Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 39 536
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Въх (както се казва Laughing), то и аз не съм от обгрижващите, моят ангажимент е да приготвя дрехите и от предната вечер, домашни проверявам изненадващо Twisted Evil, чантата сама я оправя.
Обаче това с губенето ме влудява, и то защото примерно вчера в 22,00 часа си търсеше лепилото, да залепим снимките в бележника. И взе да мрънка, че другите постоянно и пипали нещата и те били виновни... ooooh!
ама не беше сигурна дали всъщност у нас го е затрила или там... ooooh!
Карам я да чете вечер, обаче ми излиза с номера "тате ми каза, че вечер не е полезно да се чете" Twisted Evil
Домашни с нея не пиша, обяснявам задачите и я оставям сама. Ако има затруднения пита и после я проверявам. Peace
Кейси, и аз ще сложа табло, благодаря за идеята.  bouquet

# 211

Иначе, любима ми е форумската теория, как на децата на стоящите си вкъщи майки, им липсва самостоятелност до късна възраст, защото майките и се грижат за всичко.  Simple Smile

ау, уцели ме в сърцето  Close сега ще трябва да им сложа дъската до вратата и да пиша там. Ама като си го знам, ще минава край таблото, без да го забелязва. И аз съм така.

Днес ми показаха десет страници тестове по математика, справя се детето. Много ми е странно - дават им домашно, в което да използват събиране, изваждане, умножение и деление. И аз писвам: ама те не са учили умножение и деление! В крайна сметка се оказва, че децата сами решават какво могат и искат да използват и така учителката си прави изводи кой докъде е и дали е уместно да премине към следващата материя. Не е това, с което аз съм свикнала - домашното да е върху току-що преподаден материал.

# 212
Днес ми показаха десет страници тестове по математика, справя се детето. Много ми е странно - дават им домашно, в което да използват събиране, изваждане, умножение и деление. И аз писвам: ама те не са учили умножение и деление! В крайна сметка се оказва, че децата сами решават какво могат и искат да използват и така учителката си прави изводи кой докъде е и дали е уместно да премине към следващата материя. Не е това, с което аз съм свикнала - домашното да е върху току-що преподаден материал.

Пускам този линк в този случай:)))
Скрит текст:

# 213
# 214
Започнахте ли входните нива? Днес ми сервира,че тази седмица ще правят 2 по роден край и по математика #Crazy

# 215
сега ще трябва да им сложа дъската до вратата и да пиша там.

Не ти, сам да си пише  Laughing

# 216
  • София
По повод четенето, моите четат събота и неделя. Вечер само Цвети, че е захапала една поредица за делфини.
Плами само енциклопедии за змии, гущери и диви животни, ако не чете го следа на Nat Geo Wild -аман ! Каза, че това ще работи като порасне.
По повод губенето - моите не губят, ама стаята им е като пещерата на Али Баба. Вчера баба изведе бебе и ние 4-мата се спуснахме да им оправяме стаята. Първо наринахме 2 чувала с боклуци (стари, смачкани листчета, тафтерчета, полуиграчки, игри разпръснати във всевъзможни кутии и т.н.). Викам, ако ни види Бат` Бойко, веднага ще ни вдигне данък смет поне тройно.  Mr. Green После намерихме 8 ножици, 24 ганцови блокчета, 12 сикцника, n-броя гуми, моливи, ластици, диадеми и химикалки и т.н. и т.н. Ако бях сколасала да го направя преди 17.09, щях да си спестя бая парички  Whistling Whistling Whistling.

# 217
Биби, точно това се случи и при нас - големи съкровища се появиха...
Аз настоях да прочистваме бюрото и шкафовете заедно и той сам да определи кое къде ще стои. Смятам че има някакъв вид фотографска памет и винаги знае коя дребна частичка от играчка е прибрал на дъното на някое чекмедже.  И както се казва - чудеса се случват всеки ден - сам прибира, а след това намира прибраното.  Просто го оставих да си нареди нещата сам, а не както правех досега - да ги подреждам вместо него. Така помни повече кое къде е.

Но имам притеснение, че не мога да намеря правилният отговор на въпроси от рода " Еди кой си ме удари или пък ритна топката силно срещу мен, или пък прищипа ми пръстите с вратата, защото искаше да ме изпревари....Защо го прави и как да отвърна? " Става дума за дребни неща, които не са насилие или стрес или нещо такова, кой знае колко значително. Ако само искаше да сподели - чудесно. Ама той ме пита първо - "защо" и после - "как да постъпя"? Тези отговори са ми трудни, признавам си. Как се постъпва, ако някой те "запържи " с топката  Laughing

# 218
  • София
Е, ама Тай , така ми звучи, че това е от невнимание. Бутане, блъскане - деца са, случва се! Аз, дето съм голяма преди малко, в рамките на половина час успях да спъна малкия и да му бръкна в окото! Какво остава за 7-8г деца.  Laughing
Защо - защото се случва. Как да постъпя - никак, щом е по невнимание.  Grinning
Имам първите две оценки - Отлично!  Laughing

# 219
  • София
Колко много сте изписали, не мога да смогна да прочета новата тема.
  За моя най-голяма радост при нас втори клас започна много по-спокойно от първи. Миналата година ми звънеше всяко междучасие. Сега откакто е почнала училище, не ми е звъннала нито веднъж. За мен това означава, че се чувства спокойна и няма нужда да ме чува.
 С входящите нива започват от утре, в сряда е родителската среща и предполагам, че там ще ни раздаде госпожата тестовете, както направи миналата година.
 А по темата за четенето, чете всяка вечер в леглото преди да си легне по 1-2 приказки.

# 220
  • при моите деца .....
Привет!
Да се изкаже и аз по няколко теми  Grinning сигурно ще е объркан поста ми Embarassed
Ние се редуваме в подреждането на раницата....
По-често я реди сама, но ако нещо е забравено се опитва да каже, че аз съм виновна  Mr. Green
Относно удрянето, неволни сблъсъци - ако някой я е ударил обяснявам, че е неволно... не винаги приема обяснението....
Миналата година тя се въртяла в коридора и ударила едно момиче от нейния клас.... каква тирада ми спретна майката.... без да съм запозната.... почти нравоучителен скандал.....
Как е против насилието в училище.... виждаме какво става в училищата и да й говоря  ooooh!
По принцип дъщеря ми е страхлива, неагресивна..... Никога няма да забравя как се чувствах....
Ето защо смятам, че в такива случаи трябва просто да се обясни на детето, че е по невнимание....

Относно болестите - ние днес и утре сме вкъщи - с гадене и повръщане Sad

Хубава вечер!

# 221
Добра вечер!
Да се включа и аз в последните дискусии  Laughing Телефон имаме, но ми звъни в изключителни случаи като днес например: "мамо, не си ми сложила сборника по математика"- не беше фатално, ама го занесох. Та сега си реди раницата сама, а аз после ще "хвърля" едно оченце, да видим как се е справила. Mr. Green
Контролно днес е правила по математика, а в петък ще правят по Околен свят.
За буклучетата в нейната стая-почистихме всичко в края на учебната година, така си спестих излишни покупки в началото на тази. Дъщеря ми си пази нещата, май нищо не сме губили. /пу-пу/ Laughing
Лека вечер!

# 222
  • София
О, дайте да не започваме темата за неработещите майки и техните деца Mr. Green!
Мими чете почти всеки ден след като си напише домашните. Миналата седмица започна Двойната Лотхен и много и харесва. Е, естественно темпото на четене не е като през лятото, сега няма чак толкова време.
Контролни ще правят три тази седмица, по всички предмети значи- Български, Математика и Роден край/ не било по Околен свят , ме светна детето Simple Smile/.
Дадоха ни и програмата за срока- учудвам се, че все още имат дни с по четири часа, даже два дни са по четири часа.

# 223
Валенцето, към мен ли е забележката за неработещите мами? Ако е така - грешно си ме разбрала. Хич не съм неработеща, просто работното ми място е в училището на детето. Mr. Green Ние пък всеки ден имаме 5, а в понеделник и 6 часа.

# 224
Дадоха ни и програмата за срока- учудвам се, че все още имат дни с по четири часа, даже два дни са по четири часа.
Направо ви завиждам. Ние имаме всеки ден по 5 часа, а в петък 6. Tired

Общи условия

Активация на акаунт