Нашата ваканция върви страхотно. Децата се разбират страхотно, даже стават по-рано от мен и докато аз не реша да стана те си играят, закусват и тн. Пекохме кифли, украсихме цялата къща с паяци и всякакви гадинки. Купихме нови костюми на хелоуин и бяхме на първото си парти. Другата седмица ще ходим на още едно парти в басеин, а в сряда ще правим ние такова и ще обикаляме къщите за бонбони.
СЗА не смятам че може да се сравнява техниката за миене на зъби с рисуването. Зъбите спадат към правилата за безопасност и лично здраве, докато рисуването е артистичната част, където детето не трябва да бъде поставяно в граници. Ако не е в художествената академия, където трябва да изучи определени техники, не смятам че трябва да му се поставят правила. В психологията имено цветовете и начина на рисуване се използва за разгадаване на чувствата на детето. Точно това е един от добрите методи за изразяване на чувства.
Иначе за абстрактното мислене. Там се обърквам. Яна не мисли абстрактно особено много, но когато трябва да преведе нещо от английски на български или обратно се справя.
Яна и тя в кюпа с големите. После къпане и обличане на костюми. Бях им приготвила тесто, с което си направиха мумийки и страшни мини пици. Оцветяваха курабии и правиха кървясали очи от варени яйца. Направихме и малко трикчета за децата, които събираха бонбонки. В желето и във варени спагети навряхме много бонбони и трябваше идващите да бъркат ида си ги вадят 
Ния тръгна много успешно на градина, тя отдавна искаше, спря да заеква (само в някои редки моменти има запецвания, когато е уморена, стресната примерно). Интересното е, че веднага след като спря, забелязах сериозен скок в речта й - и като речников запас, и като изказ, и като граматика дори.
И аз се надявам да не е сериозен проблем това, но върнем ли се в България пак ще посетим логопеда, при която я водихме предишния път, за да ни даде предложения и насоки за справяне по-добре.
! Другият фрапантен случай е, когато група студенти слизаме през подлез към метрото! Скейтбордист прелетява покрай нас и се пребива по стълбите! Ние с мъж ми се спускаме да му помогнем! Коментарът беше: Оставете го, сам си е виновен! Имаше табела, че е забранено със скейтове и колела
). Стискам палци и в работата да е всичко ОК.
и дано нещата станат по- най- добрия начин за вас.