"Класови" различия

• 12 980
  • 177
  •   1
Отговори
# 45
Тук вече не се говори за Класови различия, а за Расови...
То и расови, етнически различия има и никак не са за пренебрегване дори и други да няма.

# 46
И аз познавах двойка съчетание - програмист и автомонтьор. Тя беше програмистът. Около две години издържаха, не знам защо се разделиха, но на мен отначало ми се виждаше странно и се чудех какво намира в него, като очевидно не и беше на интелектуалното ниво. На финансово беше  Laughing
Но пък аз все ходя с едни умници, дето са ми на интелектуалното ниво, ама трябва да ги издържам, така че...И това не е много чудесно.  Crazy

# 47
  • Kопенхаген
Завой към расовите различия, не ми се ще да се прави. То и "класови" не напразно е сложено в кавички.
Аз познавам само две семейства със сериозни различия по между си- лекар и автомонтьор, и лекар и шофьор. Жените са по-образованите. Понякога, само понякога се чувстват неудобно от съпрузите си, но е рядкост. За мен са нелепи като съчетание. За мен обаче. Те, вероятно са щастливи.

Това сериозно ли? Не бих могла да си представя да се чувствам неудобно от съпруга си, който съзнателно съм си избрала защото съм бляла.

# 48
  • Варна
Не. За класови различия говорим. В Столипиново едва ли живеят само роми.
Освен това примерът отново беше метафоричен, ако някой не е разбрал.

# 49

Това сериозно ли? Не бих могла да си представя да се чувствам неудобно от съпруга си, който съзнателно съм си избрала защото съм бляла.

e, мадам,  както коко шанел е констатирала, 'жените, като правило, много по-внимателно си избират нощница, отколкото мъж'.

# 50
  • Сопот, Пловдив
За съжаление при по-голямата част - да, но хубавото е, че все пак при някои се наблюдава желание за развитие.

Нека се развиват. Но трудно ще се приемат браковете българка с висше - циганин от махалата, пък нека е най-лъскавия...

Да, така е, което е жалко, ако двойката е съумяла да намери неин си език и на тях самите различията не им пречат. Повечето бракове българи-роми, за които аз знам, обаче са обратно - мъж българин и жена циганка.

Затова и исках по-горе да уточня, че ако говорим за нечистоплътни, неграмотни хора с уклон към престъпленията за себе си не си го представям връзка с такъв, независимо дали са българи или роми. За мен и моя избор на партньор расовите различия са неъсществени. За разлика от класовите, макар че класови не знам дали е най-точната дума, в никой случай не се чувствам по-висша от някого.

Касита, а директор на учебно заведение+шлосер и то ли ти звучи така нелепо?  Grinning

# 51

Когато си го е избрала не е мислила за това, както и обратното.
Има много хора които си избират партньори далеч под и над тяхното ниво и съответно проблемите идват по- късно когато са твърде обвързани.
Богиня, да му мислят младите. При моето поколение различията не бяха така фрапираци. Може би и това доведе до мнението, че са преодолими.

# 52
  • n/a
Май приказките от детството оставят по-трайни следи, отколкото ни се ще да си признаем. Може и под формата на някой филм, незабравимият "Хубава жена", например. Смешки, ей богу.

# 53
От личния ми опит и наблюдения ми се струва, че финансовите различия се преглъщат най-лесно, когато "имащия" е готов да сподели без да мрънка. Неща като музикален вкус също не са драма. Всеки може да изтърпи два часа дразнеща го музика. Когато опре обаче до ценности е доста сложно. Аз имам проблем с нетолерантността на мъжът ми. Той има прояви на расизъм, на нетолерантност под всякаква форма и ми е трудно, защото ние вече сме родители и би следвало да подаваме еднакви сигнали на детето. За сега говорим и се опитваме да балансираме, но имаме своите моменти на спорове (разбира се аз винаги съм права).
Като говорим за "любов" май в повечето случаи имаме предвид сексуално привличане. При жените, като че ли то по-лесно се бърка с Любов.

# 54
Май приказките от детството оставят по-трайни следи, отколкото ни се ще да си признаем. Може и под формата на някой филм, незабравимият "Хубава жена", например. Смешки, ей богу.
Simple Smile
Aз се сещам за два други филма. Доста по-стари, но точно по темата. "Брак по италиански" със София Лорен и Марчело Мастрояни. И разбира се, класиката "Моята прекрасна лейди", където Одри Хепбърн загуби "каруцарския" си акцент, а професор Хигинс загуби сърцето си  Simple Smile. Хората се вълнуват от подобни истории, да. И поздрав, разбира се:

# 55
  • София
Брата на ония пелтек не отстъпи ли трона заради една дама с класово различие.

Отстъпи го...Мястото си, на което трябва, по твоите думи, да седи, за да има мир....
Е, явно не е така...

Друг е въпросът на кой месец или година се е присетил, че е аристократ и е взел да го демонстрира....

# 56
  • Бургас
Могат ли според вас да бъдат успешни бракове/съжителства между партньори със съществени пропасти в образователно, финансово, културно ниво?

Финансовите различия могат да бъдат преодолени. А и парите днес ги има, утре-не, както и обратното.

Пропастите обаче в културно, образователно и духовно ниво основно, остават в една или друга степен... и винаги си казват думата.

# 57
  • София
Такива щастливи семейства по-скоро бих казала, че са изключение, отколкото правило.
Познавам семейство, много щастливи, може би са повече от 45 години заедно, тя е с аристократичен произход в съвсем буквалния смисъл на понятието, той е шофьор.
Бил е много красив мъж, още е , всъщност. Тя също е хубава жена, много заможна.
Бракът им е много щастлив, плод на доста коомпромиси, разбира се, но наистина щастлив.

# 58
  • Варна
Не.Не е добре да са големи различията.От какъвто и да било вид. Не са успешни, поне в по-големия си процент.

# 59
  • Бургас
Зависи какво значение им придават партньорите.
Гаранция за щастие с даден партньор форевър и застраховка от раздяла няма, дори и да ти е огледален образ от противоположния пол.
Ако за единия са важни парите, а партньорът е беден, едва ли ще оцелеят заедно. Ако друг възприема хората без виШУ за втора ръка, също едва ли ще е очарован от такъв. Зависи какво търсиш и с какво си склонен да направиш компромис, тоест всичко зависи от ценностната система.

Общи условия

Активация на акаунт