Магията на изтока - фенове на азиатски филми и сериали - 15

• 66 893
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
  • DE
Пък аз си помислих, че се шегуваш за някой кинаджия Blush Дано бързо намерят човека и да е добре, че да не им останат лоши спомени от страната ни Sad
Ето и най-новото от компанията на "лудите". YG Умее да събира откачалки накуп

# 481
Напълно егоистично си слагам разни мои любимци,които 2в1 Hug пропусна тази сутрин Mr. Green

Скрит текст:
Нещо корейско

японско

тайванско

Тик

моя голяма любвов Heart Eyes

Харесвам на дането подписа Heart Eyes

# 482
Аранг и Магистратът - изгледан. Малко странен край, макар да минава за хепиенд. Той целият сериал си беше странен, така че няма много да му се подзираме. Като идея имаше потенциал, като каст беше повече от отличен, като актьорско изпълнение също беше добре, но.... нещо му липсваше за съжаление. Имаше някаква непоследователност. На моменти изпълнен с много действие и ненужно дълги сцени с боеве с разни духове, на моменти пък то изобщо липсваше и само си подскачахме по полянките на фона на някоя песен. Явно режисьорското виждане не съвпадна с моите очаквания Crossing Arms.
Шаманката и Де Сол(слугата на Магистрата) обаче бяха големи свежарки и едно от удоволствията ми в драмата.

Нито го препоръчвам, нито го отричам категорично. Всеки да си прецени сам дали да го гледа. Може пък да ви хареса.

# 483
  • София
2в1, ще следя за този сериала, но знам, че Nam Goog Min ще играе в     City Conquest  , но мисля, че ще бъде излъчен началото на 2013 година, а ако междувременно го гледам  и още някъде, ще бъда много доволна.Ето това ми е десктопа от доста време, ами харесвам си го Wink Embarassed
Скрит текст:
И аз гледам Nice Guy, на 11-та серия съм и си ми харесва много.Шошулчо, нека не свършва толкова трагично, напиши по-весел край Praynig

И аз да сложа малко снимки на любимци Embarassed.
Скрит текст:

# 484
  • MJF
Eeee сега пък вие  Laughing. Аз и Ирис 1 съм гледала и то съвсем без мишок. Ирис2 от сега ми е в списък за гледане а ако е и въпросния севернокорейски агент  Simple Smile ми е гарантиран.
freedoms , споко. Сценариста го следя много зорко и превантивно го критикувам  Mr. Green.
Скрит текст:
Мару е болен, освен сестра си и приятеля си няма други хора на които да разчита, а за да не ги натоварва точно с тях не споделя своите проблеми. Болестта му е тиктакаща бомба, не се знае кога какво може да му стане и това е допълнителен стрес за него. Да не говорим с какви хора е обкръжен. В 12 епизод ми хареса в самия край хипотетичния му разговор с баща му , касаещ ГГ. Това че е реалист е единствения му шанс всъщност да оцелее, като  изключа болестта му, която все пак е лечима.
Отрицателните герои-втората ГГ и единия адвокат, са ми ясни и ги редактирам даже но другите пешки как ще ги раздвижи до края сценариста ми е интересно , защото има варианти.
Видях че Tokyo Zenryoku Shoujo Episode 2 е готов за мен, добър темп за сега.

# 485
Аранг и Джун Ги

Скрит текст:
Нещо, като че ли съжалявам, че не ги умириха накрая Blush,че да си поплача,а не да се чудя какво е това???Ами не ми хареса.Не само финала,а като цяла продукция.Да бяха направили филм с тази идея (каст) и без това добрите моменти ще ги съберат в 2 часа.Мрън....
Целувка,а целувка,ама моля ви се... Whistling

Мрън...
Повече дума нямада обеля за сериала.

