Имат ли българите хранителна култура?

• 76 469
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 840
  • Варна
Ние сега здрави хора ли обсъждаме или диетично хранене, съобразено с определена болест?

# 841
  • n/a
Обсъждаме всичко, защото така или иначе храненето и здравето са свързани.
Съжалявам за личното отклонение. Съгласна, не беше съвсем коректно.

# 842
И здравите хора, ако наблягат на въглехидратите, рано или късно стигат до момента да трябва да започнат да ги ограничават - това са моите наблюдения. А за хора с определено заболяване - да, трябва да се вземе предвид. Така че слушането на организма не е по подразбиране, защото организмът не е непременно прав.

# 843
И здравите хора, ако наблягат на въглехидратите, рано или късно стигат до момента да трябва да започнат да ги ограничават - това са моите наблюдения. А за хора с определено заболяване - да, трябва да се вземе предвид. Така че слушането на организма не е по подразбиране, защото организмът не е непременно прав.
Искаш да кажеш, че само и единствено поликистозата е причина да ти се яде сладко?

# 844
Краси...* , ти си точно примера на отказалия се пушач. Торти спря ли да правиш? А какви вкусотии съм приготвяла по твои рецепти.
Защо, не е ли вярно, че болшинството от така наречените кулинарни Изкушения са напълно излишни за организма?
Аз не съм станала аскет в храненето.Случва се да си позволя някакво "изкушение" от време на време...
И торти правя.    Laughing   И разни вкусотии приготвям, по поводи или за гости.
Не си "мъча" гостите с моите ...нови "манджи".

# 845
  • Варна
Фактът, че любимият ми плод е лимонът е подсказан от организма ми. Имам неистовото желание да ям лимони винаги и навсякъде. Което пък от своя страна е продиктувано от ниска киселинност на стомашния ми сок. Дали тялото ми ме лъже?

# 846
Фактът, че любимият ми плод е лимонът е подсказан от организма ми. Имам неистовото желание да ям лимони винаги и навсякъде. Което пък от своя страна е продиктувано от ниска киселинност на стомашния ми сок. Дали тялото ми ме лъже?
Върви дай 80 лв за вега тест и ще разбереш дали лъже.  Wink Wink Wink Ми това е проста логика, ма върви обяснявай. 

# 847
  • гр. София
На мен пък ми се струва, че всяко тяло си знае най-добре от какво има нужда. Затова няма универсални правила.
И на мен ми се струва така, но за повечето хора е по-лесно да си дават парите за диетолози, за Вега тестове, отколкото да се вслушват малко от малко в тялото си.

Проблемът е, че повечето хора слушат не тялото си, а стомасите си. Това са две различни неща. Едното е лакомия, а другото необходимост. Въпросът е да се прави разлика между двете, а такава често не се прави. 

# 848

Възможно е да те лъже, да. Не в конкретния случай с лимоните, но по принцип. Тялото, освен своите си физиологично обусловени сигнали, често подава и "фалшиви" такива, породени от нефизиологични причини. Като например неистов стремеж към сладко у хора с емоционални проблеми или загуба на апетит при силен стрес - тези проявления нямат общо с реалните нужди на организма.

# 849
  • Варна

Възможно е да те лъже, да. Не в конкретния случай с лимоните, но по принцип. Тялото, освен своите си физиологично обусловени сигнали, често подава и "фалшиви" такива, породени от нефизиологични причини. Като например неистов стремеж към сладко у хора с емоционални проблеми или загуба на апетит при силен стрес.
Може.
Това със стремежа към сладко не ми се е случвало. И слава богу. Mr. Green

# 850
  • out of space
Върви дай 80 лв за вега тест и ще разбереш дали лъже.  Wink Wink Wink Ми това е проста логика, ма върви обяснявай. 

Този вега тест е пълна глупост!!! А и отдавна е 40 лв...  Simple Smile

# 851
...Това със стремежа към сладко не ми се е случвало. И слава богу. Mr. Green

...
Cioccolata, имала си нужда от въглехидрати и глюкоза. Ако си беше направила паста или изяла едно редче черен шоколад, гладът ти е щял да бъде заситен.

понеже не знаеш за какво става въпрос, съветът ти е напълно безсмислен
гладът за сладко  е наследена зависимост и е трудна за разбиране от хора, които не са я наследили и никога не са я изпитвали

# 852
Toва, че въглехидратите пристрастяват не е тайна, хората, които прекаляват с тях, стават именно като мечо Пух. И като ти прималее за сладко в 4 часа, не означава непременно да си купиш тарелка сладки към кафето, че да ти просветне, гладът за нещо сладко не е непременно нужда от захар, ама хората не се замислят, лесно им е да следват нещо си.
А за диетолозите - мерси, но тези са някакви непоклатими досадници, които искат да ти дават на час по лъжичка и да ядеш само бялото месо на пилето, а не бутчето.
Краси, знам аз какво е ядково мляко, защото вчерашни вегани около мен - с лопата да ринеш. Виждала съм и мазалото, което сътворяват с пасатора и ммм, много деликате вкус, Добре че е кашут, че от него си правят мляко, сирене и таратор. Верно, че тараторът се прави 3 дни, ама с ядковото мляко е така, иска се воля.

# 853
Наближава обяд. Днес ще обядвам препечена филия, варени картофи и таратор. Втриса ме само при мисълта за обяда, защото вчера ядох картофена крем-супа с кротони. А ми се яде свинска пържола. Хич не ми дреме, дали се нарича лакомия, ако ми се яде. Щом ми се яде, това е необходимост, а фактът ,че трябва да ям варени картофи му се вика изтезаване на стомаха. И важното е никога да не ти се налага да си изтезаваш стомаха, а също и съзнанието покрай него с каквото и да е. Както написах в началото, достатъчно е да не се яде до припадък, иначе не виждам защо здрав човек трябва да си причинява диети или избягване на храна, която му се яде.
П.П. А който дава 40 лв за веге тест трябва да бъде наказан с глад няколко дни.
Аз съм веге. Принудително.

# 854
И аз ходих на вега тест.А за лимоните...Може богинята да чете много любовни романи, мозъчето и да се е пресладило и да иска нещо киселичко, а? Joy

Общи условия

Активация на акаунт