АВГУСТинче бързичко расте – и тревожи, и радва майчино сърце!

• 32 837
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Софи, честита корица и за Вог да снимаш след време Wink Добре че не е трябвало да снимаш приятеля й, че той е  Sick и не знам какъв фотошоп трябваше да ползваш,
И Ивайла си създаде режим, намали храненията към 5,6 , вечер си спи.Иначе се кокори и все се набира да става Shockedкато и хвана ръчичките и е готова за ставане Crazy
Ивка, дано на Велизарка очето се е оправило Hug
Блонди, много хубава Кам в кошарката, ще ми се из да полегна до нея Crazy
Марли, честит фотоапарат Hugповечко снимки да постваш в темата.Я кажи, какъв е и колко струва /ако прецениш и е удобно/, ако знаеш че нали ти е подарък Wink

# 361
В премаман бяха 250, но сега са намалени на 166 и аз хванах промоцията Simple Smile много съм доволна, в неделя го сефтосахме с двете баби на боровец с една дълга разходка 2,5 часа по пътя Ситняково. Малкият спа през цялото време, а на мен не ми тежеше особено много Simple Smile

# 362
Някой беше казал към 200 ново.В продавалник има няколко от 10лв до 80.Аз си взех едно за 20 лв,не му личи, че е ползвано даже,но Мецан го ръмжи и него. Може би защото. е бабанка и му е тесничко Joy

Благодаря за инфото и аз гледам в Продавалника какво има, че не ми се дават толкова пари, не съм сигурна дали ще й хареса на моята мецанка хахаа и тя много ръмжи  Hug Но за себе си мисля, че ще ми е удобно, поне да свърша някоя домакинска работа или да отида до магазина... Та мисля и аз да се сдобия с едно  Sunglasses
Аз да питам и нещо друго. вашите бебчовци мятат ли ръчички и крачета, като хеликоптери, все едно са готови за изилитане?? Моята е голям бяс, чак от ритане и мятане повръща  Crazy

# 363
В премаман бяха 250, но сега са намалени на 166 и аз хванах промоцията Simple Smile много съм доволна, в неделя го сефтосахме с двете баби на боровец с една дълга разходка 2,5 часа по пътя Ситняково. Малкият спа през цялото време, а на мен не ми тежеше особено много Simple Smile

Hug

ЕЕе супер, радвам се че си доволна, вече хич няма и да го мисля, взимам и аз едно Wink И разходката 2,5ч... браво! А после кръста, гърба как ги усещаше? Питам понеже аз от бременноста още имам болежки в кръста и сега пак ме мъчат и не знам дали с кнгурото няма съвсем да му разкажа играта?!

# 364
Привет-мривет и от нас  Hug

Нямам много кога да пиша, пък и тъкмо се наканя и моете дете приключи с дрямката и ме погледне едно сънено-сладко  Heart Eyes. Нещо тези дни на дрямки го караме по цял ден, понякога и ореваваме света, тъй де - да се знае, че у нас има бебе  Laughing

Бейби Ати, беше питала дали се е доказала алергията при нас. Ами още чакам, трябва да мине около месец, за да изчезнат всички антигени на млечните протеини, до момента има подобрение. Не съм виждала червени точки (слва Богу) и имаме доста по-малко слуз. Аз изключих и ядките и яйцата, и после няма да знма към какво точно е алергичен  Rolling Eyes, но ще ги вкарвам обратно едно по едно и ще стане ясно. Ти за някакви тестове говореше, нима има такива  newsm78. Никой нищо не спомена за тестове  newsm78.
Софи, хубава корица  Heart Eyes, не знам колко си пипала с Фотошопа, но Ленчето изглежда истинска, а не като порцеланова кукла. А за кенгурото - чакай да стане 6 кг, нашия ги гони вече и кой знае каква съм картинка отстрани.
Зафира, и Бобо ръмжи в кенгурото  hahaha, аз взех да се правя на ударена, докато не огласи квартала и тогва бегом обратно вкъщи. Но честно казано след половин час с него вътре съм гроги. Скоро ще направя мускули на ръцете и гърба, каквито никога не съм имала.
November_girl, вече не мятаме ръце и крака толкова много като преди, сега бутаме и ритаме много силно, и понякога повръщаме и на фонтани след това. С това връщане е много странно при нас, могат да минат 5 дни да не върне и една капка и после една вечер рев и 5 фонтана, върху нас, по мебели, по пода  ooooh!
Бютка, решиха ли се твойте проблеми. И не се притеснявай за детето, следенето на предмет е много по-сложна функция на мозъка, не толкова на самото зрение. Мен ме побъркаха въпроса от сорта на: "прогледна ли?" от БГ, преди да стане на 2 месеца  Rolling Eyes.  
Месечинке, за съхранението на кърмата в болницата ми казаха следното правило - 40 мин на стайна темп, 4 дни в хладилник, 4 месеца във фризера. Дано скоро да минат болката и мастита и да продължиш да си кърмиш по-спокойно. А с мъжа ти си поговорете, не им е лесно и на тях, но все пак.

