ваксини

• 37 971
  • 661
  •   1
Отговори
# 180
ами да, ваксината не дава 100% гаранция, че детето ти няма да се разболее от морбили...та за разкош е до някаква степен. Мдам, ама са към то 90 и нагоре

ако искаш сама да си разпределяш парите - дари им една сума направо. Не, искам принципът на солидарността да не се прилага спрямо неваксиниращите!
а ако няма да им се полага безплатно лечение, да спрат да им събират здравни и данъци...ама държавата няма да се откаже от това, нали? Не, щом отказват ваксина, да си носят последствията. Simple Smile  Peace

# 181
  • София
Ами те си ги и носят, най-важните последици при това, тези за децата си...
Докато държавата не се ангажира с последиците за пострадалите  деца.

# 182
Мишолина Simple Smile, а знаеш ли какво се случва с децата, които са пострадали от ваксини?
За тях кой се грижи? Кой плаща за скъпите лечения и т.н.?
На този принцип и аз ще кажа, че не желая да плащам за това. Защото са се ваксинирали и са пострадали.
Но и ти и твоето дете се възползвате от здравните осигуровки на всички. Не питаш от къде идват парите, когато отидеш на лекар. И дали плащат и тези, които не ваксинират.
Хайде стига популистки глупости...

# 183
  • София
Някой от вас боледувал ли е от варицела? В ранна или в по-късна възраст? Ето една незадължителна и липсваща в България ваксина. Ваксинирах дъщеря си и с нея, защото аз изкарах варицела на 7-годишна възраст и не си спомням по-тежко заболяване да съм имала. Но това е най-малкият проблем. Заразих баща ми, който беше на около 30 и щеше да умре. Едва го спасиха,  лежа в болница.

И това е незадължителна ваксина за една, меко казано, опасна шарка. Ама хайде, шарките все ще ги преживеем някак си. Тук ставаше въпрос за задължителните ваксини.

Mirama, колко са децата, пострадали от ваксини? Как точно са пострадали? Доказано ли е, че именно ваксините са причината? Какъв е процентът на пострадали спрямо общия брой ваксинирани?

# 184
  • София
Mirama, колко са децата, пострадали от ваксини? Как точно са пострадали? Доказано ли е, че именно ваксините са причината? Какъв е процентът на пострадали спрямо общия брой ваксинирани?

Интересен въпрос  newsm78. Например нашата реакция, макар и потвърдена от ЛЛ, че даже и при изписан препарат за подтискане ... не беше вписана в картона, нито пък съобщена в съотвествие с нормативните разпоредби. Немърливост - не, просто умишлено изкривяване на статистиката!

Аз да попитам: а вие знате ли какъв е статусът на възрастните по отношение на имунитета, защо не се правят такива изследвания? Ми че в момента сигурно 70-80 % от възрастното население няма вече АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ имунитет срещу тези ваксинопредотвратими болести. За туберкулозата има дори предложение  за резолюция на ЕС, в което ясно е написано, че БЦЖ защитава само в най-ранна детска възраст. Как ще ми докажете, че дори след ваксиниране против варицела няма да се разболея на 40 годишна възраст?

# 185
  • при палмите и алигаторите,FL

Може ли аз да си кажа, моето дете потрада след ваксина(тук отричат това да е проблема). Слава богу, при нас беше временно, отмина след три дни, НО това беше голямото предупреждение за мен . Ваксини повече НЕ.
Статистиката не ме интересува, аз си гледам моето гардже, което спря да ходи слд ваксина, ами не бих експериментирала отново.(Голямата е ваксинирана редовно, дори и с 5 ваксини накуп, реакция нямаше, но...).

Не заемам никоя страна , и двете позиции си имат своите истини.Моята истина я изпитах на гърба си Peace

# 186
  • София

Интересен въпрос  newsm78. Например нашата реакция, макар и потвърдена от ЛЛ, че даже и при изписан препарат за подтискане ... не беше вписана в картона, нито пък съобщена в съотвествие с нормативните разпоредби. Немърливост - не, просто умишлено изкривяване на статистиката!

Аз да попитам: а вие знате ли какъв е статусът на възрастните по отношение на имунитета, защо не се правят такива изследвания? Ми че в момента сигурно 70-80 % от възрастното население няма вече АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ имунитет срещу тези ваксинопредотвратими болести. За туберкулозата има дори предложение  за резолюция на ЕС, в което ясно е написано, че БЦЖ защитава само в най-ранна детска възраст. Как ще ми докажете, че дори след ваксиниране против варицела няма да се разболея на 40 годишна възраст?

Може ли източник за потъмненото?

