СЕПТЕМВРИйско слънце грее, мама бебенце люлее.

• 31 622
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Честити бебенца на мама Аlexissss и мама Стефис   bouquet

# 286
Добро утро и от мен! Hug
Честити бебчета на мама Стефис и Алексис! newsm51 smile3525
Как си мерите корема дали е паднал newsm78, Флайбъл обясни ако можеш Blush
Аз отивам да подвързвам учебниците на сина, после имам да гладя доста дрехи ooooh!, че и още една пералня да пера. От вчера вече и чай от малини пия освен арниката, вече се чудя какво да правя за лесно раждане Mr. Green
Августа, и на  теб не ти е било лесно Hug, аз мислих че в другите държави ги обезболяват повече родилките и всичко минава по леко newsm78
Хубав ден на всички! Леко раждане на тези, които са наред Peace, а на мамите с бебета много да ги слушат и да спинкат Heart Eyes.Хайде на разходка, времето  е хубаво 1stroller

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 10:28 от nub55

# 287
Честито на  Стефис и Алексис!   bouquet Да са им живи и здрави бебките и много, много да ги радват!

И една новина  Grinning
sky* си има момченце! Да им е живо и здраво и много да са щастливи  заедно!   bouquet
Подробности за сега няма, освен, че е с черна косичка и сладка муцунка  Heart Eyes

Аз бях на ЖК, никакви изгледи да раждам  ooooh!
 Мерих си корема - паднал е доста  Grinning,

А на мен ми казаха днес на ЖК, че вместо да пада расте на горе. Аз 2 вечери се будя от киселини, за сефте тази бременност  Crazy

Аз да ви питам къде хвърлихте пъпчето? Crazy

На баткото пъпа е в учебник по анатомия пъхнат  Mr. Green (но него ужасно го е страх от кръв  Laughing)

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 11:59 от Lucky*

# 288
здравейте  Grinning от тази нощ връчих на дребчо бибата  smile3532 и да ви кажа направо се родихме с мама, 20 дена го носихме на ръце, направо се счупихме, сега е по-спокойно  Hug

и аз съм по-спокойна, почнах да цедя по 90мл, досега му давах 80мл на всеки 3 часа  Mr. Green

чакам си новата помпа другата събота и се надявам съвсем да се родя   bouquet

хубавото е, че няма колики, и обривите по вратлето минаха  Party

честито на новите мами  Heart Eyes

# 289

Аз бях на ЖК, никакви изгледи да раждам  ooooh!

Ох милата ... още малко  Hug

Ихааа ... Скайче  Crazy ... и ти май си от бързите  Laughing
Честито бебче ... живо и здраво да е и много да ви радва ... чакаме подробности  Hug

Анхелче ... аз също давам биба ... още от болницата даже  Crazy

# 290

Да е жив и здрав!  Grinning

nub55, от темата го научих и аз този номер.  Laughing Заставаш срещу стена, гардероб,
каса на врата или др. и мериш с линия до къде ти стига пъпа - отбелязваш. И така .  Simple Smile
Аз го меря от месец някъде, та имам крива  Laughing. Преди седмица и нещо беше пораснал още нагоре,
та сега "падането" е доста осезаемо на кривата.  Simple Smile

# 291
  • София
Честито на всички нови мами, да са им живи и здрави дечицата:)
Аз вчера бях на ЖК, никакъв статус за скорошно раждане...и ми каза, че ако съм й близка веднага ще ми препоръча секцио, защото главата му е много голяма не по принцип, а за моя стеснен таз. Аз й казах, че не искам да се доказвам пред никой и решихме, че чакаме и другата седмица и ако не тръгне да се ражда сам го вадим. ММ пък вика, щом ти е казала така жената давай да си избираме дата...и не знам, не знам как ще се ражда тва дете, ама ще се роди - няма къде да ходи.

# 292
Колко много бебенца  Hug Hug Алексис, Стефис и Скай - честити ви бебчета! Да са ви живи и здрави, бъдете щастливи  newsm51
Lucky* hug spoko разбирам те напълно мила, стискай зъби, малчо няма къде да отиде, все ще трябва да излезе.
Магика, на кърма ли сте? Ака ли редовно бебо? За коликите можеш да му помогнеш освен с капките и с това какво ядеш - вода, пий чай от копър, хапвай диоритични храни ( сливи, грозде, пъпеш), избягвай прясното мляко, а вместо него хапвай повече кисело мляко. Следи си храната, която ядеш. На колко е бебчето?
Аз снощи си направих горещ душ и направо се родих! Не съм се къпала с гореща вода откакто съм бременна, а толкова да обичам. Обливах корема и кръстта, но ефект Цъ  Rolling Eyes Днес съм на разходка след като измия прозорците и изпера мокетените стъпки. Майка ми вика - не се навеждай, че ще получиш контракции  ShockedНали това е целта  hahaha

# 293
  • Бургас
Честито ма мама Sky*! Да е жив и здрав синът !

Вие преди първата разходка изнасяхте ли бебето  на терасата? Или направо навън? Какво сложихте на количката , под бебето -одеалце, или нещо друго?

# 294
  • Пазарджик
Мерси а темата на Лъки     bouquet     bouquet      bouquet

Въпрос към ЛЛЛ.
Как да накарам синовете ми да засучат?
По принцип се опитвам да ги накарам като пробвам първо да се цедя и зърната ми да станат по издадени и тогава ги слагам но те само лапват зърното дръпват си леко и като не потече мляко се дърпат. Някак си се едно ги мързи да дръпнат по силно.А мляко има поне за сега дори и за двамата Simple Smile
За сега се справям с цеденето и даването на кърма обаче това ми отнема много от времето, а мисля че е по добре и по бързо да си сучат на гърда. ОХ изглежда ми мечта това.

bydik, здравей!

Поздравления за успешното поддържане на лактацията! Справяш се чудесно.

Разбирам, че синовете ти захапват добре зърното, но го пускат щом не усетята веднага млякото. Мислиш ли, че ако стимулираш малко по-дълго с изцеждане, докато кърмата започне да тече, това може да има положителен ефект? Т.е. да ги сложиш на готова, течаща гърда.

Друго като идея - често движението успокоява бебетата и те са по-склонни да изчакат слизането на кърмата. Например подрусване, люшкане или дори разхождане. Разбирам, че с двете бебетата едновременно може да е доста сложно, но евентуално може в началото да опиташ едно след друго да ги слагаш, докато станат по-търпеливи. При това слингът може да е от голяма помощ, тъй като придържа бебето плътно и ръцете, а и кръстът не се уморяват бързо.

Контакт кожа с кожа също може да действа много стимулиращо и бебетата да са по-спокойни по време на кърменето.

Мислиш ли, че ако ограничиш храненето с биберон, може да има положителен ефект? Например, ако се използва система за дохранване на гърда (писах за нея по-рано, мога да ти обясня подробно, ако искаш) още от началото на кърменето, така бебетата ще получават кърма веднага и няма да е необходимо да чакат слизането от гърдите. А когато слезе кърмата, може да се махне единия край на системата, за да получават кърма само от гърдите. Целта е да се премахне биберонът като объркващ елемент, а и често пиенето от шише е значително по-лесно от сученето и това е причина някои бебета да отказват гърдата.

Ще се радвам да споделиш, дали тези идеи са приложими при вас.

# 295
Лина, аз направо го изведох на разходка...с пелена под него и завито с друга пеленка...мисля, че му беше ок. Някой питаше как ги обличаме в това време (помня ли кой?! newsm12) Аз вкъщи съм го облякла с боди с къс ръкав и тъничко памучно гащеризонче, а навън само го завивам с пелената. Вчера го изведох и само по боди навън, че беше станало много топло следобяд.
Мисля, че правило няма ...нито при обличането, нито при извеждането (освен да е след 40 ден smile3532)

# 296
  • При моите мъже...
miii представям си в хубавите дни, които още предстоят как и аз ще съм подобна картинка. а ти в кой парк ходиш? скоро ще вземем да се групираме из парковете за разходки. може и да се бъркам, но май сте при нашата педиатърка в полимед, та нищо чудно и да сме в един парк. аз предното майчинство си го изкарах в парка "Света Троица"
Точно така - при д-р Димитрова сме. А парка е същия;) И в дъжд, и в сняг, и в пек - всеки ден сме там (освен ако не сме в някой от големите паркове или в ZOO-то), така че ви очакваме Hug

# 297
Алексис, Стефис и Скай честити бебчета!   babyuu Живи и здрави да са, много да ви радват и слушат!  newsm32
lina_bs не съм го изнасяла на терасата, че нямам такава.  Laughing Направо навън го изведох. Моята количка си има дюшек, та му слагам само една тънка бяла пелена. По принцип би трябвало и другите колички да са си приспособени, без да е необходимо да се слага нещо допълнително.
Мойте бодита са с къс ръкав или тип потник всички. Отгоре само тънко гащеризонче с дълъг ръкав и леко одеялце върху му. Мисля, че му е напълно достатъчно, защото като си го прибера не е изпотено, нито пък е със студени ръчички.
Айде ние да хапваме и да се изнасяме навън, че го дават валежи следобеда.  Wink

# 298
  • Пазарджик
...
Въпрос към ЛЛЛ
От вчера съм на антибиотик поради възпаление и спрях да кърмя но със помпа продължавам да се цедя.Колко дена след като спра да пия антибиотика мога отново да започна да кърмя?
Антибиотика е Nidagyl 500mg и Cafalexin 500mg

Silvyyy, дали можеш да провериш някои неща за тези лекарства в листовките им, както и да ми кажеш колко пъти на ден и за какъв период трябва да ги приемаш:

Nidagyl 500mg - коя е активната съставка. Дали е metronidazole?
Cafalexin 500mg - дали като алтернатива на името дава Caphalexin? Ако не, кое дават като активна съставка?

# 299
Честити бебчета на Алексис, Стефис и Скай  Hug Да са ви живи и здрави и много да ви радват малките съкровища   bouquet а на вас бързо и скорошно възстановяване.

Общи условия

Активация на акаунт