Кое АМ избрахте за вашето бебче #3

• 45 478
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
За кое се смайваш?  Simple Smile

# 646
Някой знае ли къде може да се види и сравни съдържанието на различни видове АМ?

# 647
Едно време с този подфорум имаше така тема обаче вече не я виждам сред забодените.

# 648
Здравейте мами!

Благодаря за мненията по моя въпрос  Hug и аз честно казано се впечатлих от анализа на съдържанието на АМ.
Само искам да споделя, че от днес започнах дохранване с Лактана Био. Много се надявам да е наистина био. Иначе миналата седмица ходихме на педиатър. Тя ми препоръча НАН, каза, че няма захар (изрично попитах) и т.н., но все пак ще пробвам БИО вариант. Стискайте палци да сме уцелили най-доброто за нас.

# 649
Някой знае ли къде може да се види и сравни съдържанието на различни видове АМ?

Можеш да снимаш съдържанието на гърба на кутията (кутиите) в някой магазин. Мисля, че даже ги имаше изведени в някой сайт, ако намеря, ще го пусна, но не обещавам.

# 650
мами, има ли някоя от вас с мнение за адаптирано мляко Хумана.

# 651
Момичета,здравейте.Бебето ми е само нa адаптирано мляко(още от раждането).Понеже много връщаше ,от PreNan преминахме на NAN AR.В началото акото беше рядко,но с нормален жълтеникав цвят.От около месец и повече акото на бебо е много тъмно зелено и рядко.Ака по веднъж на 2-3 дни.Носих акото за изследване-не се изолира нищо.

Моля ако някоя от вас ползват такова мляко (НАН АР)да сподели как е при тях Praynig
много съм притиснена от какво може да е .Знам,че акото става зелено от ХА млеката,но това не е такова.А и консистенцията ме притеснява.Не съм въвеждала нищо ново.

# 652
  • София
Ние в началото ползвахме НАН ХА и акото беше черно и като тиня, миришеше ужасно! После разбрах, че от млякото е така, а не че нещо му има на детето. Сменихме с Лактана и всичко се оправи.
Сигурно е от формулата, аз не съм виждала НАН АР!

# 653
NAN AR e хипоалергенно- затова акото  на детето става зелено. Съвсем нормално е това, няма от какво да се притесняваш.  И аз давах на моя син ХА в началото  и изпражненията бяха такива Peace На микробиология няма да се изолира нищо просто защото не се касае за инфекция.
Гастроенетрологът обясни, че може да е леко рядко, защото ХА млякото минава по- бързо през червата.
Спокойно си давай млякото , всичко е наред!

# 654
Аз лично не одобрявам млеката на НАН, мое мнение  Peace , и бих го сменила. Защо трябва детето да ака твърдо, рядко, на 3 дни или в зелено, като може да си ака нормално  Grinning

Иначе специално НАН АР е и хипоалергенно, да. С един куршум два заека, както се казва Wink

# 655
Аз не бих сменила специализирано мляко по съвет от форума - все пак детето има проблем, а не става въпрос за стандартно мляко. Ако майката има проблем с млякото, защото детето явно няма Wink, нека да обсъди с педиатъра си какво я притеснява и ако той/тя прецени, да го смени.
Доколкото прочетох, НАН АР е единственото ХА мляко против повръщане, така че предимствата му са ясни. А има и пробиотик в него - което го прави много добър избор Peace Не знам с какво друго може да го замени, и да има същите ефекти ....
Не може всички деца да акат едно и също - както и възрастните междувпрочем Laughing
Цветът  е пренебрежима величина, когато говорим за предимствата - а при НАН АР те са безспорни.

ПП на дъщеря ми съм давала Фризовом - от него изпражненията ставаха ярко жълти, което също не е нормалния вид по учебник. Да не говорим за диарията, която предизвикваше Sick
Специализираните млека си имат особености, които не бива да ни плашат, а просто трябва да ги познаваме.

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 10:43 от Slide

# 656
Не може всички деца да акат едно и също - както и възрастните междувпрочем Laughing

hahaha

Специализираните млека си имат особености, които не бива да ни плашат, а просто трябва да ги познаваме.

Така е  Peace

# 657
Доколкото аз прочетох майката никъде не е написала, че иска да дава ХА мляко, а е споделила, че знае, че от ХА млякото акото става зелено. Така, че не виждам защо да не го смени с друго АР мляко какво като не е ХА, нея я притеснява акото на детето и да си призная и аз да бях и аз бих го сменила с друго АР мляко ако ме притесняваше нещо все пак тя не търси и двете заедно или аз нещо не съм разбрала като хората.  newsm78

# 658
Момичета,благодаря за отговорите!! Само да попитам -сигурни ли сте,че НАН АР е ХИПОАЛЕРГЕННО????Когато се обадих на гастронтеролога и му споделих за проблема си,той ме попита какво мляко давам,казах му и той отвърна ,че по принцип от ХА млеката акото става зелено ,но това било АР и можело да е някаква инфекция .По негова препоръка направих микробиология,но нищо не се изолира.Интересното е ,че бебо пиеше млякото в продължение на месец и акото беше жълто-зеленикаво и едва после промени цвета си...Относно смяната на мляко-не искам да го сменям ,защото се отразява добре на малкия.Повръщането почти е овладяно,коликите са поносими,има приятен вкус и на бебо му харесва.

Къде бих могла да прочета инфо за това мляко,а именно,че е хипоалергено???На кутията не пише да е .. newsm78 newsm78

P.S.  Няколко дни ми трябваха за да се сетя за точната дума ,с която да охарактеризирам консистенцията на акото,защото личната все ме питаше какво е.Е думата е "тиня"-много тъмно зелено приличащо на тиня.     

Оххх,дано сте прави и няма повод за тревога.Вече си мислих да не е някаква алергична реакция Praynig

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 19:07 от dghigova

# 659
Сигурна съм, че Нан АР е хипоалергенно мляко  Peace
http://www.marvi.bg/dietoterapiq-pri-povrashtane-nestle-nan-a-r-400gr-1724.html
Ето тук може да се прочете също, че е с частично хидролизирания протеин, което значи, че е ХА.
Щях да кажа, че ме очудва как гастроентеролога не знае, че е ХА, ама напоследък ако ме очудват всички реплики от нашите доктори ще си ходя вечно облещена Shocked
Според мен нямаш повод за тревога, цветът си е от млякото Peace

Общи условия

Активация на акаунт