На работа с малко дете-малко невъзможно

• 24 042
  • 183
  •   1
Отговори
# 30
Дори и двамата родители да са на смени, пак няма да е лесно да се съгласуват смените при нужда. А и реално, това спъва работата и на двамата, което е още по-зле. А и не всички татковци са съгласни да си вземат 2-3 дни отпуска за да гледат болното дете, е има и изключения.

Успявали сме и сме съгласували години наред. Решение има.

П.П. За чий тогава са пълни яслите с бебета набор 2011, ако майките им не ходят на работа?  Sunglasses

# 31
По твоята логика, гледащият родител трябва цял живот да живее в себеотрицание, като разбира се изключвам случаите на хора, които нямат търпение да се сдобият с деца, за да не правят нищо, до края на дните си.

Пожелавам на авторката на темата да си намери свестен работодател и добра работа, колкото и взаимоизключващи се понятия да са това.   bouquet

# 32
П.П. За чий тогава са пълни яслите с бебета набор 2011, ако майките им не ходят на работа?  Sunglasses
Какво странно има в това? Всеки може да пусне детето си на ясла за да може да използва времето си за други неща, не е задължително една майка да работи за да пусне детето на ясла. И ние майките сме хора, и ние имаме нужда от малко лично време ...

# 33
досега съм ходила на две интервюта и само като  ме разпитат дали имам дете и има ли кой да го гледа ако се разболее(в случая няма мога само аз) изобщо не се занимават с мен.трудно е наистина , когато имаш малко дете Sad

Нямам личен опит с подобен род проблеми, но бих те посъветвала нещо - предвид че обикновено съм от другата страна, и преценявам кандидати за работа, та:
- първо помисли /обсъди с мъжа ти/ дали реално в момента има начин ти да работиш. Ако детето ти не ходи на ясла, ако боледува често, и ти самата не виждаш вариант да се случи - тогава е безпредметно да търсиш работа в този момент.
- и, ако след горната точка, прецениш, че все пак ще работиш, тогава, въведи малко ред в хаоса на мислите ти, твоите мисли  Simple Smile Взела си решение, че ще работии. Тогава първата ти задача е да те вземат на работа. Постави се от тдругата страна, и кажи често: ти в момента би ли се взела - с обясненията, че детето ти постоянно боледува, и няма кой освен теб да го гледа.. Работодателите в крайна сметка търсят хора, които да работят. Не търсят майки, на които да направят услуга  Wink
Така че, на въпроса имаш ли деца - лаконично, да, ходи на ясла. Има кой да помага, в случай че наистина любопитвстват чак толкова.
Вероятно изглежда нечестно, некоректно - но, животът е труден, трябва да се борим  Sunglasses След като започнеш работа, и ако /а не като/ се наложи да отсъстваш, тогава ще му мислиш. Току виж пък, нещата се подредят, детето свикне, не боледува, а ти се окажеш на добро място, и и т.н Но, решавай проблемите един по един  Peace

# 34
  • София
П.П. За чий тогава са пълни яслите с бебета набор 2011, ако майките им не ходят на работа?  Sunglasses
Какво странно има в това? Всеки може да пусне детето си на ясла за да може да използва времето си за други неща, не е задължително една майка да работи за да пусне детето на ясла. И ние майките сме хора, и ние имаме нужда от малко лично време ...
Да, да - и вие имате нужда от лично време и затова майки, които искат да се завърнат на работа, заради личното ви време не могат да го направят, защото вашите отрочета са заели местата. Нищо лично де.

# 35
Аз ли се бъркам или майките, които си бяха дали децата на ясла, а не ходеха на работа, бяха глобени по някакъв закон, да върнат едни пари  newsm78

# 36
П.П. За чий тогава са пълни яслите с бебета набор 2011, ако майките им не ходят на работа?  Sunglasses
Да, да - и вие имате нужда от лично време и затова майки, които искат да се завърнат на работа, заради личното ви време не могат да го направят, защото вашите отрочета са заели местата. Нищо лично де.
Всички имаме право на ясла и на градина, не виждам за какво трябва да съм виновна ако няма място за някое дете в градината или яслата. Между другото, без да се заяждам, но това което съм научила за вече 1г. в градината е, че обикновено точно работещите майки причиняват проблема с болестите в градините. Постоянно се намира някоя майка, която вместо да спре болното си дете докато оздравее, предпочита да го пусне на градина с извинението че нямало кой да гледа детето. Така реално и аз и всички останали отнасяме последствията от безотговорността на подобни майки (5-6 в групата на детето ми), затова има и толкова много болести по градините. Аз никога не си позволявам да си пускам детето болно на градина. Лошото е, че има госпожи и директорки, които винаги са готови да съчувстват на някоя майка и да си затворят очите, а последствията са за всички останали.

П.П. Това за парите е за майчинските, имаше майки които хем вземаха майчински, хем бяха дали децата си на ясла, което е забранено. Така мисля де.

# 37
# 38
Polina82, а да ти е хрумвало, че на някои жени им се налага да ходят на работа и наистина няма кой да им гледа детето всеки път щом кихне и че за това не са виновни те? Има и самостоятелни родители все пак, за които ходенето на работа е жизненоважно за тяхната собствена и тази на дечицата им издръжка?

