ваксини

• 37 725
  • 661
  •   1
Отговори
# 30
Права е цветка, всеки решава за детето си. Отговорността е гигантска.

Ваксинирана съм, ваксинирам децата, ваксинирам домашните животни. Ще слагам ваксини и занапред.

# 31
Не ваксинирам

# 32
  • София

Това,разбира се е твой избор.
А детенцето ти ходи ли на държавна детска градина?
И като стане време за училище,за там също ще трябва имунизационен календар,ти какво ще представиш?

# 33

И като стане време за училище,за там също ще трябва имунизационен календар,ти какво ще представиш?

Това от любопитство ли, или да провериш дали не съм от родителите, които "лъжат" системата. )))

Не, не ходи на детска градина, няма и да ходи.
За училище не съм длъжна да ваксинирам детето. Хубаво е, човек преди да задава въпроси да се информира.  Simple Smile

# 34
  • София
да, за училище не е длъжен...за основното, за средното обаче не е така вече, от любопитство се чудя какво става тогава с децата...

# 35
да, за училище не е длъжен...за основното, за средното обаче не е така вече.

До като стигне до средното има достатъчно вода да изтече.

# 36
  • София
 Peace дано се промени нещо до тогава.

# 37
Peace дано се промени нещо до тогава.

Едва ли. ) В тази държава всичко се променя към по-лошо, не към по-добре. И с бурни темпове се връщаме някъде в средните векове.  Simple Smile

# 38
  • София

Това от любопитство ли, или да провериш дали не съм от родителите, които "лъжат" системата. )))

Ми,не не е от любопитство,питам,защото точно искам да знам дали наистина лъжеш системата?Не,че ще ми кажеш истината,де...

Сега вече от любопитство,понеже не съм толкова смела за да не ваксинирам децата си,не ви ли е страх от Хепатит Б,от коклюш,от туберколоза и т.н....?

# 39
  • София
Диди, а като ваксинираш не те ли е страх от многобройните  възможни странични реакции, някои много тежки и от това, че ваксините недават 100% защита срещу болестите....
Аз нямам ваксини.Оцеляла съм, както и много други като мен. Някои имат ваксини и последици за цял живот от това... Божа работа. Избираш от какво повече те е страх.

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 22:19 от Angel_Dust

# 40
.:Диди:., тогава защо изобщо задаваш такъв въпрос?. ) След като няма как да разбереш отговора верен ли е, или не. )

Как точно ще се зарази новородено бебе с хепатит Б? та дори и по-голямо дете? Или хората не са наясно с начините на заразяване?
А знаеш ли, че от коклюш можеш да се заразиш и след поставяне на ваксината и то точно от нея. Тъй като тя съдържа в себе си жив компонент. )
А чела ли си листовката на всички ваксини, които лекаря ви е поставил? И страничните ефекти, които са описани.
Дал ли ви е педиатърът на детето да подпишете информирано съгласие за всяка ваксина поставена от него?
Ако е имало реакция към ваксината, дори и "обикновеното" вдигане на температура, попълнил ли е лекарят бланка за странични реакции от ваксините, която се подава в ХЕИ?
Предполагам отговорите на последните ми въпроси са НЕ.

# 41
  • София
Mirama, че даже и в листовката на един обикновен аналгетик пише такива страхотии, че да ти се изправи косата. За хепатит не знам, обаче полиомиелита не е за подценяване. Не съдя никой за избора му, но трябва да си мноооого смел и компетентен, за да загърбиш задължителните ваксини. Е, аз не съм и не мисля, че няколко тенденциозно написани статии в интернет могат да ме информират достатъчно.

# 42
orchid, да, пише страхотии в листовките на всяко едно лекарство. Но тях все пак ги приемаш през устата и организма има защитен механизъм на отхвърляне, най-малкото с повръщане. А въведен директно в кръвообращението се получава нещо друго.
Защо мислиш, че за да стигне човек до подобно решение е прочел няколко "тенденциозно написани статии" само? Те нямат никаква полза, не и за мислещите хора, а са по-скоро смешни.
Лошото е, че хората изобщо не се замислят. И дори не се информират. В това е проблема и бедата. А лекарите, те така са си свикнали. Да не обясняват, разясняват и т.н., макар да са длъжни.

# 43
  • София
Мирама,знам,разбира се за страничните реакции от ваксините,чела съм и листовките,но както каза и Орхид,дори и в най-обикновените лекарства има такива...Не знам,сложен е казуса,но в крайна сметка откакто съществуват ваксините доста от болестите са в миналото,болести,които са отнемали животи-милиони...

# 44
.:Диди:., въпросите ми не бяха само за листовките. )))
Но предполагам че останалото просто не е било направено от педиатъра. )  Simple Smile
А относно болестите в миналото, причината за изчезването им далеч не е само във ваксинирането. Дори се наблюдават обратни тенденции за връщане и бум на заболеваемост точно след първите ваксинации. ) Но да не навлизаме в тематиката и да не се занимаваме със статистика.

Общи условия

Активация на акаунт