# 187
Аз, пък не съм длъжна да плащам с данъците за безрасъдието на определени родители.  Peace Искам вместо това данъците ми да отиват за финансиране на фонда за лечение на деца в чужбина ... Щом не са се възползвали от напълно безплатната привилегия, се отказват от детска градина, от помощи и надбавки, значи могат да се откажат и от лечение. Има частни болници  Peace Като ще носим отговорност, да носим до края, а не избирателно Wink

Колко от децата за лечение в чужбина са пострадали от ваксина? Само в БГ? Отиди в клиниката на Чавдаров, децата с ДЦП и увредените от епилепсия и ги попитай тия родители, или най-просто поседи една сряда на опашката пред кабинета за освобождаване от ваксини и виж децата там, виж дебелите папки на родителите и поговори и с тях! А пък при аутистичните деца - че те изядат с парцалите!
Не е нужно да имаш други доказателства - мнооооого повече от 2 на 2 милино деца има увредени от ваксини към този момент! Който е решил да ваксинира - да ваксинира, и аз реших така, но моя призив е - много внимавайте и взимайте превантивни мерки да не стане някой сакатлък!

# 188
orchid, а имаш ли представа защо "няма" пострадали деца от ваксини в БГ?
Защото лекарите не си вършат работата, излизат с безумни оправдания и не подават рапорти към РИО. А има такава форма, в която се попълва абсолютно всичко, дори вдигане на температура. И която след това се подписва, подпечатва от ЛЛ и се изпраща в съответната служба.
Но всеки лекар ще ти заяви - аааа, температура, това е "нормална" реакция. Е, за мен не е нормална нито една странична проява към какъвто и да било препарат.
Но сега отново ще се излезе с номера - "ама те личните лекари имат много пациенти на главата си". Мен това какво трябва да ме интересува?

# 189
  • София
Под пострадали деца имах предвид не деца, които са вдигнали температура като имунен отговор на ваксината. Това не ми се струва ненормално. По-скоро имах предвид има ли деца, получили някакви увреждания, вследствие на ваксина и доказано ли е, че именно ваксините са причинили и отключили дадено увреждане. Има ли статистика? Има ли процентно съотношение?

# 190
Под пострадали деца имах предвид не деца, които са вдигнали температура като имунен отговор на ваксината. Това не ми се струва ненормално. По-скоро имах предвид има ли деца, получили някакви увреждания, вследствие на ваксина и доказано ли е, че именно ваксините са причинили и отключили дадено увреждане. Има ли статистика? Има ли процентно съотношение?

Има достатъчно родители с пострадали деца във форума. Но е по-удобно да се правим, че не съществуват.
Да, има и такива, за които е потвърдено, че точно в следствие на ваксина е увреждането. Но това е след дълго настояване и борба на родителите. Ако на човек не му се занимава, лекарите никога няма да потвърдят това. Защото ваксините са "безопасни".
Тогава защо в листовките си правят труда да описват странични ефекти?
От нямане на работа ли?

# 191
Цитат
Има достатъчно родители с пострадали деца във форума. Но е по-удобно да се правим, че не съществуват.

Много ще ме извиняваш, ама това изказване е крайно несериозно! Абсолютно със същия успех мога да ти "докажа", че консумация на мляко Дадон, например води до аутизъм.

Бтв, ще съм много благодарна ако антиваксерите в темата ми обяснят механизма на разболяване от ауризъм, ДЦП, астма и т.н. вследствие на поставена ваксина. Какво точно се случва и коя баш съставка на ваксините е вредната!

# 192
buggy-->, а кое точно е сериозно за теб?
Ами докажи, лошо няма, може пък хората да спрат да консумират Данон.
Не съм аз човека, който да обяснява механизъм на "разболяване" с аутизъм. Макар да имам изключително лични наблюдения точно над този въпрос.
Хайде имайте малко уважение към хората, които ежедневно се сблъскват с различни проблеми и с диагнозите на децата си. Защото е изключително лесно да се стои зад компютъра и да се дрънка на едро, когато детето до теб е живо и здраво.
Мисля че отдавна казах, че тук нито агитирам някого, нито го убеждавам в нещо. Който иска да ваксинира, който не иска има пълното право да го прави. Колкото и великите защитници на ваксините да скачат срещу това.

# 193
Ами след като не можеш, защо обвиняваш ваксините  ooooh!

И да, имам уважение към тези хора, но не мога да уважавам дрънканици на глупости на едро  Peace

# 194
  • София
Mirama, едва ли всички тук нямаме уважение към родителите на деца със сериозни диагнози. Моля те! Аз лично не съм "велика защитничка на ваксините", а нормален трезвомислещ човек, невярваш в световни конспирации. Това е. Не изразявам неуважение към никого, обърнах се към теб, защото звучиш компетентно и затова реших, че разполагаш със сериозни доводи и официална статистика за вредата, причинявана именно от ваксините. Ще потърся обаче, стана ми любопитно как ваксините отключват аутизъм. Последно четох някъде, че това е отречено.

Общи условия

Активация на акаунт