Домашна горчица?

• 54 787
  • 229
  •   1
Отговори
# 15
  • out of space
Браво Мимс! Много ми е интересно каква е тази горчица с шоколад....хич не мога да си я представя на вкус. Е, не че бих направила де, то в моята изобщо пропуснах захарта.

Сега отворих едно бурканче, да видя как се движи сгъстяването- 3 ден, значително се е сгъстила. Не е като на снимката на Радостт, но има още 4 дни все пак.  Grinning

Горчица от магазин- повече не!!!

# 16
А какви други неща мога да сложа вътре? Преди време бях купила от Белгия страхотна горчица, беше с бяло вино.

# 17
  • out of space
Блекисбек, в класическата Дижонска горчица се слага бяло вино. Най-общо е вместо водата.

Можеш да сложиш каквото ти хрумне, според вкуса ти- чесън, черен пипер, магданоз....

# 18
  • София
Браво Мимс! Много ми е интересно каква е тази горчица с шоколад....хич не мога да си я представя на вкус. Е, не че бих направила де, то в моята изобщо пропуснах захарта.

Сега отворих едно бурканче, да видя как се движи сгъстяването- 3 ден, значително се е сгъстила. Не е като на снимката на Радостт, но има още 4 дни все пак.  Grinning

Горчица от магазин- повече не!!!
Оффф, аз обожавам такива дивотийки... даже научих и мъжа ми да ги яде Simple Smile Истината е, че въпреки, че основата я направих с една супена лъжица мед + шоколада, не е сладка... даже изобщо не сладни...
Още не мога да и асимилирам вкуса, защото е лютичка... Шоколадовата бая се е сгъстила, направо с нож да я режеш, а портокаловата е една идея редичка в сравнение с нея... но вече е за мазане, снощи беше значително по-течна...
Следващата доза ще е с чесънче и едро смляни зърна синап... Само дано омекне още, че ако остане такава люта, ще я ядем една година Simple Smile
Ето и снимков материал:

Колкото до горчицата от магазин - и аз я забравям Simple Smile

# 19
Браво на всички ви! И аз така се чувствах като я направих за първи път. Направо ми идеше да се плесна по челото - къде съм спала та съм купувала от магазина... Simple Smile

Мимс, пък ако си купиш сега за следващите дози и несмлян синап и си го смелиш... Още повече ще се влюбиш. Не е само до лютото, вкусът е по-различен. Може да си улучила що годе пресен синап в Карфура. Аз няколко пъти взимах, но.... ужас... Но при този синап - определено й дай шанс да си узрее. Аз май бях писала, че я бях зарязала първата в хладилника и казах на баща ми, че ще му я дам, защото беше хипер люта и горчивичка. След седмица (още не се бяхме видели) имах пилешко и се присетих за нея. Ами, какво да ти кажа, баща ми остана на сухо... Simple Smile

Последно открих един сайт - съвсем случайно.
www.naturabg.com
Поръчах си бял синап от там, днес дойде. Малко много време им отне - 4 дни след поръчката и се ядосах, че никой не ме предупреди, че куриерът ще ми дойде у дома точно на този ден (фирма Европът!), но пък иначе всичко от поръчката ми си е там и добре опаковано. Аз хванах една промоция, която имаха до 22 септ. с безплатна доставка, но и иначе мисля, че цената ще си струва. 1.65 лв. е за 250 гр. бял синап на зърна и 1.80 е за 250 гр. смлян. Предупреждавам, че не съм ги опитала още за вкус (дойдоха днес), но смленият на вид ми харесва поне. Не е избледнял и не е степан на брашно като карфурския, а стои смлян един такъв. Ще докладвам като ги пробвам. Но като цена това е най-доброто, което съм видяла досега. Поръчах си и хималайска сол и куркума заедно с него, и те са на много добра цена и изглеждат добре. Само се надявам доставката да не струва много за следващия път като няма да има промоция. Та, дано ви е от полза...

За гъстотата - исках само да отбележа, че тя може доста да варира леко в зависимост от съставките. Може да се наложи да си промените леко дозите според продуктите. Например от олио до олио и от зехтин до зехтин има разлика, може и при другите съставки да има. За тази с шоколада - не се учудвам, че е толкова гъста, сигурна съм, че ако я оставиш няколко часа извън хладилник и тя ще се отпусне.

Хайде, приятно горчичене! Simple Smile

# 20
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Направих я! Стана буквално за 10 минути... 2 бурканчета и половина - на едното сложих шоколад /млечен, исках да ми е по-сладичко/, на другото портокалови корички /от нормален портокал, нямах друг/и естрагон /по препоръката на Ася/, а останалото оставих чисто.

хихихи
радвам се, че ти е била вкусна!!!

ще трябва да пусна рецептата, че ако има и други експериментатори да пробват шок. горчица  Hug
едит: ето рецептата, количествата са малко на око

понеже с Мимс на лични говорихме за шок. горчица, та да спомена и тук: препоръчва се за червени или дивечови меса. тъй като аз съм веге я консумирах с камамбер  Simple Smile
като се добави натурален шоколад и не става сладка, та общо взето трудно някой разбира, че е шоколадова горчица - това за по-консервативните, които не обичат да си ядат десерта заедно с месото хихихи

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 17:27 от asyalein

# 21
еЕЕЕЕЕЕЕеееее.......Айде... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing....И аз се запалих по таз горчица..... Crazy

Отивам да търся синап!  Crossing Arms

# 22
Тъй, дами, ето я мойта горчица:
http://imageshack.us/f/221/dscn5463.jpg/

Само дето аз я правих час и 15 мин. ; ) Със 100 гр. синап (черен и като го опитах предварително изобщо не беше лют, оказа се, че е бил годен до 2011  Tired) стана супер рядка - като супа почти, чаша вода според мен е много. Та тичах до Кауфланд за още синап, там нямаше - само дето се мотах да търся,  взех от една аптека още 2 пакетчета по 50 гр. На този срока на годност беше наред, опитах няколко зрънца и ми залютяха.
Сложих едното пакетче и пак ми се вижда рядка (в момента съм използвала 150 гр.), но нямах място в чопъра за още едно. Но поне с новия синап има лютивина и се вижда, че е горчица, а не някаква жълта каша.

Силно се надявам да се сгъсти, че така няма да се задържа на филията.

# 23
  • out of space
Ще се стегне, не се притеснявай! Вчера дегустирах моята, става все по-вкусна.  Grinning

# 24
MondoCane, изглежда невероятно апетитна  Heart Eyes

# 25
Хе-хе, мерси : ) На вкус е средно люта, предполагам, че ако и трите пакетчета синап бяха пресни, щеше да стане като дижонската на Бурние.
Едното бурканче е без захар, в другите има - ще видим как е по-вкусно, но ми се стори на първо вкусване вчера, че няма разлика.
Довечера ще видя как върви сгустяването.

# 26
  • out of space
Мастерче, до къде я докара с горчицата? Чакаме снимки!  Grinning

# 27
Мастерче, до къде я докара с горчицата? Чакаме снимки!  Grinning

Не можах днес да намеря синап..... Twisted Evil Продължавам с търсенето....

Ще проверя на Женският пазар.....

# 28
 Аз купих от аптека Ceiba, те са верига, а според мен и в Медея може да има, защото продават и някои билки.

# 29
Аз купих от аптека Ceiba, те са верига,...

Aaaa.....Има такава на Женският пазар.....Смлян ли купи или на зърна? И какво количество взе?
Като те чета гледам около 200 грама горе долу....Ако взема ще е добре... newsm78 Rolling Eyes

Много ти благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт