Как може да бъде сменен директор на държавно училище?

• 2 215
  • 9
  •   1
Отговори
До коя институция трябва да се обърна - предполагам Инспектората по образование?
И какъв е редът - трябва да е написано предполагам някакво обяснение или?
Моля ако някой се е сблъсквал  подобен проблем да сподели мнение и съвети.

# 1
До коя институция трябва да се обърна - предполагам Инспектората по образование?
И какъв е редът - трябва да е написано предполагам някакво обяснение или?
Моля ако някой се е сблъсквал  подобен проблем да сподели мнение и съвети.
Мисля ,че трябва да се обърнеш точно към Инспектората и там най добре ще ти обяснят какво трябва да направиш
И  най вече от значение е какъв е точно проблема все пак

Преди много години ,когато бях ученичка и то в тоталитарно време така сменихме класната си ръководителка.Само че написахме жалба до учителският съвет и вътре доста подробно бяхме изложили причините.

# 2
Благодаря!

# 3
  • Пловдив
Като се има предвид, че директорите на училищата се назначават след проведен конкурс, смяната му е твърде трудна процедура. Нарушенията наистина трябва да са големи.
Но, при възникнал проблем всеки има право да подаде жалба до РИО или МОН и ще получи отговор в определен срок.

# 4
  • София
Като се има предвид, че директорите на училищата се назначават след проведен конкурс, смяната му е твърде трудна процедура. Нарушенията наистина трябва да са големи.
Но, при възникнал проблем всеки има право да подаде жалба до РИО или МОН и ще получи отговор в определен срок.

И аз мисля,че току така не може да се смени директор на училище.Но имаш право да подадеш жалба,ако е възникнал проблем и от съответната институция да се вземат мерки.

# 5

И аз мисля,че току така не може да се смени директор на училище.Но имаш право да подадеш жалба,ако е възникнал проблем и от съответната институция да се вземат мерки.

Все от някъде трябва да се започне. Предполагам че е трудно,но и не ми се иска да стоя безучастна. Иска ми се да предприема някакви мерки.

# 6
  • Стара Загора
Трудна работа!

# 7
А защо си решила, че трябва точно да бъде сменен? Какво е направил?

# 8
И аз мисля,че ако е минал през конкурс и е на постоянен договор почти няма начин да стане. Какво е провинението? Имай предвид,че всички са връзкари и се крепят един-друг,така,че не разчитай много на инспектората.

# 9
Комплексно и дълго за обяснение. Провиненията така да се каже са дребни, но в продължение на близо 20 години. И явно наистина тази жена е голяма връзкарка, защото е несменяема директорка от толкова време. Което разбира се не пречи да пускам непрекъснато жалби до инспектората.

Общи условия

Активация на акаунт