Кое АМ избрахте за вашето бебче #3

• 45 502
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
А, аз мога да ти кажа aladinka, че това къде е седалището на дадена фирма съвсем не значи, че за всички страни се произвежда там.
Нестле за нашите ширини имат фабрика в Полша прави си изводите дали е същото качество каквото е и в Швейцария. Хипп например пък за нашите страни произвеждат в Украйна пак можеш сама да прецениш дали е същото качество като в Германия. Аптамил също за България и Гърция се прави в друга държава, а не в Германия. Примери много на нас ни пробутват най-долнопробното качество от всичко.

# 616
  • Berlin
Мда, седалището няма значение къде е, ако ще и в Биоландия да е, в България пак няма да сме сигурни какви неща идват.
По-напред не беше ли публикуван отговор на Хип, че специално за България внасят друго мляко (или беше в друга тема)? Едва ли са само те.

# 617
  • В море от любов
Мда, седалището няма значение къде е, ако ще и в Биоландия да е, в България пак няма да сме сигурни какви неща идват.
По-напред не беше ли публикуван отговор на Хип, че специално за България внасят друго мляко (или беше в друга тема)? Едва ли са само те.
Отговорите на Хип са в друга тема  Peace, но определо много хора се лъжат точно по този адрес, който е написан на опаковката и си мислят, че дадената стока е правена в Германия, Швейцария и т.н. Но за съжаление, нейде с дребни буквички ще пише Made in Poland или Romania. Mr. Green
Като за нас са правени по съседство. Mr. Green

# 618
KapriZ - благодаря ти за инфото - тъй като аз лично не купувам и няма как да знам със сигурност, може би малко наивистчно вярвам, но ще проверя Simple Smile това, което знам е, че колкото по-голяма е фирмата, толкова по-сериозен е контролът, независимо къде се произвежда.. Наш'те хора са много доволни от АМ, което дават на малкия и според мен, ако детенце се чувства добре, значи нещата са си ок. Няколко мами познавам, които използват Нан и са си доволни от него  Peace

abs - много е готино Биоландия  Laughing - до някъде си права, но има и доста странични фактори, които определят какво и как идва. Една приятелка ми разказва за рекламите - как влизат на нашия пазар големите компании - правят проучване и решават, че ние няма да разберем готина реклама и това е причината да ни излъчват тъпотии тип разни лели, които вадят всякакви препарати от чантите си дори и в клуб  Simple Smile

# 619

Sourcherry, аз не съм давала АМ на бебето. Затова търся различни мнения тук.

karry port, няма да отбивам, само ще дохранвам, тъй като ми намалява кърмата.

А мен принципно много ме притесняват коликите и разстройството, затова преди да давам мляко, искам да проуча добре.
Когато ми се наложи да дохранвам и при двете деца, след консултация с педиатъра,разбира се, започнах да давам НАН и бях много доволна. С коликите и акото нямахме проблеми. Даже продъжавам да давам на малката млякото за над 2 години.

# 620
  • тук
NAN 1 се произвежда в Швейцария наистина. И се внася от там. Не е въпрос на седалище, заводите са си там.
Иначе и аз ти препоръчвам да вземеш ХА формула. Тя е по-скъпичка, но щом ще дохранваш, няма да ти е фатално. За марката най-добре да видиш гърба на опаковките и да си сравниш показателите, които те интересуват. Аз лично съм против захарите, различни от лактоза (в НАН има само лактоза). Други считат това за незначително и гледат съдържание на желязо (най-много желязо има в Хип). Други искат да има и пре- и пробиотик. Пребиотик има навсякъде, пробиотиците са интересна тема, но дълга. Според научните среди смесването на пробиотици има спорен ефект, затова е добре да избереш формула с 1 доказан пробиотик.

Стана дълго, дано съм била полезна.

# 621
  • София
karry port, на мен ми беше полезна Simple Smile
Добре, аз като си го кърмя още и давам АМ по 1 път на ден с цел плавно отбиване, има ли значение дали ще е Пре формула или не? Аз направо взех АПтамил 2, обикновеното, че видях, че има поне няколко вида.

# 622
Първо давах други млека, но смених на НАН. Липсата на захар в него за мен беше от значение. Всеки трябва да избере най- подходящото за своето дете и предварително да се консултира с педиатър.

# 623
karry port мерси много за инфото   bouquet - аз се бях притеснила след като момичетата по-горе в разговора ми писаха.

Извинявам се ако ми е тъп въпроса, но пре и пробиотиците как ги разпознаваш  newsm78, ако не им знаеш имената - има ли обозначение на кутията, че следват еди-какви–си неща. Чела съм тук и разпознавам само биогайа като наименование - виждам, че мамите често я добавят към АМ, но отделно - не се говори в съдържанието на кои млека я има...

# 624
Други считат това за незначително и гледат съдържание на желязо (най-много желязо има в Хип).

Това не е така, поне за млеката, които виждам тук  Simple Smile В 100гр продукт в Хип има 7мг желязо. В Лактана има 6.1мг. В НАН има цели 30, което е ужасно много, затова и запича децата, както казах по-назад  Peace

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 11:57 от Блонди

# 625
Момичета, много благодаря на всички за мненията и отговорите  Hug

По въпроса за кърменето - не съм от майките, които спират да кърмят, защото им е по-удобно. Пия вода от изварени овесени ядки, изобщо целият ми режим на хранене е съобразен с това. Просто съм много ЗА истинското био хранене, вярвам, че е по-добро. И честно казано не бих се доверила на експериментални млека като козе или на фирма която произвежда козметика и битова химия (била тя и немска). Не искам да засегна никоя майка, в крайна сметка всяка решава кое е най-доброто за детето. Относно желязото нямам категорино мнение, за разлика от захарта. Аз самата избягвам заради доказаните вредни ефекти и пристрстяване (или привикване) към нея, каквото няма при фруктозата. Майка ми например не ми е давала изобщо продукти, които съдържат захар,  докато съм станала на 1,5 г.  Grinning
Все пак утре сме на консултация с Яна и ще получа експертно мнение.
После ще споделя с вас.   bouquet

# 626

Това не е така, поне за млеката, които виждам тук  Simple Smile В 100гр продукт в Хип има 7мг желязо. В Лактана има 6.1мг. В НАН има цели 30, което е ужасно много, затова и запича децата, както казах по-назад  Peace

Количеството на желязо в НАН 1 е следното: за 100 мл, количеството на желязото е 0.67 мг!
За какви 30 става на въпрос? Това са данни, които много лесно могат да бъдат проверени. И доколкото съм чела, не е въпрос на добра воля от страна на производителя да реши какво количество да вложи - има си закони за тая работа и наредби, които уреголират състава на детските храни - млека и пюрета.
НАН 1, който се внася в Бг се произвежда в Швейцария. Обадих се на консуматорската линия в Нестле и оттам ми обясниха, че имат фабрика в Полша, но там се произвеждат продуктите на Гербер.
НАН се внася от Швейцария, което и за мен е гаранция за качество.

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 07:19 от Slide

# 627
Аз също предпочетох HAH и останах много доволна. Понася се много добре от стомахчето на детето и не сме имали никакви проблеми. Peace

# 628
  • София
Когато родих бях супер неосведомена относно различните АМ. Беб го захраниха в болницата с Гербер, защото това имали от помощи. А когато излязох купих директно Фризолак, защото това даваха мамите около мен. И го давах до 10тия му ден, когато се заинатих и спрях всякакви добавки от раз. Оттогава сме само на кърма. Като се замисля сега и лошо ми става, какво съм правила и това, че не е имало проблем а мен си е чудо  ooooh!
Сега обаче като дам Аптамила вечер преди заспиване се буди след час и се превива и плаче много. Ако го дам сутрин няма проблем, не виждам никаква реакция. МОже ли е да е от млякото според вас? Да му тежи на коремчето и затова да се буди така?

# 629
Не знам дали постовете по-горе са целенасочено объркващи майките от форума и тази тема или са от незнание но и в двата случая са достатъчно неточни и некомпетентни по отношение на съдържанието на захар в млеката, а в случая в НАН 1. В НАН 1 ИМА захар. И би било много хубаво майките да не се заблуждават, ама .....
В предходни други теми много внимателно бях обяснила на накои от мамите, които тогава натякваха как в другите млека има захар, а видите ли в НАН няма захар.
Ето и част от това, което бях написала ..................
И когато се говори по темата захар, човек трябва малко да е по-запознат за да не всява притеснения в майките, които дават млека на бебчетата.
Всички млека, които имат обозначения на етикета, че съдържат ВЪГЛЕХИДРАТИ , без да показват от какво са съставени подвеждат майките и също съдържат ЗАХАР!
На етикета на НАН 1 пише, че съдържа ВЪГЛЕХИДРАТИ (тъй като племенничката ми се храни с НАН 1 тази вечер ще направя снимка на етикета и ще я сложа тук).
На етикета на НАН 1 пише още, че съдържа малтодекстрин т.е НАН 1, съдържа глюкоза и малтоза
В други млека за да се постигне по-добро засищане в млеката се добавя нишесте/скорбяла, но малтодекстринът е по-лесно смилаем от нишестето и всеки може сам да направи извод, кое е по-добре и по-природосъобразно.
Бях писала и по-рано, че всички млека се приемат по различен начин от децата и всяко бебче реагира различно. Но всяка майка е мислеща и може да вземе най-доброто решение за своето дете и това то да се чувства добре. Няма лошо мляко. Има такова, което не се повлиява добре на детето.
Аз съм давала и на двете си деца Лактана Био, моя племенник беше на ХИП, племенницата сега е на НАН. Всички деца се чувстват прекрасно и това е най-важното.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт