Домашна горчица?

• 54 789
  • 229
  •   1
Отговори
# 30
Черен синап на цели зрънца взех, пакетчетата са по 50 гр. - 0,70 ст. Най-добре си вземи 4, да ти е мирна главата.
Ето това е синапът, на тази фирма:
http://bilec.net/product/108/cheren-sinap-50-g.html

# 31
  • Бургас
Ох, зарибихте ме и мен с тая домашна горчица! В аптеката до нас имаше само черен синап и я забърках набързо. Ще поизчакам 3-4 дни и ще я тествам. Сега леко ми нагарча, но пък на лютивина ми е перфектна. Simple Smile 

# 32
  • Бургас
Пак съм аз! Опитах горчицата - страхотна е! От горчивото не е останала и следа и е още по-люта от вчера.  Във възторг съм!  Grinning
Искам да намеря и бял синап и да направя и само от него горчица. Kъде го намирате, момичета. В аптеката казаха, че само такъв (черен) синап се продавал в аптеките....  newsm78

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 15:08 от I r r a

# 33
  • out of space
Ирра, а снимки ще има ли?  Simple Smile

Моят бял синап го купих от една сергия специално за подправки на Младосткия пазар.

# 34
  • Бургас
Разбира се Simple Smile

Направих я с 50гр. синапено семе и стана едно бурканче. Следващият път смятам да експериментирам с бяло вино и чесън, евентуално.
Хм...значи би трябвало в някой здравословен магазин да има...Ще потърся в понеделник.  Мисля, че тази ще ни стигне поне за седмица -две.  Blush

# 35
  • София
Пак съм аз! Опитах горчицата - страхотна е! От горчивото не е останала и следа и е още по-люта от вчера.  Във възторг съм!  Grinning
Искам да намеря и бял синап и да направя и само от него горчица. Kъде го намирате, момичета. В аптеката казаха, че само такъв (черен) синап се продавал в аптеките....  newsm78
В Карфур има бял синап - има и млян, има и на зърна.
Горчицата ти изглежда страхотно!   chef Hug

# 36
  • Бургас
mimmss , благодаря! В кварталния Карфур нямаше, но ще видя утре как ще съм с времето и мога да отскоча до някой по-голям. Ако ли не - в понеделник все някъде ще се намери.  Hug

# 37
  • София
Току що се опитах и аз да си забъркам горчица обаче ми се получи много течна. Confused Размера на чашите ли обърках? В рецептата не е уточнено каква чаша и аз приех че е чаена.
Да тичам ли да докупувам още синап? Или да го сгъстя с малко нишесте?

# 38
  • София
За тези от София, черен синап има на една сергийка на пазар Борово. Близко е магазинчето до Тодор Каблешков, хората продават здравословни неща и не само...Аз си взех вече и днес смятам да я изпробвам, да видим дали ще ни хареса.

# 39
  • София
Да и мен ме интересува каква е чашката, за да не стане фал...

# 40
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Чарита, остави я да зрее. чак след ден-два, ако не е сгъстена, тогава добави синап.
горчица и нишесте си е направо  Sick

# 41
  • София
Да не се притеснявам значи че е рядка?

А по принцип такава ли е мярката в рецептата - чаена чаша?

# 42
И аз вече сложих горчица да зрее  Sunglasses Пропорциите слагах малко на око и ми се струва доста гъста като за в началото, сигурно защото сложих не 1/2 чаша оцет, а сок от един лимон, което е доста по-малко количество. Ще видим как ще стане. Лютичка е, но не е като купешките да ме удря в носа лютото. Направих и едно бурканче с поколад  Grinning
Бял синап на зърна си купих от пазара в Младост 1 в София Simple Smile

# 43
  • Бургас
Хайде пак аз. Направих и с бял синап. Тази ми се струва, че ще става и за децата.
Сега остава дилемата да хвърлям или да държа в хладилника за неопределено време две опаковки "горчица" от магазина.  hahaha

# 44
  • В една слънчева къща...
Здравейте,
обожавам горчица, но и аз се възпирам от купуването на купечка вече, та наистина може ли някой да сподели каква точно чаша да използвам за мярка /колко мл/, както и дали ще стане комбинация от бял и черен синап - или трябва по отделно?

Общи условия

Активация на акаунт