Гримиране - идеи, продукти и предизвикателства - 15

• 44 933
  • 732
  •   1
Отговори
# 150

Есенс не са в един ценови клас с Римел и Мейбълин изобщо  Peace Честно казано ти си първият човек,който чувам,че е недоволен от очната линия. Наистина е въпрос на усещане, аз не робувам нито на нисък клас, нито на среден като Мак, а купувам каквото ми допада от различните марки.

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 21:18 от NovemberRain

# 151
 Добре че беше предизвикателството за рок-звездата, че изразходвах половината бурканче, след което ходих една седмица с възпалени очи. Едното още ми сълзи.

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 21:20 от Анонимен

# 152
Аз също не робувам на марката,но до сега от това,което съм ползвала на есенс не ми харесва.
Но щом толкова хвалиш тази очна линия - аз също понякога ползвам,кажи ми,моля те , как се казва тази очна линия ,за да си я купя и аз . Искам да пробвам.
Аз не ползвам само MAC,имам също и Меибалин,Максфактор, P2 , и наторална косметика. Simple Smile Някои спомена тук във форума,че е ползвал сенките на Руби Роуз,които са по-мазни. Аз преди ги имах и бях също много доволна от тях ,но от известно време ползвам едни и същи - Kiko и Flormar Simple Smile

# 153

Днес да се похваля и аз се сдобих с едно от татутата на Мейбълин, утре мисля да взема и тюркоазено,ако не са свръшили. Видях и нова за мен очна линия на Римел, някой да има впечатления?    Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 21:20 от NovemberRain

# 154
Аз също не робувам на марката,но до сега от това,което съм ползвала на есенс не ми харесва.
Но щом толкова хвалиш тази очна линия - аз също понякога ползвам,кажи ми,моля те , как се казва тази очна линия ,за да си я купя и аз . Искам да пробвам.
Аз не ползвам само MAC,имам също и Меибалин,Максфактор, P2 , и наторална косметика. Simple Smile Някои спомена тук във форума,че е ползвал сенките на Руби Роуз,които са по-мазни. Аз преди ги имах и бях също много доволна от тях ,но от известно време ползвам едни и същи - Kiko и Flormar Simple Smile

Essence gel eyeliner се казва, черната е Midnight in Paris Wink

# 155
Имам доста неща не Есенс- някои добри, други не толкова, а някои просто ужасяващи. Имам ужасни продукти и на уж по- хубави марки. Например ненавиждам спиралите на Лореал, мразя ги направо. Харесвам очната линия на Есенс, хайлайтъра също ми харесва много, сред лаковете имат много добри попадения, имат и хубави глосове. Червилата не ми харесват, адски са нетрайни, за секунди изчезват. Единичните им сенки и някои двойки са хубави, палитрите не стават по мое мнение. Но същото мога да кажа и за доста други марки на доста по- високи цени. Не са в един клас нито с Римел, нито с Мейбълин. Поне като цени. Като качество не мога да коментирам кой  знае колко, понеже нямам кой знае какви продукти на двете марки. Знам само, че любимият ми фон дьо тен е на Мейбълин и не го сменям за никой друг. На Римел съм ползвала няколко спирали и са ужасни. Лаковете стават, но задължително с топ лак отгоре. Матиращата им пудра обаче е върха. Нормално е всяка марка да има издънки и хитови продукти, няма начин всичко да е на 6. Щом има недоволни от продукти на Шанел и Диор, които са в космическия ценови клас, няма как Есенс, Римел и подобни да са само с добри отзиви.

# 156
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз пък тъкмо две марки в ниския ценови диапазон идвам да похваля, ама смея ли Whistling. Всъщност, да Mr. Green. Та- много съм доволна от стик-сенките на Basics и Miss Sporty, хем са във форма, удобна за нанасяне, хем са сртавнително държеливи. Ето и семпло гримче с два от тях- лилавият е на Miss Sporty, а зеленият- на Basics.
Скрит текст:
И понеже почти всички се показахте в пълен блясък, пускам и снимка на цялото лице, за малко:
Скрит текст:
след малко ще трия, че хем няма ни фдт, ни пудра, ни руж (нали не ползвам), и хем както съм се снимала сама, съм само нос и криви вежди Laughing

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 13:37 от joy_r

# 157
Аз съм си купила продукти на МАС, но съм купувала и на Essence и Catrice и за мен разликата е огромна - както в цената, така и в качеството. Очната линия на Essence си я купих защото беше много хвалена и ми беше любопитно, а и нямах очна линия и реших, че няма да е лошо да имам една. В началото ми се видя хубава - това ми беше първата очна линия от този тип - беше трайна, не се размазваше, нанасяше се сравнително лесно, но се оказа, че много трудно се почиства и трябваше доста да си трия очите докато я отстраня. Не бях възхитена от начина по който ми стоеше - не беше за всеки ден и след като започна да си променя консистенцията я изхвърлих, а и очите започнаха да ми се зачервяват и възпаляват след цялото това търкане.  Rolling Eyes
Останах без очна линия и един ден, докато разглеждах в магазина на МАС, реших да си купя очна линия - една черна и една лилава. Лилавата не е лоша, но черната ми харесва повече - много лесно се нанася, трайна е, стои много добре и е подходяща за всекидневен грим, а и се почиства много лесно.
Сенките на МАС също много ми харесват и съм страшно доволна от тях - добра пигментация, лесно се нанасят, не ми се ронят в очите и най-важното не ми се зачервяват и възпаляват очите от тях. В момента ползвам само тях и всичко друго изхвърлих. Имах на Gosh, на Essence и Catrice, палитра на  Sleek, някакви сенки от Н&M и всичко замина в коша. Причината да ги изхвърля беше, че не ми се искаше да трупам продукти, които не ползвам, а на тези сенки все нещо им имаше - или не бяха добре пигментирани или се ронеха и ми се възпаляваха очите от тях или не можеха добре да се преливат. Докато ги пробвах, такова възпаление си докарах, че един месец трябваше да спра да се гримирам и да си слагам капки в очите  ooooh!  

Color Tattoo на  Maybelline - Аз имам само едни цвят: On and on bronze - не е лош и наистина може да се използва като база и е сравнително траен, но се нанася трудно - аз го нанасям с пръсти, нанасяла съм го и с четка, но с четка ми е трудно. Цветовете не ги намирам за впечатляващи, но това е въпрос на вкус. Цената на тези сенки при мен е 7.99 евро, а сенките на MAC са по 13 евро и според мен си заслужава да дам още 5 евро и да си купя на МАС, вместо тези на Maybelline  Simple Smile Вярно е, че тези на Maybelline са доста по-различни от сенките на МАС, но сенките на МАС ги използвам с много по-голямо удоволствие в сравнение с On and on bronze на Maybelline.

MAC Dupes for Urban Decay’s Naked2 Palette  Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 21:24 от NovemberRain

# 158
  • Пловдив
Здравейте,дами,

Не пиша в темата ви,но редовно я чета.
Наслаждавам се на красотите,които показвате ,"крада" идеи от вас
и се информирам както за това как и с какво да се гримирам,така и за различните видове продукти.

Да се чете темата ви е голямо удоволствие!

Благодаря за хубавата тема,ще продължа да я следя с удоволствие!

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 21:28 от NovemberRain

# 159
Старата песен на нов глас Laughing

Аз съм на принципа да избирам продукти, не марки.

Да, имам очната линия на МАС, но използвам в пъти по-често на тази на Есенс - допада ми повече като цвят, разлика в качеството не съм установила досега.

Имам палитрата на Urban Decay Naked, но използвам по-често сенките на Inglot.
Харесвам Naked, но част от цветовете с блестящи частици се разпрашават. Определено не е сред най-любимите ми покупки. От сегашна гледна точка бих си купила само някои от цветовете.

Имам кремообразните сенки на Шанел - хм, как им бяха името... както и да е - ами не са нещо кой знае колко впечатляващо. Сега ще опитам Color Tattoo и имам усещането, че ще ми допаднат повече.

Което не значи, че не използвам ФДТ на YSL, Chanel и Guerlain или пък хайлайтър на Диор- не защото искам да давам толкова пари, а просто защото не съм открила техни алтернативи.

Ако обаче трябва да избирам между два еднакво качествени продукта със сходен, та дори абсолютно идентичен ефект, можете да се обзаложите, че ще предпочета по-евтиния. Отказвам категорично да се превръщам в сноб  Crazy

# 160
  • в 1001-та нощ
аз много и бях хвърлила око на гел линията на МАС, но май няма да бързам  Blush

марката за мен няма абс. никакво значение, ако продуктът ми харесва  Peace newsm03

# 161
При положение, че не робуваме на марки, не виждам къде е проблемът да сравняваме и пишем за плюсовете и минусите на МАС и Essence  Simple Smile
За мен продуктите на Essence не са с добро качество и тези на МАС ми харесват много повече.
Разликата при очната линия е огромна. Тази на  Essence  си промени много бързо консистенцията и се махаше от очите многооо трудно.  ooooh! За дамите на 18-25 години, които нямат бръчки и кожата им е стегната, може да не е проблем (на този етап) да си трият очите един час с всевъзможни дегримьори докато отстранят очната линия, но за мен е проблем. Разлика има също и по начинът по който стои върху окото. Всички видяха снимките на Elle-mеme и тя със сигурност не си беше сложила очна линия на Essence  Wink

Други хвалени продукт освен очните линии, са ружовете на Catrice. Аз имам 4 от тях и не съм впечатлена. Ружовете стоят някак странно и на петна.  Rolling Eyes
Имах и сенки и ружове на Basics, бях си ги купила от фалиралия Schlecker. Ужасни продукти, по-ужасни и от Catrice и Essence взети заедно.  Sick Много лоша пигментация на сенките, ружовете бяха толкова напарфюмирани, че ми призляваше.  ooooh! Sick
Интересно ми е да пробвам продуктите на Kiko, но техни продукти до този момент не съм виждала.

a.l.e.n.a, каква е причината да промениш мнението си за очната линия на МАС?  newsm78 Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 21:30 от NovemberRain

# 162
Момичета, присъединявам се към няколкото призива, вече изказани по-напред в темата, но по някаква причина останали игнорирани..

Нека върнем темата там, където си беше, а именно да пишем и четем за красивите неща, а не за скъпите и евтините!

Периодично се подхваща тази дискусия и, колкото и тя да има значение за някои, за голямата част от пишещите тук е безкрайно досадна и не на място. Ако държите на подобни полемики, моля изнесете ги в самостоятелна тема.

Благодаря  bouquet

# 163
  • в 1001-та нощ

a.l.e.n.a, каква е причината да промениш мнението си за очната линия на МАС?  newsm78 Simple Smile

за първи път ми бе посочена от Мис Нели, когато изобщо не се гримирах, след това натрупах доста подобни продукти, но през цялото време уменията ми са се развивали, ако един продукти ми се е виждал лош на предишен етап, то на по-късен го преценявам по друг начин  Blush

След като прочетох мнението на Тони, че не вижда особена разлика с Есенс - реших да пробвам по няколко пъти тези, които имам - за да преценя дали ще ползвам някой от продуктите, които вече имам  Sunglasses и ако няма да ползвам - тогава ще взема и тази на МАС, иначе просто трупам и трупам и така затрупвам по-рано купените продукти и не им давам шанс, а реално няма за къде да бързам, в повечето случаи - при мен - ентусиазмът и прибързването са лоши съветници и изпускам други моменти  Peace

Не съм я отрекла, не съм се отказала, по-скоро - не е сега моментът  Peace

# 164
  • София
Вчера бях на пазар и тотално забравих да погледна тотуйровките на Мейбълин... Блондинката си остава блондинка. Това е!

Общи условия

Активация на акаунт