Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 156

• 37 112
  • 725
  •   1
Отговори
# 675
  • Разград

# 676
# 677
  • Разград

# 678
  • София

За мен това е серия на Нарин / в частност на жените като осъзнаване /.

Нарин е взела своето решение , бракът с Харун няма бъдеще, ще продължи живота си сама, със своята майка и кака Фатма, със своето бебе - Отсега нататък ние, три жени, ще продължим живота си, осланяйки се една на друга. И Харун го няма,тръгна си. Чака ме. Нямам мъж до себе си. Така или иначе, ще свърши тази игра на семейство. В корема ми расте дете. Дори и да не искам, то расте. Независимо от всички несгоди, усещам движенията му и се осъзнавам. То няма да е ничие дете. Ще бъде само мое.

Иска да се грижи за семейството си, да си изкарва хляба честно и почтено, започва работа във фабриката, но Мустафа прави всичко възможно, за да бъде тя уволнена...

Не ви ли напомнят действията на Мустафа на методите на баща му, Аслан Булут?!?

Нарин този път не мълчи, търси и намира Мустафа на може би най-оживеното и многолюдно място в града, пазара, изправя се срещу него, почти вика "Не ме е страх от теб, Мустафа Булут".
Получава поздравленията на Сахер, Рамо, Сафие...
Скрит текст:
Разказва на Сердар - Накарал ги е да ме изгонят. Иска да остана гладна и да потърся помощта му. Сердар  – Добре, какво ще правиш сега? Нарин  – Обещах на татко че няма да се предам. Имам дете, имам семейство.
Опитва се да говори със собственика на фабриката, пресреща го пред вратата Ако  не ме познаваш, как ме назначи на работа заради една дума на един мъж и ме уволни заради една дума на друг? Защо си играеш с хляба на хора, които дори не познаваш? Аз искам да работя.
Сама решава как да протестира и да отстоява правата си, стои упорито пред вратата на фабриката, Сердар се притичва пак на помощ, този път Нарин е решена да успее сама да се справи - Сердар, ти не се бъркай. Сердар – Нарин, не може да чакаш тук. Ще говоря с него, ще уредя това. Вероятно се е получило недоразумение. Нарин - Няма недоразумение. Ти говори с него и  той ме назначи. После Мустафа говори с него и той ме уволни. Такъв ми е късметът. Сердар, този път ти няма да се бъркаш. Сама, като жена, ще се справя с този проблем. Знам, че си зад мен, но това е мой проблем. Нима не ми каза да си стоя здраво на краката и с изправена глава? Ето, аз те слушам. Послушай ме и ти.
И Мустафа научава  да действията на Нарин - Упорита е, но и крехка. Не може да върши тежка работа. Затова и не искам да работи. Не мога да позволя това. Нека си стои в къщи и си почива.
Работничките са удивени от поведението на Нарин, питат какво иска да постигне  - Ще чакам, докато не ме върне на работа. Работничката - Защо те уволниха? Колко още ще чакаш? Нарин  – Колкото трябва.
Управата на фабриката е объркано, опитват се да я вразумят - Нарин, не стой тук. Срамота е. Нарин - Нека се срамува този, който ме кара да го правя. Аз се боря за хляба си. Това е въпрос на чест.  Ведат - И какво стана? Чакаш си. Нещо промени ли се? Нарин – Аз се промених. Ще дойда утре пак.
И Мустафа е удивен от упоритостта на Нарин когато му "докладват" за нея - Бате заинатила се е. Няма да си тръгне, докато не я върната на работа. Ще чака така. Мустафа  – И какво още? Ведат - Стои си. Заинатила се е. Мустафа  – Инат…инат…какъв инат…Виж ти.
И на следващия ден Нарин чака пред вратата, но вече не е сама, към нея се присъединяват и други работници, пак докладват на Мустафа - Батко, Нарин обърка работата тук. Жените я подкрепят. Струва ми се, че има стачка. Мустафа е видимо учуден - Не е невъзможно. Нарин може и това да направи.
Във фабриката ври и кипи, собственикът Джелал бей най-накрая вика Нарин на разговор - Какво искаш? Добре, аз те извиках и те питам какво искаш? Какъв ти е проблема? Нарин – Искам си работатаДжелал бей - Привлече на своя страна и другите жени от фабриката. Вътре е като във врящ казан . Когато всички жени направят като теб, как ще се работи тогава? Нарин – Тогава не бъдете несправедлив. Защо ме уволни? Голям човек си, имаш фабрика, имаш всичко. От какво се уплаши? Изкарвам си честно хляба, нямам ли това право? Нима утре не може да се случи нещо подобно и на някой от твоето семейство? Джелал бей - Аз не извършвам насилие. Нарин  – Този, който е приятел с насилници, значи и той е такъв. Печелиш на гърба на тези жени, имаш фабрика, купуваш коли.И като ти хрумне, ги изхвърляш на улицата. Джелал бей – Слушай, не ми създавай проблеми с Мустафа. Не създавай проблеми и във фабриката. Ще ти дам достатъчно пари. Иди си в къщи. Нарин  – Дай пари на онзи, на който му трябват, дай на бедните. Не искам милостиня. Ще работя и с пот на челото ще си изкарвам хляба. Никъде не отивам, докато не ме върнеш на работа. Ако искаш, извикай и полиция.
Нарин постига своята цел, върната е на работа, посрещат я с ръкопляскания и благодарности - Ти ни даде пример, Нарин. Не знаехме тат да си търсим правата. Нарин - И аз не знаех, но се научих.

