Високи стойности на ТСХ

• 113 880
  • 149
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте,

Предстои ми инсеминация, но при изследване на хормони се установи ТСХ почти 3. Лекарката ми изписа да пия Фолиева киселина и DHEA, също Аспирин протект като при идване на цикъла между 3 и 5 ден пак трябва да направя изследване на хормоните и да отида на преглед между 10 и 12 ден. На 37 г. съм с намален яйчников резерв според нея. Въпросът ми е с тези добавки може ли да се регулира ТСХ и не трябва ли да се пият медикаменти?

# 91
  • В сърцето на любимия човек
Не, не могат. ТСХ се сваля с левотироксин (Л-тироксин / Еутирокс).
Отиди на ендокринолог и преди това пусни ФТ4, ТАТ и МАТ, за да се прецени дали става дума за хипофункция или има автоимунен процес. Жлезата трябва да се види на ехограф.
С такова ТСХ, а не бих правила инсеминация, защото при евентуална бременност ТСХ се покачва рязко и има риск от спонтанен аборт или увреждане на плода.
Стискам палци!

# 92
Здравейте,
искам да попитам наличие на антитела - над 800 ТАТ и МАТ пречат ли на евентуално забременяване/бременност.
ТСХ и Т4 след продължителен прием на л-тироксин вече са в норма, но се чудя антителата дават ли отражение Thinking?

# 93
здр, бързам да споделя моите резултати за тези който като мен незнаеха за колко време се свалят стойностите при прием на л-тироксин
та, при първо изследване стойността ми бе 22 (изследването е направено в отсъствие на цикъл от два месеца ) и след 3 месеца прием на л-тироксин 50 по 1 хапче на ден днес стойността е 5 (изследване направено на трети ден от цикъл), резултатат е прекрасен и много бърз, явно организма добре се влияе, дори немога да повярвам на толкова бър резулат
успех на всички

# 94
Момичета има ли някой с много високо ТСХ, моето е 8.97, и ако да, за колко време влезе в нормата?
Преди изследване може да сте яли, но е задължително да не сте употребили кафе и шоколад...
    аз бях с 22 за три месеца свалих на 5, пия само л-тироксин 50 по едно на ден сутрин на гладно
pretti Успех

# 95
  • Sofia
Здравейте  момичета,  виждам ,  че  темата е стара , но не намерих  по нова и питам тук! Септември имам мисед  в 8 ма седмица, естествено  не се откри причина ,  абразио в Щерев и край.Препоръча ха генетични изследвания за тромбофилии и това е. ..  Бях с тсх 3,6 без дори да знам ,  че  е проблем. След  аборта отидох на ендокринолог и започнах л тироксин 0, 25 ,  смъкнах  го до 1, 8 , но на контролен  преди няколко  дни  отново е 3, 3 ,  веднага започнах да пия по 50 мг,  в понеделник  съм пак на преглед  ,  пия и селен Бях твърдо решена от април  да започвам  с опити за бебче,но  сега. ...другата седмица ще  пускам и за тромбофилии,  въпроса  ми е мога ли да рискувам  с това тсх или да  чакам да го сваля под две и тогава, все пак съм на 39 и хич вече не ми се чака! Правих  и цитонамазка,  микробиология,  прогестерон,  наред са, пия от години фолиева мета! Дайте съвет мами!  ooooh!

# 96
Най-добре изчакай Тсх да е към 1.

# 97
  • Sofia
А за какъв период става това, не знаех , че  е толкова  важно  ниско тсх за бременност, но четох много и е възможно  от това да е миседа,  еми ще чакам щом трябва!

# 98
  • В сърцето на любимия човек
Ако ще забременявате с помощта на асистираната репродукция може да правите пункция на естествен цикъл при това ТСХ и да замразявате ембрионите, докато успеете да го свалите под 2 и тогава да се направи трансфер.

Последна редакция: нд, 26 мар 2017, 09:42 от пънче-мънче

# 99
  • София
Здравейте, момичета,

Мин. година бях на преглед при д-р Лозанов в Токуда, каза, че хормоните са добре (като ТСХ беше 2,26 при норма 4.94) и че при бременност трябва да се съблюдава под 2.5.
В 4 г.с. съм и днес ТСХ отчете 2.7, ЧХГ: 70. ЧХГ преди 48 часа, в друга лаборатория беше 97.3 Тези резултати ме притесниха, отидох на преглед при личната. Според нея не е добре ЧХГ-то да спада, каза ми след 2 дни да го изследвам пак и ми предписа само витамини с фолиева киселина. Засега не било нужно да пия нещо за сваляне на ТСХ.
Имам записан час за петък при друг ендокринолог в Токуда (за съжаление не му запомних името), тъй като Лозанов е в отпуск до др седмица и не ми се иска да чакам дотогава.
Какво ви е мнението за този хормон в начална бременност?

# 100
  • Sofia
Никой не знае с точност, но  всеки  казва в начална бременност под 1, 5 -даже 1 и да се следи всеки месец ! Може би минимална доза л- тироксин  не би навредила защото  па време на бременност  се качва, но ендокринолога  ще прецени! Аз съм  на по висока доза след мисед , но не е доказано  от това ли е, а и бях с 3,4 тсх,  без паника   просто следене и успешна  бременност 

# 101
И аз започнах с  TSH 3.23 в началото на стимулацията. Дали е възможно, опитът да е неуспешен, заради това?

# 102
  • Sofia
Казват ,  че  тсх влияние много на задържане на  бременността,  а в по късен етап и за интелекта! На мен при 3 .5 гинеколога беше учуден как съм забременяла , а пък аз от първия  път , при това  съм на 39!но изчетох много и разбрах ,  че  този хормон е важен а никой не ни осведомява!  Затова сега искам да падне под 1 дори за по сигурно! Знам от мои познати , че  повлиява дори на инвитро процедура, високи  стойности на тсх са рискови , но понякога трябва  да  се  сблъскаме с мисед или друг аборт ,  за да го разберем! 

# 103
  • София
suzana_b, благодаря за отговора. Днес бях на преглед при д-р Начев, реших да се доверя на него, заради многото положителни коментари. Изписа ми L-Тироксин, тъй като 2.7 е високо за бременност, но каза, че тази стойност не може да доведе до аборт. Така че все още се надявам всичко да е наред.

# 104
  • Sofia
Щом имаш вече терапия ,  няма място за притеснения  , а и тсх то ти наистина  не е високо рисково! Важното  е  да  се  проследява  редовно защото се покачва в началото на бременност, Лека и  безпроблемна  бременност,  всичко  ще е наред!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт