Клуб "полицейска съпруга" - тема 4

• 65 174
  • 797
  •   1
Отговори
# 645
И това е нещо,какво като са по-малко дни?Тако поне повече хора ще може да се уредят с карти,които все не достигат до всички желаещи.Ние бяхме миналата година за първи път и бяхме в Несебър-станцията е страхотна.Храна,чистота,условия-всичко е ок.За другите станции не мога да дам информация,но за Несебър нямам никакви забележки.Стаите са реновирани-чистят се всеки ден,бельото  го смениха-2 пъти май ,не помня точно.Има детска площадка с люлки и пързалки за децата.Нашето дете беше на 6 год. и си играеше с децата до 12 часа вечерта-бягаха,лудуваха на воля.Базата е оградена,имаше охрана и външни лица не можеха да влизат,за това и бяхме спокойни за децата.Единственото от което се възмутих е ,че в базата имаше много пенсионирани служители/нищо лично към тях/ и това ме подразни.Нали се сещате,че същите тези служители са се възползвали от  благинките на базите и когато са били редови служители.А някои цел живот не могат се уредят и с една почивка в съответните бази.Ние имахме късмет за първи път миналата година ,и то защото в нашето ГПУ бяха решили ,че всички които вече са почивали в тези бази,няма изобщо да участват в разпределението на картите,независимо че са подали заявление за карта.Друго голямо разочарование беше присъствието на семейства,в които нито единия нито другият бяха служители в системата-е кажете това не е ли наглост-двама пенсионери,едва кретащи да заемат място на семейство на полицай с две деца например,за който си е трудно да заведе децата си на почивка!?!
За тази година изобщо не се надяваме че ще ни огрее,независимо че подадохме заявка!Тука нещо се опитаха даже и да скрият че са пуснали картите-голяма част от служителите изобщо не разбраха.Записването беше точно два дни,след което разбрахме че утре 22 април-щели да се разпределят картите!!!Така че нали се сещате ,че вече са разпределени!!!Както и да е нека  обаче повече сужители и техните семейства да може да се възползват,защото условията и цените са много добри!!!

# 646
  • В полите на Пирин планина
Почти не сме ходили на МВР бази, освен два пъти, когато бях бременна - на Велинград и в Боровец, но през лятото. За море изобщо не се и пробваме, че т.к. сме близо до Гръцката граница ми е по-добре да отида в Гърция, заради разстоянието.

# 647
  • София
Аз пък се интересувам от непопулярните бази- като Велинград, Долна баня, Боровец....именно за този пролетно- летен сезон.И тъй като не можем спокойно да планираме отпуски, и за карти не кандидатстваме.Решила съм да го  накарам да се пробваме с личен контакт( чувам че така става ако има свободни места) директно в базата за няколко дни  без карта.Така че- моля споделете ако някой е почивал така и подробности за условията в тези бази Hug Нищо не ни пречи и на нас, като нормалните семейства да си помечтаем и планираме почивка заедно.Пък  ще стискаме палци да се реализира и да не ни  мине котка път с поредният служебен ангажимент... Praynig

# 648
  • у дома
Ние също никога не  сме се възползвали от МВР базите. При нас няма информация за подобни екстри. Имаше период, в който само шефовете ходеха в тези бази, че и приятелски семейства водеха с тях...
И наистина ми е странно като прочета, че някои от вас имат впечатления от различните бази, които са посетили. Явно във всеки край на България е различно, и във всяка дирекция, разбира се.

# 649
  • В полите на Пирин планина
sssani, на Велинград и Боровец сме били отдавна / през 2003 г. и през 2007 г. /. Базите са прилични, особено тази на Боровец. Не знам дали са правили ремонт  newsm78

# 650
  • изгубена някъде
И аз съм бясна също като вас. Освен всичко казано до тук аз искам да попитам и за респекта. Къде е той? Баща ми беше полицай и съпруга ми е полицай, знам какво беше, какъв респект имаше и виждам сега какво е. Ами благодарността към тия мъже за която стана дума по-горе. За какво говорим мили дами тук? За какви кубинки, за какви увеличения, за какво признание!? На госпожата която говори за пазенето на границата в немирно време искам да кажа, че в такова време за каквото тя говори няма граница и никой не я пази, защото или врага е на наша територия, или ние сме врага някъде. Имам още много неща които мога да кажа /напиша/, но тъй като знам, че само ще си говоря без никой да ме чуе и ще се разстроя още повече, предпочитам да се включа в разговора за лятната почивка и картите за МВР базите  Wink
Подали сме заявление за Китен, до сега никога не сме ходили в база на МВР. Всъщност аз като дете съм ходила, понеже споменах вече, че баща ми беше служител, но това беше мнооооооооооооооого отдавна и само имам спомен от една станция - в Долна Баня и си спомням,  че беше много хубаво, а в другата съм била много малка и нямам никакъв спомен. Та ако някой има по-пресни впечатления от Китен ще съм му благодарна ако ги сподели или може и някой снимка да ми изпрати на лични.

Последна редакция: пн, 21 апр 2014, 17:54 от ted2

# 651
[ На госпожата която говори за пазенето на границата в немирно време искам да кажа, че в такова време за каквото тя говори няма граница и никой не я пази, защото или врага е на наша територия, или ние сме врага някъде.

Я ми дайте пример с една нормална европейска (ако може) държава, в която армията пази границата.

Шест въпроса на една съпруга на български полицай

1.   С какво един доблестен български полицай, от онези специалните, които уж са ни гордостта и се бием в гърдите с тях, заслужи да стои като куче от страни и да гледа как народа празнува, пие и хапва на Великден, а неговото семейство да чака тръпнейки неговото обаждане, че се прибира, но да чуе, че ще е там на работа поне още 10 часа?

2.   Как е възможно по дяволите, това да се случва вече година и 4 месеца, защото някои си дупедавци ги е страх от всенародната любов и тормозят подчинените си денонощно?

3.   Как очакват тези хора да са нормални, да обичат работата си и да служат на родината си както професията и доблестта им изисква, когато пагона е повече от всичко, повече от детето, от любимата, от празника, от всичко?

4.   Как искат тези хора да работят денонощно без да знаят какво се случва у дома им, като тях ги няма, просто ги няма.......

5.   Как после тези хора – българските полицаи ще са нормални хора и граждани на тази скапана държава и ще имат живот, който да им позволява да осъзнаят ценностите и да имат такива, като са поставени в ситуация, в която на празниците, на всички празници, стоят като отвергнати кучета и гледат от страни как другите, онези дето уж им плащат заплатите и ги пазят  ядат и пият на корем, а той – полицаят е принуден да яде сандвичи – да сигурно са хубави, защото са правени с любов от онази, която го чака вкъщи, но са сандвичи, а на Великден се яде агне и салата, а не сандвичи на 15 часа?

6.   Как и кога това ще спре, питам аз!?!?!?!?!?!???!??!?!?!?!?!?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????
Честит Великден, драги Управляващи!
Сладко ли Ви е – на мен и сълзите ми горчат!
От една от онези, които ги чакат във всеки момент и се чудят дали и кога ще се прибере всеки български полицаи!

Момичета, много ама много съм бясна днес. Моля да измислим вариант това писмо да стигне до когото трябва, ако имате идеи как моля споделете!

Аааа и Христос Воскресе!

Воистина воскресе!

По горните въпроси едва ли министърът ще отговори на тези въпроси, но някои неща в тях ме притесняват. И като жена на полицай мога да дам някои отговори:
1. Не стои като куче, а си върши работата - тази работа, която сам е избрал. В случая това му е работата - да стои някъде, за да могат другите спокойно да празнуват. Ако върши тази работа повече от 5 години, значи намира нещо в нея.

2. По въпрос втори, отговорът е като на първи въпрос.

3. Не може за един читав човек, пък бил той и полицай пагонът да е повече от децата му. Ако има такива, грешката не е в системата, а в тях.

4. В много редки случаи работят денонощно, освен, ако искате да кажете нещо друго...

5. Полицай, който не е осъзнал нормалните човешки ценности е калпав полицай.

6. Първо никога няма да спре 100 %, много от нещата, за които пишете са част от професията. Второ някои неща могат да се променят към по-добро, но и някои неща си зависят от самите полицаи, а не от министъра, както и да му е името.

При всичко това съм съгласна, че в системата има много пороци, но някои неща баавно се подобряват. Ето и някои мои въпроси:
Известно ли ви е, че вече половин година се отлага приемането на новия ЗМВР, който между другото категорично забранява извънреден труд над определени часове, а това би върнало мъжете ви за по-дълго време у дома. Предвижда заплащане на нощен труд и още някои добри за полицаите неща. А само до преди 5-6 години заплащането на извънреден труд за много полицаи беше мечта. Само до преди година и половина им се казваше, че нощен труд няма да се плаща, защото никога не се е плащал.
Хората макар и трудно и бавно успяват да си извоюват някои права, но ще е по-успешно, ако го правят всички заедно.
А сега пък ми хрумва - през 2008 година полицаите се организираха именно по интернет и няколко хиляди излязоха на протест (от техните излизания тогава и по-късно все имаше някакви резултати). Ние в момента пишем в най-мощната интернет-платформа (задайте някой въпрос в Гугъл и веднага ще ви препрати към бг-мамма Crazy ,  защо досега не сме се организирали и няколко хиляди полицейски съпруги не са излезли на жълтите павета. Нас кой ще ни спре?  Mr. Green Собствените ни мъже ли?

Спокойни празници!

# 652
  • София
Ами споменах за периода, защото да биеш път до морето от другия край на БГ само за шест дни ми се вижда много  Hug Hug

# 653
  • изгубена някъде
[ На госпожата която говори за пазенето на границата в немирно време искам да кажа, че в такова време за каквото тя говори няма граница и никой не я пази, защото или врага е на наша територия, или ние сме врага някъде.

Я ми дайте пример с една нормална европейска (ако може) държава, в която армията пази границата.

Не разбрах въпроса към мен ли е, защото никъде не виждам да съм писала, че армията пази границата  Rolling Eyes И само да кажа, че съм напълно наясно, че границата се пази от полицията, а не от армията.

Последна редакция: пн, 21 апр 2014, 13:11 от ted2

# 654
  • София
От който и да се пази тази пуста граница, условията и отношението трябва да е друго  newsm78 newsm78

# 655
Не разбрах въпроса към мен ли е, защото никъде не виждам да съм писала, че армията пази границата  Rolling Eyes И само да кажа, че съм напълно наясно, че границата се пази от полицията, а не от армията.[/color]

Тава за "немирното" време беше във връзка с коментар, че командированите на границата полицаи вършат работата на военните. Въпросът не е личен, моля за извинение, ако е станало объркване.

# 656
Весели празници на всички! Макар и за някои да не са толкова весели (поради липса на съпрузите им).

Отново, а изглежда и винаги ще го има това противопоставяне на полицаи срещу военни. За хората, които имат поглед и над двете професии им е пределно ясно, че и в двете системи проблемите са сходни, хората не са цъфнали и вързали и няма и да се случи скоро.

Скъпи дами, бих искала да ви попитам, за 4години колко пъти работното място на съпрузите ви е било поставено под въпрос? Колко пъти са минавали през подбор (в армията се прави на всеки 6месеца, понякога по-често, друг път по-рядко)? И са били реално заплашвани от уволнение, или смяна на гарнизона (това са 2та избора, които се предоставят на един военен).

Имате ли представа, че при военните, извънреден труд не се заплаща? Единственото, което получават е т.нар. "компенсация" (1-2-или повече свободни дни), която в много случаи не могат да вземат, защото няма достатъчно хора, които да покрият работния график. Нарушаване на закона е, но във всяко едно поделение се прави.

Знаете ли, че "вредни условия на труд" и заплащането на такъв липсват? Защото в 99% от случаите инспекторите нарочно не констатират такъв.

Да не продължавам с много други неща, които няма да ви се сторят много приятни, редни и т.н.
Наистина е неприятно да виждаш как хората са настроени един срещу друг....и то дори не работещите в тези системи, а жените им.

# 657
  • изгубена някъде
По скоро мисля, че негодуванието идва от това, че работата на военните в страната в сравнение с това което полицията върши е меко казано много лека така да се каже. А друг е въпроса вече, че личния състава на полицията е много ограничен в сравнение с обема който трябва да се обхване, като граница, митинзи, празници, скоро ще започнат и командировките по морето, и др., и др., и др.....
Наистина всички сме изнервени от липсата на мъжете си, но това е тяхната работа. И тук няма нужда да се наддумваме, а да сме по скоро единни. Защото никой не го е еня за нас, за това което ние чувстваме, преживяваме и желаем.

# 658
Ами споменах за периода, защото да биеш път до морето от другия край на БГ само за шест дни ми се вижда много  Hug Hug
Зависи от гледната точка и най-вече от финансовите възможности на всяко семейство.Ние миналата година за първи път си позволихме 10 дни на море и то защото имахме късмета да ни изберат за карта.Иначе всяка година имаме възможност само за 5 дни да отидем на море-толкова  са  ни възможностите,това е.Все едно дали сме на 250 или на 500км от морето-за повече от 5 -6 дни ,не може да си позволим.Ако трябваше да ходим на море за по 15 дни,само и само за да си заслужава пътуването,то сигурно никога не бихме отишли на море,понеже никога няма да разполагаме с едни 1500-2500лв излишни за да ги похачим на морето!!!Въпрос на възможности както казах!!!!Ние не се сърдим за това че са 6  реални дни на море и 5 дни да са пак ще сме доволни,стига да получим карта!!!

# 659
ted2, а не е ли състава на МВР 2пъти по-голям от този на армията? (всъщност съотношението е по-голямо в полза на МВР-МО)
Макар че това удобно се пропуска, когато се говори за обем работа, обхващане по места и т.н.
И защо се очаква работа, която е в компетенциите и задълженията на служител на МВР, да се върши от такъв на МО?
Може би защото също толкова много голям брой служители и от двете служби не са си чели устава, правилника и длъжностната характеристика.

Общи условия

Активация на акаунт