CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 730
  • 776
  •   1
Отговори
# 600
М да  Rolling Eyes, Областно Управление ПБЗН. Ама е административна позиция, затова се чудя...

# 601
  • София
М да  Rolling Eyes, Областно Управление ПБЗН. Ама е административна позиция, затова се чудя...

това е в "Пожарна безопасност и защита на населението", там всички служители минават през мед. преглед и после психо. Мед. прегледи ще имаш и след това през определен период от време  Peace

# 602
Знам какво е, домързя ме да го напиша цялото  Peace. Мисълта ми е че съм чувала, че са ...хм....доста 'обстойни' тези медицински прегледи, граничещи с ...да не казвам какво. Затова питах дали има някой минавал през подобен и да сподели дали наистина е така.

# 603
^Милена^, кандидатствай, какво ти пречи.
А документите за такива длъжности винаги са много, няма как. Но пък за 6м. за държавен служител, странно ми е.
Намерих обявата в сайта на Агенцията по заетостта и като нямам регистрация в Бюрото и не мога да кандидатствам от там почнах да преглеждам сайтовете на всички министерства и агенции и институции и най-накрая открих за къде е въпросната длъжност. В сайта на Агенцията по заетостта пишеше "Деловодител, договор срочен 6 месеца и заплата от 567лв" сигурно е брутна, нетната се пада около 400 и нещо.
Мъжа ми е против да почвам работа, че има други планове за мене, но не се припокриват с моите планове и затова ще се пробвам пък каквото стане Peace

# 604
  • София
Знам какво е, домързя ме да го напиша цялото  Peace. Мисълта ми е че съм чувала, че са ...хм....доста 'обстойни' тези медицински прегледи, граничещи с ...да не казвам какво. Затова питах дали има някой минавал през подобен и да сподели дали наистина е така.

да, обстойни са, но за адм. длъжности си "затварят" очите за някои показатели извън нормите и ако са малко над/под да кажем. Иначе си минаваш на всичко и ако те "върнат", ходиш докато не влезеш в границите (това за служители). За постъпване при голямо отклонение ти слагат "негоден за длъжността"  Confused
В Сф прегледите са в МВР болница. За Варна май са във ВМА (на Околовръстното)  Peace

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 13:57 от missence

# 605
  • Бургас
Знам какво е, домързя ме да го напиша цялото  Peace. Мисълта ми е че съм чувала, че са ...хм....доста 'обстойни' тези медицински прегледи, граничещи с ...да не казвам какво. Затова питах дали има някой минавал през подобен и да сподели дали наистина е така.

Аз съм ходила на такъв, но в Бургас. Минаваш 7-8 кабинета /не помня точно колко бяха/, включително гинекологичен и наистина са обстойни и те преглеждат реално, а не просто да напишат, че си добре. И доста скъпичко излезе - около 100лв. общо.

# 606
Благодаря, за това питах  Peace

# 607
  • Бургас
А гинекологичния преглед за какво им е. Да не би да ги вземат за разплод там.
Извинявам се за грубостта, но не се сдържах. Все пак безмислено ми се струва.

# 608
За мен подобни прегледи са напълно безсмислени, още повече на етап интервю. Да не говорим, че кандидата трябва да си ги заплати.
Да ги направят след като подберат 1-2-3ма човека примерно, а не да карат 20-30 да ходят на преглед.

# 609
И аз така мисля, това са...стотици (например) човека, които ще се юрнат на тия прегледи и накрая ще наемат някой без такъв. И ако наистина кандидата сам си ги заплаща....+ пътя до там+останалите Свидетелства за Съдимост+Документа от Съда+Нотариално завереното копие на дипломите....ами че то ти идва сигурно към 200лв.

# 610
  • София
И аз така мисля, това са...стотици (например) човека, които ще се юрнат на тия прегледи и накрая ще наемат някой без такъв. И ако наистина кандидата сам си ги заплаща....+ пътя до там+останалите Свидетелства за Съдимост+Документа от Съда+Нотариално завереното копие на дипломите....ами че то ти идва сигурно към 200лв.

толкова горе-долу   Peace

# 611
^Милена^, кандидатствай, какво ти пречи.
А документите за такива длъжности винаги са много, няма как. Но пък за 6м. за държавен служител, странно ми е.
Намерих обявата в сайта на Агенцията по заетостта и като нямам регистрация в Бюрото и не мога да кандидатствам от там почнах да преглеждам сайтовете на всички министерства и агенции и институции и най-накрая открих за къде е въпросната длъжност. В сайта на Агенцията по заетостта пишеше "Деловодител, договор срочен 6 месеца и заплата от 567лв" сигурно е брутна, нетната се пада около 400 и нещо.
Мъжа ми е против да почвам работа, че има други планове за мене, но не се припокриват с моите планове и затова ще се пробвам пък каквото стане Peace
ако е държавен служител, нетната е към 510.

# 612
  • БГ
unadaptable в момента има вълна стажове в държавната администрация, 3 седмици продължават, не са платени. Моя опит показва, че стажантите идват ,карат стаж, издават им се бележка, документ за справяне с работата и усвоени умения, влиза в CV -то и е по-добре от седене у дома. Ако е по специалността добре, ако не е-пак е нещо научено ново. Наблюдавам, че ако харесат някого му се предлага временно място за работа, след което и постоянно.Според мен си е възможност за работа. Ще има вълна и за стажове платени , но не съм сигурна от кога. Може да следите и за това .
За снимката в CV - откога е задължителна, да не ме помислят за желаеща за изява ако прикача?
мерси

# 613
Не слагам снимка в СВто си, не го смятам за необходимо. Това е професионална информация, не отивам на конкурс за красота.
Не кандидатствам и по обяви, в които е сложено като изискване.
Но аз по принцип мнооого рядко кандидатствам по обяви.

# 614
  • София
Ще има вълна и за стажове платени , но не съм сигурна от кога. Може да следите и за това .

тази година в момента върви настаняването по работните места.
2013 отново, но са за завършили висше образование.  (освен ако не измислят още нещо)

"Похвалих" ли ви се, че на едно интервю ми направиха забележка, че не съм вписала това, че съм женена в СВ-то си? тия хора луди ли са?

Общи условия

Активация на акаунт