Отговори
# 75
Днес се опъпчи сутринта на 18 ден след кака си. И тъй като са били постоянно контактни при нея се очаква да протече по-тежко Cry , надявам се да ги опровергае  Praynig
Това е от нас.
А Наде, изобщо ги игнорирай с тяхните черни прогнози. Какво значение има - да не би да се натрупва вируса ? Алекс прихвана варицела от брат си ,когато беше на 3 месеца. Пак бяха нон стоп заедно и да ти кажа случайно разбрах ,че я кара. Имаше най-много 10 пъпки и то съвсем дребнички, но бяха категорични ,че е това. Нито го сърбяха , нито нищо. така ,че ви пожелавам малко пъпки и леко протичане. Да ти кажа едно от тежките неща при шарката е периода преди избиването на пъпките ,с много висока Т. След като сте нямали предполагам ,че  и малко пъпчици ще има , а от понеделник вече ще е добре  Praynig Hug

ЖозефаHug Hug Hug първо на теб специално  и след това на малкия сладък Фифо. Горе главата , всичко ще се нареди  Hug.

Аз съм някак си една идея по-спокойна за яслата от вчера ( благодарение на Слънце  Hug )  Ходихме да я видим от истинската й светлина. Видяхме двора и дечицата как си играят. Алекс незнам дали им обърна внимание ,ама за мен беше добре да видя. Атмосферата ми се стори спокойна, нямаше ревящи дечица, нямаше седящи по пейките или както бяха казали за тази ясла, че ги държат да седят по дюшеци на двора на едно място. Децата тичака, играеха си и идилията беше пълна  Mr. Green След това влязохме и в  самия двор, дори влязохме вътре и видхме шкафчетата .Алекс много се впечатли,защото имат по една дупчица на вратичката и отваря ,затваря едно много време. Дори една леличка му се скара вече Simple Smile)) НО за мен беше добре да видя всичко това, а пък за Алекс смятам ,че поне първия ден като отидем ще му е една идея по-познато и може би интересно да види какво има зад вратата  Mr. Green Ще видим ,времето ще покаже.

Кали, много ми хареса малката тарикатка Ая как реди бобчетата. много се смях. Ей, опасна е значи хитруша. Как се е сетила . Браво  Hug Хубава игра ,ще я пробвам и аз като се прецака времето и  се заседим в къщи Simple Smile

За цветовете  Алекс е много далече от тази тема. Аз също повтарям все основните цветове, имаме едни формички  и той сега много се кефи да ги пъха на мястото им, та те са цветни и все повтарям - червено ,синьо и тн. ,но засега не дава признаци ,че ги познава. Има време, ще се научат  Hug Другото ,което му давам е да рисува с пастели, но като че ли на него повече му харесва да ги пуска на земята и с рисуването сме до тук. Няма и той да е художник явно. Simple SmileНе обръща внимание и когато аз му рисувам по листа ,гледа да го бутне на земята, ама и аз не съм добра в тази област  Blush Единствения шедьовър , който е нарисувал досега е на тапета до вратата. Там м уе любимото място за рисуване  и то не с какво да е ,а с флумастри  Joy 

ПОли, Секънд - браво на дечицата ви. Дано все така да се прибират от яслата с видим напредък и най-вече желание отново да отидат там.  Hug

Приятни последни летни почивни дни на всички Simple Smile

# 76
Като чета, знаете децата колко пъти от какво са боледували. Нашата ЛЛ никога не поставя диагнози, само изписва лекарства, при това еднакви  ooooh! Когато каката на 3г. прави ларингитни кризи имаше ясни показатели какво е, но ЛЛ не ми каза, че е това. Чак когато една нощ се наложи да викаме бърза помощ за по-тежък пристъп, лекарката се учуди, че лекувам, а не знам какво  ooooh!
и да отворя един стар въпрос. вашите ЛЛ преглеждат ли гениталиите на децата? Нашата с пистолет в главата не мога да я накарам, все едно са отровни тези деца. Малкия го водих директно в Пирогов, без направление, защото с нея не мога да се разбера. За каката също имах притеснения, но не и решение.

# 77
B_NADI дано мине бързо и леко шарката при Бори. Не се настройвай и не слушай какво предполагат хората  Hug

Бебеш, за съжаление не мога да препоръчам добър детски пулмолог. Дано намериш свестен лекар и най-накрая да прекъснете тази ужасна серия от пневмонии.

