Високи стойности на ТСХ

• 113 882
  • 149
  •   1
Отговори
# 120
не знам защо така ми се е покачил Sad мисля си,че ми го изследваха след закуска и това може да окаже влияние. А е възможно и да няма значение на гладно или не е изследван ТСХ. Просто ми е тъжно,че може да се наложи да пия Л-Ториксин...иска ми се ако се наложи да е за определен период от време,но не и за винаги...иначе ендокринложката твърди,че ми изглежда добре ЩЗ,нямало възли, нямало уголемявания,нормални размери Sad това преди два месеца и сега хоп изведнъж е литнал толкова колкото не е бил никога Sad И да става въпрос за забременяване..почнах д апия Метформин за инсулина и утре си чакам вторите изследвания да видим,дали ТСХ пак ще е височко Sad

# 121
  • София
Е, как ще изследваш Тсх след закуска Shocked То това е основното - да е нагладно, без кафе също и преди сутрешната доза еутирокс.
Иначе аз съм от тези, които ще приемат хормона цял живот. Повече от 16 години го пия вече. Мъчно, немъчно, не ми е много весело, но това е положението...

# 122
Днескашните резултати показват ТСХ 2,5....малко съм на ръба Sad

Frida, чувстваш ли дискомфорт или има ли някакви странични действия от медикамента??? Като цяло Л-Тироксин вреден ли е ? аз все си мисля,че евентуално при бъдеща бременност, може да се наложи да го пия и от това малко ме е страх и после да не стане завинаги Sad

# 123
  • София

Frida, чувстваш ли дискомфорт или има ли някакви странични действия от медикамента??? Като цяло Л-Тироксин вреден ли е ? аз все си мисля,че евентуално при бъдеща бременност, може да се наложи да го пия и от това малко ме е страх и после да не стане завинаги Sad
Какъв ръб бе, мила... Добре ти е хормонът, включително и за забременяване не е зле.
Не се тревожи толкова много.
Нищо не се чувства от хапчетата, когато дозата е добре. Аз поддържам Тсх между 2 и 3. Ако се вдигне над 4, започва косопад при мен и така си познавам. Когато ми е много ниско, имах такива моменти през бременността, и дозата ми е висока, получавах учестен пулс и сърцебиене.
Ако не целиш в момента бременност, Тсх ти е перфектно.
Иначе много жени пият л тироксин през бременността, за да е 1-2 Тсх и след това не се налага.

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 17:04 от Frida*

# 124

Какъв ръб бе, мила... Добре ти е хормонът, включително и за забременяване не е зле.
Не се тревожи толкова много.
Нищо не се чувства от хапчетата, когато дозата е добре. Аз поддържам Тсх между 2 и 3. Ако се вдигне над 4, започва косопад при мен и така си познавам. Когато ми е много ниско, имах такива моменти през бременността, и дозата ми е висока, получавах учестен пулс и сърцебиене.
Ако не целиш в момента бременност, Тсх ти е перфектно.
Иначе много жени пият л тироксин през бременността, за да е 1-2 Тсх и след това не се налага.

Благодаря ти за бързия отговор! Успокоиха ме думите ти Simple Smile попринцип за момента се налага да пия Метформин за овулация...понеже в момента липсва тотално Sad а цикълът ми продължава с дни по малко без изобщо да дава индикации,че ще спре някога....просто е трагично положението. Мислиш ли.че ако Метформинът спомогне за регулиране на цикъл и овулация, то и самото ниво на ТСХ може една идея да се подобри? Казват,че няма много връзка но знаели се... Имах и аз косопад по едно време и като гледах симптомите на занижена функция на ЩЗ, ги имам някои от тях, да не кажа повечето... За момента май диагнозата ми е латентна хипофункция на ЩЗ, но трябва много да внимавам да не стане "явна". Може ли да ми препоръчаш също така и храни,които задействат повече ЩЗ и които непременно трябва да се отбягват. Четох,че не е хубаво да се ядът броколи и зеле, защот пречили на обмяната на йод Simple Smile ..

# 125
  • Sofia
Ако толкова се притесняваш, изчакай с приема на л - тироксин,  но  се консултирай с ендокринолог, аз мисля , че няма връзка с овулацията!  Оправи това първо , в момента  така или иначе не правиш опит за  забременяване, но в последствие трябва да се следи ако решиш да започнеш! Аз ти препоръчвам да пиеш селен ( поне 100mg) веднъж дневно,  витамин е и влияе много добре на щж !

# 126
  • София
За храни не мога да ти кажа. Не съм се интересувала. Аз съм с оперирана, почти изрязана жлеза и при мен храните нямат значение. Нямам Хашимото.
ЩЖ и функцията на яйчниците са пряко свързани. При мен нямаше спонтанен цикъл, но след операцията започна да ми идва.
Дълго време, над 2 г. пих метформин, защото нямам овулация, но не се повлиях. Успяхме с инвитро.

# 127
Здравейте момичета много съм притеснена но незнам дали притесненията ми имат почва. Накратко бременна съм в 17г.с и всеки месец си следя тсх миналия месец  ТСХ ми беше под 1 а днес като видях резултата изпаднах в паника ... при норма 0.27 -4.20 моето е 3.02 и незнам какво да правя. Не ме разбирайте погрешно това ми е 3та бременност предните две ги загубих и сега се стряскам от всичко  Sad

# 128
  • Sofia
eleq,  ако всеки месец  го следиш при ендокринолог, не би трябвало да има  проблем,  все пак знаеш , че  тсх скача много през бременност! Говори ако сметне малко да ти увеличи дозата, сега на каква си? А от къде идват притесненията ти ,предните загуби с тсх ли са свързани, защото това не се доказва!? Ако се следиш , всичко ще е наред ,  бебчо в 17 с. вече си има собствена щж и всичко ще е наред  Hugаз имам мисед с тсх 3, 6 (  не се знае от това ли е) сега го контролирам под 1 и правя опити... PraynigУспех  Simple Smile

# 129
eleq,  ако всеки месец  го следиш при ендокринолог, не би трябвало да има  проблем,  все пак знаеш , че  тсх скача много през бременност! Говори ако сметне малко да ти увеличи дозата, сега на каква си? А от къде идват притесненията ти ,предните загуби с тсх ли са свързани, защото това не се доказва!? Ако се следиш , всичко ще е наред ,  бебчо в 17 с. вече си има собствена щж и всичко ще е наред  Hugаз имам мисед с тсх 3, 6 (  не се знае от това ли е) сега го контролирам под 1 и правя опити... PraynigУспех  Simple Smile
Здравей и благодаря за отговора след като го прочетох малко се успокоих . По принцип до сега не съм приемала нищо за тсх при първия мисед ми беше доста високо при втория обаче си беше в нормите.... Днес бях на ендокринолог прегледа ме каза , че за сега няма повод за притеснение и след 2 седмици пак да пусна тсх. Аз по скоро се стреснах от факта ,че в рамките на 3 седмици се беше покачило но се надявам мсичко вече да е наред Praynig Hug

# 130
  • София
Здравейте момичета,

Днес отидох да си пусна TSH, което ми назначи ендото.
За 1 г. качих точно 10 кг., имам косопад, а от началото на пролетта изпитвам адска умора и едвам ставам за работа.
Излезна ми резултата - 3,258
През лятото на 2015 г. си бях правила и тогава ми беше 2 и ендото и АГ-то казаха, че е ОК. Но тогава тамън бях спряла противозачатъчните.
От 2 месеца правим и опити за бебе и за момента без резултат. Правих си изследване на половите хормони и те ми бяха ОК.
Ще се радвам и на Вашето мнение за този резултат.

# 131
  • Sofia
Алекс,  височко е за забременяване,  може от него да не става бебчо!Не разбрах,  пиеш ли л - тироксин, ако не , ендото да ти предпише,  ще смъкнеш тсх и всичко ще е наред! При бременност  около  1 ,  максимум 2 Peace

# 132
  • София
Алекс,  височко е за забременяване,  може от него да не става бебчо!Не разбрах,  пиеш ли л - тироксин, ако не , ендото да ти предпише,  ще смъкнеш тсх и всичко ще е наред! При бременност  около  1 ,  максимум 2 Peace

Благодаря ти за отговора.
Не до момента не пия и не съм пила хапчета за щитовидната. Ще си запиша час при ендокринолог за консултация и ехография и да ми изпише лекарство.

# 133
Здравейте момичета,
Искам да Ви попитам, аз пия л- тироксин от май миналата година когато стойността беше 2.81, следя го почти всеки месец. Сега ще започваме трети опит ин витро, но изследвах л-тироксина и сега е 4.38, никога не е бил толкова висок! Какво да правя вече, не знам. Защо се е покачил толкова след като ориемам и л-тироксин? Трябва ли да изчкам да се понижи и тогава да започна процедурата и възможно ли е да се повлиява от други лекарства като антибиотик? Благодаря Ви много!

# 134
  • до най-прекрасния мъж
Доколкото съм чела TSH се повлиява от възпаления в организма и стойностите може да се повишат и след това да паднат по-бавно след възстановяване. Не говоря от собствен опит, но вероятно има връзка.

Общи условия

Активация на акаунт