С какво сме известни?

• 15 971
  • 349
  •   1
Отговори
# 240
, но как сме спрямо Сърбия и Румъния според вас? newsm78
Спрямо Румъния  Thinking Някои (масово незапознати), ни слагат на едно, мен редовно ме бъркаха с румънка- много се  обиждах, а няма защо. Истината е, че Румъния не можем да я гоним по  известност само 2 думи стигат: Трансилвания и Дракула.
За Сърбия- мислят че говорим  един език с сърбите hahaha

# 241
румънците малко се обиждат на тема Дракула , защото той не е бил вампир , естествено , а  владетел , доста брутален ...

# 242
Хич не се обиждат! WinkНий сме спали в това селце на замъка Бран, всички живеят на гърба на  Дракула. Joy А другият замък, в който е бил затворен 7 години, е много по готин.

# 243
Зависи къде се пита. Има държави, където повечето хора са прекрасно наясно къде е България, че даже и знанията им стъпват по-надълбоко в политика, икономика, туризъм, география...В Англия и Испания е клиширано ясно с какво ни асоцират. Като цяло, не сме нещо изключително като държава, нито световен хегемон или агресор, нито водеща икономическа сила, че да бъдем достояние на широка маса от хора по-задълбочено, освен в академичните и политически кръгове може би. Сигурна съм, че всички историци знаят къде е България, че даже и поназнайват и разни исторически факти, които повечето сс българи може и да не поназнайват. Подразбира се, че огромно значение имат историко-икономическите връзки с дадена нация.

Незнанието относно националните ни специфики отдавам на ниска обща култура и слабост на събеседника ми, отколкото на пропуск в държавата.

# 244
 И аз съм чувала, че знаят Стоичков - за никой друг всъщност. Преди, че е еФтино, но май вече се убедиха, че не е така. Може би ще се прочуем с липсата на (достатъчно и свестни) МЪЖЕ.  Sad

# 245
Лъки, на гости ми е вече месец  приятелка, която работи на същия кораб, виждала съм снимки, ако си била около Карибите, може даже да се познавате. Wink

# 246
Лъки, на гости ми е вече месец  приятелка, която работи на същия кораб, виждала съм снимки, ако си била около Карибите, може даже да се познавате. Wink
Скрит текст:
Кой кораб? Аз съм била на доста. На този от аватарa, не съм била,  а на същия клас.Последните зимни сезони съм била все в Южна  Америка и сигурно не познавам момичето Тя кога заминава?
румънците малко се обиждат на тема Дракула , защото той не е бил вампир , естествено , а  владетел , доста брутален ...
Всъшност -граф  Peace  Не съм срещала румънец да се срамува от Дракула.
 ха ха, все ме канят да им гледам замъка...ние нямаме такива...

# 247
  • На земята, която е всъщност звезда.
Имаме едно малко замъче: Евксиноград

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B2%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%B … D1%80%D0%B0%D0%B4

# 248
Всъшност -граф  Peace  Не съм срещала румънец да се срамува от Дракула.

те не се срамуват , но започват да обясняват как е водил люти битки и колко кръвожаден е бил буквално - пиел е човешка кръв от загубилите , веднъж е набил 15 хиляди турци на кол , насред полето и брат му отишъл там , видял ги , почнали да се разлагат и припаднал

Граф не е бил , в романа е граф , иначе - не .

# 249
  • Варна
Всъшност -граф  Peace  Не съм срещала румънец да се срамува от Дракула.

Граф не е бил. не подменяйте историята , моля. Stop

# 250
 Count- по думите на  един румънец Peace

# 251
Вселена, тоя замък е късен. Единствената изцяло запазена средновековна крепост е у нас е тази във Видин. Щях да изпадам в пристъп на патриотично умиление, ако беше съхранен дворецът на Хан Крум, но не би.

# 252
Имаме едно малко замъче: Евксиноград

Имаме си и вампир в Созопол.  Wink

http://vbox7.com/play:53a60c7280&al=2&vid=13310843

Joy

# 253
Не е само созополския. Големият ми син наскоро откри този факт за българските вампири, в една от вампирските енциклопедии. За мен беше нещо ново, но в интернет и на други места се споменава това ловене на вампири

https://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/271133_4185569410156_813186257_n.jpg

# 254
  • София
нг даваха филм за нашенските вампири. Колко мило - нашенски вампири!

Общи условия

Активация на акаунт