А по темата - подкрепям Азаф, работодателят не би следвало да се интересува от наличието или липсата на деца. То по тази логика ако кажеш "нямам деца" няма да те наемат, защото би могла да забременееш, ако кажеш "имам деца" няма да те вземат, щото те ще боледуват и така нататък. Стискам ти палци скоро да намериш нещо.

# 39
Polina82, а да ти е хрумвало, че на някои жени им се налага да ходят на работа и наистина няма кой да им гледа детето всеки път щом кихне и че за това не са виновни те? Има и самостоятелни родители все пак, за които ходенето на работа е жизненоважно за тяхната собствена и тази на дечицата им издръжка?
Да, хрумвало ми е. Обаче, все пак детските градини не са място за болни деца, нали?
Получава се един порочен кръг и така болестите не могат да спрат, постоянно има болни деца. Говоря за нашата градина, в другите може и да има повече контрол, надявам се. Съжалявам, но не се чувствам виновна, че има майки които не искат да си вземат отпуска за да гледат болните си деца. Дори се чувствам по-скоро прекарана от подобни майки, защото после моето дете отнася последствията от тяхното положение, а те са 7(седем) пъти настинки, грип, хрема + една разнасяна из групата варицела с месеци, това за 6-7 месеца от миналия Октомври до пролетта. Реално като се замисля тези болести ми струваха доста пари и за лекари и за лекарства, и това защото имаше майки които си пускаха болните деца, защото нямали избор.

# 40
Полина съгласна съм с теб.ако всеки си гледа децата докато са болни , после няма да има толкова болести по яслите.ето малката е с повръщане , сега мина в хрема и кашлица , разболя всички ни без майтап майка ми , леля си , брат ми , баща ми и мен включително повръщахме с Т , аз пак хремава хем ми мина преди 2 седмици и пак малката ме зарази.а защо така , когато оставях малката на дома чух дете да кашли , а майка му се обясняваше , как щото му излизали зъби и му течели сополи и кашлело , еми нали пак е заразно...а съм я виждала и знам , че и на работа не ходи , ама го е пуснала.аз не си представям да пусна малката така , че цял ден ще я мисля , тя тука на моменти така кашля , че въздух не и стига , а там ooooh! Трябва малко съвест и мислене , да си речеш"ей сега ако го пусна , ще зарази и другите" , а повечето си викат"е нали е болно моето , какво ме интересува чуждото"чисто самогъзничество

# 41
Polina82, извинявай за любопитството, но..не се стърпях  Simple Smile
Ти не работиш, но даваш детето си на ясла, където постоянно боледува, така ли?

Между другото, като гледам какви настроения се заформят тук, във форум, посещаван почти изключително само от майки.. а вие сте тръгнали от работодателите да очаквате разбиране  Laughing
Аз лично не мога да отсъдя строго защо еди коя си си пратила кашлящото дете на градина..просто защото наистина вярвам, че има хора, които са принудени да работят. По-скоро не схващам соченето с пръст от тези, които хем не работят, хем си пращат децата на градина  newsm78 Те поне имат избор, за разлика от другите.

Но пък, и за авторката ще бъде от полза - ще добие представа що за разбиране може да очаква от колежки, дори и тези с малки деца  Wink

# 42
По-скоро не схващам соченето с пръст от тези, които хем не работят, хем си пращат децата на градина  newsm78 Те поне имат избор, за разлика от другите.

Детските градини не са за да има къде да седи детето, докато майката е на работа. Имат и друга задача- децата да свикват да са без родителите и да контактуват с други деца и да се научат на определена самостоятелност.Има дори страни, в които детската градина е задължителна от 3 годишна възраст. Освен това не се знае защо въпросните майки не работят и дали това е техен избор. Аз също не оправдавам по никакъв начин работещи майки, които изпращат болните си деца на градина с оправданието, че нямало кой да го гледа. Ами нали работят, да си наемат платен човек за това, когато детето боледува. Моето беше от боледуващите, аз работех в частния сектор без възможност за чести отсъствия от работа и баща му нямаше постоянната възможност да го гледа по 10 дни в месеца болен, нито имахме баби, лели , стринки под ръка да помагат и след като прецених, че не ми е изгодно да плащам на човек за болното си дете, напуснах. Дали ми е било приятно без една заплата, аз си знам, обаче не съм се оправдавала с липса на избор и да го пращам болен. Така, че да, аз бях точно от ония дето сочеха с пръст работещите, които пращаха болните си деца.

На авторката пожелавам късмет в тази почти невъзможна мисия и най вече здраво дете!

# 43

Аз споменах ясла На този етап все още нямат спешна нужда от "социализация"  Simple Smile
Много ме кефи да се прати дете на 1.2 г. на ясла с обяснението, че се прави за негово добро.
След 3 г, да, съгласна съм. След 3 и не боледуват чак толкова, обикновено имунитета им укрепва, и нещата се нормализират - не е като да кихне едно в яслата, и на другия ден половината да ги няма.
Но има и друг момент - работещите майки не винаги по подразбиране могат да си позволят да плащат на детегледачка. Има мнооого яко закъсали хора. Аз лично, наистина, не мога да съдя никого.. Едва ли някоя майка с кеф праща болно дете на непознати лелки  Confused

# 44
Хаха, тази Полина82 каква е шегаджийка.

Общи условия

Активация на акаунт