Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 125

• 109 914
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
allaaa, аз само два пъти съм слагала вафла, и двата пъти по страните на тортата т.е. вертикално. Затова намазах с кристалина не дебело, само леко да покрие. Трябва все пак да е намазано изцяло по цялата повърхност, за да залепне добре. Ако я слагаш отгоре на тортата, легнала плаката, и да намажеш по-обилно няма да сгрешиш - така омеква плаката и се реже лесно. Ако не омекне, ще е трудно да се нареже. Отгоре можеш да намажеш също, но без да прекаляваш, а само колкото да стане по-лъскава.  Peace

# 736
Аз завърших тортата за Хелоуин. Както винаги на магия се получи. С този крем, дето ви питах по-напред,  не можа да стегне (или му е малко желатина, или аз не правя нещо както трябва) и се разпльока. Не, че няма и такива тикви, но първоначалния ми замисъл беше да е по-висока и стегната:

# 737
  • Бургас/Пз
Мариета, тиквата е супер! Ама Хелоуин не е ли чак другата седмица в сряда, ще оцелее ли до тогава?
Да ти кажа какво си мисля, аз за сметаната - ти нали си в Холандия? Предполагам, че работиш с животинска сметаната, а тя не се разбива така добре и не става толкова твърда като тази сладкарската , която продават тук. Освен това каква ти е заквасената, виж и нея колко процента е? Ако използваш животинска сметана , най-добре е желатините да са два, защото плодовете също отпускат крема. Слагаш ги да набъбнат, после ги втечняваш без да завират и след като топченценцата вътре се разтворят, можеш да пробваш с пръст дали е с телесна температура. Не трябва да ти пари на пръста. След това му добавяш няколко лъжици от крема или пък му прибави крема сиренето, преди да го сложи в двете сметани. Бъркай енергично до гладка консистенция и тогава прибавяй към сметаните. Simple Smile

Ванилия, липсваш да знаеш! И розите и калиите са думи нямам Peace

# 738
  • Vaudreuil Canada
Хайде и от мен една торта за порастналото ни бебе - заоблихме една годинка днес Simple Smile

Жирафче by shemet_neveroiaten, on Flickr

# 739
  • Бургас/Пз
Айдееее, и бебето на Шемет порасна и вече не е бебе! Леле как бързо лети времето!
Да е жив и здрав сладкият Дамян! Мама страхотна торта му е направила! Шеметче, а вътре каква е??

Момичета, върнах се назад и намерих коментарите за крем Брюле на Голди Микс /Алимко/ Интересува ме с крем Ижел от Илчовски по същия начин ли се процедира със сметана и прясно мляко и дали сметаната трябва предварително да се разбива?

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 16:24 от ani_d

# 740
Момичета, върнах се назад и намерих коментарите за крем Брюле на Голди Микс /Алимко/ Интересува ме с крем Ижел от Илчовски по същия начин ли се процедира със сметана и прясно мляко и дали сметаната трябва предварително да се разбива?
Незнам за брюлето, но аз НЕ разбивам сметаната предварително. В Ижела ги слагам 1:1 сметана/мляко. Той също почти не бухва. Него обаче го разбиваш до желаната гъстота, защото той НЕ желира и НЕ сгъстява допълнително както Голди микса.
Втория вариант е да разбиеш сметаната отделно. Крема става по-мек, по-лек  и по-пухкав.

Шеметче, да ти е жив и здрав малкия сладурчо. Много да ви слуша и радва. Тортата му е страхотна.
Marieta - и на мен тиквата ми харесва. Може би един-два ластуна на дръжката, или някое листо няма да навредят.
Ванилия - Ха, добре завърнала се!

# 741

Ванилия Мадагаскарска Много благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet
shemet_neveroiaten Да ви е живо и здраво детенцето!

# 742
ani_d, не знам кога е Хелоуин, аз това не го празнувам, но ми искат тортата за тази събота. Много благодаря за информацията за крема!!! Сега си давам сметка, че сметаната ми е проблема. Купувам нискомаслена (и аз не знам защо), Боже как не съм помисляла за това, че може да ми разводни крема, следващия път ще използвам пълномаслена.
van444eto, благодаря за съвета! Ще те послушам и ще сложа някое листо отгоре, че и на мъжа ми му седи гола, искаше да слагам върху нея очи и пръсти  Joy.
А ето с изрезките от тортата какво направих, може да е разпльокана, но е страшно вкусна:

# 743
  • Бургас/Пз
Незнам за брюлето, но аз НЕ разбивам сметаната предварително. В Ижела ги слагам 1:1 сметана/мляко. Той също почти не бухва. Него обаче го разбиваш до желаната гъстота, защото той НЕ желира и НЕ сгъстява допълнително както Голди микса.
Втория вариант е да разбиеш сметаната отделно. Крема става по-мек, по-лек  и по-пухкав.

Ванче, благодарско! А трябва ли в такъв случай да добавям желатин към Ижела?? И още нещо, какви са най-малките разфасовки на крема на Голди микс, че тук в Бургас комбинация с други хора ми е много трудна!  Confused

# 744
shemet_neveroiaten, да ти е живо и здраво детенце! Тортата е много свежарска и нежна, точно като за бебе  Simple Smile.

# 745

Шеметче,да е жив издрав малкият сладур.
Ани,голдито е 5 кг.А във Ижела няма нужда от желатин.Аз го действам на око вече,коригирам си гъстоттата със него.А ако му добавиш маскарпоне или кондензирано мляко,плодове става фантазия.

# 746
  • София
Ванилия много добре са се получили цветята, калиите са прекрасни  Heart Eyes
Marieta не ми се вижда като разпльокана тиквата,  просто друг сорт от този, който си си представяла  Grinning малко украса й липсва и е готова  Peace
shemet_neveroiaten честит рожденик   bouquet Жирафчето е сладурско!
Да си споделя впечатленията  и аз от белите прахчета  Grinning Днес си взех Голди микс ванилия и баварски. Забърках по вашите указания с мляко и сметана и ванилията стана разкош  Crazy което наложи и спешно да се забъркат еклери, за да влезе в употреба  Joy От баварския не съм толкова впечатлена ..... стана някак зърнест, не е на бучки, просто не е гладко кремче, а има нещо като много фини песъчинки ...... но като го правя и със сметана и жълтъци пак нещо такова се получава, та може и така да трябва да си е  newsm78 Моля някоя от вас, която го е пробвала да сподели.
П.С. betina33 хора всякакви, родители също  Grinning тортата е супер  Peace

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 19:25 от Бадем

# 747
  • София
Ей, Шемет, много сладурско и изипано жирафче! Да ти е жив и здрав хубавецът!!!!

# 748
  • Norge
И аз не се сдържах, влизам да дам едно   bouquet за хубавия жираф (чуден!!) и поздрави за първата годинка!  Hug

# 749
Шемет, да е жив и здрав мъникът! Много сладичка тортичка Simple Smile

Мариета, може да се е разпльокала, но много ми хареса. Относно желатина - според мен не го изчакваш достатъчно да изстине, аз също съм имала твоя проблем. Става точно както казваш на червейчета в крема и го отдавам на голямата разлика в температурата на двете смеси. Днес правих крем и изчаках много хубаво да изстине и стана всичко както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт