ВМ НВХ - част 52

• 52 655
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • В Балкана
Черният дроб на гъската съдържа най-много В - 6.32 гр. на 100 гр., а пилешкия най-малко - 0.73 гр.

Рейн, махни бонбонките Laughing

Не мога.  Laughing Ще ги намалям до 7 бр, В 5 гр.

# 106
  • Пловдив
Уасп,как точно се смята съотношението талия/ръст?

# 107
Уасп,как точно се смята съотношението талия/ръст?

талията да не е повече от половината от ръста
напр ако си 170, то талията да е макс 85см

рейн, и на мен ми направи впечатление именно това за гъбичките, когато миналата година четох д-р Аткинс
а ти ми се струва, че хапваш само суха храна и нищо готвено
поне пържолка с беарнез си направи за разнообразие

и една идея за бърз сос: квасена сметана или гъсто КМ смесено на вкус с дижонска горчица, супер върви към меса

# 108
Рейнче,мерси ,май така ще направя-изварата със 50%масленост много ме изкушава,а досега само съм я опитала Sad.Аз много се втелясвам за талията -ако може само тя да се "изтъни",че аз първо от лицето отслабвам,което на моите годинки е кофти!
Вчера от Лидл съм си купила разкошен френски пастет-рийет -от свинско и сланина,също така салам с орехи,както и прясно козе сирене-днес ще го опитам .
Червеното вино е наслада за душата-не мисля да го спирам -по 1 чаша 1-2 пъти седмично .

# 109
Здравейте,
От сигурно повече от година се каних да мина към този начин на хранене. Е от известно време се наканих и съм много доволна по отношение за цялостното си здравословно състояние.
Сега като ви прочетох последните постове за сиренето и кашкавала да си споделя наблюденията, първите седмици свалях много бързо от сланинките си, които не са много. След първоначалните бързи резултати се успокоих и започнах да включвам сиренето и кашкавала, които бях изключила или по-точно не ми се ядаха. В последствие ми направи впечатление, че темповете се забавиха и считам известно време отново да ги изключа от менюто си и след това ще ви докладвам. Като се има предвид, че консумирах ядки, а аз си мислех, че те ще окажат основно влияние, май сиренето и кашкавала са по-големите виновници за несваляне.
Поздравявам ви за постоянството, приятен ден!

# 110
Diva, добре дошла

ето от мен един режимен млад татко
http://www.kostdoktorn.se/trolldom-eller-lchf/
твърди даже, че плешивината му е намаляла с времето

# 111
  • GYM
Привет Hug
Аз продължавам да се храня много изчистено, като вчера ме гонеше ужасен глад, а не можех да ям количества... Общо взето хапвах през час и половина-два в хомеопатични дози, най вече месце. Като, че ли освободих малко задържани течности, но съвсем не е това, което ми се иска Laughing
Имам и  аз малко размишления относно режима и защо е най-добрия за мен, ама на фона на вашети постове смятам, че ще прозвучат много лаишки и се въздържам Grinning
Пожелавам ви приятен ден  bouquet

# 112
  • SA
Шоки, наистина е погрешно на жена с доказана инсулинова резистентност и хиперинсулинизъм да не се препоръча поне нисковъглехидратна диета. Хайде, нека не е високомазнинна, но поне да й обяснят да намали значително въглехидратите.
Другото безумие в тези случаи е на диабетици да се изписват лекарства, които намаляват усвояването на въглехидратите в червата.  Shocked Значи ясно е, че въглехидрати не трябва да постъпват в организма, но вместо да се обясни на човека какво не трябва да яде, му се казва - яж си всичко, обаче пий си тези лекарства за 20-30 лв месечно. Да не говорим, че всеки медикамент си има и вредни странични действия.
За талията - независимо от ръста, талия над 80 см при жените се приема за рисков фактор за метаболитен синдром.
Rain*, поздравления за добрите резултати!
z.2012  Аз леко се съмнявам във възможността да се измери основната обмяна само като стъпиш на някаква плоскост.   Simple Smile В  резултатите, които си дала, мисля че FFM означава free fat mass- или теглото като се махнат мазнините, някъде го пишат като lean body mass. BONE MASS си е костна маса, т.е. теглото на костите. TBW вероятно е total body water - общото количество на вода в тялото. Не се шашкай с тази висока метаболитна възраст, защото доколкото видях, тя се изчислява според ръст, тегло и разни други обиколки и е ясно, че при хората с наднормено тегло тя ще е висока. Ще я намалиш като отслабнеш.  Hug
Също и доста завишени ми се видяха препоръчителните килограми за ръст 164 см.
Петяя, ако имаш предвид книжката на Аткинс, прати ми някакъв мейл на лични и ще ти я изпратя.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 12:48 от kameloth

# 113
Здравейте! Благодаря ви за съветите! Ами, ние се борим, колкото можем, а пък каквото стане. Дано изходът е положителен. Наистина всички разказвате много интересни и направо скандални неща. Една моя близка приятелка от 3-4 години лекува поликистозни яйчници - тя е много слаба, дребна е на ръст, но и си е направо кльощава - за мене направо анорексичка. Проблемът при нея е, че тя твърди, че яде много, а аз доколкото виждам не е така. Хапва доста малко, но и на често - примерно на всеки час по 20 солети или една ябълка. Разбира се яде и нормална храна, но просто им а абсолютно грешен режим с 10-на хранения на ден и постоянно се чувства гладна. Цялото й отслабване беше, за да махнела някакъв целулит от бедрата си, а тя е адски слаба и аз по нея целулит не съм виждала, ама както и да е. Та, от няколко години постоянно е на противозачатъчни (тя си няма гадже) и ту ги спира, ту ги започва по лекарско предписание. Аз й обясних, че ако продължава да се храни като мишка по 10 пъти на ден и напълно постно, всичко това няма да свърши добре - има нужда протеини и мазнини, за да регулира хормоните си и така ще й изчезнат кистите. Тя се съгласи, обаче има ужасни притеснения да не напълнее и не иска да рискува. Има и парични съображения - страхува се, че ще й излезе твърде скъпо, а това не е вярно. Не мога да й влея акъл в главата. А нейната гинеколожка даже имала наглостта да й каже, ако искала да си реши проблема, да си намери гадже, защото това само със секс се оправяло.  #2gunfire #Cussing out И аз съм попадала на гадни доктори, включително гинеколози и съм чувала такива коментари от тях, че не го пожелавам на нито една жена да бъде унижавана по този начин. Като цяло, българското лекарско съсловие е страшно покварено. Включително и медсестрите, които пеят същата песен като докторята.  Sick

# 114
Е, не се отнася за цялото съсловие Wink

При поликистоза е вероятно да има инсулинова резистентност, така че да се страхува не от месото, а от въглехидратите. Но може и да е същият случай като тази позната, за която писах, и да не напълнява. При всички положения нейният начин на хранене не влияе добре нито на поликистозата, нито като цяло на здравето й.

А на трите ви с майка ти и леля ти пожелавам здраве и сили! Hug

# 115
AGLIKKA ,
докато не започне да внася масти ( вкл. масноразтворими витамини) тая девойка няма да започне да си синтезира полови хормони като хората . Сексът е препоръчителен , естествено ...но не е главното условие .
Поздрави от покварена докторкa Tони

# 116
Храненето със сигурност може да бъде от голямо значение при поликистоза, това е важно да се знае... Трябва да се разбере механизмът на възникване на проблема (доколкото е възможно, защото и науката не е съвсем наясно с него Rolling Eyes) и да се търси да се въздейства върху него - тогава може да има качествено или изобщо някакво решение. Противозачатъчните са половинчато решение - да, имат си някои плюсове, но те не регулират цикъла, поне в повечето случаи това не се случва, поликистозата не може да се излекува по този начин - след спирането им цикълът си става пак нередовен, овулациите може да липсват (то това е особено характерно) - за тях пък противозачатъчните съвсем не са решение... Абе, то зависи и от целите на девойката, но храненето е много важно. Това е едно от заболяванията, при които храненето има съществено значение. А още по-лошо е, че може в перспектива, ако не се вземат мерки, да доведе и до останалите заболявания от спектъра на метаболитния синдром (самата поликистоза някои автори я слагат при метаболитния синдром).

То всъщност храненето си е важно по начало, но ми се струва, че прекалено много се пренебрегва, особено когато е налице заболяване. Сякаш битува представа, че например един диабетик няма да иска или няма да успее да си промени навиците и непременно ще опре до лекарства... Вуйчо ми, който е диабетик, разказа, че когато ендокриноложката му поставила диагнозата и му казала да отслабне, й личало, че не вярва това да се случи. И после, след няколко месеца, като отишъл пак, вече значително отслабнал, много се учудила... (ех, ако освен това беше запазил теглото и навиците от онзи период... Rolling Eyes). И мисля, че не се разясняват достатъчно нещата, комуникацията между лекар и пациент често липсва, затова сигурно се посяга често направо към лекарствата - те са нещо конкретно и сигурно, за разлика от надеждите, че пациентът ще си промени навиците.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 14:24 от Cioccolata

# 117
  • В Балкана
а ти ми се струва, че хапваш само суха храна и нищо готвено
поне пържолка с беарнез си направи за разнообразие

Хапвам сухо, защото не ми се готви.  Laughing А и не ми се налага да готвя за някой - деца, мъж.  Laughing
Вкусно ми е и ми е добре. Ако ми омръзне, ще пробвам тези пържолки със сос. Благодаря, за идеята.  Peace
Тази година рядко правя манджи.. Май само печено зеле зимата правя по-често или някоя месна супичка. За тази зима съм решила да "готвя" често свински крака. Да си подкрепям сухожилията и да се сгрявам през студените дни.. Мога да си добавям и опалянки, вместо хляб.  Laughing

Сготвих си преди малко дробчето. След сложни сметки на сурово и после на сготвено, се оказа, че 145 гр. не само ме нахраниха по данни, ами и даже малко тежко ми стана на стомаха. Увеличих си и пулса - на 84.  Laughing
Мисля, че вечерята ми ще бъде по-малко дроб. Маслото иначе си върви.  Laughing

velvetvoice , мисля, че лаишките расъждения по темата са много полезни.  Peace Те говорят за личен опит и наблюдения. Да те замоля да се изкажеш?  Laughing
liu jo  Hug Ако прибавиш някакъв спорт или конкретни упражнения.. А и с времето мисля, че е напълно възможно мерките да паднат още там. Стига това да е здравословно за тялото.
За гаджето и секса има нещо вярно. Нали и той въздейства благоприятно на хормоните. Разбира се, когато се прави с желание, а не на сила.
Същото е и с чувството на любов, което пък ти носи щастие и т.н. Наистина е важно да си в равновесие и емоционално да си ок. Мисля аз.

# 118
W'A'S'P'  благодаря ти, аз ви чета поне от година, но все не ми достигаше кураж да се лиша от любимия си шоколад Embarassed Вече не се и сещам за него, както и да е, искам да се включа по темата, която в момента обсъждате тук.
Най-хубавото нещо, което ми се случи, освен че не съм вечно уморена и полузаспала, е че т.нар ПМС почти не го усещам, а преди на моменти беше нетърпими болки, гадене и неразположение, отделно цикълът ми протича съвсем нормално, до скоро не беше съвсем така.

Включих се тук  в темата, а и не само тук, защото подобни предимства не мога да ги скрия и да си ги консумирам сама за себе си, искам думите ми да бъдат прочетени от много други момичета и да насърча всеки, който има желание да направи нещо добро за собственото си тяло. Аз съм ветеран в диетите, и съм от онези дето от 8 годишни приложиха първата си диета.

Междудругото нищо не разбрах от текста на статията за мъжа, чийто косопад намалял Grinning, но снимките са достатъчно красноречиви, че този човек си е поставил за цел да се вземе в ръце.

# 119
  • GYM
Рейн - повярвай, личен опит с режими имам като за три живота Twisted Evil Още като дете бях пълна, баба ми ми даваше по 4!!! филии на следобедна закуска, а майка ми ми насади комплекс и вечно ме следеше какво и по колко ям. Та от дете диетувам по един или друг начин, заложено ми е да не се харесвам и съм стигала до екстремни крайности Peace които обаче няма да описвам тук Embarassed
Та размишлявах си лаишки и си дадох сметка, че за пръв път се чувствам почти нормално - не мисля за храна непрекъснато, не съм гладна непрекъснато, не съм и преяла, щото това беше обичайно състояние за мен - освирепяла от глад или преяла Embarassed Коремът ми е прибран, стомахът - редовен и не на последно място либидото ми се завърна. Винаги съм имала завиден апетит, но докато този за ядене беше хронично обострен, сексуалният ми такъв беше изключително притъпен. Мисля си, че това има много общо с начина ми на хранене в момента, тъй като 16 години вегетариански начин на живот си даде последствията. Друг фантастичен страничен ефект на режима е, че не ми се пие алкохол. Въобще. В моите среди пиенето е част от работата и  на непиещите се гледа като на своего рода сбъркани, пластмасови и неестествени хора. Алкохола е средство да се настроиш на една вълна със слушащите те и да си свършиш работата "качествено". Е, да, ама на мен ми е "фън" и без да пия, някак не ме влече напоследък, пък и съм твърде загрижена какво вкарвам в тялото си. Та така си разсъждавам аз. Ако на фона на тези "брилянтни" разсъждения Joy взема, че отслабна, ще взема да си помисля , че има и умни блондита Joy

Общи условия

Активация на акаунт