ваксини

• 37 981
  • 661
  •   1
Отговори
# 165
buggy-->, ами те до сега бяха "отвързани". )

Какво значи до сега  newsm78 От много време съществува връзката ваксина-> детски и соц. помощи + детски градини

Не, съществуваше само ваксина -> детска градина. Simple Smile Отделно родителите се глобяват от РЗИ, ако не поставят имунизация.
Обвързаха ги с помощите през 2010, заради избухналата епидемия от морбили, в рамките на която имаше над 240 000 заразени и 24 смъртни случая. Отново заради висок процент неваксиниран контингент. Тогава се оказа, че ЛЛ са пишели, че ваксината е поставена и са я хвърляли в тоалетната. Така излезе, че всичкото роми имунизирани, пък болни. Естествено, такъв пробив прави впечатление и голата и грозна истина лъсна ... Sad

Туцка, аз пък адски много се дразня на родители, които са си имунизирали децата до едно-дву-годишна възраст и изведнъж взели, че осъзнали, че ваксините вредят, започват да "зарибяват" останалите майки да не се имунизират ... Не смятате ли това за доста лицемерно?! Защо вашите деца да са защитени, а тези на останалите родители - не?! С какво право пропагандирате срещу ваксините, след като самите вие сте поставили такива на децата си?!
Не е лично към теб, а към типажа родители. Simple Smile  Peace

И адски много се дразня като някой ми говори, че влагайки в профилактика, пълня джоба на фарма компаниите!!!!!! Ами като се разболея?! Например от хепатит А или Б ... ваксината струва 60 лв. на доза, клиничната пътека е 600 лв. Тука не броим последствия, усложнения и прочее.

А, повярвай ми, познавам човек, заразен с хепатит Б, който си  продаде цялото имущество, за да си купува необходимите лекарства, които по онова време МЗ отпускаше с клизма, щот месечното лечение възлиза на около 5-6000 лв. За да ЖИВЕЕ и да ОЦЕЛЕЕ!!!. Тези лекарства кой ги произвежда според вас?!?! И, повярвайте ми, ако искате да видите страничен ефект, питайте не някой ваксиниран, а някой на интерферон!   Peace

# 166
  • София
Социалните помощи се обвързаха през април 2010 г., детските градини през лятото на 2011г., /дотогава съществуваше изискване само за имунизационен статус/.

Конвенция за защита на правата на човека и на човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината: Конвенция за правата на човека и биомедицината

Член 2
(Върховенство на човека)

Интересът и благото на човека имат предимство над интереса на обществото или този на науката.

Кои са тези наши деца, Мишолина Simple Smile? Моето не е ваксинирано, след реакция на 2- месечна възраст. И не, не смятам никого за лицемерен, защото не мога да съдя хората за техния избор, нито за твоя да ваксинираш, нито на друг - да не ваксинира. И никога, ама никога не АГИТИРАМ, защото това е изключително важно решение, което имат право да вземат само на родителите на едно дете.

Сега за финансовата страна на въпроса: да видим колко средства на Здравна каса ще се спестят, когато се спре източването на средства чрез поставяне на ваксини само на хартия. Ще се спестят средства и от отпадането на комисии и органи, които да контролират изпълнението на този противоречащ на един куп конвенции закон. Аз не страдам от мания за конспирации и считам, че фармацевтичните компании като най-прости търговски компании си се борят за място под слънцето, и както всяка такава при възможност използват лостове като лобизъм и корупция.

# 167
buggy-->, ами те до сега бяха "отвързани". )

Какво значи до сега  newsm78 От много време съществува връзката ваксина-> детски и соц. помощи + детски градини

Не, съществуваше само ваксина -> детска градина. Simple Smile Отделно родителите се глобяват от РЗИ, ако не поставят имунизация.
Обвързаха ги с помощите през 2010, заради избухналата епидемия от морбили, в рамките на която имаше над 240 000 заразени и 24 смъртни случая. Отново заради висок процент неваксиниран контингент. Тогава се оказа, че ЛЛ са пишели, че ваксината е поставена и са я хвърляли в тоалетната. Така излезе, че всичкото роми имунизирани, пък болни. Естествено, такъв пробив прави впечатление и голата и грозна истина лъсна ... Sad

Това как са го доказали? Ти не виждаш ли, 1е това е едно прекрасно обяснение защо ваксината не действа Simple Smile. Ваксинирам те, разболяваш се, накрая и измамник те изкарвам. Супер!

Родителите на 2 годишните деца трябва ли да си обясняваме как са се отказали изведнъж? Или и това е трудни1ко да прозреш? Хайде лесни1ко да го напиша: Отказ след 2 години съвестно поставяне на ваксини на 99,9% е след реакция, осакатяване, увреждане и т.н. от ваксина. Като отидеш в спешното и първият въпрос е "коя е ваксината", много набързо сглобяваш картината.

Да приемеш вижданията на други хора, въпреки, 1е не ги разбираш и не ги споделяш не е лесно. Изисква се зрялост и като ли1ност и като 1аст от общество.

# 168
  • Sofia

Scarlett83, моето дете е ваксинирано, никога не е пило антибиотик, кортикостероид и температуропонижаващо профилактично и за две години е изкарало 2 леки грипа и 2 чревни вируса. Не намирам никаква връзка между ваксините и болестите и изобщо във всичките ти писания Peace

Има голяма връзка между натоварването на имунитета с ваксини, на организъм, който прекалено крехък, за да ги понесе и болестите, към които после е много-по податлив. Слава Богу не всеки дава реакции, но при мен нещата с ваксинирането на големия ми син не се развиха както при теб и това ме принуди да търся повече информация.

# 169
  • София

Тогава се оказа, че ЛЛ са пишели, че ваксината е поставена и са я хвърляли в тоалетната. Така излезе, че всичкото роми имунизирани, пък болни. Естествено, такъв пробив прави впечатление и голата и грозна истина лъсна ... Sad

Това как са го доказали?

Това съм го изпуснала, настина как се е доказало това? Да не би лекарите да са били антиваксери?

# 170
  • Sofia

Scarlett83, прости ми, че пропуснах и "великите" умове Коток § Менделсон!  ooooh! Аз, пък предпочитам да се доверявам на европейската агенция по лекарствата, ECDC, CDC, FDA ей такива. А там непрекъснато обясняват за избухнали епидемии вследствие на нисък имунизационен обхват ... Последната май беше във Франция ...

Не знам, аз ли съм малоумна или вие си затваряте очите ... не ви ли прави впечатление, че тези единици лекари, които са се "обърнали" срещу конвенционалната медицина, понеже са си "отворили очите за скритите истини" всъщност го правят с цел печалба?!?!

Да, а сигурно "великите" производители на ваксини и комсионерите, които сключват договори за разпространението им (знаеш ли колко е прибрал Лъчезар Иванов за опасната и забранена на много места ваксина срещу папилома вирус), го правят с благотворителна цел!  Peace

(за който не си спомня Иванов беше един от първите депутати, който се беше наредил за безплатни телефони в шегата на Господари на ефира)

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 14:02 от Scarlett83

# 171

Тогава се оказа, че ЛЛ са пишели, че ваксината е поставена и са я хвърляли в тоалетната. Така излезе, че всичкото роми имунизирани, пък болни. Естествено, такъв пробив прави впечатление и голата и грозна истина лъсна ... Sad

Това как са го доказали?

Това съм го изпуснала, настина как се е доказало това? Да не би лекарите да са били антиваксери?

Мне. Sad Големи ромски практики, ромите не ходят на имунизация, лекарят не ще да ги търси Simple Smile и, за да не го глобят, пускат ваксината в тоалетната. Как се е доказало? Лесно Simple Smile Доста лесно, всъщност - липса на титри на антитела + признания от самите лекари + признания от самите роми. Всъщност тук не мисля, че някой има вина. Аз лично разбирам и двете страни - лекарите, защото това са трудни за достъп и комуникация групи; ромите - защото не разбират, не знаят или смятат, че ваксините стерилизират. Там нещата се нормализираха, след като се направиха извънредни имунизации и се включиха здравни медиатори.

Не разбирам образованите родители, които явно имат по-сериозна нужда от медиатор, който да им обясни ползата от имунизациите ...  Peace

# 172
Мишолина Simple Smile, те за това сега ги ваксинират по 2пъти с една и същи ваксина, за по-сигурно.

А от какво има нужда един образован човек, мисля че сам може да прецени.

# 173
оффффф  ooooh! Scarlett83, я ми кажи КЪДЕ ТОЧНО Е ЗАБРАНЕНА таз' ваксина?! И защо цитираш заглавия от други "велики" умове, които се подвизават по блогове и вестник Атака?! И как така в Англия ваксинацията е от 2007/ 2008 година и до миналата година бяха имунизирани има-няма 5 млн момичета?! САМО В АНГЛИЯ!!!!

Многократно съм призовавала да не се хвърлят подобни измислени твърдения от неизвестен или недостоверен източник ... ама нейсе. Така ваксината срещу хепатит Б причинява МС, МПР ваксината - аутизъм и прочее ...  ooooh!

Нека спрем с конспиративните теории, моля. Simple Smile  Peace

Мишолина Simple Smile, те за това сега ги ваксинират по 2пъти с една и същи ваксина, за по-сигурно.

Sad не знам с какво ги ваксинират и с какво не, но аз съм много "за" затягане контрола върху имунизациите ... за да няма после ефекта на "измиване на ръцете" и товарене на здравната система с епидемии ...  Peace

Цитат
Аз не страдам от мания за конспирации и считам, че фармацевтичните компании като най-прости търговски компании си се борят за място под слънцето, и както всяка такава при възможност използват лостове като лобизъм и корупция.

Туцка, 60 лв. за доза комбинирана ваксина срещу хепатит А и Б, 600 лв. - клинична пътека за лечение само на хепатит А, 6000 лв. - месечно лечение само за хепатит Б! Аз бих лобирала за заразяване, не за превенция ...  Peace Не мислиш ли, че в тази част теорията ти издиша?! Мисля, че компаниите наистина печелят много, но печелят, понеже преди това са похарчили - в момента се търсят и намират лечения за невероятно тежки болести и състояния - от лупус, през малария, до таргетната терапия при онко заболяване ... скъпи лечения, които обаче спасяват човешки животи ...  Peace

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 14:24 от Мишолина :)

# 174
  • София
Съгласна съм, че има случаи, в които лечението е неизбежно и животоспасяващо, но в много от случаите лекарите просто се застраховат и това струва здравето на децата ни.
А как да преценим дали да се доверим на лечението или да изчакаме, е същото като дилемата с ваксините. Всеки сам си поема риска, отговорностите и последствията.

Прощавай, ти лекар ли си или медицинско лице? Ако не си, моля те, не говори празни приказки - лекарите застрашавали здравето на децата ни, боже, боже!  #Crazy
Първо - категорично не е вярно, че педиатрите изписват антибиотик, както им падне. Дъщеря ми никога не е пила антибиотик досега. Освен температуропонижаващи други лекарства не е виждала. На нейните години аз съм имала голям опит с антибиотиците, но не защото съм била по-болна от нея. Напротив, тенденцията сега е да се прибягва само в краен случай към антибиотици и далеч не само нашият педиатър го практикува.

А дилема с ваксините може да има човек, запознат с материята, най-малкото с медицинско образование. Останалото е самоуверена некомпетентност. Знаете ли, аз не ви вярвам, че не ваксинирате децата си, мисля, че просто си говорите.  И то защото не мога да повярвам, че един родител ДОБРОВОЛНО и БЕЗРАЗСЪДНО може да рискува здравето и живота на собственото си дете, макар и рискът да е минимален заради големия процент ваксиниращи.

# 175
  • София
orchid - сега и за педиатрите и АБ ли ще си говорим?
Да, не всички изписват АБ за здрасти, но все пак много голям процент го правят, една приятелка 2-ма смени защото за сопол от вратата я посрещаха с АБ, моята стара ЛЛ лекарка също беше такъв лекар... тук пък колко майки пишат как им предписват АБ  за сополи или леко подкашляне да не говорим. Та има и такива и такива лекари, хубаво е че има и такива, които не посягат направо към АБ, но хайде да не казваме, че това е масовото явление и че другият тип са на изчезване Wink

Аз познавам няколко лекаря с големи  задръжки по ваксините, явно не само некомпетентни майки имат притеснения от страничните им ефекти...но карай...

А защо не може да повярваш, че родител може да рискува живота на детето си като не го ваксинира, а е толкова лесно да повярваш, че толкова хора рискуват здравето и живота на децата си като ги ваксинират (въпреки минималният процент пострадали от ваксините, тях ги има)

Всеки си има глава на раменете си и би следвало да решава сам за собственото си дете.

# 176
Цитат
Всеки си има глава на раменете си и би следвало да решава сам за собственото си дете.

Peace Нека тогава да не търси помощ от държавата, в случай, че неваксинираното дете вземе да се разболее от ваксинопредотвратимо заболяване. Simple Smile  Peace

И също така, като не ще да си ваксинира детето и иска да има право на избор, нека родителят бъде така добър да си подпише отказ от ваксини, да си плаща глобите и въобще да си носи последствията. Simple Smile

После да няма пак някоя епидемия, ама децата имунизирани по документи ...  Peace

Понеже с парите, които Касата даде за епидемията и за клинични пътеки за морбили, поне още 200 деца със спешна нужда от лечение в чужбина можеха да бъдат финансирани, а не да се пускат DMS-и, да се правят благотворителни концерти и прочее ...  Peace

# 177
  • София
аз някъде да съм писала да не подписва откази и да фалшифицира документи?
морбилито не е ваксинопредотвратимо заболяване, може да си ваксиниран и пак да се разболееш и разбира се, че ще се обръща към държавата, след като родителите си плащат здравни, данъци и т.н., за това до колкото повмня отказ няма нали?

# 178
аз някъде да съм писала да не подписва откази и да фалшифицира документи?
морбилито не е ваксинопредотвратимо заболяване, може да си ваксиниран и пак да се разболееш и разбира се, че ще се обръща към държавата, след като родителите си плащат здравни, данъци и т.н., за това до колкото повмня отказ няма нали?

E, разбира се, това, че има ваксина срещу него, не значи, че е ваксинопредотвратимо ...  Laughing тя ваксината си е ей така, за разкош Wink  Laughing Laughing Laughing

Ми, не, няма да се обръща. Аз, пък не съм длъжна да плащам с данъците за безрасъдието на определени родители.  Peace Искам вместо това данъците ми да отиват за финансиране на фонда за лечение на деца в чужбина ... Щом не са се възползвали от напълно безплатната привилегия, се отказват от детска градина, от помощи и надбавки, значи могат да се откажат и от лечение. Има частни болници  Peace Като ще носим отговорност, да носим до края, а не избирателно Wink

Туцка, ето ти го типичния пример:
Интересува ме какъв коктейл от "полезни" за детето съставки се съдържат във ваксината Пентаксим, Тетраксим, БЦЖ и какво и е полезното на дадена ваксина, след като тя "пази" от дадено заболяване, а всъщност нанася много други вреди, заради съдържанието си ?
Госпожата е поставила И препоръчителни ваксини на детето си, което вече е на 6, ама сега се заяжда и агитира другите да не слагат Simple Smile Wink Нямам повече коментари  Peace

# 179
  • София
ами да, ваксината не дава 100% гаранция, че детето ти няма да се разболее от морбили...та за разкош е до някаква степен.

ако искаш сама да си разпределяш парите - дари им една сума направо.
а ако няма да им се полага безплатно лечение, да спрат да им събират здравни и данъци...ама държавата няма да се откаже от това, нали?

Общи условия

Активация на акаунт