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 20:42 от Dilemi

# 679
Здравейте момичета!

Отново страхотен  преговор !Кики, Валя, Марта, споделям написаното от вас.

В тази серия за първи път видях любовта между Сердар и Нарин. Тоест, видях техните лежерно- градивни отношения . Досега бях“слепец“ за любовта им.
Нарин винаги  е била силна в мечтите си за нещо по-добро. Сега го има това добро в лицето на Сердар, който й даде тласък и  тя изкара от дълбините на съзнанието си най-желаното  човешко чувство да бъдеш независим и самостоятелен. Унижаваната и безправна жена може да покаже   чудеса от сила и борбеност.
Мустафа оцени  това като голям инат, но по онзи детски начин, по който съм сигурна, че  го е правил в съвместното им детство, когато тя е проявявала инат.
За мен той познаваше тази черта у Нарин  и по закачлив начин го каза:“ Инат, инат, голям инат“
Но очакваше тя да е инат по детски и, че ще отстъпи, но не би........
И той изпадна в “безтегловност“. Видя друга Нарин.
Най-после след такъв отпор той за първи път се запита какъв човек е. За първи път той се запита дали е лош, видя се от друга страна, видя какво са усещали околните за него, когато  не е бил прав, но не си е признавал или не се е чувствал такъв. Той винаги смяташе, че е прав и винаги искаше неговата истина да е миродавна. В един момент най-любимият му човек му изкрещя и не му се подчини. Как да не си зададеш в такъв момент въпрос - аз лош човек ли съм?
От този момент Мустафа започна да се самоопознава, за да поиска на финала да го научат да бъде добър.

# 680

Много интересно, Ваня. Благодаря за този клип.   bouquet

# 681
Малеееееееееее, момичета, страхотни сте! Да ти е драго да преговаряш! Но май по всички въпроси сме на едно мнение?  Simple Smile
Гюзееееееееееееель, както казва нашият хубавец.

Ваня, два пъти чух интервюто, много интересно, благодаря!

# 682
Отправям се към малкия екран да си погледам Керим и Фатмагюл, които ми липсват. txtloves

# 683

Zeynep Ce
ENGİN AKYÜREK HAYRAN SAYFASI

# 684
  • София
Нарин взе и други важни решения...

Бебето, което расте в нея няма да е ничие дете. Ще бъде само нейно...
Сердар преглежда Нарин – Бебето е добре. Но трябва да отидеш в истинска болница. Бременността ти трябва да се следи от специалист. Нарин - Не мога. Сердар – Нарин…не крий от мен.Това бебе е голямо. Харун…Нарин - Не казвай на никого. Ако се разчуе, Мустафа никога няма да ме остави на мира. Искам само да не ни закача. Исках да се отърва от бебето, но следа като баща ми умря, не можах. Сердар – Няма да кажа на никой. Никой няма да разбере. Нарин – Обещаваш ли? Сердар  – Обещавам.

Решава да се бори за икономическа независимост и самостоятелност от Аслан Булут, съобщава решението си на адвокатката Дияр - Реших да започна процедурата, за която ми говореше. Те няма да ме оставят на мира. Ще си търся правата! Дияр – Като приключим с това, няма да има нужда да работиш. Нека да му мисли Аслан Булут!  