Момичета, Мона знае абсолютно всички цветове и безпогрешно ги разпознава и назовава... на английски. И преди да помислите, че съм някаква луда амбиция да кажа, че нашия труднопроговарящ батко е голям почитател на цветовете. Това бяха първите му думи изобщо, на английски, научи ги от едно негово много любимо филмче. Дори и сега ги изговаря на английски, макар че ги разпознава и дава съответния цвят като му го поискаш на български. Та Мона без да сме я учили никога, само върви след него с моливите и повтаря - пърпъл, йело, гийн, блю, йед, пинк  Joy И наистина ги знае, никога не бърка. Тя е като гъба и всичко попива. В известна степен по-малките деца научават много от по-големите без усилия от страна на родителите, но и много зависи от детето. Макси не копираше и не се интересуваше никак от опитите ни да го научим разни неща на възрастта на Мона.

dobra, нашата ЛЛ като по-малка гледаше гениталите на Мона. Сега не я е поглеждала скоро. Бившата ни педиатърка никога не е поглеждала пишката на Макси затова пък бълваше съвети как най-варварски да я забелим. Поне не направи опит да го направи лично, както в някои ужасни случаи с децата на мои приятели.

# 78
Здравейте, момичета

Съжалявам, че се позагубих, но се борихме тук с обрива, кашлицата и сополите - всичко преборихме почти (чукам на дърво) и имаме зелена светлина за яслата в понеделник, но да не казвам голяма дума, че има още 2 дни.

Благодаря, Ви още веднъж за помощта с диетата, спазих съвета на Бебешондел и почти не съм давала непозволени храни, освен ябълка и последния ден му направих попара, че не искаше да яде нищо друго  Embarassed.

Бебешондел и Б-Нади - успех с борбата за здравето на децата.

Пак съм се стегнала за яслата, че от това взимане на обяд и чести отсъствия не може да свикне, че ще спи там.

За цветовете - тъкмо като реша, че е научил нещо и той почне да ми подава каквото му скимне. Не говори изпусне по някоя нова дума -каша, Мия - и повече за нищо на света не можеш да го накараш да я повтори newsm78.

Споделяйте още занимания с децата много са ми полезни. Ние рисуваме, правя му тесто-пластелин и с формички за сладки той прави фигурки, събираме орехчета в една кошница (той ги търси из къщата и се надпреварват с кучето кой ще намери ореха по-бързо). Понякога готвим - смесвам различни неща и той обожава да ги бърка. Сега не се сещам за друго.

Добра - нашата педиатърка му гледа пишока. Даде ни направление за хирург и му го забелиха август, защото имаше фимоза по моя вина. Забелих му го и то слепна обратно и се образува лекичко стеснение. Поне изискай направление за уролог, който само да погледне, ако няма проблем и в съгласие на твоята политика не е задължително да предприемете нещо, но ако има проблем е по-добре да се установи и отстрани сега, защото децата нямат съзнателни спомени от преди 3 г. възраст (така пише в учебниците).

# 79
и да отворя един стар въпрос. вашите ЛЛ преглеждат ли гениталиите на децата? Нашата с пистолет в главата не мога да я накарам, все едно са отровни тези деца. Малкия го водих директно в Пирогов, без направление, защото с нея не мога да се разбера. За каката също имах притеснения, но не и решение.

Добра, как ме разсмя в първия момент с това " отровни", но после така ме хвана яд, нали са доктори, да му се не види, как няма да прегледа детето  #Cussing out Нашата гледа пишока на Никчо само след покана  Mr. Green, иначе на профилактичен или консултация не се сеща сама. Но като й кажа, не е правила проблем. Гледа дали е забелен добре, имаше преди 4-5 месеца лека подутина в ингвиналната гънка, осъмни се в херния или асансьорен тестис и ни прати на хирирг, но се оказа по-рехава и неукрепнала още съединителна тъкан и де факто лекарят отхвърли нейните опасения, но със забележката да следим и ако забележим нещо пак да се консултираме.

