За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 3-та Тема

• 99 990
  • 721
  •   1
Отговори
# 105
  • Балчик
Вече бяхме писали, аз вземам само на Ловеч.

# 106
Вече бяхме писали, аз вземам само на Ловеч.

Благодаря ти за отговора Джемма  Hug, явно съм изпуснала коментарите.

# 107
# 108
  • DE
Здравейте!
Моля да ми дадете някаква идея как да почиствам по-безболезнено дюли.
Дали няма някакъв трик да се почистват по лесно newsm78

# 109
matze, какво точно имаш предвид под почистване на дюлите?
Махане на мъха върху кората или на семките?
Баба тази година масово консервира дюли, направила е компоти,сладко,желе,мармалад и мога да я питам как точно процедира при въпросното почистване : ) .

# 110
  • ВАРНА
Имам малко дюли и искам да направя компот и желе. Правила съм компоти от други плодове /добавям захар и вода и стерилизирам 25мин./ и с дюлите ли е така? А за желето смятам да направя сироп от  семената и обелките и с фикса на д-р Йоткер. Някакви съвети?
  bouquet

# 111
  • DE
Avocett, с почистване на дюлите, имам предвид твърдата вътрешност и семките да се отстраняват по-лесно.
Голям зор ми е и ме заболяват ръцете докато ги изчистя. Аз лигла такава Embarassed
Приятелка ми каза че не ги белела за сладко, а само махала вътрешността и мелела дюлите.
Правил ли е някой от вас така?
Аз днес ще ги прекарам през месомелачката на по-едра решетка. Имам си и ново ножче за машинката.
Вчера направих 20 бурканчета сладко, смесено дюли, абълки и круши.

megivarna имам рецепта за дюлево желе(пелте) от Пеп-4о но сега не мога да го намеря къде съм го копирала.
Ако се включи тя в "разговора" може да ти даде линк към рецептата.

Джема, печените пълнени камбички много ги тача Mr. Green
Моите са само зелени и стават само за салата.

# 112
Наистина е много трудно махането на твърдата семенна част на дюлите, а толкова вкусни компот и сладко стават от тях. Правила съм желе от дюли, но трябва да си потърся рецептата.
Вчера направих едно сладко смес от смокини, диви и питомни праскови и си мислех, че нищо няма да стане, а то взе че стана превъзходно.

# 113

megivarna имам рецепта за дюлево желе(пелте) от Пеп-4о но сега не мога да го намеря къде съм го копирала.

ето http://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

# 114
  • ВАРНА

ето http://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

Благодаря за рецептата за желето.
А за компота има ли нещо специфично или както с другите плодове? Видях че някой заливат плодовете с горещ сироп и след това стерилизират 25мин. Може ли да се залеят със студена вода+захарта и пак да се стерилизират?

# 115
да, така си ги правим

# 116
  • ВАРНА
да, така си ги правим

В смисъл със студена вода нали?

# 117
да. Нарязаните дюли обаче потъмняват и ги слагам в студена вода. Когато са готови всички, вадя от там, слагам в бурканите, + заха р+ вода и готово

# 118
Аз сипвам малко студена вода в бурканите и направо там слагам дюлите, за да не потъмнеят и после захарта. Затварям и стерилизирам.

# 119

Общи условия

Активация на акаунт