Кое АМ избрахте за вашето бебче #3

• 45 498
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • тук
Bomi, не знам кой кого заблуждава. Има въпрос, има отговори.
Малтодекстрина и глюкозата са тазлични химични съединения. Глюкозата не е сътавна на малтодекстрина, както ти твърдиш. Организмът произвежда глюкоза при обработка на малтодекстрина, но това няма как да бъде написано на опаковката и е съвършено различно. Щом пише глюкоза, значи има добавена глюкоза. Иначе защо производителят ще го твърди.
НАН няма захар. Има само лактоза. Лактозата е въглехидрат.  На кутията ясно пише "въглехидрати, от които 100% лактоза". Какво е това подвеждане, за което говориш. Снимай кутията, ще бъде чудесно всички да я видят.
Има субективни неща, които подлежат на дебат и обективни, за които няма нужда да се пише в червено. Според мен Simple Smile

# 631

bomi, няма захар в НАН, знам го със сигурност.

Кубрат реагира чувствително на АМ с добавена захар/глюкоза, получава разстройство и специално с педиатърката многократно сме си говорили точно за съдържанието на различните АМ. Не съм химик, но това в нашия случай се оказа от голямо значение и вярвай ми, на почти всички млека знам кое е с глюкоза, кое е с лактоза и т.н.

Иначе съм напълно съгласна с теб - важното е децата да се чувстват прекрасно, независимо, с кое АМ ползват  Peace

# 632
karry port
спокойно можеш да се поровиш м интернет и ще намериш точно какво представлява малтодекстрина. За да ти помогна ето само една извадка от първото нещо което излиза в Google
"Малтодекстрина е хранителна добавка и по специално полизахарид, сладък въглехидрат. Специалистите твърдят, че не оказва влияние върху кръвната захар по същия начин като чистата захар, която често щедро се използва в много преработени храни. Малтодекстрина е естествено получен от въглехидратите, които се съдържат в храни като ориз, царевица, картофи и ечемик. Терминът "естествен произход" е основната причина за популярността на тази добавка. Тъй като малтодекстрина има и като естествено извлечен продукт и организма го усвоява по – ефективно."

Има само лактоза. Лактозата е въглехидрат.  На кутията ясно пише "въглехидрати, от които 100% лактоза". Какво е това подвеждане, за което говориш. Снимай кутията, ще бъде чудесно всички да я видят.
Има субективни неща, които подлежат на дебат и обективни, за които няма нужда да се пише в червено. Според мен Simple Smile
За съжаление това което ти си написала е субективно, а не обективно мнение, защото:
1. На етикета на НАН , пише въглехидрати и под тях Лактоза - никъде не е записано "въглехидрати, от които 100 % лактоза". Това, което пишеш не е истина. Въглехидрати са на отделен ред, лактоза е на отделен ред.
2. Отделно е записано, че НАН 1 съдържа в състава цитирам: "сурватъчен протеин, обезмаслено мляко ......., малтодекстрин.
Аз не твърдя субективно, че в НАН 1 се съдържа глюкоза. Сигурно няма в НАН 1 глюкоза. Но не само глюкозата е захар. Аз отговорих на твърдения, че в НАН няма захар. Напротив продължавам да твърдя, че в НАН 1 има захар и той е в резултат на това, че съдържа малтодекстрин, което е написано на етикета. Освен това на етикета пише, че съдържа и въглехидрати, които не са опоменати точно от каквъв вид са. Те също биха могли да са носители на захар.
Ще се наложи още веднъж да се повторя за да не остане някой с погрешно впечатление. Аз не казвам, че едно или друго мляко е лошо. Напротив вече съм го написала по-горе в предния си пост. Само ми се искаше като се твърдят разни неща те да не са в заблуда на останалите майки.  Peace

# 633
Слайд, права си, моя е грешката. F е 30, а Fe около 7, грешно разчетох символите  Peace

В НАН има малтодекстрин, снимах, да няма празни приказки  Simple Smile

Скрит текст:

Забравих само да видя чие производство е, но ще се поправя по-късно  Simple Smile

С това съм много съгласна:  Hug

Няма лошо мляко. Има такова, което не се повлиява добре на детето.

# 634
Произведено е във Франция  Simple Smile Така че вероятно има разлики и според държавата, в която се произвежда (видно не е само в Швейцария)  Wink

# 635
  • тук
Някои хора не са внимавали в час по химия. Нека всеки си провери сам основни понятия като "въглехидрати". За задълбочени познания, да се провери и малтодекстрин  Simple Smile

Ето кутията на НАН 1, който се произвежда в Швейцария и се продава в България. Майките, които живеят извън родината, могат да си проверят на тяхна територия данните, не съм компетентна.
Съдържанието на  въглехидрати е равно на това на лактозата, респективно няма въглехидрати от друг произход.

За Sensitive не съм твърдяла, че няма захар, това е специален продукт, там се цели намаляване на лактозата, така че е тема на съвсем друг разговор. Нестле при всички нападки срещу тях (голяма част основателни  Mr. Green ) подлежат на изключително стриктен контрол. Така че написаното на опаковката със сигурност отговаря на съдържанието. А всяка майка има право да реши кое от съдържанието на дадено мляко е важно за нея.

# 636
Да не забравяме, че въглехидрат и захар са две напълно различни неща! В случая лактозата е въглехидратът на кърмата! Karry port е напълно права. Винаги може да се води дебат дали НАН е най-доброто мляко, но за 100% лактоза в НАН, продаван в България, е напълно излишно да се спори. Това е всеизвестен факт и не виждам защо подлежи на обсъждане.

# 637
Момичета,
никой не спори дали въглехидратите са лактоза, дали са 100 % и т.н.
Явно нещо не се е разбрало ясно. Ще се опитам да го дефинирам по-ясно, доколкото е възможно отново и отново с уговорката, че не се коментира дали НАН е добро или лошо мляко.
В предни постове беше казано, че НАН е единственото мляко без захар.
Тук не се коментира лактозата. Нека да сме наясно. А само дали има или не захар. Това е.
И аз казвам, че в НАН ИМА ЗАХАР, защото съдържа малтодекстрин. А това, че съдържа малтодекстрин никак не е и лошо, напротив е много добре, защото пък други формули си имат направо нишесте, което вече е много лошо. Ако трябва да обобщя заради това че НАН съдържа малтодекстрин не може да се твърди че в НАН няма захар, но пък е много по-добре от други млека, които съдържат нишесте, защото там нивото на захар е много по-голямо.
Е това е. Дано сега да е по-ясно  Peace

# 638
Майките не са химички по образование, затова тези  дебати са по-скоро уморителни и особено объркващи според мен. Изборът на АМ е труден поради голямото предлагане. Аз мисля, че трябва да се обсъжда не кой лъже и подвежда, защото това е абсурдно, не знам какъв мотив би имала една майка да лъже другите. А да се дебатира значимостта и влиянието на различните факти.  Лактана БИО е био. В НАН 1 в България няма захар. В ХИП има пробиотик. Споровете за тези факти са пълен абсурд. Пише си на кутиите, ако някой се съмнява, че производител лъже, може да сезира компетентните органи.

# 639
  • тук
Аз казвам за последно - в НАН 1 няма малтодекстрин.  
И понеже това е разговор стартирал от питането на една колебаеща се майка, дано е разбрала нещо от всичките ни словоблудства тук   Grinning Hug

# 640
Аз казвам за последно - в НАН 1 няма малтодекстрин.  
И понеже това е разговор стартирал от питането на една колебаеща се майка, дано е разбрала нещо от всичките ни словоблудства тук   Grinning Hug

karry port
Кому е нужно всичко това не мога да разбера!  Thinking
И аз казвам за последно със тази снимка на НАН 1, че има малтодекстрин

Последна редакция: чт, 16 май 2013, 22:42 от bomi

# 641
Аз само два пъти купих НАН и то защото ми се наложи извънредно бяхме още основно на кърма, но единия път взех ХА формулата на НАН втория обикновения НАН в момента кутията от обикновения не е пред мен и за него не мога да твърдя нищо, но ХА формулата е пред мен и в състава пише, че освен лактоза  има и малтодекстрин, а в табличката на въглехидрати присъства само лактозата като количество и е произведен в Германия и внесен в България от Румъния.

# 642
Това щях да напиша, че в таблицата не се упоменава малтодекстрина, а в съдържанието  Peace

# 643
Би трябвало да го напишат и в табличката, за да е ясно и точно, а не да си мислят хората, че има само лактоза. Аз винаги чета и съдържанието и табличките, когато избирам АМ, за да съм на 100% сигурна какво точно има, а съм виждала и млека, на които и в табличката е отбелязано, че има малтодекстрин и колко точно е неговото количество.

# 644
Момичета, като чета постовете ви направо се смайвам!  newsm09

Майката природа го е измислила - в кърмата има 100% лактоза!

Общи условия

Активация на акаунт