За учебниците и ученето в първи клас...

• 14 965
  • 158
  •   1
Отговори
# 90
  • София
и аз да се включа в темата по ръкописните и печатните букви със свое мнение  Grinning
С риск да не се съгласите с мен и да ме обявите за напълно безотговорна майка, смятам, че краснописа /не правописа/ не е от толкова голямо значение ,като се вземе предвид че в съвременното общество и бизнес среда всичката комуникация се извършва с компютри и други техники и въобще не се налага човек да пише ,пък камо ли ръкописно ...
Много е важно детето да се научи на грамотност, да пише правилно, без правописни грешки, но колко красиво е изографисало бастунчето и чертичката, хайде, не е чак толкова важно
Гледам има майки които допълнително карат децата си да пишат бастуни и всякакви заврънтулки до припадък, аз не съм от тези, така или иначе тепърва ще пише много и няма да му се размине на детето тренинга  Peace

# 91
Ох, откак бях на родителска и това с буквите също ме развълнува.
Много интересни мнения.

Значи, тук ( Холандия ) учат децата в първи клас на ръкосписни,
които се изписват супер странно, според мен. Някои направо ми се струват трудни.
Чертички и ченгелчета нямат, направо буквите упражняват.
След една година щели да учат и печатни?!? Не е ли объркващо?

Другото странно, доколкото си спомням ние се учихме да пишем слято,
тук също щели да ги "понаучат", но родителите като започнаха, защо ще го правят,
за какво им било да пишат слято, някой пишел ли така вече? Аз ли нещо не съм в ред, не знам....

А, според повечето родители, по-важно било да се научат да пишат бързо на клавиатура,
в днешно време вече никой не пишел така или иначе...

# 92
Да се смята, че училището е едно забавно място, където всеки ден се откриват тайните на вселената и цари непрекъснато тържество на познанието, е меко казано несериозно. Има рутинни упражнения за затвърждаване на знанията и уменията, които реално са досадни, но всъщност - полезни.
С писането на чертички, ченгелчета и кръгчета, детето всъщност се  учи се на дисциплина, концентрация, организация на времето, и още, и още... Нали правим разлика с градината, където дори и в тетрадките всичко е под формата на игра - да очертаем хоботчето на слончето, да нарисуваме стените на къщичката, да довършим конеца на хвърчилото...

А какво бихте искали да учат в първи клас? Интересно ми е.

А де. Моето също пише и чете и смята до десет, но му е абсолютно необходимо да пише и чертички и ченгелчета, по нагоре в темата достатъчно добре са обяснили защо, мързи ме да повтарям.

Я ми кажете, верно ли е, че, че вече не се казва събиране и изваждане, а прибавяне и отнемане? И не "числото пет" , а "Цифрата на числото пет". Сега ще пишем цифрата на числото пет...

# 93
Ирис, правят разлика между цифра и число просто, чак да се изговаря Цифрата на числото пет-не. Peace

# 94
  А за прибавянето и отнемането?

# 95
А, събиране и изваждане си е.

http://www.book.store.bg/p22000/matematika-za-1-klas-katia-nikov … na-georgieva.html

ето ти учебника за 1 клас-ясно си пише-събиране и изваждане надолу в рецензията...

# 96
  А за прибавянето и отнемането?

В учебниците си е "Събиране" и "Изваждане".
Случвало се е обаче в първи клас да го употребяват като глагол "сега прибавяме..." или "и от пет отнемаме...", защото самите думи са по-познати на децата и по-лесно ги визуализират. Като свикнат с терминологията, вече си ги употребяват нещата както трябва.

# 97
  • n/a
"Събиране" и "изваждане". Има период, в който се фокусират върху понятията "цифра" и "число" и е много вероятно в този период да използват подобни изрази. Това е при прехода към двуцифрени числа.

# 98
  Ясно. Реших събирането да не е заминало при двуокиса...

# 99
Ох, събиране и отнемане. И без това още не мога да свикна с въглеродния "диоксид" (не че го учат в първи клас, де, сетих се просто  Laughing). На всичкото отгоре Плутон не бил вече в Слънчевата система.

# 100
Прекалено много го удряте на-една майка ми каза... Crazy

# 101
 Питаме си, да сме подготвени Laughing

# 102
Вашите деца в 1 клас ли са?
Просто отворете учебника....

# 103
На всичкото отгоре Плутон не бил вече в Слънчевата система.
Що бе, тук си е, ама го понижиха и вече не го броят за планета.  Simple Smile
И ако искате да знаете, водата в морето е солена, защото в нея е разтворено голямо количество готварска сол.

# 104
Вашите деца в 1 клас ли са?
Просто отворете учебника....

Подготвителна е моето, та се подготвям и аз, да съм наясно с материала.

Общи условия

Активация на акаунт