ММ ми е опора по принцип и винаги много съм разчитала на него в критични моменти, но покрай детето на няколко пъти изтрещя и като цяло нещо ни се смениха ролите. В петък вечер малчо рева два часа след като той се прибра (и преди да се прибере още три само с мен) и тъй като в един момент нищо не работеше за успокоението му, ММ се затръшка, че бил пълен провал като баща, щом не можел да си успокои детето, че то не го хресвало и не знам си кво Rolling Eyes и каза, че не издържа вече Crazy. Идеше ми да го  fight като брашнян чувал. Исках да пробваме да го повозим в колата, с надеждата да се унесе, но в никакъв случай нямаше да му позволя да шофира в това състояние. Силния пол, ама ... някой друг път  Whistling.

На нас днес ни сложиха за ротавируса, отделно за дифтерит, тетанос, коклюш, полиомиелит, хепатит Б и Инфуленца и отделно превенар, за пневмококите.  Crazy
Същата работа на втори месец, без хепатита. Първите му две дози бяха при раждането и на един месец, следващата е на 6 месеца.
Много добре расте Камито  Hug

ferriy, много ми е трудно да избирам на подаръци. Имам добри попадения, но е едно на 10 години. Ние си подарихме един хубав дълъг уикенд далеч от всички за първата годишнина, може и да е имало нещо по-материално, ама не помня, беше толкова отдавна. Но трите дни ги помня.  Heart Eyes

Всички оздравявайте бързо и дано при вас да има повече слънце отколкот при нас. Май от лято тук отиваме директно в зима, искам хубава есен и много разходки навън.

Опа, захапахме ръцете, до скоро  Hug

# 365
  • София
......
А по повод ръкомаханията, ММ казва че търси връзка с космоса. Mr. Green

hahaha hahaha hahaha
Благодаря ви за пожеланията за втората ни месечинка! Накарахте ме да го почувствам празнично  Hug С Пепи много си ги празнувахме месечинките, но сега даже случайно се сетих. И наистина, Ивка, ще минат бързо всичките месеци майчинство, аз едва ли ще стоя 2 год. вкъщи. Hug
Днес имахме страхотен ден. Моя приятелка си дойде от Италия и се видяхме няколко момичета /вие като не казвате къде, кога и как ще е срещата  Mr. Green/, с деца и бебета, беше чудно, като доброто старо време, от ученички сме си дружки, заредих се положително. А Сашкооо - Сашко беше най-доброто бебе на света, наяде се още в началото и заспа и откара цели 4часа:) И понеже повечето бяхме с момчета, една мама попита за забелването, че те са станали на 9 мес. "Италианката" каза, че тяхната педиатърка в Милано им е казала да забелват, после са ги проверявали докъде са забелили... Така че май ще се окаже, че не само тук се прави и може би не е наша си измислица. Знам, че пак ще настане полемика сега  Mr. Green
МериДжейн, и Сашето връща като не се е оригнал и го смятам за важно да го прави. Една нощ ни изкара акъла, задави се страшно, после поне 15 мин се чуваше как му се връща нещо, а той преглъща и той си се уплаши и ревна. Hug
Новембър, и аз имам болки в кръста от бременността, получавам схващане като съм седяла или лежала и не мога да мръдна като се изправя  Sad
Марли, честит фотоапарат, аз обичам тази техника Wink
Боже, тайра, какво ли не пробвахте, вчера системата 4:4:2, днес 3:1 hahaha
Перкото, много хубав поздрав! Вие как сте, не пишеш?
Кърма почти нямам, въпреки че го слагам на всяко хранене на гърда, боляха ме яйчници тези дни, днес корем, дали ще ми идва не знам, ама знам, че направих каквото можах. И до тук да съм, пак доволно.  Simple Smile

# 366
  • Варна
Блонди,  Hug

bi_bi,
и ти ли будуваш по нощите Grinning

Оле, вечерта Бобо имаше убийствени колики, просто досега не са били колики  направо - скъса се да реве и да се гърчи, буквално пищеше милото, без да може да се успокои, идеше ми да се гръмна от безсилие. С мъж ми го прегръщахме, разнасяхме, няма и няма, рев до откат Tired Към 9 вечерта се унесе и заспа, отдъхнах си, че са приключили и 10 минути по-късно се събуди и пак реееев Tired Заспа към 11 и аз с него, сега станах да се цедя, а то милото промрънква на моменти, но спи.

Нашият режим пък последно време е  ужасен - събужда се към 6 сутринта и до 11-12 е само на леки придремвания, иначе будува. Евентуално заспива, излизаме, щом се приберем вкъщи пак цъфва и будува до вечерта, пак с кратки придремвания. Не мога да разбера как може да спи толкова малко ooooh!

# 367
  • София
Месечинке, тук съм Wink Коликите ни бяха най-силни около 40-тия ден, ще отминат, трябва време. Hug

# 368
За кенгурото честно казано нищо не ме болеше от изброените неща, само краката от разходката. Кенгурото е просто перфектно измислено, щади носача максимално а и на бебето му е конфортно.
Ние пробвахме няколко кенгурата - на бебе конфорт и на мамас енд папас да видим как се чувстваме с кенгуро - ами то няма подобни мъчения за бебе, малкият свит като охлюв едва диша, а на мен ми ръби все отнякъде и има хиляда копченца и закопчалки за да сложиш бебето здраво в него. Права е Блонди, че бейби бьорн са най-добри:)

# 369
Здравейте  Laughing
Месечинке, с риск да ме освиркат за бабешките методи, но на Боян след като няколко вида капки не помгнаха се преборихме с коликите с чай от анасон  Rolling Eyes

November_girl   и Боян постоянно ръкомаха и рита като луд, но не повръща, ами си изглежда много доволен. Даже се случва, ако в столчето за кола му затисна ръцете с някоя пелена да се оплаква като луд докато не му ги освободя  Laughing

Притеснява ме единствено ходенето му до тоалетна, с часове преди това се напъва до посиняване и често плаче от болка, а иначе акото му не е твърдо, та да е запек. Лекарката отсече "Нормално е", но на мен сърцето ми се къса като го гледам  Cry Някой да знае лек ?

# 370
Мерси Bibi. Добре сме. Наистина ми се е "паднало" доста разбрано бебе-няма колики засега.Не ме буди често нощем, около 2 пъти,рядко 3.Всичко е нормално.За месец бебка качи 1,900 ,като е само на кърма.Основно спи,но все по-често има нужда от "общуване",раздава усмивки....

За съхранението на кърма-аз лично имам доста  и това с пазенето в хладилник не го правя,защото след 2-3 дена възпроизвеждам пак огромни количества.А за фризер -не знам все си мисля,че сега като имам и след 6 месеца ще е така.Което не е задължително,разбира се Grinning
Замислям се да давам в банка за кърма,но не съм решила.

От кенгурото много ме боли кръста и се разкарваме на ръчички.Баща й основно,аз не мога да се "вредя" от него.
Чета ви редовно,за да съм в час. Хубав и слънчев ден на всички

# 371
  • Варна
foriy13р
какво представлява този чай и от къде се купува? Направо мъка тази нощ и сега - не плаче, но се присвива жестоко Tired А следобед сме на консултация, ако ревне не знам как ще се занесем дотам и обратно.

# 372
  • София - град
Месечинке от няколко дена се каня да те питам и все забравям..... Ама защо не го извеждате ревящ?! Повечето дечица като излязат навън се успокояват,ако трябва на ръце ще го носите,а не в количката. Те виждат добре и разглеждат навън какво става,интересно им е и според мен няма да реве. Много често изкарвам Емма ревяща и както стъпим извън входа млъква и се почва оглеждане....
Онзи ден пък не искаше в количката и се скъса от рев, целта била ето това :
Скрит текст:

От към леглото на Емма се чуват странни звуци като при маймунките в зоологическата. Чудя се какво става,като погледнах, ми то се смее детето хахахха  Joy Joy Joy Joy Много забавна седи и си говори с играчките над леглото  Crazy

# 373
  • Варна
Софи,
като съм сама не смея да го изведа ревящ, че не мога с една ръка да го крепя, а с другата да влача количката по разбитите ни улици Tired А той ревне ли иска наистина само на ръце, не се успокоява и не заспива в количката, на два пъти го носих, защото баща ми или мъжът ми бяха с мен и бутаха количката, но веднъж се наложи да го връщам ревящ и истерясал, защото ме беше страх, че ще го изтърва, много се клатушка още. Та го наместих в количката и по най-бързия начин вкъщи. А пред вхопда срещнах двама съседи, единият е испанец, възрастен и много се радва на Бобо, другият, българин, ме пита как се казва. Аз отговарям "Борислав, ама днес е голям кривчо!" И испанецът вика "Кривчо? Ааааа" - помисли си, че това му е името Joy Иначе наистина гушнат в мама си е най-добре Crazy
Днес, ако дребният е в настроение, когато се върне баща му мислим да ходим да купуваме едно кенгуру от продавалника, дано да ни хареса и да е удобно и да облекчи малко  нещата.

Емма е много сладка Heart Eyes

# 374
Месечинке, нищо специално не е. От аптеката си купих пакетче семе от анасон, като билка е, и сутрин, като му преварявам водичка за пиене  слагам и една щипка с два пръста от семената да кипне и да се запари 3-4 мин и после си го пие през деня като вода. Аз и захар му слага, че беше на няколко дни и водата трябваше да е подсладена. Но ефекта не е мигновен, ако започнеш днес, чак утре отслабват  Laughing

С извинение, но ще допълня, ше започва много да пръцка. Мисля си, че това е търсения ефект Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 10:07 от foriy13

Общи условия

Активация на акаунт