# 486
Five fingers, 17-ти епизод............. smile3511
Скрит текст:
Как от толкова народ никой не тръгна, макар и скришом, след братът на Хон Да Ми. Защо го оставиха сам, след като повечето знаят що за стока е откачената майката на Ин Ха и Джи Хо. Всички само си стояха и чакаха. И този президент Ким, уж голямата работа, справя се с всякакви мафиотски групи, а сега не предприе нищо, за да предпази подчинения си. На всичкото отгоре го остави като абсолютен лаик да вземе всички доказателства, без да се подсигури. Как изобщо е успял да се издигне до това положение? А той е един от хората, които най-добре знаят истинската същност на вещицата.
Скоро не се бях ядосвала на такива изцепки. Дано в следващата серия да не продължат с измислиците и да вкарат малко по-логични действия, защото дори аз бих могла да докажа, че Джи Хо не е виновен.

Мрън и от мен Mr. Green.

Едит: 18-ти епизод..... smile3527 red
Ако в тези драми има дори и зрънце истина, то значи, че полицията в Корея е доста некомпетентна и всеки с пари може да я манипулира. Да игнорираш явно доказателство и да си свиеш перките само, защото богатото мамче ти казва, че синът й не може да е извършил престъпление, ми се струва повече от абсурдно ooooh!.

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 22:07 от 2в1

# 487
  • MJF
17 и 18 сега видях че са от миналата седмица, аз тях ги прегледах тогава и за това мърморех по  knit. Пуфтях безброй пъти, на тези "измислици" и за това отказвам да гледам повече от видяното. Нашия човек го правеха вече безброй пъти супернаивен, а не е като да не знае що за стока са мащехата и доведения брат.
Скрит текст:
Дори и некачването на самолета не може да ме спечели за зрител. Мнооого ниско ниво  knit, даже с проверка кой е не съм го удостоила, актьорите ги ожалих вече. ooooh!

# 488
Шоши, провокирана от теб реших да погледна коя е  knit и ми се изясниха нещата. Всичките и драми са все такива - отмъщения, подлости, мръсни игрички Sick. Гледала съм само едната от тях Temptation of an Angel, която смятам за пълна загуба на време, макар че започна добре. Ще догледам Five fingers, но оставям всякакви надежди за разум и логика.

# 489
  • София
На същото мнение съм като вас относно Five Fingers
Скрит текст:
Първо се ядосах,на това, че след като знаят каква подла и гадна е мащехата, оставиха Hong Woo-Jin сам да се среща с нея.Ами естествено,че тя ще унищожи всички доказателства. И когато Ин Ха тръгна с колата на Джи Хо към срещата, как така не се видя това на камерата.Много наивен го изкараха Джи Хо.А и уж нямаше да оставят момчето само през нощта в болницата, а то точно така стана.Абе много недомислици и измислици има в този сериал, но ще си го изгледам от уважение към работата на актьорите,които обичам.

Само на мен ли ми се струва, че в 12-та серия на The Innocent Man сценариста се опитва да разболее Ма Ру, или от преумора се чувстваще така?!
Скрит текст:

нова снимка от новата драма I Miss You с Park Yoo-Chun

И една снимка от красивата и топлла есен в Корея - планината Букхан.

# 490
freedoms, с тази снимка ме подсети какво ми попадна наскоро - Sayho ji - градина в Киото.

Скрит текст:
Риндзаи Дзен е будистки храм, който се намира в Мацуо (Киото, Япония). В тази древна столица на Япония може да се видят множество привлекателни градини на мъховете. Това се дължи на факта, че обкръжаващите града планини осигуряват на Киото постоянна влажност, а продължителните летни сезонни дъждове създават благоприятни условия за развитието и оцеляването на мъховете.

Най-известният от всички ”okedera”или „храм на мъховете“ е храм Коинзан Сайходжи (Koinzan Saihoji), разположен в подножието на планината Коинзан, на запад от Киото.

Този храм е известен със своята градина и с особено красивия си зелен мъх, който покрива всичко наоколо. Нарича се храм „Кока-дера“, което означава „храм на мъха“, но е известен също и като „Koinzan Saiho-ji“.

Храмът е построен в чест на Амитабха и от 1994 година Сайхо дзи е в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО, като една от частите на „Исторически паметници на древната столица Киото“.
 Мъховете винаги са били високо ценени като традиционен атрибут на японската градина. Някои от японските градини са известни от 7 век на новата ера. Най-ранните от тях са се основавали на китайските традиции, но малко след това придобили свой собствен характер и стил, напомнящ японския ландшафт.

Идеята на традиционната градина отразява философията на Синтоизма, според която обкръжаващия свят се възприема като „изпълнен с първичната сила на сътворението“.
 Историята на тяхното възникване е от времето на феодализма в Япония (12-19 век), и сега, в съвременна интерпретация , тези градини на мъховете са станали част от японската традиция. В превод от японски „коке“ означава „мъх“, а „дера“ - „храм, светилище“ и от тук е прозлязмо названието - „Кокедера“.

Дори и преди хиляда години монасите дзен-будисти са писали за мъховете в градините при храмовете, макар че останалия свят сега едва започва да се приближава към разбирането им и се опитва да откопира уравновесеното спокойствие , царящо в тези градини на мъховете.

Този храм е бил основан още през епохата Нара от монаха Гьоки. По време на гражданската война бил напълно разрушен , а градината загинала. През 1339 година започнало възстановяването му, което продължило цяло столетие. По времето на възраждането на градината в нея по естествен начин започнали да растат мъхове, а Мусо Кокуси ги направил основа на градината.
 В момента в Градината на мъховете, която е до източната страна на храма, съществуват 130 вида и като дебел килим покриват почвата, камъните, мостовете и стволовете на дърветата. В центъра и се намира езеро, което е с формата на китайския йероглиф „сърце“ или „разум“.
 Градината Сайхо-дзи сега не е отворена за свободни посещения.

# 491
  • MJF
freedoms , по сценарий Мару
Скрит текст:
е с кръвоизлив в мозъка, инфото е от 10 или 9-и епизод. Той е от страничните ефекти на автокатастрофата, беше на медицински преглед при бивш състудент/познат лекар и е необходима операция за да се изведе наличната излята кръв. Един от ефектите е главоболието.
Тази японска градина на мъховете интересна. Като ученик ходех на кръжок по биология и за един проект ни поръча учителката да потърсим мъх, ама ние градски чеда и къде ти на сред града мъх, та  Blush Blush ходехме без знанието на родителите ни на гробище, защото едно от нас се сети,че на гроба на .. имало мъх..., абе деца  Simple Smile. Та от тогава имам респект към мъховете, много ги уважавам, караница си изядох заради тях. Simple Smile Blush  Thinking ама и този японски мъх в скрита зона се оказва, като нашия  Wink.

Thinking има ли инфо за загубилия се японски турист?

2в1 , значи ще знам друг път за тоз сценарист, изобщо да не го подхващам. То проблема му не е в драмата, мелодрамата...ами в това че, образите му се получават толкоз крайни и са ми  нереални. Един герой да речем го прави наивен, наивен, наивен и ако продължи той реално трябва да е умря от наивитета си и обратно. Няма реални герои.

# 492
  • София
   В сайта се води още изчезнал.Да дойде тук и да изчезне, това е ужас.Сам, без да знае езика и с начална форма на Алцхаймер.Страх ме е,че може да е попаднал на лоши хора.

# 493
  • София
6o6ul4o,
Скрит текст:
кой знае къде съм бляла, този момент с кръвоизлива ми се губи, но все пак дано сериала няма лош край.Радвам се, че и Кан Мару обикна Eun-Gi, поне така се надявам, а не е напук на алчната гаднярка.

Tuon, тези японски градини, покрити изцяло с мъх, освен, че са много красиви, са много мистични и тайнствени.

Дано открият японския турист, загубен, в чужда държава, лошо Sad.

# 494
Най-после в 19 серия на Five fingers нещата взеха обрат.

Скрит текст:
Прескочиха една година напред и Джи Хо се появи изненадващо на годежа на брат си с щерката на професора. Хареса ми номера, който скрои с нападението. Да видим дали ще продължи в този дух или пак ще бъде изигран накрая.

Общи условия

Активация на акаунт