Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 39 536
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Ау, не пускам детето никъде без нас, все още. Прекалено самостоятелна и самоинициативна е, за да я поверя на някого, който не я познава толкова добре. Поне още две години няма да я пускаме, после ще видим.

# 301
  • София
Ние дадохме по 60лв, но за помагала и нашата каса.
Момата май е болна, обаче се тръшка да ходи на училище.

Да се похваля - учителката я похвали, че тази година е по-кротка и старателна!
Много съм горда и щастлива, след като цяло лято троших нерви да я възпитавам и уча и ми се струваше, че няма резултат.
А то имало!  Grinning

Днес ще я запиша на танци, защото знам, че това и е любимото нещо, а кога и как ще ги плащаме - не знам!

# 302
  • sofia
Аз дадох 28лв за уч по англ.ез , 25 за помагала, 5 за вода, 10 за касата - 70лв общо

# 303
Ние ще имаме 5 дни зелено училише през април 2013г. и аз още от сега де притеснявам как ще изкара без нас. Не е отделян, даже у баба си не иска да ходи да спи...
Иначе учим, много сме прилежни. Но никак не е самостоятелен, много е бавен и муден. ако не съм аз да го ръчкам до обяд няма да се облече и ще блее по пижами...

# 304
 Голяма драма ми е и на мен занималнята. Sad
 Аз работя на график и често се случва да  почивам през седмицата. Хич не ми се иска аз да си стоя вкъщи,  а детето  през това време да ходи на занималня.  Close
 Очаквам съвсем скоро, да ми искат обяснения, защо толкова често не ходи на занималня. Naughty  Другата седмица пак ще сме така.  
Доколкото съм запозната, държавата отпуска пари на училището за децата в занималнята и без уважителна причина не може да се отсъства.
 Това, че са събрани от 3 класа деца, и че обикновено са с полунаписани  домашни, а пък за текстовете , които трябва да четат и преразказват изобщо не искам да отварям дума, явно няма да мине като основателна причина. newsm78
  .....
  Цялото ми колебание нямаше да го има , ако в занималнята получаваше качествена подготовка и имаше възможност да се храни нормално на обяд. В училището има стол, но на нея не й харесва храната там и си купува боклуци.
 За съжаление, няма как да я отпиша, защото в дните когато съм на работа няма кой да я гледа. ooooh!

Бясна съм им и аз, направо ми е болна тема от два дни. Синът ми е на задължително целодневно обучение. Дори не се води занималня. Имат госпожа само на техния клас следобед, различна от тази сутрин.
Очаква се двечките да се разбират какво е преподадено сутрин, какви домашни са им дали, а следобед да затвърдят преподаденото сутрин и да си напишат домашните. Е, да ама тази седмица два пъти се прибира с домашно и за вкъщи. Не може децата да са там от 8 до 5 и след това да очакват и вкъщи да дочуват. Аз след 5 съм планирала плуване, карате и игри.
Таткото ни говорил с г-жите и му казали, че не можело всичко в училище да се усвои. Ами защо губите на децата времето като не можете да ги научите  #2gunfire
За жалост занималните по нашите училища не са занимални, а са група за сутрешно или следобедно гледане на деца, докато родителите са на работа.
Госпожите не си приемат сериозно работата, а целта е да се усвоят едни пари по един проект.... Колкото някой да взема заплата и да не седи без работа..... нямам думи просто  #Cussing out

# 305
Аз съм много болна. От два дни. Едвам си стоя на краката.
Наша родителска среща мина добре. Събирахме по 50 лв. за помагала и уч. по СИП- Англ. език.
Една част от родителите са мрънкали на един Р.Д. преди родителската среща, но на същата не си отвориха устата да кажат нещо. Направо съм бясна, имаме страхотна учителка.Дава мило и драго за децата, изключително тактична е , отличен педагог и психолог е.Винаги е в крак с новостите, ходи по разни курсове и т.н. Спонсорство за училището не се събира, тези пари са само за децата, какво мрънкат не ми е ясно, още повече ,че СИП/англ.език/ го избрахме ние /родителите/ миналата година.
Имаме определени две екскурзии/еднодневни/ за цялата година. Едната ще е сега , през октомври, до Рилския манастир. Ще го пусна. Хубаво е да ходят на такива екскурзии, а и децата много се забавляват.

Аз ще пиша молба, с която да го освободя от занималня, за да може да ходи понед. и сряда на плуване. За сега ще посещава занималнята, харесва му, успява да си напише всичко, госпожата има дава и допълнително занимателни задачи по математика, диктовки правят. Имат време  да пеят, да рисуват и да играят на вън. Явно госпожата е организирана  и успява и тях да организира.

# 306
...За жалост занималните по нашите училища не са занимални, а са група за сутрешно или следобедно гледане на деца, докато родителите са на работа....
Споделям мнението ти.

На РС ни събраха по 70 лв. По 20 за училищното настоятелство и по 50 лв. за учебни помагала по английски, по математика - СИП и за някакво помагало по БДП / безопасност на движението по пътищата /.

bibi, на този етап е абсурд да пусна детето в чужбина с учителка или друг чужд човек. Аз за лятно училище се замислям, та камо ли за чужбина.  Naughty

В какви клубове по интереси се включиха децата ви? Моето си избра ИТ. Ох, понякога имам чувството, че 24 часа в денонощието не ми стигат. Но сега, все още се наслаждавам на отпуската си.  Grinning

# 307
  • София
за занималните - миналата година нашата занималня беше пълна скръб - едно мързеливо баба само отглеждаше децата, в същност не ги и отглеждаше - те се млатеха, а тя си свиреше или просто я нямаше в стаята, като допълня, че на седмица-две се появяваше съобщение, че занималнята ще работи до 4 или изобщо няма да работи... накрая казах на класната, че при следващото намалено работно време ще питам директорката, дали е по нейна заповед, като добавя към това, че в занималнята почти нищо не се пишеше и по цели нощи пишехме домашни... направо не ми се спомня - за сметка на това тази година имаме щур късмет - вярно, че разпръснаха класа, обаче моя син се падна при страхотна учителка - успя да въведе дисциплина, да го мотивира - пише си домашните там, до сега само едно домашно донесе за в къщи, а вчера започнал да помага на останалите деца с домашните.
Защо пиша това - ако не сте доволни от учителката в занималнята - оплачете се - първо на класната, после ако трябва и по-нагоре - занималните не са за изкарване от някои възпитателни на годините, необходими за пенсиониране, а за да си напишат децата домашните с помощта на компетентен човек  Peace

# 308
  • България
 Ние имахме родителска среща-пари не искаха за нищо,още края на учебната година дадохме по 30лв за помагала.Училището е по проект и следобедните занимания са задължителни,отпускат и безплатна закуска и обяд на децата,от храната не са никак очаровани най-вече от закуската,дори поискахме среща с директорката на която едва ли ще се промени нещо,но сме длъжни да изкажем мнение и да и заявим че не може да заставя децата насила да ядат студена и не вкусна храна,която не се приготвя в града,а я доставят от друго населено място и после уж я претопляли на микровето,да не говорим колко е вредно за това,а уж децата ги хранят здравословно.........
Домашни нямаме дори и събота и неделя,само изискват от децата да четат книжки.Госпожите са отлични педагози и съм много доволна от тях.Моята хубавица я похвалиха че е една от 4-5 деца в класа които учат и внимават в час,то така си беше и миналата година.Подписах декларация че сама ще ходи и ще се прибира от училище,още 2-3 майки подписаха,а другите ни гледаха с недоумение,дори тези които живеят на 10 мин от училището.Мисля че всяко дете усеща само момента кога е готово да бъде по-самостоятелно и не мисля да я спирам,не харесвам деца които са залепени за полата на майка си,свива ми се сърцето до като звънне телефона да ми каже че е вече в училищния двор/около 30мин чакам този момент/но ме радва желанието и за самостоятелност и осъзнавам че и малкото ми момиченце пораства,по бързо от колкото ми се иска.Вече имахме и кашлица и хрема,бързо започнах с хомеопатия и само ден не беше на училище.За сметка на това се появи пак алергичната дежурна кашлица сутрин и вече не зная какво да и давам,според мен е от почистващите препарати в училището.Тази година смениха стаята,изучават английски,а тя се е записала на народни танци.

