Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 39 536
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Валенцето, към мен ли е забележката за неработещите мами? Ако е така - грешно си ме разбрала. Хич не съм неработеща, просто работното ми място е в училището на детето. Mr. Green Ние пък всеки ден имаме 5, а в понеделник и 6 часа.
Неее, честно казано даже не съм прочела какво си написала, просто някъде мернах Кейси да пише нещо по въпроса и се пошегувах! Hug
Не знам защо има такива разлики в часовете...така или иначе съм доволна всъщност.

# 226
Вале, "радвам" се да те засека тук. Hug
Тъй, дребната беше при пра-баба си, в 18.00 часа тъкмо бяхме тръгнали с мъж ми да си снима зъба, че нещо се е издул и му е зле, тя звъни, детето с 39.1, айде тръгнахме на обратно, кога погледнахме термометъра, ми той показва 39.6. А на детето нищо друго му няма. Дадохме и Нурофен, след 20 минути мерим пак, 40.00 градуса. Газ към педиатрията, успокоиха ни, да даваме лекарства и да я наблюдаваме. Мъж ми пък започна директно АБ, та сега ги "лекувам" един след друг. Laughing
Простете за лиричното отклонение, ама имах нужда да споделя.
Иначе днес купихме от тая залепваща хартия, подвързахме 4 учебника с 2 ролки, утре продължаваме. Налепихме и етикети. Правихме диктовка, сега мерихме пак температура, пак 39...аман вече Confused
Иначе голямото почистване на стаята и, го правих миналия уикенд, та и аз си спестих купуване на много неща. Засега съм купила само 2 тетрадки и едно  лепило, и етикети. Всичко друго има от миналата година. Peace

# 227

Неее, честно казано даже не съм прочела какво си написала, просто някъде мернах Кейси да пише нещо по въпроса и се пошегувах! Hug

Аз също, закачам се с тити.
Макар че много помня някои неща и нямам търпение някой, който стъкмява вечер чанта, но работи в офис, да ми обясни, как децата ми са залепени за задника, за да бъдат обгрижвани
Не визирам никой тук, говоря си по принцип и чакам поредната тема  Mr. Green

# 228
Е, ама Тай , така ми звучи, че това е от невнимание. Бутане, блъскане - деца са, случва се! Аз, дето съм голяма преди малко, в рамките на половина час успях да спъна малкия и да му бръкна в окото! Какво остава за 7-8г деца.  Laughing
Защо - защото се случва. Как да постъпя - никак, щом е по невнимание.  Grinning
Имам първите две оценки - Отлично!  Laughing

Така звучи, защото не съм написала както трябва какво имам предвид. Моя грешка. Говоря за целенасочени прояви на агресия, които просто нямат големи последици - няма счупен крак или сцепена глава. Но са умишлени и целенасочени.  Неща, които сме му обяснили, че са неприемливи като държание.  Той е един такъв подробен анализатор на всичко Laughing и винаги търси детайлно обяснение.  И ако се опитвам да обясня защо някое дете се държи по определен начин има голяма възможност да сбъркам.  Гледам да поставя акцент на това да се опитва да се предпази от наранявания, а не да давам определения на чуждото дете. 

# 229
Не знам защо има такива разлики в часовете...така или иначе съм доволна всъщност.
Най-вероятно заради СИП-овете и ЗИП-овете. При нас ден с 4 учебни часа няма. Имат 4 дни х5 и един ден х6.
За входните нива не знам, кога ще ги правят, но ще поразпитам днес.
Бързо оздравяване на болните дечица.
За опасностите от нараняване- ами има ги във всяко у-ще. Аз, когато разбрах, че 2 и 3 клас ще са на 3-тия етаж, направо ми стана зле. Всеки ден прибирайки детето от у-ще виждам, как децата тичат нагоре-надолу като бесни по стълбите. И моето участва активно, а аз пък не спирам да обяснявам, че по стълбите не се тича.   ooooh! Naughty Вчера се прибра с рани на левия лакет и дясното коляно. Обяснението - "играхме футбол на двора и аз паднах". Това е положението.  Tired
Ох, изтичат и последните дни на платеният ми годишен отпуск. От понеделник пак ще има яко тичане - работа, домашни, извънкласни занимания.......

# 230
Здравейте! Присъединявам се към вас с една госпожица.И така ...учебната годината започна Simple Smile Цяла година ще е само втора смяна  ooooh! Задължително е носенето на униформи което напълно подкрепям.Всеки ден имаме по 5 часа от 13.00 - 16.55ч. Опитвам се да я оставям да се оправя сама, мога да кажа че се справя.Сама си пише домашните и си гласи раницата. GSM има от първи клас и носенето му е задължително/една от първите точки от правилника за домашния ред/ Wink  На родителската среща събирахме по 50лв.за Учебни тетр. и Помагала.

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 12:21 от icds

# 231
  • София
Малко съм ви изпуснала, има-няма 20 страници Laughing Прочетох по диагонал само последните 2, гледам нещата пак се въртят около чантата и подвързиите Joy
Аз да се похваля, засега нямаме проблеми с втората смяна. Твърди, че не е каталясал следобед, но да видим какво ще се случи, като почне да се стъмва в 4 часа...
Подвързии в крайна сметка взех от обикновените прозрачни, без ограничител. Неам нерви да подвързвам Tired Което оцелее-оцелее. Което не - предупредила съм, че ще го възстановява с пари от касичката.
Изненадва ме с липса на апетит. Моето ящно дете вчера ме упрекна, че съм му сложила твърде много храна и нямал време да я изяде Shocked Аз недоумявам как изкарва цял ден на една филийка, две малки ябълки и три блокчета шоколад, но щом казва...
Има 4 дни по 5 часа, един ден с 4. Увеличиха им междучасията, за да не свършват толкова рано - явно доста родители са се оплакали като мен, и сега свършват в 17.30, което си е съвсем ок.
Още не сме избрали спорт. Чакам родителската среща.