Бебешондел  Hug, дано намерите добър лекар. Милата Теа, бързо да се оправя  Praynig Hug

B_Nadi, бързо да минава шарката и да е възможно по-леко и безпроблемно. Каката кара варицела миналата есен, много леко я изкара, само разсройство имаше и 10-на пъпки. Ники беше тогава на 8-9 месеца, но не се зарази. Сега се сетих нещо - след нашата шарка докторката каза, че рязко спадал имунитета на децата и ни изписа едно сипорче - Изопринозин, което пихме близо 2 седмици.

Сладурите да свикват с яслите по-леко, а болничките - да оздаряват бързо  Hug
Хубав уикенд на всички  Hug

# 80
Бебеш,ще й се обадя във вторник като си е в частния кабинет,че иначе ако е в Шейново й е лудница и не можем на спокойствие да говорим.Предполагам жената,за която Джос пише е добра,защото в Александровска има много големи специалисти.Ще пиша веднага като знам нещо.Дано не е астма наистина PraynigТя как е сега?Какво каза вашата си кардиоложка?

Добра,личната дори се съмнявам да знае какво са гениталии... JoyДори не би й хрумнало на консултация примерно.Но и аз не съм я водила никога за друго освен за ваксини.Но я знам добре;)Иначе неото ни винаги,абсолютно винаги гледа обстойно.Сега дори Ая вече не можеш я накара да лежи както като бебе и някой да я пипа...та жената прави едни чупки,аз я държа права,тя кляка,гледа...Simple SmileНо не е имало месец да не я погледне.Плюс винаги ми казва и аз да наблюдавам.Тя ми е казвала за слепването дето става понякога и за това съм следяла изкъсо,а и за зачервявания де.

Наде,да мине бързо и лекинко Hug

Сисондер,дано сте добре и вие HugДадоха ли ви нещо за имунната сега след като е бил не добре и като ще е на ясла пак?

За игрите и ние сега размъкваме едни кестени и ги пресипваме в различни съдове:)Иначе все още по двора,събираме разни плодове и зеленчуци,затваряме ги в буркани:)Но засега тук най често търчим,в момента след две малки пиленца дето не знам откъде им се взима сила JoyЩъкаме по улиците,събира охлюви,а вчера даже ги буташе в количката си за кукли и им пееше Нани Оху JoyВътре опустошава шкафове,вади разни неща,реди ги,разхвърля ги..Снимки  ако имате на хартия,пак казвам й е любимо да гледа и да посочва кой кой е.Пробутвам и дъската пъзел още ама й е писнала вече.В София се надявам да строи с конструктора дето не го е виждала толкова месеци.Тъпото е,че тук дори за 5 минути не играе с пясък,а е толкова удобно в двора...

Хубав ден на всички:)

# 81
Здравейте от нас  wavey

Чета за лекарите, но няма да коментирам, че веднъж си навлякох гнева на една мама, отдавна беше, но...
Бебешондел, целувки на малката Тея, дано да намерите най-добрия специалист и адекватно лечение за малката сладуранка, дано всичко лошо бързо отмине, тя е борбено и силно момиче, ще се справи  Hug Heart Eyes

Бързо оздравяване на всички болни, а за шарката B_Nadi, знам че каквото иска детето трябва да му се купи, за да не му остане белег от някоя пъпчица, така че да слушаш детето и да му купуваш всичко което иска. Бързо оздравяване и всичко да мине леко.

Ние да ви кажа се разболяхме, малката беше суполива дълго време и не ходихме на гастрото, дето си бяхме записали час, а аз пък взех че развих бронхит, сега се сещам, трябва да си пия антибиотика... Готово, това беше последното хапче  Sick, гадна работа, свърши.
Вече сме добре, надявам се, чукам на дърво, вчера пак я водих при педи, че ноща ми дигна Т 38, охххх направо, не ща повече такива работи, притесних се да не съм й прехвърлила отново бацила и така да си го менкаме една на друга..... Дано не е това. Вчера си беше екстра, няма температура, няма нищо, доки каза че има леко възпаление на едното ухо, то възпаление силно казано, просто каналчето е по-набъбнало и това се получава, коаго суполите ни притесняват по-дълго време, утре пак ще отида да я види. Обаче от вчера не ще да лизне нищо, като види ядене ревееее да се къса, с баща й не знаем къде се намираме и кво да правим. Ходихме до манастира св. Мина с нея...., една унила е, мрънка, киселка, няма настроение, не ще да яде, друго няма. Зъби ли са, кво ли е, трябва да ни излязат още 8 зъба, 4 от тях кучешки, да не е от това..., не знам вече.

