Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 722
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
гумени мечета...уф...щях да предпочитам  даже да няма 6-тици....  на отличниците кой ще им оправя зъбите?

айде сега. от 2 ме4ета на дена ако се разваляха зъбите , то моите отдавна трявба да ги няма. А аз си ги имам вси4ките  bowuu И като си спомня как изхрупквах плик4е с виолетки на неговата възраст  ...

И аз предполагам , 4е е временно. Според мен са им показали "стойността на отценките"
 но ще попитам все пак ... и аз се за4уди защо ли са делили ме4етата на 2 , и после се сетих, 4е може да им показват разликите в отценките ... друго не ми хрумва. Доколкото разбрах пове4е от 2 ме4ета никое дете не е полу4ило.
Та две ме4ета и то мъни4ки ... Sunglasses

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 22:07 от Severina_

# 616
  • София
Моите що мечета са изяли Wink
И не съм забранявала телевизии никакви....само времето е ограничено за гледане. Peace

# 617
Моите що мечета са изяли Wink
И не съм забранявала телевизии никакви....само времето е ограничено за гледане. Peace

Оби4ат ги зна4и. Моите предпо4итат твърдите хрускави бонбони и ми се струва по-лошо, защото според мен по се развалят зъбите като хрускат. но до сега на нито една профилактика не са му намерили проблеми със зъбите на големия. Малкия е на  2 и не съм го водила още. Може да го заведа.
Според мен основното е да се мият зъбите както трябва ве4ер.

А баба му каквато е подробна и разпитва , като се обади и се запо4ва с поуки и въпроси за у4илището и нашия обснява  по телефона ... толкова е смешен .
И после хванала тя баща му по телефона - защо Сашко не искал да разказва какво правят в у4илището, защо нямали всеки ден домашни, какви отценки бил полу4ил, какви са тези ме4ета ... уби ме направо!

# 618
  • София
Не е и от това. Калина до 3 годишна не знаеше вкуса на сладкото- пробва нещо, което сладни и го изплюва. Приучена е да си изплаква устата веднага след хранене, мие зъбите старателно сутрин и вечер, понякога и през деня- и пак 2 кариеса имаше на 5г. Сега, новите долни зъби израснаха с 2 жълтеникави петънца на тях. ooooh! Буквално на два месеца са и.... Още се мотая и не съм я завела на зъболекар.
Дребния е тежък случай със сладкото... Confused

# 619
  • София
Резултата в края на седмицата е две шестици и една петица."Кво толкова,петица.Не е зле"-заяви първолака.

Какви са тези оценки в първи клас,още през първата седмица?Нали нямат оценки?

И при нас има оценки - само шестички когато заслужава Simple Smile - има усмихнати има и намръщени ...

# 620
  • Пловдив
Аз помислих, че става въпрос за печатчета. Стават и половинки, ако се сложи хартийка на половината и после се махне Wink
Ама ми дадохте идея за стимулиране. Само дето не одобрявате мечетата, това изключва и други сладкотии, може би парченце морковче или краставичка  Whistling
Което ме навежда на мисълта, че като предавам нотните стойности в 3-ти клас показвам с ябълка нагледно - цяла нота като цяла ябълка. Цялата нота се дели на две половини, както ябълката. Половината - на две четвъртини, а четвъртината на две осмини. И се смята колко четвъртини има в една цяла ябълка(нота). Естествено ябълката се реже пред тях. Много бързо запомнят, а накрая на часа изяждат ябълката. За тази цел провеждаме упражнението три пъти, за да стигнат ябълките на целия клас. Тъкмо и да запомнят по-бързо  Laughing Laughing Laughing

# 621
Здравейте и от нас:)
Първата седмица беше много добре, Йони е щастлива, всеки ден казва, че е страхотно, дано е така и  занапред  Hug

Ние имаме едно Добре, няколко Браво и една 6 в петък усмихната  Mr. Green Някой каза и за намръщена 6, какво ли значи, 6- сигурно Party

Оказа се, че си носим раницата всеки ден, няма 2 комплекта учебници, както ни бяха казали, парите не стигнали.... така и не разбрах от кой зависи,но това не е най-важното:) Учителката е страхотна  Peace Часовете са понеделник и петък по 4, другите дни по 5, но май си карат повечко време, докато свършат задачките.

И ние сме в програма Успех, ще бъде театрална школа:)

От другата седмица започваме отново английския, тази година по 2 пъти седмично  Peace Тя много иска модерни танци, но още се чудя, че сме адски далече и ще е трудно воденето, но сигурно ще търся варианти да я запишем  Grinning

В понеделник сме рожденници, ще носим торта, сокче, балони, да развеселим обстановката. Но госпожата беше категорична, че ще го направи по време на ЧК и веднага след това продължават ученето  Twisted Evil

Зла вещица, супер си, много уважавам учители , които знаят как да "налеят" материала в главичките  Wink

# 622
  • Пловдив
С ябълки  Joy Joy Joy

# 623
  • София

Практично и вкусно, че и здравословно Simple Smile  bouquet

# 624
  • Пловдив
А, като се замисля може да се направи и с нещо нездравословно  ... Ама едно време моята учителка по пиано с ябълки ме учи и аз така си знам  Laughing

# 625

От другата седмица започваме отново английския, тази година по 2 пъти седмично  Peace Тя много иска модерни танци, но още се чудя, че сме адски далече и ще е трудно воденето, но сигурно ще търся варианти да я запишем  Grinning

При нас има модерни танци в училището и вече записах Вики,тя обаче иска и таекуондо,и плуване,и пиано...... Ще видим какво ще излезе накрая.

# 626
  • София
И аз записах дъщеря ми,но на латино танци.Засега това ще ни бъде допълнителната дейност и евентуално плуване.

# 627
а може и с високо дефицитния артикул тоалетна хартия да пробвате. Цяло пар4енце само за отли4ниците ... да не се налага на двойкаджиите да ходят до тоалетна или да си ходят, но да се нау4ат първо да у4ат  Twisted Evil
по музика нямахме ябълки ... затова ли нищо не вдявах? музиката наред с руския  (граматиката)  и химията ми бяха най-големия ужас  Wink

# 628
  • Някъде на път....
гумени мечета...уф...щях да предпочитам  даже да няма 6-тици....  на отличниците кой ще им оправя зъбите?
Хахахахаха!
Е то не може всичко да е 6.  Wink

# 629
  • През девет земи в десета
Зла Гад - Пиги®, пъдпъдък!  PeaceSimple Smile Имаме една книжка с гатанки по азбуката и от там се сетих. Wink
Сиси, мерси Hug Голямата ми дъщеря учи в педагогически факултет на СУ и по някое време "захапа" какво е Laughing

Сега видях тетрадките......ъъъ, има ли деца, които повтарят първи клас Laughing
Ужас!
Спокойно,няма такива, всички минават Laughing

Това защо ли не ме успокоява Laughing
По тетрадките е само червено, чак се възмутих! Crazy
Няма страшно, госпожата на племенника ми в първи клас, само драскаше по тетрадките на децата, голямо преписване падаше после. В резултат на това хич не му се ходеше на училище и от тази година е при нас в селското училище.
А сега на дребното, гледам пишат шестички с усмивки, дори да не е писала много красиво, явно стимулират децата по този начин да пишат и учат с желание Peace

Тук се самоцитирам, за да не го пиша отново:
Скрит текст:
Вчера реших да разгледаме буквара. Ами...много тъп ми се видя. На някакво издателство "Даниела Убенова" е, издание 2011г.
Има картинки, за които се чудихме с голямата ми дъщеря какво е това.  и съответно не можахме да се сетим. Примерно на буквата "Ъ" има нещо като орел или сокол, поне така изглежда, но кое пиле с Ъ ще да е това......???? После има една кошница със зеленчуци, отдолу в плетката на кошницата букви, за морков сложени "М"-тата, "Р"-тата и "О"-тата, едното вътре е морков, той се разпознава, обаче другите неща, за които хем има букви, не успяхме да разпознаем, иска се въображение, дано децата да го имат в повече....   И като сложили едни имена, примерно Манол, не че е лошо името, но не се среща често и детето вчера слага ударението на "А" като го чете  После, още такива имена: Сирма, Лейла, Анани, Бона, Лино....или Филип има Ферари , още отсега Ферарита. Има също баобаб и боа, та ги гледахме в Гугъл как изглеждат и четохме какво представляват. Ааааа и още нещо, думата НЛО, написано точно така. Първо обяснявах, че се чете ЕН-ЕЛ-О, след това какво значи, а след това пък че най-вероятно се има в предвид летяща чиния, тъй като става въпрос за луната, която била объркана с НЛО 
Хем ми е смешно, хем положението с учебниците, след всеки нов и по-нов учебник става все по трагично.

Не съм гледала учебниците по другите предмети, не посмях, че ще се окаже, че или аз съм много тъпа или пък учебниците на децата за нищо не стават.

Детенце от петък вечерта все повтаря, че било много глупаво да не се учи в събота и неделя. Пет пъти преди това ме попита няма ли да ходи и тези дни на училище.  Laughing Какво щяла да прави сега вкъщи, скучно било и от сорта.... Чантата  за понеделник е приготвена още от петък следобед, веднага след като се прибрахме Mr. Green

а може и с високо дефицитния артикул тоалетна хартия да пробвате. Цяло пар4енце само за отли4ниците ... да не се налага на двойкаджиите да ходят до тоалетна или да си ходят, но да се нау4ат първо да у4ат  Twisted Evil
по музика нямахме ябълки ... затова ли нищо не вдявах? музиката наред с руския  (граматиката)  и химията ми бяха най-големия ужас  Wink
Joy Joy Joy еееее това направо ме разби. От друга страна едно-две гумени мечета дневно едва ли ще са толкова фатални за зъбите. Аз не купувам такива зъбо-развалящи продукти като шоколади, чипсове, снаксове или бонбони и близалки, но пък от прекалено въздържание, после се хвърлят като побеснели точно на тези супер нездравословни храни Laughing това от личен опит. Защото на големите до 5-6 клас правех сандвичи с пълнозърнест хляб и без плод не тръгваха на училище, обаче като ми излезнаха от полезрението по някое време................елате да видите. За това сега на малката ако поиска да изяде нещо нездравословно, което не е особено полезно за зъбите, не я спирам и се оказва,че това са еднократни прищевки, без да налита като невиждала на такива неща, когато не я контролирам.
За протокола нито едно от децата ми никога не е имало кариеси, а голямата ми дъщеря е на почти 22 години.

Общи условия

Активация на акаунт