Домашна горчица?

• 54 786
  • 229
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
tany3dj , аз използвам чаша с дръжка с вместимост 200-250мл. Нямам идея колко точно е, но не е по-малко от това.  Peace

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 15:15 от I r r a

# 46
  • София
Аз използвах чаша от нескафе, тези червените, като не я пълних съвсем догоре и стана добре на гъстота със 100 г. синап...

# 47
Току що се опитах и аз да си забъркам горчица обаче ми се получи много течна. Confused Размера на чашите ли обърках? В рецептата не е уточнено каква чаша и аз приех че е чаена.
Да тичам ли да докупувам още синап? Или да го сгъстя с малко нишесте?

Мойта също е много течна, а я направих в четвъртък и така като я гледам няма никакви изгледи да се сгъсти. И аз използвах чаена чаша, според мен е около 220 мл. (трябва да я измеря). Плюс това имай предвид, че аз след това сложих още 50 гр. синап и сега със 150 пак е рядка. Иначе е вкусна - все ще се изяде, но възнамерявам следващия път изобщо да не слагам вода.

Lavender&Sunflowers, моите първи 2 пакетчета черен синап ги взех точно от там и бяха с изтекъл срок на годност още 07.2011, за съжаление това го установих чак в нас, когато забелязах, че синапът грам не люти. Явно доста им се застояват там нещата, така че хубаво гледайте срока за годност, ако ще купувате от там. Същата марка синап си го взех после от аптека и беше тип-топ.

# 48
  • София
Да, напълно е възможно, то магазинчето е малко и изглежда няма много клиенти. Аз имам навика да проверявам срока на годност, така че това го видях че е добре, но предупреждението е добро Simple Smile

# 49
  • София
Аз я направих, и моята малко течна стана. Аз направих половин доза, но сложих по малко вода и пак ....ще видим какво ще се получи накрая и ще преценя за следващ път какво да правя.

# 50
Ей мЪ и мен......Току що я направих....Понеже нямам машинка за мелене,а робота ми е с голяма купа - бухнах семето в буркана към пасатора....Налях малко оцет и бяло вино и разбих докато се смля всичко...После на око добавях олио и малко вода докато ми хареса консистенцията.Куркума не сложих,защото забравих да купя....Ето какво се получи.....

# 51
както и дали ще стане комбинация от бял и черен синап - или трябва по отделно?
Ще стане.
Когато правя горчица, смесвам и двете. Накисвам предварително в оцет - за 24 часа, и после всичко слагам в блендера. Може да е фино пасирано, може и на по-едро. Добавям сол, куркума и вода не. Понякога и лук слагам, но не винаги.

Иначе преди много време съм правила и такава с предварително смляно синапено семе, без накисване в оцет и с добавяне на курркума, вода, ленено семе...

Първият вариант много повече ми допада.

# 52
  • София
Аз добавих ма моята още 50 гр. синап. Вече се сгъсти и изглежда много добре.... преди това беше голяма гнус - една рядка каша с два пръста мазнина отгоре.
Сега с нетърпение чакам да зрее Sunglasses

# 53
  • out of space

Мон Дьо  Laughing , моята те чака в офиса да я опиташ. На бюрото, в плика е.

TheNMaster, изглежда много, много люта!  Heart Eyes

В интерес на истината и моята не се получи много гъста, но май така ми харесва повече- да се размазва без усилия.....

# 54

TheNMaster, изглежда много, много люта!  Heart Eyes

Абе да ти кажа...Не е чак толкова люта,колкото си мислех.....Точно като Дижонската горчица на Борние е.....

# 55
  • София
Аз ще пробвам вариантите за блендер. Не ми се купува мелачка сега за една горчица - ами ако не ми хареса Rolling Eyes
За блендера първо трабва да накисна синапеното семе за 24 часа в оцет, нали така?

# 56
Синапът го накисвам в оцета за 24 часа, да - 100 гр в 1/2 чаша оцет. После в блендера с малко сол. A подправките и допълненията са по вкус и желание.

# 57
Благодаря ви, момичета.   bouquet Не съм си представяла, че може толкова лесно и просто да стане.  Направих я с бял синап, не ми е достатъчно люта, сега издирвам черен. Но иначе стана чудесна. Ако пазарувате на Младост 1 - пазара, има сергия с подправки, винаги са пресни и жената е много любезна.

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 09:17 от Трещерица

# 58
  • Бургас
Направих я с бял синап, не ми е достатъчно люта, сега издирвам черен. Но иначе стана чудесна.
Трещерица , в аптека пита ли? Аз моя черен синап си го купих от аптеката. Аптекарката каза, че само черен синап се намирал по аптеките.

# 59
Не съм, ще потърся, мерси.

Общи условия

Активация на акаунт