И такива работи, стискайте палци като се събуди да е гладна и да хапне, сега и правих телешко, в тенджерата под налягане, дано да яде, чме и хемоглобина ни не е от най-прекрасните - 102.

За заниманията, наблягаме особено на рисуването, купила съм й разни фолмастри - миещи се, блокчета, моливи, много обича да драска, вкл. и по дивана  Crazy. Вчера бях home office /повече няма да повторя, то с дете тая работа не си е работа/, та като я видях хванала едни химикалки и рисува ли рисува по работния ми тефтер, на мама работничката, сега има едни дървени фигурки на животни, които ги реди на дървена подложка и всяко си има мястото, вече ги реди за секунди, май и това ще ни стане безинтересно, кули, кубчета, фигурки, вече почнаха да отминават от мода, та и аз съм отворена за свежи идеи  Laughing

И с тия посещения при лекарката малката ми бубулечка вчера ми разправя. Мамо доко боц /и си боцка ръчичката и дърпа пръстчето, понеже й вземаха кръв от пръста/ и аааа и се плези, демек че и гледала гърлото и мажи - мажи, и се търка по коремчето, това значи, че я е гледала с ехограф, намалазала я и я гледала. Та знае всички манипулации  Hug.  И аз и викам, че Ивонка ако не яде ще ходим при докторката и тя пак мамо доко боц, Нона папа, т.е. Ивона ще папа, иначе доко ще боде  Hug Ей това ни е нашия богат речник, а като знам на съседката дедето говори чисто и може да си проведеш нормален разговор с него, а е с 3 месеца по-голям, той си говореше още от май месец така, ние за съжаление не сме от интелигенцията Crazy /шегувам се/.
Ще се научат да говорят и тогава няма да млъкват, дори и да ни се иска  Grinning

Хайде да направя и кекс, дано пък "кече" да яде ако не иска "меце"-то, значи който е гладен и не му се готви, да заповяда у нас има доста и никой не ще да яде  Crazy

# 82
Кали, кардиоложката вече не може да ми отговори на въпросите, и усещам как за някои неща се опитва да ме мотае.Нямам търпение да дойде понеделник и да и вземем кръв за теста за алергии, да става вече ясно, че да взимаме мерки.

ceci88, пиши ми на л.с. Hug

Джос, как е положението с храненето на Фифко в градината? Успя ли да се договориш да не му дават млечни?

Честно казано дори диагнозата астма не ме притеснява кой знае колко, все пак е някаква диагноза, с която да започнем лечение, ако трябва ще сменим и апартамента... През колко по-сериозна диагноза минахме и се преборихме  Laughing

# 83
  • София
Бебешондел , много е трудно човек да попадне на точния лекар. Това и от собствен опит го казвам. Хайде дано тоя кръвен тест успее да помогне и да се измъкнете от тая ситуация.

Иначе за храненето в яслата - аз единствено се притеснявам от прясното мляко.
Реално ми обещаха, че няма да му дават прясно мляко, но когато има за следобедна закуска мляко с ориз, например, те няма да му дадат, но няма и какво друго да яде.
Та това ще го мислим още....Въпреки, че му правя у дома разни кремчета и с прясно мляко, разредено с вода.
Много се шокирам обаче, че в ОДЗ менюто за яслените и градинските групи е едно и също! Това е напълно недопустимо. Как може да се дава боб чорба на деца на по 1г и 4 мес. и на 6 годишните също? Ами не е нормално, поне според мен.
Но иначе се мислят за много модерни и съвременни - гледам в менюто слагат и корнфлейкс?!?! /никога не бих дала на детето си на тоя етап/ или пък мюсли с прясно мляко за следобедна закуска.  Shocked

Понмя, че ти беше казала, че Явор е вегитарианец. Интересно как са се съгласили при вас да се съобразяват с това.
А тук при нас наливат децата с прясно мляко, ще каже човек, че тва е най-здравословната храна на света.
Но явно аз съм изостанала - моят син още не е ял нито пилешки дробчета, нито свински кожички.

# 84
....Но явно аз съм изостанала - моят син още не е ял нито пилешки дробчета, нито свински кожички.

....и за да ги преглъща му давай бира! Mr. Green

# 85
  • София
....Но явно аз съм изостанала - моят син още не е ял нито пилешки дробчета, нито свински кожички.

....и за да ги преглъща му давай бира! Mr. Green

Шегувай се ти.... Joy  Joy  Joy
Скоро чакам да видя в менюто "Филия с течен шоколад" . Не, че е лошо и аз бих яла, ама не и когато си на 1г и 9 мес.

# 86
Офффффф, не мога вечер!!! Пак е сополив. Еми, то 5 часа дали бяхме добре не зная. Така ме е яд.
  Кали, от щастие, че нищо ни нямаше забравих да питам за имуностимулатор. Може би ехинацея сега ще пробвам. Отивам да се натръшкам, дано ми мине ядът. #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 87
  • София
sisonder, Бебешондел май сте влезли в яка серия, съчувствам ви, дано се оправят по-бързо дечицата!
 И аз да се оплача малко- неочаквано за мен се върнахме към памперса, след като от 4 месеца го ползвах само за сън Confused Малчо просто започна в един прекрасен ден преди седмица да се напикава в гащите, престана да си казва, че и като се напишка не се оплаква. Като го подканвам оказва съпротива, казва че няма пиш и след десетина минути вече е свършил работата в гащите #Cussing out Май е от инат и някакъв протест, ама за всеки случай ще му пусна и една урина newsm78

Josepha и аз малко се учудвам от менютата в детската на каката, за закуска и сутрин и следобедна дават основно някакви филийки намазани с нещо си, детето миналият ден като го взехме по-рано по време на следобедната закуска си взе филийката в една салфетка... ми какво да ви кажа, филия хляб оскъдно намазана с нещо си, което даже не успях да го идентифицирам, крема сирене ли беше или какво там не зная, но смятай чист хляб си е. Детето се прибира все гладно, яде с огромен апетит даже от супичките на Владито, които по-рано се отказваше да близне Joy Че на всичко отгоре и корема незнайно защо я боли почти всеки ден, все се надявам да е от притеснение, а не от храна, че ако е първото ще го пребори като посвикне, ама ако е от храната направо не знам какво ще правим.

# 88
Много се шокирам обаче, че в ОДЗ менюто за яслените и градинските групи е едно и също! Това е напълно недопустимо. Как може да се дава боб чорба на деца на по 1г и 4 мес. и на 6 годишните също? Ами не е нормално, поне според мен.
Но иначе се мислят за много модерни и съвременни - гледам в менюто слагат и корнфлейкс?!?! /никога не бих дала на детето си на тоя етап/ или пък мюсли с прясно мляко за следобедна закуска.  Shocked

Понмя, че ти беше казала, че Явор е вегитарианец. Интересно как са се съгласили при вас да се съобразяват с това.
А тук при нас наливат децата с прясно мляко, ще каже човек, че тва е най-здравословната храна на света.
Но явно аз съм изостанала - моят син още не е ял нито пилешки дробчета, нито свински кожички.

Е добре де, не е ли редно всички детски градини/ясли в страната да прилагат едни и същи рецептурници, менюта за храната и да спазват изискванията за здравословно хранене  newsm78 Поне тук в Свищов знам, че много стриктно се следи както за качеството на храната, така и за спазването на рецептурниците. Аз съм много доволна от храната в градината, на родителското табло винаги е закачено менюто за цялата седмица и не съм видяла да има нищо неполезно. Даже им дават овесени ядки, варено жито, овесени питки и други такива, които пък децата много, много недолюбват. В 10 часа винаги имат пресен плод, както и на обяд за десерт. Редуват пилешко, риба, телешко и свинско, имат един път в седмицата вариво - грах, леща или боб, но те все пак са по-големи деца, за градината иде реч. Прясно мляко имат веднъж в седмицата, обикновено за следобедна закуска в комбинация с нещо друго. За закускат имат баница, милинка, макарони, попара и т.н., ако има филия, то тя е намазана с масло и настърган кашкавал или сирене.

Всички болнички да оздравяват  Hug

# 89
Запис ,а утре или в понеделник ще чета .
 Hug на всички!
Марио е с бронхит (който се появи за 1 вечер ) , малката е със сополки (минават й) , прото сме картинка ...

Общи условия

Активация на акаунт