# 309
И ние дадохме 50лв като в тях влиза всичко.
Аз моя не бих го пуснала тази година в чужбина.
Добре,че при нас не правят проблеми със занималнята,защото нямам никакво намерение да го пускам тази година,за догодина не знам.

# 310
А ние с такъв зор си издействахме да има за 2 клас занималня. Училището ни няма достатъчно стаи и до сега за 2 клас нямаше занималня. Но нашият випуск се оказа по-специален и борбен, почти 90% от родителите са заети и няма кой да се грижи за децата ни, а и не всички имат възможности за частна занималня. Директорката намери помещение в съседна сграда, което бе одобрено от ХЕИ и всичките инстанции и сега вече има помещение...
Но заради тази борба директорката беше категорична, че няма да се пуска нито едно дете по-рано или безпричинно да отсъства. Но ние сме повече от доволни. Прибира се с написани домашни, нямаме проблеми.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 15:35 от Хрисима

# 311
  • София
За занималните - ние сме от работещите родители в комбинация с многодетно семейство. Занималнята и това, че успяват да си научат и напишат всичко и качествено там е голямо предимство за мен. Ако нямаше занималня или не беше читава, бюджета ни щеше да олеква с още мин. 200 лв. месечно за учителка в къщи. Не мисля, че с всички домашни биха се справяли абсолютно сами, а учене/доучване вечер не ми е алтернатива, заради изброеното по-горе.
Разбирам и другата страна, защото явно за да се отпусне бройка за учител, трябва да има определен брой деца. Разбирам и родителите, които искат да съвместяват други занимания + занималня. Може би варианта, е да се "водят", че присъстват всеки ден, а реално в част от дните да отсъстват - не зная осъществимо ли е.
За пътуванията (в т.ч. и в чужбина) - към момента съм 50:50. Плюсове - децата много, ама много искат, две са, самостоятелни са, ходят по лагери от 4-годишни, имам доверие на класната, тя има желание да ги води. Минуси - малко или много има езикова бариера, не познавам приемните семейства, класната и всички учители ще са вечер в хотел, отделно от децата, ще бера страх със сигурност, ама това вече си е мой проблем  Twisted Evil. Върти ми се в главата идеята, ако ги пусна и ние с мъжа ми да си направим ескурзия до съответната държава (град) по същото време, за да сме наблизо. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
В нашето училище 25,10 е неучебен ден - ще имат екскурзия до Пазарджик срещу 28 кинта на калпак+ 3 лв вход за музеи.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 15:42 от bibi

# 312
биби, а многодетните семейства какви предимства имат изобщо в училище?

бихте ли ми казали в момента децата какво правят по граматика, сигурно има различия, но горе-долу искам да съм в час. Текстовете за четене ясни. Математиката също ме интересува. Приключихте ли с преговорите на материала от миналата година?

# 313
Детето е с две шестици на Входните нива, много ме зарадва.
Тити - по Математика смятат до 100.
По БЕЛ, текстове и преговор.

# 314
При нас направих входно по математика и съм супер горда, решил го е за 12 мин. + допълнителната задача, която не била задължителна. Има пълно 6 ,без нито една грешка. Вчера са правили по БЕЛ, но там нещата няма да са такива. Все още ни куца правописа, но ще работим и тази година. Надявам се да започне да прави по-малко грешки.
В понеделник ще получим бележниците с нанесени оценки.Госпожата каза ,че ще ги събира в понеделник и ще ги връща в петък.Ще стоят при нея. Тези дни трябва да реша какви сборници да купя за занимания в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт