Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 39 535
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
Биби, аз моето не бих пуснала (познаваш ме), но това което обмисляш, ако отидете и вие си е много добър вариант.
Тази година като бяхме на море на Тасос, малкият толкова добре се приспособи към семейството стопанисващо хотела и ресторанта, направо ни смая. Вадеше огромен арсенал от английски думи, както и бързо научаваше гръцки и за срам  Embarassed се справяше много по адекватно от нас. Децата нямат тази психолингвистична бариера, която ние имаме.  Но ако ме питат, дали бих го оставила там в приемно семейство, на същите тези много мили и любезни хора, бих се поколебала, естествено. Въпрос на преценка е.  Много късмет ви желая, момичетата са страхотни.

# 316
  • София
биби, а многодетните семейства какви предимства имат изобщо в училище?
Нямат. Или поне аз не зная да имат. Близначките, може би ще имат предимството, че ако при кандидатстване едната се класира в дадено у-ще, а другата - не, ще приемат и двете.
В яслата не плащам такса за малката. Детски не взимам , щото сме богати, ама това е една друга тема. Не зая защо го написах изобщо, ама ме засърбяха пръстите.

# 317
[color=FF3399]Запис в темата с малкото слънце. Сесилия е във втори клас записахме я година по-рано но е най-малката понеже е родена декември 2005 и съм чувала че някой ги записват по-късно дори.Ама така е като имаш нагла мама. Mr. Green
С кака си втора смяна бяха но от понеделник са първа.Заедно отиват а понеже малката има 5 часа а Стела 6 или 7 се налага да я посрещам. Училището не е много далеч най-много но половин час път пеша.На стол не ходи защото като я знам нищо няма да и хареса готвено не всеки път яде затова давам 4 лв на кака и и тя купува закуската и на двете. Телефон има от лятото за да свиква решихме да е с тъчскрийн, защото после като и омръзне ще ни врънка за нов но този е стар модел и като гледам цените на обикновените бяха с 20-30 лв по-евтини и по добре такъв- http://brosbg.com/LG-KP500-Cookie-gsm-442 розов е както тя пожела. Гледам има 1-2 деца от класа и с такива телефони а едно циганче има айфон и то оригинален  Shocked На занималня не ходи.[/color]

# 318
  • София
за ученето - в момента по математика учат събиране и изваждане до 100, по български правят диктовки и работят в тетрадките - общо взето старите неща, а по литература правят план на урока - за текстовете, а стихотворенията ги учат на изус.

# 319
И при нас минаха входните нива- второкласникът има по Математика-6, а по БЕЛ- 5- както и очаквах, но съм доволна.
Връща се от училище и на въпроса какво учихте днес, той отговаря -Взехме за ДЕЦИБЕЛИ /разбирай дециметри/ hahaha hahaha

# 320
Нашите входни нива още не са имали.В Понеделник ще имат по математика.
Моето синче не знае къде му е учебната тетрадка по математика в Петък имаше,но не я върна,дано Понеделник си я намери.Имаме две помагала и се упражняваме с тях в къщи,иначе са за занималня.

# 321
  • София
биби, а многодетните семейства какви предимства имат изобщо в училище?
Нямат. Или поне аз не зная да имат.

Ние имаме близначки в класа. Имат привилегии /ако може да се нарече изобщо така/, които се изразяват в половин сума за втората за УН, по английски плащат само 1 учебник, а дават на всяко дете. Много е минимално, но все пак е нещо.
И нашият е с 6 по входяща математика. Имаме и СИП математика, на която също има 6 в бележника. Но онзи ден са правили диагностика по БЕЛ, а на моя въпрос как се е справил, той отговаря - не питай  ooooh! , ще видим понеделник.....

# 322
Здравейте. Моят второкласник тази година е в ново училище, не помня писах ли в старата тема.
Миналата година бяха четири деца в клас, сега са 21.
Разсеян е, губи постоянно нещо, забравя си нещата... Първата седмица изгубил класа, когато излизали на физическо. Домашните не записва. Все едно е първолак, който до сега е бил на градина под постоянни грижи.

Момчетата се държат лошо, момичетата му се подиграват, защото харесвал някаква съученичка, изобщо големи драми. И на мен ми е тежко, като го гледам, че не ходи с удоволствие, за ралзика от миналата година. Но това е положението.
Иска да го запишем на Таекоуон-до, но тренировките са от 19 до 21, а той в 17.20 свършва училище, два часа няма какво да прави. Другият ни вариант за спорт е футбол, но той държи да е нещо, с което да може да се защитава.

Занималня нямаме, учебните часове са по цял ден, като на обяд имат един час почивка. Домашни има само в петък.

# 323
Дуци, къде има такива малки класове с 4 деца? Rolling Eyes

# 324
В едно частно училище.

Ооох, много е чувствителен. До сега правихме диктовка, сгреши няколко думи, разплака се. Трудно се оцелява ако си такъв, не знам какво да го правя.
Защо никой не ме предупреди колко трудно се възпитават деца Mr. Green

# 325
Аз да питам дали са започнали децата с преразказите за домашна работа?
Имаме за домашно от учебна тетрадка номер 3, стр. 9 и стр. 10.
Няма лошо, тази година ще го упражняват, правили са го устно в клас.
Но....на мен малко рано ми се вижда....особено за двуезични деца.....

# 326
Момчетата се държат лошо, момичетата му се подиграват, защото харесвал някаква съученичка, изобщо големи драми. И на мен ми е тежко, като го гледам, че не ходи с удоволствие, за ралзика от миналата година. Но това е положението.
Иска да го запишем на Таекоуон-до, но тренировките са от 19 до 21, а той в 17.20 свършва училище, два часа няма какво да прави. Другият ни вариант за спорт е футбол, но той държи да е нещо, с което да може да се защитава....
При положение, че се чувства сам, май футболът е по-добрият вариант. Там може да се сработи с някои от съучениците си и даже приятелства да завърже. Просто опитайте първо с колективния спорт. Пък ако не се получи, тогава търсете нещо друго. Успех!

# 327
Иска да го запишем на Таекоуон-до, но тренировките са от 19 до 21, а той в 17.20 свършва училище, два часа няма какво да прави. Другият ни вариант за спорт е футбол, но той държи да е нещо, с което да може да се защитава....
При положение, че се чувства сам, май футболът е по-добрият вариант. Там може да се сработи с някои от съучениците си и даже приятелства да завърже. Просто опитайте първо с колективния спорт. Пък ако не се получи, тогава търсете нещо друго. Успех!
По добре  да е таекуондото. Ние сме не същото положение. Има деца които го тормозят физически и психически.Трабва да може да се защитава. За съжаление с говорене не се оправиха нещата. Нито с разговори с родителите. Чак когато Косьо им отвърна със същото, децата се кротнаха. Това беше за мин. година. С едното дете нещата продължават. Миналата седмица се прибра със срязана блуза. ooooh!
 Косьо също ходи на  таекуондо ,но и при нас е голям проблем с час. Занималнята е до 16,30 , а спорта ни е в 17,30. 
От латино танците са заели салона за два часа и нас са ни избутали. Но за много родители е неудобен този час. В резултат на което сега само две деца ходят.И таксата са ни вдигнали с  10 лв. Въобще не е ясно дали ще  продължи да тренира.Утре ще ходя да говоря с треньора.

# 328
Таекуондото е добър вариант,но за да започне да се защитава ще мине време,моя тренира вече две години,а миналата година си идваше набит от едно момче.Сега и това момче тренира и понеже са от един клуб се поуспохоиха нещата,но има и друго ако там има батковци може да потърси помощ от тях.
Просто ми стана мъчно като каза какви проблеми има,не ми се мисли какво ти е на теб.

# 329
  • София
Това с малтретирането в у-ще е голям проблем. Имам познати, които заради такива деца (и най-вече заради родителите им) смениха детски градини и училища. Аз, затова моите ги възпитавам малко по-хард, по-самостоятлни да са, по-борбени, по-отракани, защото, иначе животът ще ги посмачка и поочука много бързо дали в у-ще, дали на друго място. Не ги уча да се бият, но пък съм им казвала, че ако някой им посегне да удрят и те за да се защтият. Не зная дали съм права, но така действам. Rolling Eyes
Днес с Цвети пишем домашно по околен свят и имаше задача за забележителности, свързани с известни фамилии в родния град. Ходили сме в къщата-музей на П.Яворов и ще пишем за нея. Викам в София са живели много известни личности - поети, лекари, актьори, музиканти, палолитици .... а тя се включва : "Маникюристкиии " #Crazy #Crazy #Crazy. Викам: Това сега откъде го измисли? А тя вика:е нали професии изреждаш  ooooh! ooooh! ooooh!. Отне ми още 30 мин. да обяснявам имат ли принос маникюристките към историята. После ме пита какво е писал Яворов, та стигнахме до "Две хубави очи" ... Лора, Мина и т.н. уж прояви интерес. Пита: Бе какво е лирик/романтик? Отговорям: За любов е писал основни, а тя: Ауууу, купи ми една негова книга.  Laughing След час я питам: Ти запомни ли името на стихотворението?А тя (доволна): Даааа "Две очички" и си свила ръцете на очите като бинокъл.  ooooh!   

Общи условия

Активация на акаунт