Домашна горчица?

  • 54 815
  • 229
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 546

Мон Дьо  Laughing , моята те чака в офиса да я опиташ. На бюрото, в плика е.

TheNMaster, изглежда много, много люта!  Heart Eyes

В интерес на истината и моята не се получи много гъста, но май така ми харесва повече- да се размазва без усилия.....
Охохоо, благодарско! Да там е, сега ще я опитам да направя сравнение, а по-късно може и някой креН(!)вирш да си купя.  Grinning

П.П. Божее, как си я завинтила, сума ти време се мъчих да я отворя.

Значи установих, че моята всъщност като че ли е по-гъста. Това ме успокоява.  Laughing Също така е доста по-люта, явно черния синап е решаващ в това отношение. Хареса ми, поздравления.
Другия път всички ще се справим по-добре : ) и определено с по-малко вода.

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 11:32 от MondoCane

# 61
  • out of space
  • Мнения: 8 623
Благодаря ви, момичета.   bouquet Не съм си представяла, че може толкова лесно и просто да стане.  Направих я с бял синап, не ми е достатъчно люта, сега издирвам черен. Но иначе стана чудесна. Ако пазарувате на Младост 1 - пазара, има сергия с подправки, винаги са пресни и жената е много любезна.

Трещи, черен синап има точно на пазара в Младост. Значи, да речем, че си на сергията с подправките, обръщаш се почти кръгом, последната "пътека" от магазинчета, вдясно. Тръгваш м/у магазинчетата и сергиите с гащури, някъде по средата има билков магазин.  Simple Smile

Мондо, радвам се, че одобряваш, чакам твоята за дегустация!  Simple Smile

# 62
  • Мнения: 12 722
Ей, Ери, много ти благодаря. Още днес ще се завра.

# 63
  • Мнения: 5 001
Да докладвам!

Купих си куркума днес и добавих във вече смляната и готова горчица.Разбърках,но на вкус още нещо ми липсваше.....Видях едно бурканче от Дижонска горчица дето е имало някога(понастоящем в него има сладко от ягоди  Mr. Green )...Та видях в съдържанието,че има лимонтозу(освен химиите)......Прибавих и по малко лимонтозу....Разбърках пак добре и О,ЧУДО! Моята горчица стана точно по вкус,който търсех от години!!!

ПоловинЪт се уби да яде,въпреки,че е доста лютичка с тоя черен синап..... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 64
  • Мнения: 12 722
Намерих го черния синап, точно където Ери ми каза   bouquet  . За 100г - 1.30, а любезната продавачка ми продаде 80 г. за 2 лв. белия.  Laughing
С черния ми се получи доста по-течна. Дали е от синапа или нещо съм объркала пропорциите.

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 09:46 от Трещерица

# 65
  • Мнения: 5 001
Намерих го черния синап, точно където Ери ми каза   bouquet  . За 100г - 1.30, а любезната продавачка ми продаде 80 г. за 2 лв. белия.  Laughing
С черния ми се получи доста по-течна. Дали е от синапа или нещо съм объркала пропорциите.

Трещи........Явно течността е дошла в повече....
Аз лично не се водих по точните пропорции в рецептата.....Наливах вода само докато се овлажни,та да мога да смеля в пасатора семенцата.....После добавях олио.......Стана като майонеза.......Слагах сол, лимонов сок...и пак разбивах......Така получих консистенция,която ми допадна......

Пробвай да оставиш до утре горчицата....Може да се сгъсти малко....Утре ще видиш как е на гъстота.....Ако ти е рядка - добави олио и малко лимонтозу(1/2 кафяна лъжичка) и пак с пасатора......

# 66
  • Мнения: 12 722
Мерси, Мастер, то пък нямам лимонтозу, днес това ще търся.

# 67
  • Мнения: 5 001
Мерси, Мастер, то пък нямам лимонтозу, днес това ще търся.

Няма кво да търсиш....Във всеки хранителен магазин има.....Пакетче е! На кристали! Hug

Аз лимонтозуто добавих за вкус(киселичко искаше горчицата) ....Затова добавих малко...

# 68
  • Мнения: 12 722
Знам, знам  Laughing

# 69
  • out of space
  • Мнения: 8 623
Мастер, разбрах ли правилно? Сложила си лимон, вместо оцет. После си прибавила малко лимонтозуу?

Трещи, снимки!!!

# 70
  • Мнения: 5 001
Мастер, разбрах ли правилно? Сложила си лимон, вместо оцет. После си прибавила малко лимонтозуу?


Да Ери....Лимонтозу прибавих(около 1/2 к.л.),защото,ако бях сложила още лимонов сок щеше да стане много течно.Трябваше ми малко киселичко във вкуса да се олекоти.....


За мен извода за домашната горчица е,че :
*за да не става много течна не трябва да се бухва наведнъж течността,а да се прибавя постепенно...Така се наблюдава консистенцията...Ако е гъсто лесно се добавя малко водичка и готово...
*Олиото сгъстява много добре....На принципа на майонезата.
*А пасатора е по-добрият вариант отколкото в кухненски робот.

# 71
  • Мнения: 12 722
Хич ме няма по снимките.  Но определено се сгъстява с всеки следващ ден. Не знам дали ще мога да проследя процеса, защото всеки ден опитвам  Laughing

# 72
  • София
  • Мнения: 208
Мен вчера една аптекарка ми мрънка, че черен синап не се използвал за готварски цели, защото горял. Не бил подходящ за горчица. Аз мразя да се обяснявам, но съм забелязала че продавачите в аптеките, доста често дават съвети, а и настояват на мнението си, оборвайки понякога дори това на лекаря. В случая ме видя, че съм с малко дете и явно реши че за него ще го ползвам, та трябваше да кажа, че го искам за горчица....

# 73
  • София
  • Мнения: 208
Софиянките, знаете ли в дрогерията, която е на 3 уши, до Съдебна палата, дали има бял и черен синап? Искам да провам на направя и с бял, освен това трябва да си регулирам мелничката, че този път смля синапа на по-едро/ като за турско кафе Grinning/...

# 74
  • Мнения: 12 722
Ако ми кажеш къде е тази дрогерия, мога да проверя, имам работа в района.

Общи условия

Активация на акаунт