А Аслан Булут е уведомен от адвоката си Метин – Адвокатката е подала иск от името на Нарин за подялба на имущество между наследниците. В имотния регистър се прави списък на всички недвижими имоти, които са на ваше име и на името на фирмата. Аслан – Злото никога не идва само. Като тръгне, та върви. Ах, Мустафа, ах, ти рушиш, а после аз оправям след теб.

Купува може би първите подаръци в живота си със собствени пари, те са разбира се за хората, които най-много я подкрепят - за г-жа Инджи и Сердар - Малко е в сравнение с всичко, което направихте за мен, но в момента толкова мога. От нашата фабрика е. Наше производство.
Забележете, има вече чувство на гордост и принадлежност  към колектива, към мястото, където се труди и изкарва прехраната си и прехраната на своето семейство!

Научава, че Инджи ще продава къщата си в Истанбул, за нея тя е символ на свободата, любовта  – Все още виждам тази къща в сънищата си. Онази градина…Благодаря ти. Сердар – Но защо ти ми благодариш? Нарин  – Ти промени живота ми. Каза ми, че ако вярвам в себе си, всичко е възможно. Каза ми да гледам в бъдещето. Послушах те и виж. Върнах се на работа благодарение на теб.

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 20:13 от Dilemi

# 685
Привет, момичета! Simple Smile
Най-после съм в почивка пред РС-то. Simple Smile Голям кеф! Simple Smile

Ще го разширя с преговор на АБО-20 в картинки, разбира се. Simple Smile) Няма начин - нагледността е най-добрият вариант за възприемане. Wink)

АБО-20-Преговор

Не ме е страх от теб, Мустафа Булут!
Вижте как се оглежда кметския син... Никак не е без последствия това - една крехка жена да те нахока насред чаршията - къде отива авторитетът му? Кой ще се страхува тогава от него? Ако всеки надигне глава и заяви на всеослушание, че не се страхува, как ще прокарва своите желания? Много опасна ситуация за Булут. Той не е само посрамен, той е застрашен. Но въпреки всичко, не реагира така, както бихме очаквали, защото пред него стои Нарин. Стъписан е, трябва да я пази - тя ще става майка и ... я обича, давайки си сметка за вината и простъпките си пред нея. Мдам... корективът, от който се нуждаеше, най-сетне се появи. Остава да намери начин да преглътне унижението и да се коригира... Което и се опита да направи с маратонско плуване, но не успя да си проясни главата... Не повярва, че думите на Нарин са истина.

Снимка на гюзелището, на която личи белега отляво, близо до сърцето... Добре, че не е бил фатален инцидент... светът щеше да загуби велик актьор...

Аз лош човек ли съм?

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 20:04 от marytza

# 686

Принцеса Нар - слабото място на Мустафа. Само като я види и "омеква" като памук.

И аз съм в "болницата" при Керим и Фатмагюл .

# 687
  • Разград

# 688
  • Пловдив

Много, ама чок много е красив Мустафа в 20 серия. Това го каза и Асийе.
По този случай искам да Ви поздравя с най-гледаният видеоклип в You Tube към момента.  Песента е GANGNAM STYLE. Това е името на един мост в Корея. Всяка година там се правят разни хубави неща. Клипът е част от тази традиция.

Поздрав:
http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 20:29 от mariana51

# 689

Не само Нарин се изплъзва от контрол. Бахар също се превръща в заплаха за спокойствието не само на Мустафа, но и на цялото семейство. По-близо до Бога стой... Трудна работа за пролетното вълнение на баща му.

Поражения върху авторитета му засега не се усещат... Бизнес-разговора с Джелал го показва... но и това време ще настъпи. Джелал също ще му заяви "Не се страхувам!" дори след заплахите и побоя... А инак, основанията на Мустафа да поиска отстраняването на Нарин от работо има своя логика, не са само егоизъм и желание да я подчини:
- Нарин е упорита, но и крехка. Затова не искам да работи. Не мога да го позволя. Нека си стои в къщи и да не се натоварва.
И по-късно - с възхищение пред непреклонността на Нарин:

Той ли не знае какъв инат е тя? Година и половина се опитва да и пречупи ината и да я спечели, докато спят вързани с верига един за друг...

Миг след това лицето му се променя, защото това "Виж ти!" ще рефлектира и върху него сямия. Тепърва има да гледа Мустафа Булут свое чудо, та ничие...

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 20:35 от marytza

Общи условия

Активация на акаунт