Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 156

• 37 687
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
Сега съм на "тръстиката" - утре ме чака много работа, дано успея поне със следобедното кафе да ви поднеса "почерпката" за годишнината.

И да не стане утре това -

оттеглям се за кратка почивка.

И понеже утре силите ми ще са в посока Керим/Фатмагюл - момичета за преговора на 19 серия се осланям на вас

# 421
Да легна с Асие, но ако не ме лъже паметта това беше след като разбра, че Нарин се е омъжила за доктора. И тогава заченаха втората дъщеря.

На него му е ясно, че  Нарин никога няма да го приеме за любовен партньор. Но ще го приеме като баща на детето си.

Мерал също се преклони и предаде пред силната любов на Мустафа.

Защо не даде на  Нарин  дете от доктора ? Защо "уби" екранният си син ? Защо даде точно на него думите на критика към Инджи ? Много тънка самоирония към тези които искаха "промяната" в Гю.../ не му запомних името  /

Да промяна настана - но тези които я инициираха по една или друга причина ги няма.

Дори "лудият" Мустафа Булут иска накрая да стане по-добър. Иска го от Нарин - пак си намери причина да е около нея. "Луд", но много умен.

Валя, те понесоха новината тежко - защото осъзнаха и двамата, че я загубиха - този път наистина. Въпреки, че  Сердар  знаеше, че детето не е от законният съпруг на Нарин - той щеше да пази тайната и затова страдаше даже повече и от Мустафа.

Мене Булута ми е ясен. Затова казвам, че беше наказан, като го оставиха да живее с Асие. Simple Smile Той тая жена не можеше да я понася. Тя го ИМАМИ, тя правеше номера, крещеше като актриса - тя не притежаваше чиста душа. Булут никога няма да я обикне, сто деца да му роди - няма. След новината за женитбата на доктора и Нарин се напи до безсъзнание почти и се самонаказа, отивайки в леглото на Асие. Да, тогава заченаха и втората дъщеря.

"Мъжът ти дойде."

После, след като видя щастливата Нарин отново в хотела, пак се напи като казак...

...ощастливи Асие - легна до нея, прегърна я, а душата му плаче...

Не, не е щастлив Мустафа Булут с Асие, Марта... Само децата го държат изправен...

Булут и Ассссие три месеца след смъртта на Сердар. Кой е щастлив в това "семейство"? Не и Мустафа Булут.

Последна редакция: нд, 07 окт 2012, 01:48 от marytza

# 422

+ 1

Марица, не се кахъри. Аз смятам, че той ще се събужда сам, или най-много до децата си. Няма да изтрае Ассссссссие дълго.
Валя, някой бе казал, че след като една жена роди, се заличават всичките ѝ предишни прегрешения. Е, особено ако е син/наследник - няма начин

Ммммммммм много ми хареса това Асссссссие. Simple Smile))))

Но, Бога ми! дори и да се събужда сам, или до децата си, за да избегне присъствието на Асссссие, той ще стане ли по-щастлив от това? И, да му се не знае! кому е нужно да се погубва подобен мъж? Sad  Чиста загуба на красив мъжки екземпляр! Simple Smile Wink

# 423
Не, не е щастлив Мустафа Булут с Асие, Марта... Само децата го държат изправен...

Има разлика наистина. Мустафа - Нарин и Мустафа-Асие  накрая.

Той се примири и прие  Асие, като майка на децата му. Заедно с нея и децата е усмихнат заради децата, които обича.

Когато е с Нарин и Атеш той е усмихнат, щастлив и "завършен" като личност.

Така го разбирам аз, такова е усещането ми. Затова казвам, че накрая Мустафа Булут е щастлив.

Какво казваше Мустафа накрая за Асие - искала да "опитаме" трети път за син ?!  Аз си имам син - от Нарин !!!

# 424
Колко различно гледаме и възприемаме нещата!
Като стигнем финала ще обсъждаме повече, но аз не виждам нито един знак, че Нарин обича Мустафа. Нейният мъж е Сердар и тя остана негова и след смъртта му.

В същото време, Нарин си остава първа и любима жена на Мустафа в сърцето му. Той я обича и има син от нея.
Но ще се събужда до Асие. Не я обича, но я прие и се смири с реалността, че тя е неговата съпруга, а той е неин съпруг. Научи си урока Мустафа.

# 425

Има разлика наистина. Мустафа - Нарин и Мустафа-Асие  накрая.

Той се примири и прие  Асие, като майка на децата му. Заедно с нея и децата е усмихнат заради децата, които обича.

Когато е с Нарин и Атеш той е усмихнат, щастлив и "завършен" като личност.

Така го разбирам аз, такова е усещането ми. Затова казвам, че накрая Мустафа Булут е щастлив.

А аз пак ти казвам - щастлив е денят му - с работата, удовлетворението да прави добро, децата... нощите му са ад.

Щастлив Мустафа Булут. Не виждаш ли тъгата в очите, скрита зад усмивката?

# 426
Колко различно гледаме и възприемаме нещата!
Като стигнем финала ще обсъждаме повече, но аз не виждам нито един знак, че Нарин обича Мустафа. Нейният мъж е Сердар и тя остана негова и след смъртта му.

В същото време, Нарин си остава първа и любима жена на Мустафа в сърцето му. Той я обича и има син от нея.
Но ще се събужда до Асие. Не я обича, но я прие и се смири с реалността, че тя е неговата съпруга, а той е неин съпруг. Научи си урока Мустафа.

Така е - различно виждаме. Simple Smile) Нищо не е научил Мустафа Булут за любовта. Нея той я познава. Любовта му си остана неизменна. Научи се да уважава жените.
Кого излъгахме сега? Бог ли излъгахме? Нима той не вижда в сърцето ми? Нарин е моя жена на тоя и на оня свят. - ТОВА не се промени. Асссссие остана жената, която го измами. Примирява се с присъствието и само заради децата. Нима фактът, че ляга при нея само когато е пиян, не ви говори достатъчно за "приемането" на Асссие като съпруга? Като майка на децата му - да. Като съпруга - не! Толкова.

Но аз вече имам син.
Няма да опитвам. Това, което Бог ми даде, стига!

# 427
Валя, кой твърди, че Нарин обича Мустафа ?

Но като майка на сина му тя ще бъде до него завинаги.

Там - в тяхната реалност, в техният живот и бит.

Ако беше останала със Сердар - можеше и да заминат някъде надалеч и да се откъсне завинаги от Мустафа.

Можеше да замине и с Харун - да започне на чисто един нов живот с него.

Точно заради тези "решения" - всички да се въртят като омагьосани на едно и също място и постоянно да се срещат - колкото и да ненавиждат - ми припомнят, че гледам филм.

Реално хора които не искат да се виждат - няма да се виждат. Въпреки, че светът е малък - ще намерят две възможно най-отдалечени места и ще живеят така.

Марица, не съм "специалист по нощите" - аз пия едно магическо хапченце и....хър-мър.

# 428
Валя, кой твърди, че Нарин обича Мустафа ?

Но като майка на сина му тя ще бъде до него завинаги.

Там - в тяхната реалност, в техният живот и бит.

Ако беше останала със Сердар - можеше и да заминат някъде надалеч и да се откъсне завинаги от Мустафа.

Можеше да замине и с Харун - да започне на чисто един нов живот с него.

Точно заради тези "решения" - всички да се въртят като омагьосани на едно и също място и постоянно да се срещат - колкото и да ненавиждат - ми припомнят, че гледам филм.

Реално хора които не искат да се виждат - няма да се виждат. Въпреки, че светът е малък - ще намерят две възможно най-отдалечени места и ще живеят така.

Марица, не съм "специалист по нощите" - аз пия едно магическо хапченце и....хър-мър.

Дай да пратим от него и на Булута? Simple Smile)) Wink)) Че в последната серия е извил едни сенки под очите... от недоспиване. Simple Smile Сигурно съсссссссссска  и насън в леглото Асссссссие. Simple Smile))

# 429
Марта, Дива смята, че Нарин обича Мустафа.

А Марица, се кахъри за нощите му.

Аз разбирам, че тя е майка на сина му и Мустафа се доближи до нея. Помня разговора на терасата. Но Нарин се съгласи да бъде до Мустафа само като майка на сина му.
За нощите си остана Асие. Мустафа я прие, смири се. Не му е толкова омразна, както в началото. Научи се да обича тези, които го обичат. Или по-скоро, научи се да уважава жените, даде право на Нарин сама да решава какво да прави и как да живее. Прие нейния избор. Излекува манията си.
Това е моята теория, различава се от вашите, забелязах.

# 430

Аз разбирам, че тя е майка на сина му и Мустафа се доближи до нея. Помня разговора на терасата. Но Нарин се съгласи да бъде до Мустафа само като майка на сина му.
За нощите си остана Асие. Мустафа я прие, смири се. Не му е толкова омразна, както в началото. Научи се да обича тези, които го обичат. Или по-скоро, научи се да уважава жените, даде право на Нарин сама да решава какво да прави и как да живее. Прие нейния избор. Излекува манията си.

Надявам се да говорим надълго и нашироко в последния епизод. Simple Smile Ассссие той се научи да я търпи. Нито я прие, нито ще я приеме. Мустафа Булут нямаше мания. Той просто обичаше от цялото си сърце и душа. Всичко останало беше лошо възпитание и холеричен темперамент. Simple Smile

# 431
Добре, съгласна, нека не спорим, мания или силна любов. Само казвам как разбирам финала - Мустафа живее с Асие. Не спи до децата си, а до жена си. Приел е Асие в живота си.

В сърцето му обаче завинаги остава любовта към Нарин. И той има допир до Нарин, чрез Атеш, чрез смирението си, чрез желанието да бъде до нея и да помага. Но дотук, толкова, не повече.

# 432

Мустафа е щастлив с това което има.

Защо ми се струва, че той не приема точно нощите като израз на щастие. Единствената нощ за която смята, че е била "щастлива" е тази с Нарин. След като обаче разбра, че неговото "щастие" е било като "смърт" за нея  - нощите вече са без значение - дали ще е Асие или Бахар - каква разлика. Една нощ просто на мъж с жена. Не на любим мъж с любима жена.

Т.е за него щастието се измерва с друго -  именно с дните - които са с децата, с работата, със семейството и естествено с Нарин.

Нарин е светлината, живота и денят. Нощ не му трябва.

# 433
Добре, съгласна, нека не спорим, мания или силна любов. Само казвам как разбирам финала - Мустафа живее с Асие. Не спи до децата си, а до жена си. Приел е Асие в живота си.

В сърцето му обаче завинаги остава любовта към Нарин. И той има допир до Нарин, чрез Атеш, чрез смирението си, чрез желанието да бъде до нея и да помага. Но дотук, толкова, не повече.

Именно. Най-жестоко наказан от всички остана Мустафа Булут. Няма справедливост в Гюзелюрт!
 Simple Smile Hug

# 434

Мустафа е щастлив с това което има.

Защо ми се струва, че той не приема точно нощите като израз на щастие. Единствената нощ за която смята, че е била "щастлива" е тази с Нарин. След като обаче разбра, че неговото "щастие" е било като "смърт" за нея  - нощите вече са без значение - дали ще е Асие или Бахар - каква разлика. Една нощ просто на мъж с жена. Не на любим мъж с любима жена.

Т.е за него щастието се измерва с друго -  именно с дните - които са с децата, с работата, със семейството и естествено с Нарин.

Нарин е светлината, живота и денят. Нощ не му трябва.

Вижте ни само! Simple Smile)) 2,30 през нощта! Simple Smile))

А по подчертаното може да се види на какво набляга всяка от нас в дебата за щастието на Мустафа Булут. Simple Smile))

Ех, Мустафа! Ех, Булут!

Момичета, за днес викам да ми стига! Simple Smile Поотпочинах си малко, изтегната пред РС-то в приятен разговор с вас, но ще трябва все пак и да се наспя, ако искам утре да "разминирам" къщата. Simple Smile))

Лека нощ, милички! Simple Smile  Hug Сънувайте само хубави сънища! Simple Smile Безоблачни, може би? Wink))

Hug

Последна редакция: нд, 07 окт 2012, 02:39 от marytza

Общи условия

Активация на акаунт