ваксини

• 37 971
  • 661
  •   1
Отговори
# 150
Супер! Simple Smile Не ходете на лекар, не се ваксинирайте ...  Peace това си е вид естествен подбор ... Wink  Peace

Интересно ми е как така не вярвате в медицината, в лекарите и прочее, а вярвате на форуми и филмичета със съмнителен произход?! Simple Smile  Peace

# 151
Супер! Simple Smile Не ходете на лекар, не се ваксинирайте ...  Peace това си е вид естествен подбор ... Wink  Peace

Интересно ми е как така не вярвате в медицината, в лекарите и прочее, а вярвате на форуми и филмичета със съмнителен произход?! Simple Smile  Peace
И аз това се чудя  Mr. Green
Чета листовките на всички лекарства, защото имам алергия към определени медикаменти и тези на ваксините изобщо не са от най-страшните. Ако човек прочете листовката на един кортикостеориден препарат например ще се хване за главата. Но пък голям процент от майките дават такива на малки бебета без изобщо да се замислят и след това като се отключи някаква по-сериозна реакция (а такава в повечето случаи се отключва), с лека ръка обвиняват ваксините. Разбира се, защото са се образовали в Бг-мама и в Ю-туб по въпроса за ваксините  Mr. Green

Rila, благодаря ти за линка   bouquet

# 152
  • София

Мишолина, сега ще те изпапкат противниците на ваксините  Wink

Принципно и аз се чудя същото като теб!

# 153
  • София
buggy-->, првилно ли разбирам, че според теб повечето майки дават кортикостероидни препарати без да са предписани от лекар и страничните им действия се обявяват като следствие от ваксини?  Shocked

# 154
buggy-->, првилно ли разбирам...
Мисля, че не  Rolling Eyes

# 155
Мишолина Simple Smile, то и ваксинирането си е вид естествен подбор. ) Кой повече се "подбира" не се знае.

buggy-->, разликата е в това, че всяко друго лекарство можеш да решиш дали да вземеш, или не. Докато тук избор нямаш.
Всичко опира до правото на избор. И ако аз не искам да тровя детето си с кортикостероиден крем (чудно за какво му е), то трябва да мога да заявя същото и за други лекарства, медикаменти, интервенции. (и мога, но няма кой да спазва международни конвенции в тази държава).

# 156
  • София
избор пак имаш по един или друг начин...
кортикостероидите с много лека ръка се изписват за щяло и нещяло от лекарите също.... АБ също...

# 157
Mirama, както на всички в темата е видно, ти не си "тровиш" децата с ваксини. Намерила си начин да не слагаш такива, нали? Не виждам тогава за какво скачаш? И да, до като в България има около 2 мил. цигани, които не полагат никакви грижи за здравето си и живеят при повече от мизерни условия, предпочитам ваксините да са задължителни  Peace  

# 158
buggy-->, начина е един, има си законен отказ.
А относно циганите, те се ваксинират задължително, за да могат да си вземат помощите. )

# 159
  • Sofia

И аз това се чудя  Mr. Green
Чета листовките на всички лекарства, защото имам алергия към определени медикаменти и тези на ваксините изобщо не са от най-страшните. Ако човек прочете листовката на един кортикостеориден препарат например ще се хване за главата. Но пък голям процент от майките дават такива на малки бебета без изобщо да се замислят и след това като се отключи някаква по-сериозна реакция (а такава в повечето случаи се отключва), с лека ръка обвиняват ваксините. Разбира се, защото са се образовали в Бг-мама и в Ю-туб по въпроса за ваксините  Mr. Green

Rila, благодаря ти за линка   bouquet
Не знам дали прочетохте добре моя пост и случаите (тези, които описвам са много малка част от всички), които ме накараха да се съмнявам в лекарите. До навършване на 1 г. на големия ми син и аз си ходех при педиатърката и си слагах ваксини без да се замисля, защото въобще не ме информираше преди да му сложи поредната. Бях станала като спонсор на аптеките - сиропи, капки, имуностимулатори, температуропонижаващи ooooh! .
Със сигурност не съм се информирала от тук или Ю тюб за ваксините (дори не знаех тогава, че има такава тема и че въпросът е толкова коментиран).
Препръчвам на всички родители да прочетат "Как да отгледаме здраво дете, въпреки лекарите" на д-р Робърт Менделсон, както и "Въпроси и отговори за мислещи родители" на Александър Коток, най-малкото, за да имате информация и за другата страна на нещата.
Сега да не кажете, че само на тези две книги ми се базират убежденията. Прочетох ги много след като вече си бяхме променили изцяло мисленето за здравето и лечението на децата ни. Благодарение на което, вече всякакви болести, настинки им минават лесно за най-много 3 дни, без да пият абсолютно никакви медикаменти. И хомеопата вече почти не посещаваме.
Пожелавам на всички здрави дечица, но основно всичко е в наши ръце, а не на педиатрите, които имат по 5 деца наведнъж и със сигурност нямат най-малкото време да обърнат нужното внимание на всеки. Повечето препарати, които изписват са абсолютно ненужни и дори пречат на организма да се пребори естествено с вируса. Но и майките нямат нужното търпение за това, а лекарите гледат да се застраховат.

# 160
  • София
И да, до като в България има около 2 мил. цигани, които не полагат никакви грижи за здравето си и живеят при повече от мизерни условия, предпочитам ваксините да са задължителни  Peace  

buggy-->, извинявай, нищо лично към теб, но ти дори не живееш в България, ти имаш право на избор. Много ми е неприятно, когато хора, които не живеят тук ми определят при какви условия ще живея аз. Виждам, че в изразеното от теб мнение се прокрадва идеята, че хигиената /условията на живот/ са важни за здравето и при условие, че твоето дете /вашите деца/ са ваксинирани не виждам какво ви пречат едни 5-10%, които ще предпочетат да не ваксинират, още повече, че те и сега не го правят, но никой не знае колко точно са, защото законодателството ги принуждава да търсят корупционни схеми за да избегнат санкциите. Освен това има начини малцинствата да бъдат стимулирани да се ваксинират, но истината е, че големите компании, които снабдяват пазара на ваксини нямат интерес от либерализация, те с радост са установили, че наследството от социализма им предоставя неочакван и много желан подарък - твърд и гарантиран пазар, кой ли търговец не дава мило и драго да запази такова статукво.  

# 161
Mirama, а според теб ако "отвържат" помощите от ваксините, дали ще ходят да си ваксинират децата? И ясно ли ти е какъв бум на болести ще има? Между другото точно заради тази част от населението на България някои европейски страни имат специална имунизационна политика за всички нас  Peace

Scarlett83, моето дете е ваксинирано, никога не е пило антибиотик, кортикостероид и температуропонижаващо профилактично и за две години е изкарало 2 леки грипа и 2 чревни вируса. Не намирам никаква връзка между ваксините и болестите и изобщо във всичките ти писания Peace

Туцка, това, че моето дете е ваксинирано, изобщо не е гаранция, че няма да "донесе" някоя болест на бебето ми, което още не е навършило необходимата възраст за имунизация, например. Това за циганите го написах просто, за да илюстрирам, че всяка страна има определени здравни проблеми, с които трябва да се справя и имунизационната политика и календар се изготвят на базата на тези локални проблеми. Така че не можете да изтъквате постоянно за аргумент как е в чужбина, защото хората в чужбина имат да решават съвсем различни проблеми с техните си имун. календари. Но това би го разбрала ако виждаше малко по-далече от носа и  Peace

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 12:22 от buggy-->

# 162
 buggy-->, ами те до сега бяха "отвързани". ) А дали, кога и как са се ваксинирали, не ме интересува.
Едва от 1г. (мисля че няма и толкова) направиха получаването на детски и др. соц. плащания вързани към ваксините.

# 163
buggy-->, ами те до сега бяха "отвързани". )

Какво значи до сега  newsm78 От много време съществува връзката ваксина-> детски и соц. помощи + детски градини

# 164
Mirama, както на всички в темата е видно, ти не си "тровиш" децата с ваксини. Намерила си начин да не слагаш такива, нали? Не виждам тогава за какво скачаш? И да, до като в България има около 2 мил. цигани, които не полагат никакви грижи за здравето си и живеят при повече от мизерни условия, предпочитам ваксините да са задължителни  Peace  
Peace Peace Peace

Scarlett83, прости ми, че пропуснах и "великите" умове Коток § Менделсон!  ooooh! Аз, пък предпочитам да се доверявам на европейската агенция по лекарствата, ECDC, CDC, FDA ей такива. А там непрекъснато обясняват за избухнали епидемии вследствие на нисък имунизационен обхват ... Последната май беше във Франция ...

Не знам, аз ли съм малоумна или вие си затваряте очите ... не ви ли прави впечатление, че тези единици лекари, които са се "обърнали" срещу конвенционалната медицина, понеже са си "отворили очите за скритите истини" всъщност го правят с цел печалба?!?!

Елементарен пример - първичен преглед при хомеопат - 60-70 лв. Посещение на Джи Пи - 0 лв. Основна разлика /освен в цената!!!/ - хомеопатът ме разпитва и за майчиното ми мляко + млякото на детето, все едно съм на посещение при психолог или педиатър  Mr. Green, а джипката ми отделя цифром и словом 5 минути, щот в следващите 15 трябва да попълва документация за посещението на чаавето ... Sad  Хомеопатът ме кани след 3 дни, като ми прави жестока отстъпка за прегледа на детето - цели 7 лв!!!!!!! Отделно ми представя новата си книга /каква находчивост! Wink/ + предлага като бонус, само срещу още 20 лв. да посещавам курсовете му по хомеопатия за любители ...  Peace

Втори елементарен пример - частен УНГ, който също ми обръща внимание, обяснява ми за кърмене, гушкане, обичане и прочее, като основополагащи за излекуването на детето (!!!!!)  цена на преглед - 26 лв. Отделено време - 40 минути. Резултат - антибиотик, тъй като съм патка и съм си завела детето първо на хомеопат, а след това на нормален лекар УНГ и съм чакала три дни, в които то се е влошило ... между другото, да ми е жива и здрава щерката, това и е първият и последен /да чукна на дърво!!!/ за момента антибиотик /ваксинирана е със задължителни И препоръчителни ваксини/!!!! Wink

Аз съм си направила извода, за мен тези малки примери са изключително показателни и, между другото, който има очи, ще види много такива и в световната история. Уейкфийлд е най-известният от тях ...  Peace Вторият по известност е Хамер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт