АВГУСТинче бързичко расте – и тревожи, и радва майчино сърце!

• 32 844
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Враца
Женя, на мен сестра ми ми я донесе от Канада, но тук мисля, че една две мами си направиха поръчка, нека се включат с линкове точно от къде.  Wink

# 601
Да се разпиша тази вечер. Бяхме по планините 3 дни, починах си съгреших с малко бира и малко кафе-истински и съм готова за новата седмица.
Марли ако ти е успокоение не си единствената с голямо бебе и моето е със същите мерки. Четох,че се получава при свръхлактация, но никъде не прочетох да е притеснително при бебе на кърма и отричат да е свързано с пълнота в бъдеще. Ние с таткото наистина сме високи,над 180 нормално е да е едро, но чак пък толкова. Опитах се да намаля кърмата, да удължа интервалите между храненията, но като зине една уста лелееелелле все едно ми пробиват мозъка с бургия и се предавам и хвърлям сутиена Blush
Според моя педиатър меката глава на тила вече се смятала за физиологична, ако няма други симптоми на рахит.
Блонди все ти се чудя как кърмиш в туй кенгуро, моите гърди са на нивото на пъпа на бебо и както и да ги усуча ми не става JoyИначе е много удобно, направихме един поход в планината с него, даже не ръмжа...вероятно да не го чуе мечката.
Изтипосах и моите момчета в снимката. Голям зор видях да ги натикам в тези костюми,малкия разбира се веднага го оповръща,големия го разпердушини, до тук бяха с костюмите до абитюренския бал живот и здраве Joy

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 00:08 от Зафира

# 602
  • Обетованата земя

Според моя педиатър меката глава на тила вече се смятала за физиологична, ако няма други симптоми на рахит.

Така ли? Дано!  Praynig Много полезно инфо, мерси...и весел пост, както винаги  Hug!
Фери,радвам се, че си успяла да решиш проблема със зърната, че знам колко боли иначе  CrazyHug

# 603
Зафира , аз не съм била с хиперлактация , даже напротив ... и пак се беше ошишкал моят  Laughing . Явно причината не е това , но ми прави впечатление ,че кърмените бебета са по-пухкави

# 604
Момичета много съм притеснена. От вчера следобед Ради е с хрема. Предполагам, че я лепна от батко си. Вечерта започна да кашля и да се дави от стичащи се отзад секрети и аз уплашена да не направим някоя пневмония извадих тежката артилерия - Baby vac помпата, която върши чудеса. Ради спа спокойно след като изтеглихме секретите. Днес ще го водя във Вита при Масларски, някои от вашите бебчовци да са имали хрема? С какво я лекувахте? Ние преди консултацията с лекаря само Стермар съм ползвала за нослето. Хубавото е, че секретите са бели и вероятно не е бактериална, но ще пускаме и секрет 100%.
bg_trinity вие как лекувате хремата?
Котка и калинка и на мен ми е интересно за съня. В архаичната книга на Спок пише да оставяме децата сами да заспиват. Ние досега само се гушкаме и така заспиваме, рядко сами в кошарата. От кога трябва да го оставям сам да заспива и наистина ли така е по-разумно. Въпреки че плаче.

# 605
bg_trinity вие как лекувате хремата?
Стеримар, Тонимер, Инхалации поне 2 пъти дневно....моята педиатърка не препоръчва помпите, че изсушавали лигавицата на бебета и ги боляло - та разчитаме на физиологичния разтвор и после да кихне или да се разтекат сами и само с обикновена клечка за уши изваждам каквото е видимо..... ooooh! Успех на вас Hug Hug Hug Hug

Ние слагахме и Макситрол (локален антибиотик за очи, но го слагахме в носа). Слагах го 2 пъти по 2 капки, но само 3 дни и то когато сополите бяха жълто-зелени. В момента вкойто станаха пак бели го спряхме.
Зафира - готини абитюренти Hug Hug Hug Hug Hug hahaha hahaha

Ей Галка - сега видях снимката в легълцето:) Прекрасна малка снежанка:) И едно мноооооого мъничко креватче:)

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 08:53 от bg_trinity

# 606
  • София
Добро утро мадами  Mr. Green
Набързо да се похваля,че днес Емма прави 2 месеца  Mr. Green Порасна ми малката бубка.През нощта джуджи направи почивка от 6:30ч. с яденето.Вече като голямо момиче се държи  Mr. Green
Днес е ужасно времето и не знам как ще я изкарам по задачки...Отврат...

# 607
Добро утро момичета,

Тайра, честита месечинка.

Марли, Марто също е от наддаващите бебета - 1,600 за месец, сега може би около 1 кг. е качил втория, мъже, какво да ги правиш  Laughing, хич не обръщай внимание на приказките. Относно режима ние един ден имаме един ден нямаме ....

Два дни бяхме на вилата, страхотно време беше, но май свърши, днес е  Sad.

Хубав ден

# 608
Тук съм и се опитвам да ви чета, но пусто все не ми стига времето да стигна до компютъра  Rolling Eyes
Искам вече телефон с Интернет, та поне като сме по цял ден по улиците да мога да ви чета Simple Smile
Ние нещо сме се запекли явно и като казаха, че ще му бъркат в дупето с термометър и аз направо откачих  #Cussing out иначе ми е жал пък да го гледам как се мъчи милото Sad преди да го измия тази сутрин малко му понатиснах крачетата към коремчето и ми се струва, че се по успокои.
Сега като стане студено и ограничим разходките се надявам да имам повече време да ви чета и да се включвам по темите Simple Smile

# 609
Добро утро, мамчета!
Кротките ми близнаци от вчера пак ги хванаха коликите и е едно пънене и реване, тъкмо се зарадвах, че са минали и то каква стана  ooooh! И в тая връзка да ви питам, понеже Тедито от вчера яде с триста зора, та дали е възможно заради коликите да отказва да си изяжда всичкото мляко? Мисля си,ч е е свързано, понеже и двамата като започнат да ядът и се почва едно пръцкане, едно пъшкане, ритане с крачета, почервеняване..и съответно бутат шишетата с млякото. Има ли някой с подобен проблем?
mariaemanouilova ние сме със сополки заради стафилококите, но лекарката каза и след като се излекуват да им капвам сутрин и вечер солен разтвор.
Теодора уж нямаше стафилококи и гледам, че нейните сополи станаха и те със зеленикав цвят, в сряда като си вземем МБ ще си покаже дали и тя ги е лепнала. Бюти вие как лекувате стафилококите?
За наддаването, моят мъж е наддал 1.300кг за месец, а момиченцето ми 1.050кг, лекарят каза, че е нормално момченцата да качват по-бързо и да не се притеснявам.

Тайра, честита месечинка и от мен!   bouquet

Женя, Месечинке, аз не кърмя, храним се със шише, но Санди така се дави, че ми се е случвало да го обръщам надолу с главата, за да си вземе дъх, просто ядът лакомо децата и като започнат да се успиват и за това се давят, не се притеснявайте, няма да ги удавите, в началото си е стрес с това задавяне, но се свиква и спирате да се плашите, направо действате като се случи.  Mr. Green

# 610
  • софия
Добро утро и от нас.

Ние също се храним със шише и се случва да се дави.
 За един месец сме наддали 1.300кг и сме пораснали 6см. И той е един бузан.

Горе - долу сме създали някакъв режим на хранене, но той сам си го изгради. Даже вече две вечери пропуска нощното хранене. Снощи спахме от 22,30 до 7.00ч / е малко се посъбуи към 3.00, но много бързо заспа, май го болеше коремчето/ . Днес просто съм друг човек.

Бебчетата на всички са прекрасни!

# 611
  • До морето
Здравейтеееее,

и ние днес ставаме на 2 месеца  newsm44 Вече си имам голямо момченце! Снощи яде към 9 и се събуди чак в 4 без 10  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

За заспиването -  от около седмица някъде, вечер като почвам да кърмя гася всичко и той още на гърдата се унася. После го местя в кошарата и излизам, той се върти малко и заспива. Дано да продължи така  Praynig

За сополките и ние имаме - пръскам Стеримар или физиологичен разтвор и после вадя с клечка за уши. Иначе мисля да си купя Бейби Вак, ама искам още малко да порасне. А сополките, ако са бели няма проблем нали? Малко се притеснявам, защото сутрин рано обикновено му се запушва нослето и почва да хрипти, това нормално ли е?

Честита втора месечинка на Емма на Тайра,  на Михаил на Дбс, на Надежда на Хриси Радославова и на Калоян на Миа123  Heart Eyes

# 612
  • Пловдив
честити месечинки на всички Hug

И Ивета има сополки,утре най-вероятно ще пусна секрет за всеки случай.С каката беше чист,въпреки че и на нея нослето и беше пълно ,така че не е задължително да има инфекция :love .След време просто го израстна.

# 613
  • Враца
Добро утро, мамчета!
Кротките ми близнаци от вчера пак ги хванаха коликите и е едно пънене и реване, тъкмо се зарадвах, че са минали и то каква стана  ooooh! И в тая връзка да ви питам, понеже Тедито от вчера яде с триста зора, та дали е възможно заради коликите да отказва да си изяжда всичкото мляко? Мисля си,ч е е свързано, понеже и двамата като започнат да ядът и се почва едно пръцкане, едно пъшкане, ритане с крачета, почервеняване..и съответно бутат шишетата с млякото. Има ли някой с подобен проблем?

Вал, на мен ми се случва понякога. Само че с тази разлика, че кърмя и процеса с пъшкането, почервеняването и дърпането е съпроводен с разтягане на гурдата ми като локум във всички посоки, в които си върти главата (защото диването не пуска цицата  Mr. Green)

# 614
Фери, същата работа и при мен...куче кокал пуска ли  Mr. Green и такъв го тегли зърното все едно иска да си го откъсне и да си го вземе нанякъде като крадлива мишка  Mr. Green
стафилококите ги лекувахме с тобрадекс , ама още ни е запушен носа и ги спряхме, сега само куикс - разтвор и в четвъртък на консултация ще видим  Crazy
честита второ месечинка на който празнува  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт