Високи стойности на ТСХ

• 113 878
  • 149
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте  момичета,  виждам ,  че  темата е стара , но не намерих  по нова и питам тук! Септември имам мисед  в 8 ма седмица, естествено  не се откри причина ,  абразио в Щерев и край.Препоръча ха генетични изследвания за тромбофилии и това е. ..  Бях с тсх 3,6 без дори да знам ,  че  е проблем. След  аборта отидох на ендокринолог и започнах л тироксин 0, 25 ,  смъкнах  го до 1, 8 , но на контролен  преди няколко  дни  отново е 3, 3 ,  веднага започнах да пия по 50 мг,  в понеделник  съм пак на преглед  ,  пия и селен Бях твърдо решена от април  да започвам  с опити за бебче,но  сега. ...другата седмица ще  пускам и за тромбофилии,  въпроса  ми е мога ли да рискувам  с това тсх или да  чакам да го сваля под две и тогава, все пак съм на 39 и хич вече не ми се чака! Правих  и цитонамазка,  микробиология,  прогестерон,  наред са, пия от години фолиева мета! Дайте съвет мами!  ooooh!

Suzana,
Би трябвало днес да си била на преглед - какво те посветваха? И аз съм на 39 и миналата седмица ТСХ ми беше 3.14. Днес бях при Начев в МД. Каза, че може да е от стимулацията преди месец и нещо. Трябвало да минат поне два месеца, за да се отчете реален резултат. Каза ми, че преди стимулация трябва да е под 2, а преди замразен трансфер може и под 4, но зависи колко е била стойността когато е била пункцията, защото ТСХ влияело на качеството на Я, но не и на имплантацията.

# 106
В темата за хормоните, Денис каза, че ТСХ оказва влияние за имплантацията. Кое е вярно  newsm78

# 107
  • София
В темата за хормоните, Денис каза, че ТСХ оказва влияние за имплантацията. Кое е вярно  newsm78
Всичко написано от Blessitka е вярно, същото ми е казвал и на мен др. Начев.
Само уточнението е - ТСХ категорично влияе на имплантацията при стойностти над 4, т.е. над 4 пречи. Това ми обясни Начев и направих Зет с ТСХ 3.80.

# 108
  • Sofia
Дайте съвет, пия от 25 дни ел  - тироксин 75 и от 3.3 тсх е 3! Много бавно се повлиява май , четох че е е с натрупване и затова се изследва  на 45 дни , тогава  е пика на повлияване . Май и този месец трябва да пропусна опитите  за бебче, а вече ми писна да чакам! Да дигна ли на своя глава  л тироксина за по бързо, не знам! Ендокринолога  казва почвайте вече, но мен ме е страх, дайте съвет  ooooh!

# 109
  • В сърцето на любимия човек
Консутирай се с друг ендокринолог, ако се съмняваш в преценката на този. Само лекар може да прецени състоянието ти.

# 110
  • София
Дайте съвет, пия от 25 дни ел  - тироксин 75 и от 3.3 тсх е 3! Много бавно се повлиява май , четох че е е с натрупване и затова се изследва  на 45 дни , тогава  е пика на повлияване . Май и този месец трябва да пропусна опитите  за бебче, а вече ми писна да чакам! Да дигна ли на своя глава  л тироксина за по бързо, не знам! Ендокринолога  казва почвайте вече, но мен ме е страх, дайте съвет  ooooh!
Защо си изследвана ТСХ след 25 дни  newsm78 Както сама си написала, при смяна на дозата при небременни жени, Тсх се проследява след 45 дни. Този резултат в момента е нереален.
Моят съвет е в никакъв случай да не увеличаваш дозата, 75 мг. не е малко, а да си изчакаш и след 45 дни да изследваш и да коментираш резултата с ендокринолога. Зависи какви са проблемите ти с Щж, но за сравнение аз съм с почти премахната ЩЖ, а в момента дозата ми е 50 мг. През пролетта-лятото по принцип дозата е по-ниска.
И другото, което е - не е важно Тсх да се свали бързо и ударно, важно е, целта е да се уцели точната доза, всъщност минималната доза л-тирокс, с която нивата на Тсх да са приемливи за забременяване, а не да се стресира жлезата и да се приемат ненужно високи дози хормони.
Успех!

# 111
  • Sofia
Изследва го , за да проверя  профилактично дали можем да почваме с опити за бебе защото сега ми е овуто, но ще чакам!Аз преди след миседа пред септември  започнах с 25 л тироксин  смъкнах го до 1, 8 но после пак се вдигна и затова ендокринолога вдигна на 75! Ще пусна пак на 45тия  ден и ако пак е 3 вече не знам! Не искам вече да чакам , на 39 г. Съм , но не искам и да рискувам  . Благодаря  за съветите!  Дали пък да не сменя и лекаря , уж  бил добър newsm78вече не знам!

# 112
  • София
Изследва го , за да проверя  профилактично дали можем да почваме с опити за бебе защото сега ми е овуто, но ще чакам!Аз преди след миседа пред септември  започнах с 25 л тироксин  смъкнах го до 1, 8 но после пак се вдигна и затова ендокринолога вдигна на 75! Ще пусна пак на 45тия  ден и ако пак е 3 вече не знам! Не искам вече да чакам , на 39 г. Съм , но не искам и да рискувам  . Благодаря  за съветите!  Дали пък да не сменя и лекаря , уж  бил добър newsm78вече не знам!
suzana, според мен си правете опитите, ако става въпрос за естествено забременяване, нищо не рискуваш, най-много да не стане. ТСХ не е толкова високо. Лекарите казват, че влияе върху качеството на яйцеклетката и затова е хубаво е да е около 2 и под 2, но това е задължително най-вече за жените, правещи инвитро /или инсеминация/, защото там има стимулация на овулацията, която допълнително доста повишава ТСХ, а се инвестират много средства и физически, заради инжекциите и медикаментите, е много тежко при жената и затова не е редно да се стартира инвитро при такива стойности. 

# 113
  • Sofia
Много благодаря за  изчерпателния отговор,  да естествено  правим опитите Blush дано скоро го смъкна  на 2 поне!   Много различни  мнения от лекари  и вече се обърках, а и имам дете на 15 години  с проблем и все ме е страх,  казват че тсх влияе и на интелекта! Ако не този ,че май вече изпускам момента,  другия почвам с пълна сила Heart EyesОще веднъж , благодаря ! Hug

# 114
Здравейте, момичета! Искам да попитам има ли такива от вас, които са забременели с високо ТСХ (да кажем 10) и как е протекла бременността.Благодаря предварително!

# 115
  • Sofia
Това тсх е страшно много  , имаш ли терапия ? Ако дозата е висока може би ще влезе в релси! Нека и други се включат с мнение ! Успех

# 116
А моето тсх е 16 Sad   Ужас!   Не съм предполагала,че имам изобщо проблеми със Щитовидната жлеза newsm78  След една седмица ще ходя в София при Начев.

# 117
Здравейте! И аз ще се включа тук Sad днес бях много изненадана,когато научих,че моят ТСХ е 5,9....всички други стойности ТАТ,МАТ,Ф3,Ф4 са в рамките на нормалното. май само Ф4 е в долна граница и лекаркат ами взе отново кръв да види дали пак ще е висок и ако е висок почвам Л-Тироксин Sad Ужас, изследвала съм се толкова много пъти винаги е било около 2 в рамките на нормалното. ВЪзможно ли е да е единичен случай, в резултат на стрес или нещо друго? Плаша се да не се наложи да пия хормони цял живот Sad не ми се иска и без тов аможе би ще си пия Метформин...

Метформин и Л-тироксин имат ли някакво вредно въздействие върху организма след дълъг прием?

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 00:21 от NnNnNnN

# 118
  • Sofia
По принцип  тсх не се влияе от стрес ( както пролактин  примерно ) .Твоето е височко, затова може би на този етап се налага л- тироксин, но той няма странични  ефекти,  много жени го пият дълъг период,  аз вече 7 месеца и то доста висока доза! А защо е изследван,  ако е за забременяване,  трябва да е под 2 , а може и още по надолу,съветват  лекарите! 

# 119
  • В сърцето на любимия човек
Л-тироксинът има негативно влияние върху сърдечно-съдовата система при дълъг прием във високи дози. Самият д-р Начев ми беше казал следното: "Изборът е между евентуално по-кратък, но по-качествен живот и живот с всички негативни въздействия от неработещата правилно ЩЖ". При продължителен прием задължително всяка година се прави консултация с кардиолог и е хубаво да се прави ехокардиография.

Общи условия

Активация на акаунт