Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 125

• 109 914
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
И аз съм нова,следя ви от повече от година и много сте ми били полезни,било то с конкретни отговори на моите въпроси или пък съм ги намирала в Библиотеката или в коментарите ви.
deedee83 добре се е получила тортичката,обувчиците особено.
Alyona разкошна е тортата,с моя опит и наполовина не мога да се доближа до такъв резултат.
ditsan тортата ти е просто перфектна,1 към 1 с оригинала,поздравления,как успяваш от днес за утре да постигнеш такъв резултат  Rolling Eyes
Вал 27 страхотен първи опит.
доня КОПРИВА голям фен съм на твоите произведения от доста време,но пък тази ледена епоха ме остави с отворена уста,браво,изпипана,уникална и толкова истинска.
Катюша много сладуска ти се е получила тортата с котенцата.
nalika ,змията е убийствено жестока,чак настръхвам (имам фобия от тях)
ani_d ,много цветна и готина морска торта.
marulka_s,толкова изпипани до последен детайл тортички,разкошни са,просто невероятни,поздравления.
~divina~,тортата ти тип „Фламенко” е уникална,красива,стилна и много оригинална.

И сега срам не срам,аз пак с въпросче.Мои познати поискаха да им направя тази торта.Та чуденката ми е,мога ли отгоре тези цветове да ги получа,като измажа тортата с оцветена фарситура,може ли фарситурата да ми размекне тестото,ще я покривам с ММ от Торнадо.Обвзела ме е паника дали ще се справя,все пак става въпрос за първия рожден ден на момченцето им.Моля Ви,помогнете ми  Praynig

# 76
Вал - накара ме да се усмихна тортата ти ми напомни за моята първа торта - не разбрах това кой опит ти е но като начало е добре -сега трябва да бориш целулита -но всичко с времето си
Първи опит ми е. Това ми е първата торта и не е с фондан, а с марципан Варна. Много трудно ми беше защото е много лепкав и неможеш да си го отлепиш от ръцете. Покритието отгоре го сложих трудно, защото неможах да го вдигна от масата като съм го разточила. Късаше се на сто места. Накрая го наточих на фолио и така го вдигнах и се скъса само на едно място. Така че там го доискусорявах Laughing Другия път ще опитам с фондан. Дано е по-лесно. Иначе знам,че не е много добре и професионална, но аз съм много горда с постижението. Важното беше при първия път да не отиде всичко в коша и да се откажа. А сега имам хъс за още проби  Flutter

# 77
  • ВАРНА морето сините вълни
Нинче - а защо просто не я боядисаш отгоре в желаните цветове -защо ти е тази фарситура -и с нея ще стане и няма да ти повреди тестото но с боички мисля че ще изглежда по-добре може би и друг да изкаже по-компетентно мнение
Вал- и моята първа беше с марципан Варна -то май така се започва и в последствие и аз преминах към фонданите опитах няколко но най-ми допадна тестото на Димитрана и сега вече и със затворени очи го правя - не е труден и дори и първия път в който го правих ми се получи - за мен с фондана се работи много по лесно а за пренасянето върху тортата -като разточа  поръсвам с нишесте и навивам на точилката и така покривам

# 78
Пропуснах да кажа, че в момента обсъждаме среща. Вероятно ще е на 30, но все пак, прочетете и гласувайте за дата. Така наречените "нови" /мразя този израз/, са добре дошли. Когато се запознаят с нас очи в очи, нещата вече ще изглеждат съвсем различно и занапред ще се сърдят доста по-малко. Срещата се обсъжда ТУК

Нинче - и аз мисля като Бети. Фарситурата придава съвсем различен вид на тортите. Освен това си мисля, че налепените точки отстрани ще ти "плуват" и ще се пързалят. За разтапяне няма да се разтопи ако работиш с Кристалина. за овкусените и оцветени фарситура не съм убедена. Не съм пробвала и не мога да кажа, дали ще разтопи фондана.

# 79
Благодаря Ви много момичета за коментарите. Всеки коментар ми е много полезен и с похвалите и с критиката. Сега изчетох двете страници в който сте отделели време и за мен. Благодаря много и за напътствията както преди направата така и сега. Определено сте много полезни. Като виждам , че сте заформили някакви дразги напоследък тук искам да ви кажа да не обръщате внимание на тези които искат да ви дразнят. Определено информацията е много изчерпателна, а съветите ви много полезни. Аз намерих при вас едно страхотно местенце. И мисля ,че вече си имам ново хоби  Wink Хем вкусно, хем приятно. Желая Ви приятен ден на всички и много кулинарни вдъхновения.

П.П. Съвета за оцветяването със степчета ще го имам в предвид. Не съм се сетила, а доста поумувах какво може да ми свърши работа като не намерих сладкарски бой.

# 80
Бетина,Ванче,Благодаря за бързият отговор.Честно не съм се сетила за варианта да го боядисам,може би защото като я гледам на снимката една лъскава повърхност....и от там ми дойде идеята за фарситура,но с боя определено ще ми е по-лесно.Стискайте палци да се справя,тортата е за Неделя,ще се похваля с резултата,какъвто и да е.
Като говорите за първи торти и моята беше с Марципан Варна,пълна трагедия,на коята много се радвах  Mr. Green ,то беше месене,то беше чудо,отидоха ми 3кг пудра захар  Embarassedне я измазах с крем,беше с много напоени блатове и крема не беше стегнат.....абе колкото не се разпадна  Laughing а като я разрязахме се получиха едни никакви разпаднати парчета  Joy абе като цяло жесток първи опит,който ме научи на доста неща,как не се прави  Mr. Green бях бременна с огромен корем и си играх с нея два пълни дни  Crazy а ето я и нея

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 11:14 от *nin4eto*

# 81
Нинче, замислям се по повода, някакъв тип трансферна хартия да ползваш с подобен ефект?

# 82
Здравейте, момичета! Не съм писала от много време, но ви чета всеки ден. Периодично изчезвам от София и нямам нет, но вече съм си тук и имам страшен проблем...

Рожденият ден на внучката ми е в петък, а се оказа, че в Илчовски нямат захар, развалила им се машината, време няма никакво, та питам дали някой иска да си делнем една кофа ПикКо?

# 83
Нинче, замислям се по повода, някакъв тип трансферна хартия да ползваш с подобен ефект?

Такава хартия видях миналата седмица в сайта на магазин Слънчоглед,но не съм работила с нея.

# 84
ееее, първите опити почти винаги са потресаващи, а сега се връщаме към тях с умиление Simple Smile

Изключвам няколкото извънземни в темата. Тях нема да ги коментираме, а направо ще ги набием защото ни депресират! Heart Eyes

Ето моята първа торта за втория имен ден на Калоян "Каручка с лисичка"  hahaha

Разбира се с марципан Варна. Май всички сме започнали с него Simple Smile

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

а тогава си мислех, че съм направила космически кораб....

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 13:09 от доня КОПРИВА

# 85
  • варненка от София
Хихик, тва с първите опити е много добро. И аз започнах с Варна  и не се разбрахме с тоя ми ти марципан. Първата торта естествено беше за първия рожден ден на Стефи и бях толкова доволна и горда и си мислех, че съм направила нещо велико. И до сега си я обичам тази торта, умилява ме, въпреки че е толкова недодялана.

# 86
Еееех,върнахте ме  назад.
ето и моята първа със опит за цветя от варна за РД на малката дъщеря
http://ditsan123.snimka.bg/cooking/moite-torti.508855.19148486
и първата покрита пак със Варна,и защото не стигна за украса рисувах със боички за яйца.
http://ditsan123.snimka.bg/cooking/moite-torti.508855.19148495
хахахаха

# 87
  • На земята, която е всъщност звезда.

Вселена, за съжаление никога не съм правила такъв сладкиш и вероятно няма да съм ти от полза, но според мен следващият път го направи по-тънко (т.е. в по-голяма тава) или сложи повечко кондензирано мляко. И преди да го нарежеш не го дръж в хладилник, ами на стайна температура.

Благодаря за съветите. Може би това, последното, ще свърши работа.  Thinking

# 88
  • София
О, обичам темата за първите торти. Simple Smile

# 89
Голям кеф да се сетиш за първата торта, ето я и моята първа направена с някакмо покритие чуто от Иван Звездев,Аз тогава изобщо не знаех за съществуването на тази тема, а още по-малко за друго или готово покритие,но втората беше чак след 2 години
И аз тогава си мислех, че съм направила чудо, а сега няма торта дето да не и намеря кусур /моя си торта/.

Общи условия

Активация на акаунт