С какво сме известни?

• 15 919
  • 349
  •   1
Отговори
# 45
  • Някъде там...
Туристическите дестинации и казината, Стоичков, Бербатов и Елин Топузаков.
Сиренето тук официално е с името- българско сирене.
Шопската салата и баницата е известна сред моите познати  Flutter
И тук сме известни с обратното кимане за да и не.

# 46
  • UK
освен това в бившите съветски републики в менютата чушката не е просто чушка,а българска чушка  Grinning

# 47
  • София
Да, също съм го чувала това за чушката  Peace

# 48
Неделя, късен следобед. Вървим си със Златко по улицата и един мъж ни попита българи ли сте??? И ние му потвърдихме, че сме българи. Питахме го  как е познал откъде сме и той веднага обясни- вие сте толкова красива млада госпожо, мъжът до вас изгежда много потентен и с тези интелигенти физиономии сте сигурно много умни. А както всички знаем това са трите отличителни черти на българското племе. Ох, станах известна най-накрая.

# 49
Неделя, късен следобед. Вървим си със Златко по улицата и един мъж ни попита българи ли сте??? И ние му потвърдихме, че сме българи. Питахме го  как е познал откъде сме и той веднага обясни- вие сте толкова красива млада госпожо, мъжът до вас изгежда много потентен и с тези интелигенти физиономии сте сигурно много умни. А както всички знаем това са трите отличителни черти на българското племе. Ох, станах известна най-накрая.

И ти завъртя глава в знак на съгласие, а той не те разбра и ви подмина..... Mr. Green

# 50
Не, Златко кимаше международно, а аз по български.

# 51
Не, Златко кимаше международно, а аз по български.

Объркали сте го човека. Толкова хубост и толкова потентност на едно място, а главите във въртеж ту хоризонтален, ту вертикален... Горкия минувач.

Аз да попитам. Ама това в NY ли? По пето авеню?  Laughing

# 52
Нямам нищо общо с NY  и Петото Авеню. Житкам в Норвегия. Но с моя вид такъв въпрос могат да  зададат и в Занзибар. Те пък с къкво бяха известни тия? Леле, отивам да прочета.

# 53
Всеки белгиец в транспортния бизнес знае де е България, понеже наистина подбиваме цените на работната ръка в тази сфера.    
Като каза белгийци се сетих, че преди няколко години един белгиец ме разпитваше за филма "Време разделно". Бил го гледал на някакъв фестивал и беше много впечетлен.

# 54
Съфорумци ... събудете се малко какво е това случващо се тук?
Добре почвам да изброявам с какво сме известни в различни насоки:

1. Колкото и да ви е странно, това че пишем в този форум има връзка с Джон Атанасов - българин!
2. Природата в България е неповторима ... така е нямаме палми и незнам си какво но и там където имат палми нямат това което имаме ние, но за разлика от нас се гордеят с това което имат!
3. Най-старото златно съкровище откривано някога е във Варна - става дума за целия свят ... и не става дума за някакви тъпи камъни като стоунхендж или няква дупка като гранд каньон ... а за НАЙ-Старото Златно съкровище!

и още много много ама наистина много неща сме дали на света и ако бяхме поне малко по-големи родолюбци щяхме да сме доста по-добре!

ето линк да четете и подробно инфо с какво да се гордеете!
http://www.manager.bg/news/10-prichini-da-se-gordeem-che-sme-balgari

С голямо съжаление искам да кажа, че тези работи едва ли ги знае някой в чужбина.

Наскоро гледах една френска комедия, в която главния герой много искаше да бъде уволнен от работа и когато това стана изкрещя "Да живеят българите" или нещо подобно.Именно заради подбиването на цените на работна ръка.

# 55
  • София
Стига с тая природа! Само човек, който не е посещавал места като коя-да-част-ма-Алпите и/или езерото Тахо (САЩ) може да твърди, че имаме да-си-***-******-колко-красива-природа, дет даже чужденците следвало да я знаят!

Онова твърдение за средите пък няма нищо общо с темата: и аз просълзена разбрах в Калифорния как под Ал. Невски се намира най-голямата европейска изложба на икони, но е тъпо да се захласвам от това, тъй като американецът, който ме информира (и извади луксозно издание Bulgarian Icons) рисува икони!

# 56
А и нашата природа може да е красива, но е доста замърсена и не бива поддържана.

Гледала съм уникални снимки..на уникални места по целия свят и красотата си проличава толкова,когато е чисто, подредено и хармонично всичко....

# 57
  • Най-сетне у дома
Със Стоичков съм получавала най-често отговор. Един арабин ми спомена, че по Ал Джазира имало репортаж, че в България се правят черни магии. Беше много впечатлен и ме караше да му разказвам подробности. Пусто обаче не можах много да го просветля.  Joy

Shocked Dusty, сериозно ли?!? Иха  Laughing

Това ми напомни, че в Литва Ванга е култова пророчица. От години през лятото приютявам полупознати литовци, които преспиват у нас на път за Рупите. Една двойка после писа да разкаже, че закъсали с колата някъде в Полша навръщане, напръскали я с вода от Рупите и тя тръгнала  Laughing. Даже имаха едно тв предаване "Кажи, Ванга". Друг приятел съвсем сериозно се беше захванал с агенция за религиозен и духовен туризъм в България, за съжаление след 2006 кризата удари литовците много зле, но май сега пак ще се захване.

Във Фейсбук пък има литовска група "Пътуване в България" с над 5000 "харесва ми"която не мога да намеря, за съжаление, но намерих друга, подобна, с над 2500 лайка:
 http://www.facebook.com/bulgarija?ref=ts&fref=ts
Тук има толкова славословия за красотата на България, че не може да не ми стане приятно.

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 08:52 от Saule

# 58
Неделя, късен следобед. Вървим си със Златко по улицата и един мъж ни попита българи ли сте??? И ние му потвърдихме, че сме българи. Питахме го  как е познал откъде сме и той веднага обясни- вие сте толкова красива млада госпожо, мъжът до вас изгежда много потентен и с тези интелигенти физиономии сте сигурно много умни. А както всички знаем това са трите отличителни черти на българското племе. Ох, станах известна най-накрая.

а за анцуга нищо не каза...

ивонска, то не е нужно да се ходи до Тахо, ей къде е Черна Гора.

# 59
  • София
Повечето от младите французи, които идват да работят при нас, преди да дойдат са знаели само, че сме на юг. После говорят за България колко е евтин алкохолът и колко са достъпни леките наркотици.
В интерес на истината някои от тях надали са въплъщение на интелигентния млад европеец.

Общи условия

Активация на акаунт