СЕПТЕМВРИйско слънце грее, мама бебенце люлее.

• 31 624
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
flowerofpeace,teta,да са ви честити бебчетата   bouquet

Фейтче,по принцип знам,че кърма се съхранява за по-дълго във фризера.Имаче може и в хладилник ,но до 8 часа след цеденето е хубаво да се даде на бебо,като се затопля на топла баня.Така ни каза педиатърката.

Ние все още се кърмим и дохранваме,че ако го оставя само на кърма няма да стане.С акането ни е проблем.На 4-5 дни веднъж или два пъти.На НАН Сенситив сме,но май това мляко не го ракарва,а педи ни увери че това мляко е за лесно изхождане.
Момичета имате ли виждане и за АМ Аптамил.Комшийка ни каза,че с това мляко нейното се изхождало редовно  newsm78

# 391

Лъки[/b] ... искам да съхранявам за няколка часа например, не във фризер, просто защато нямам толкова кърма  Laughing Да я слагам ли в хладилник например /ако ще я давам след два три часа/ или може да стои на стайна температура  Rolling Eyes
Щом не е толкова много може и в хладилника Heart Eyes Peace

# 392
ro6li4ka   baby_neutral baby_neutral  Hug Hug Жив и здрав да е малкия Ивелин! Много да ви радва и слуша!
dennisa Честита малка Емма!
flowerofpeace Честита да ви е малката Тереза! Много здрава и щастлива!
Честит Калоян на мама daria_86! Много здрав и щастлив да расте!
Честито на кака Дони! teta014 да ви е жива и здрава малката Гергана!

Пробвах я вече със залъгалката. Малката тарикатка се върза само веднъж и повече не стана номера. Плюе я и си търси зърното. Не знам какъв й е проблемът с леглото. Заспива в ръцете ми и като я сложа на леглото - отваря очите и почва да плаче. Слагам пак на гърдата, пак заспива и после пак отначало... това продължава с часове.  Tired Ето в момента баща й я успокоява, а аз почивам малко. Зърна не ми останаха!
Нашата принцеска и повръща изсуканото - мислим, че са колики - аз й духам на коремчето да й е топло и е спокойна и заспива по коремче!

francheskasweet страхотно е, че се кърмите - пу-пу  Hug Heart Eyes Heart Eyes Да те пуска по-бързо главата!

mimsat много изчерпателни отговори и полезни съвети - взаимствам някои от тях! Наистина е много хубаво да знаеш, че можеш да се допиташ до някой консултант!  Hug Hug

Milena_87 бебка хълца като е наакана  Joy Joy - никаква логика, ама винаги го прави, иначе пък не ще да се оригва след ядене  Blush Като се разхълца я сменям и си я гушкам докато й мине!  Heart Eyes Тя и в корема много хълцаше!

zornitsa85 важно е малкия да е жив и здрав - съжалявам за кърменето! Ти пи ли ги вече тези хапчета? Питай консултантите дали не може да се направи нещо!

unforgiven бързо да се оправя сина ти!  Hug Praynig

# 393

Момичета имате ли виждане и за АМ Аптамил.Комшийка ни каза,че с това мляко нейното се изхождало редовно  newsm78
Да Aptamil и HIPP Combiotic са най хубавите и не запичат Peace Heart Eyes

# 394
f

Фейтче,по принцип знам,че кърма се съхранява за по-дълго във фризера.Имаче може и в хладилник ,но до 8 часа след цеденето е хубаво да се даде на бебо,като се затопля на топла баня.Така ни каза педиатърката.

Мерси  Hug Значи сега като съм се изцедила преди час, мога след още един да я дам на дребен ...  Heart Eyes Може ли да не претоплям или задължително трябва да е леко топла  Whistling
Сори за въпросите, ама наистина ме е страх да не направя някоя глупост с изцедената кърма.
Сега си стои в стаята и чака дребен да стане и да я оцоца  Heart Eyes Mr. Green

П.П. Забравих да кажа, че от два три дена вече усещам това боцкане в гърдите, за което споменаха от ЛЛЛ. Явно задното мляко вече ми слиза  Crazy

Ариелче
... за коликите и коремчето пробвай със сешоар  Peace върши страхотна работа при нас  Crazy

# 395
Фейт, браво много кърма имаш щом ще събираш Heart Eyes, ако не ти трябва събирай за мен, ако ми се наложи Mr. Green

Mr. Green Де да беше така  Whistling
Просто дребното понякога цоца малко и отказва повече, защото или му се спи или го мъчат коликите и се изцеждама за да не ми се пръснат гърдите  Laughing
Реално събирам около 90-100 мл от двете, което е добре за сега  Crazy

# 396
# 397
  • Пазарджик
Въпрос към ЛЛЛ:Здравейте.Имам сравнително голям проблем,малко късно осъзнат обаче.Още от болницата не започнахме с редовното кърмене,то изобщо мляко нямаше и аз като по нетърпелива давах добавката ,която ни носеха.Прибирайки се вкъщи все не оставаше време и имах няколко дни ,в които изобщо не му бях давала да суче.В резултат само изцеждах,но не достатъчно често.Сега от едната ми гърда мога да изцедя средно по около 30 мл на 3 часа,а от другата почти нищо.Налага се да натискам гърдата отгоре надолу за да "слиза" млякото .Нямам температура ,почти не усещам болки...ставаме все по-редовни в опитите за сукане и изцеждане ,но кърмата не се усилва особено.Какво е редно да направя...все пак вече са минали 15 дни от раждането.Дали все още имам шанс да го кърмя или е по-добре да спра кърмата за да не стане голям проблем....Бих предпочела първото...Хелп!

Milena_87, винаги е по-добре бебето да поема кърма, независимо дали ще е само на кърма, дали ще се дохранва или пък ще е преобладаващо изкуственото хранене, а кърмата ще е съвсем малко, дори и няколко капки да са, тъй като тя съдържа изключително важни, уникални съставки, които подпомагат имунната система на бебето и оптималното развитие на организма му.

Чудесно е, че все по-често и упорито правите опити за сучене и изцеждане. Добре е да се има предвид, че на организма му е необходимо време, за да реагира адекватно, особено в случаите, когато стимулацията е била забевена по една или друга причина. Вероятно количеството ще започно да се увеличава постепенно, в съответствие със стимулацията - колкото по-често и по-дълго, толкова повече. Понякога е нужно повече търпение и постоянство и все пак всичко това си заслужава! Може би ако не си поставяш кратки срокове и високи очаквания, няма да е така натоварващо. Ако имаш нужда да си поставиш цел, може да е полезно да са реални и дори по-ниски.

Бих искала да отбележа, че при изцеждането не е необходимо да се прилага натиск върху гърдата. Това може да травмира нежните и деликатни тъкани. Вариант е предварително да се затопля гърдата, да се масажира, да се изпие топла напитка преди кърмене/изцеждане. По време на изцеждането мисълта за бебето, мирисът му, звукът му могат да помогнат за по-лесното потичане. Някои майки дори опитват да изцеждат докато кърмят от другата гърда, тъй като бебето задейства рефлекса на потичане и в двете гърди.

Справяш се много добре! Сигурна съм, че в темата ще получиш и много подкрепа, която може да е много окуражаваща в такива моменти  Grinning

# 398
  • Пазарджик
...
Аз имам едно въпросче: Може и от ЛЛЛ да ми отговорят  Blush

Как да съхранявам кърмата???  Rolling Eyes
Например съм се изцедила и искам след два три часа да му я дам.
Да я прибирам ли в хладилник или може на стайна температура да стои /и колко време може да престои така/?
...

F.a.t.e.,

това са най-новите препоръки за съхранение на кърма:

на стайна температура - от 19 до 26 градуса - 4-8 часа (съдовете трябва да са добре покрити и да се държат колкото се може по-хладни)
хладилна чанта - от -15 до 4 градуса - до 24 часа (пакетчета с лед да се държат в непрекъснат контакт със съдовете с кърма)
хладилник - до 4 грасуа - 3-8 дни (кърмата да се съхранява в задната, най-студена част на хладилника)
камера на хладилник - до -15 градуса - 2 седмици
фризер на хладилник с отделна врата - до -18 градуса - 3-6 месеца
самостоятелен фризер - до -20 градуса - 6-12 месеца

В случай, че е необходимо затопляне на кърмата (някои бебета са доволни да пият и студена), е добре това да става на водна баня или под течаща топла вода например. Не се препоръчва кърмата да завира. Не се препоръчва затоплянето на котлон и в микровълнова.

Размразяването може да стане от предната вечер в хладилника, в купа с топла вода или под течаща топла вода. Размразената кърма може да се съхранява в хладилник до 24 часа.

...
mimsat много изчерпателни отговори и полезни съвети - взаимствам някои от тях! Наистина е много хубаво да знаеш, че можеш да се допиташ до някой консултант!  Hug Hug
...

Ариел, радвам се, че информацията ти е полезна. Радвам се, че мога да съм ви от полза като допълнение на чудесните идеи от опитните майки в темата. Тук има много настроение и подкрепа, а това е много важно  Hug

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 15:50 от mimsat

# 399
  • Бургас
Честити бебчета на мама teta14  и на daria_86! Да са им живи и здрави!

Цветито е на Hipp Combiotic и нямаме пропуснат памперс Simple Smile

# 400
Тази сутрин в 5.07 часа мама Chikсi е родила своята дъщеря Магдалена! Госпожицата е с мерки 3480кг. и 50 см. Родила е нормално и доста бързо.Адашче, и тук да ти честитя   bouquet Да е жива и здрава малката Магдалена, много да ви радва!

Честито на всички нови мами  Hug. Да са ви живи и здрави дечицата, много да ви радват и даряват с много любов и усмивки   bouquet

# 401
Здравейте  Hug
Ние с Явор вече сме си вкъщи и сме много добре, щастливи и блажени, баткото само му се радва и го гали  Heart Eyes
Благодаря на всички за пожеланията и честито на новите мами - ще се връщам да чета кои са те, сега само да се идентифицирам, че съм на линия  Hug
За раждането - мина като по учебник, като отидох в болницата, бях вече със 7см разкритие  Party Въпреки, че при второто раждане контракциите определено са по-болезнени, бяха много за кратко и за 2 контракции и 4 напъна го изкарах малкия човек  Party
Още от самото начало си се гушкаме, успя малко след раждането да засуче, после се учехме пак как става тази работа, че все не успяваше да хване добре зърното, но в крайна сметка си се справяхме, та е изял сума си и коластра и мляко и от вчера даже вече качва грамчета  Mr. Green Много е готин, по-тъмен от брат си, с черна коса засега, да видим после... Доста е кротък, но си иска да си се гушкаме, да си спим заедно, такива разни мъжки му работи  hahaha
Хайде, връщам се да чета, дано дребните да ми оставят малко време  Hug

# 402
Честито и на мама Chikci! Да е жива и здрава малката принцеса и да расте много красива и послушна!  bouquet
edna ot nas, добре дошла! Hug Супер раждане наистина Grinning дай боже всекиму  Mr. Green

# 403
честито на всички нови мами  Grinning

аз цедя по 80мл - някой път 90мл - ако съхранявам - оставям в хладилника и после претоплям с нагревател за шишета  Crazy

Зори звучи ми ужасно да ти спрат кърмата с хапчета, аз също имах проблеми в началото - бяха твърди на камък, боляха ме много гърдите и платихме на една жена да ме масажира, за да станат меки и да се отпушат каналите - 1 час масаж и после вече имах кърма

мен също много ме е яд, че не се справих с кърменето, но за 2-ро дете ще знам какво да правя  Crazy

сега се радвам, че поне имам кърма и цедя и давам с шишето - изцяло на кърма е бебчо

но купих вече 3 помпи - общо за 410лв, но за кърмата всичко бих направила  Hug

# 404
останаха ли неродили освен мен? хихих
естествено нали трябва да се поддържаме  Joy
И аз още съм тук, въпреки че тапата падна снощи, шийката била скъсена, матката мека, ама разкритие никак, контракции леки дори не мога да ги разбера кога са, така че чакането продлжава.

Общи условия

Активация на акаунт