съвсем уместно си се сетила да се откроява по някакъв начин това, което е свързано с учебния процес, може да е болд-нато или в различен цвят  Peace
При нас по програма успех класната ни е избрала Лего-роботика. За да не се разкъсва процесът след часовете, а и защото тогава ще са изморени децата (или ходят по извънкласни дейности) е избрала през ваканциите да се провеждат заниманията. Което от една страна е хубаво, от друга - не. Взех днес да попълня желание за участие, но не знам кой ще я води - ако е в края на месец май, ние сме на работа, баткото на училище. А трябва да я води някой и след 4 часа да я прибира  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 14:27 от *Буб*

# 384
  • Някъде на път....
Айде днес вече имаме домашно и по български, и по математика....  Wink

# 385
  • София
Моята девойка няма да ходи на нищо допълнително. В училище имат клубове по интереси- един ден плуване, в петък "Мода и дизайн" - това си избра.
Англ. език е 10ч седмично, та...

Домашни ще имат само през уикенда.

Изобщо си нямам идея, какво правят през деня и по какво работят. Девойката отговаря толкова лаконично и с такава досада ooooh! Чакам утре да прегледам тетрадките.

# 386
  • Някъде на път....
.....
Изобщо си нямам идея, какво правят през деня и по какво работят. Девойката отговаря толкова лаконично и с такава досада ooooh! Чакам утре да прегледам тетрадките.

Днес питам: Какво учихте по български?
Отговор: Учихме нещо, ама не помня какво беше...
Аз: А по математика?
Отговор: Офффф, стига си питала бе, мамооооо.....
Пак аз: Добре, последно - домашно имате ли?
Отговор: Ще си помисля и тогава ще ти кажа!

Thinking

# 387

Домашни ще имат само през уикенда.

Едва ли е така? Пишат си през седмицата.
А да пишете през уикенда домашни не ми звучи добре  Rolling Eyes

# 388
  • burgas
Аз мисля тази година да него записвам на разни школи ,той иска на английски но само ако има някакъв СИП в училище.Струва ми се,че ще прекалено уморен след 17 часа да почва наново да се концентрира върху нещо друго newsm78На пролет ще му мислим,зимата ще е така.

# 389
  • burgas
Домашните за понеделник ги пишат в петък на занималнята,нашата госпожа ни каза през уикенда да не ги караме много да се упражняват, а повече игри и почивка LaughingЗопис за първа страница-младежа е в ОУ"Елин Пелин" Бургас

Общи условия

Активация на акаунт