# 232
Днес са правили входящо по Математика. Направил го е за 12 мин. и госпожата го е върнала да си го проверява. Whistling Голям е бързак. Иначе най много ме зарадва едно нещо което каза госпожата, че има голям скок напред от края на миналата година.
Имаме деца които сега пак започват от А,Б . Как ще работи госпожата ,направо  ми е жал за нея.От всичките 30 деца има попълнени от родителите само 5 бележника. Утре на родителската срещо ще ги попълват. Е не ми се говори.

# 233
....Имаме деца които сега пак започват от А,Б . Как ще работи госпожата ,направо  ми е жал за нея.От всичките 30 деца има попълнени от родителите само 5 бележника. Утре на родителската срещо ще ги попълват. Е не ми се говори....
Някой, иска ли пак да ни убеждава, че ваканцията е само за игри и забавления?  Mr. Green

# 234

Някой, иска ли пак да ни убеждава, че ваканцията е само за игри и забавления?  Mr. Green

Зависи колко знания е имало и колко трайно са останали от преди ваканцията.
За една седмица се преговарят  Sunglasses

# 235
Здравейте!
Включвам се към вас, че имам и аз второкласник. Аз се притеснявам, че само моя хубостник мързелува цяло лято. Едва накрая на ваканцията успях да го убедя да препише 2-3 текста. А за книжки само "Пипи, дългото чорапче" прочете до 64 стр. и 2-3 български народни приказки...
Иначе е много отговорен. В първи клас нямах проблеми. Ще видим тази година как ще пишем преразкази и как ще разказваме...
Снощи учихме заедно по английски. Още не са взели азбуката и имаха 5-6 думи за преписване/печатно/-без транскрипция. Сигурно тотално ще се обърка ...
И ние имаме по 5 часа, само един ден 6 часа, но то е някакъв допълнителен час по ФВС, който щели да използват евентуално ако закъсат по БГ или математика...
Проблем при нас ще бъде втората смяна. Октомври и ноември сме 2 смяна. Не знам как ще се справя с концентрацията след обяд?... Това ми е голямо притеснение.. Сега се прибира гроги след занималнята, а като започне да се стъмва в 17ч не ми се мисли.
Относно раницата - аз я приготвям, и да ви призная и на мен ми е трудно - поглеждам си всяка вечер в записките от родителската - госпожата ни продиктува по кой предмет какво да носим. Първия ден по развитие на речта бях сложила литературата, а то трябвало БГ...
Бележниците и ние ги попълвахме групово на родителската, че класната беше стресирана от изискванията, чак и аз се стресирах/бях си попълнила предварително бележника и "свети" го бях съкратила "Св." е не можело... Всичко в пълен текст без съкращения...
Да си пожелаем да са ни здрави дечицата, а и ние, че да ни е прекрасен живота...
Хубав ден, майчета!

# 236
  • В светлината на слънцето
Ура, ура, ура!  Party Имаме голям напредък - днес девойката сама седна да си пише домашните, рано-рано сутрин, без никой да я подканя. Направо ще черпя. Дано най-после да се е настроила за учене, че откакто са почнали как не й се учиии, не е истина. Grinning
Утре имаме родителска среща. Бележниците им събраха вчера.

# 237
Не че е кой знае какво да се попълни един бележник, но ако учителите не дават напътствия мисля, че никоя от нас тук няма да го попълни правилно  Joy
То не са изисквания, не са специални съкращения.......на края на писането ме болеше ръката.....
Да помните толкова сложнотии около нашите бележници едно време?!

# 238
  • София
Моите имат 4 дни по 5 часа и 1 ден 6 ( нулев час по инф. технологии). Бележниците и при нас май ще се надписват под диктовка на родителската утре (така пожела класната, защото директорката късала и хвърляла, ако нещо не наред).
Какво е това "развитие на речта"  Mr. Green - при нас е написано като за малоумни в програмата БЕЛ - четене, БЕЛ - бълг. език  Whistling).
Днес ме привика г-жат по занималня - викам си леле почна се и в занималнята с лошата дисциплина  Naughty. А тя жената да ме пита работено ли е с тези деца през лятото, защото се справяли изключително добре  Whistling Whistling Whistling. Днес съм горда майка.  Wink Засега нямат оценки в бележниците ( `щото нямат бележници), но в тетрадките имат 6 и 6=. Видях едно 5- и събрах веждите в една, ама Цвети ме "успокои", че това не го била писала тя ?!?. Като видя колко съм "успокоена" обясни пространно как си разменили "случайно" тетрадките с детето до нея.  Загледах се - бре, почеркът наистина е различен. Днес ще правят входните тестове - да видим. 
Вчера Плами излиза с многстрадална физиономия. Като видя, че аз ще я взема, а не баба й, се поусмихна. Викам: К`во става ? А тя, абе скъсах си панталона като играх мач (на коляното яка дупка). Викам: Нищо и тя светна: Ама, мамооу победихме... Grinning

# 239
  • София
Хора, какви са тези страшни изисквания за бележниците при вас??? Някой ще сподели ли? 9-та година попълвам бележник и за първи път чувам.  newsm78 (досега единствено са ми връщали бележник заради непопълнена програма)

Общи условия

Активация на акаунт