ВМ НВХ - част 52

• 52 649
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • SA
Абе, честно казано, според личните ми наблюдения и самия алкохол си е проблем. Аз съм пробвала само да пия по 2 чаши вино вечер, без изобщо да ям след това, или съм хапвала по-малко от обичайното   Embarassed . Само за няколко дни по тази схема и започнаха да ми се появяват мастни натрупвания по краката и да ми стягат дънките.
Но си е факт, че и апетитът се отваря доста от алкохол  Simple Smile .
Уви, не мога да намеря за себе си точната доза аз и затова от известно време съм го спряла напълно.

# 91
Аглика, хубаво е също майка ти да приема вит. D3 (виж темите за него), онкоболните обикновено имат дефицит, дори има предположения, че това е предпоставка да се развие онкологично заболяване. Друга хранителна добавка, която е от полза, е куркумин.

Алкохолът намалява кетоните, тоест намалява изгарянето на мазнини. Когато се приема алкохол, организмът трябва да преработи най-напред него, след това да "разчисти" глюкозата, а междувременно останалото се складира. Аз си мисля тези дни по отношение на алкохола, че е още едно от нещата, които просто не са предназначени за консумация, както и зърнените храни. Като видим изгнила храна, я изхвърляме. Алкохолът не се ли прави от ферментирали плодове? Логичното би било да ги изхвърлим и изобщо да не се занимаване по-нататък с тях Laughing Тоест, мисля си, че природата не слага и хубаво, и лошо на едно и също място - ако е така, значи нещото просто не е предназначено за консумация, защото лошото е повече от хубавото. Embarassed

# 92
аз нали не пия и не  мога да дам мнение
моето пиене е шише вино на 6 месеца, така че не смятам , че тези количества ми се отразяват

AGLIKKA , камелот вече го е казала
ще оцелеем ние, ако настъпи глад, а слабите ще измрат  Laughing
при мен също смятам, че е наследствено - от майка ми и дядо ми (баща й), силно повлияно от храненето предимно с тестени, много плодове, сладка, компоти и много малко месни

също смятам, че имаме късмет, че реагираме така, защото самото напъняване ни е  като червена лампа и сме успели навреме да реагираме, надявам се
докато сестра ми напр, хранена като мен, но без проблеми като мен с теглото, изведнъж се оказа с повишена кр. захар
което за мен означава, че високовъгл. хранене рано или късно си оказва влияние върху здравето
и докато при нас се вижда и с просто око, то при слабите хора няма такъв признак и се открива случайно, а до тогава повишената кр. захар си нанася пораженията си навсякъде из тялото

относно лекарите
Скалдеман беше цитирал лекаря си в книгата си, че бил помагал неуспешно на много хора да отслабнат, но все неуспешно и че единствено този пациент успял да отслабне, правейки наобратно на съветите му и го поощрява да продължава
http://www.skaldeman.se/home.html

аз днес съм си у нас
снощи добре, че открих едно пиле в камерата и сега се размразява
иначе трябваше да карам само на яйца

вчера преди да изляза пиех кафе с бито масло към 6.30
после закусвах чак в 11 и то насила, грам глад не усетих

относно препоръките на Аткинс за храненето на корем в началото
абсолютно подкрепям
хем не гладуваш, хем има психическа причина
отделно тук на много места съм чела, че това помага на тялото по-лесно да превключи на мазнинен метаболизъм кат първо консумира мазнините от храната, а после и собствените
и че този метод намалява неразположението в началото

# 93
W'A'S'P', това, което си писала за сестра си, наистина се среща, макар и по-рядко - хората не натрупват много подкожни мазнини и мислят, че всичко им е наред, щом не напълняват, но изведнъж се оказват или с инсулинова резистентност, или с диабет. Такива организми са склонни да натрупват висцерални мазнини (около органите), а това е значително по-вредно. Имаше документален филм от 3 части по ВВС наскоро, озаглавен The Men who Made Us Fat (най-много си струва първата част, другите две не толкова). Водещият Жак Перети си направи скенер на цялото тяло и се видя, че макар външно да не е пълен, има много голямо количество мазнини вътре в тялото си, около органите, и всъщност рискът за здравето му е повишен (риск за диабет, сърдечно-съдови проблеми). Така че май наистина е някакво предимство, когато човек е склонен да натрупва подкожно мазнините, макар че и тогава май няма гаранция, че не натрупва и висцерални...

Но на видимо слаб човек или с нормално тегло, който все пак има инсулинова резистентност или направо диабет, е много трудно да му обясниш, че трябва да си промени начина на хранене - нали теглото му си е наред, значи няма нужда... Rolling Eyes

# 94
да така е
то и затова новите препоръки са да не се гледа BMI, а съотношението талия:ръст (max 2:1)
именно защото мазнините в коремната област се смятат за рисков фактор за диабет и рак

# 95
Ох, искам да напиша нещо, което ме възмути и удиви миналата година, не знам дали съм права, но мисля, че съм. Една позната с поликистоза и доказана инсулинова резистентност, но съвсем слаба, без никакво наднормено тегло - предписват й лекарства за ИР, тя ги пие, няма ефект, чудят се защо. Попитах я как се храни, ограничава ли въглехидратите. Каза, че не, лекарите, които я следят, й казали да си яде каквото иска, само да внимава да не напълнее Shocked Аз лично тук виждам липсващо звено в разсъжденията, не знам как друг не го вижда Rolling Eyes Тази инсулинова резистентност дали няма да се повлияе все пак по-добре, ако хранителният режим е нисковъглехидратен, нищо, че няма килограми за сваляне... А и като има толкова упорита ИР, кой гарантира, че въпреки нормалното тегло, след време няма да се стигне до диабет? А теглото не е повишено, защото вероятно и мастните клетки са станали инсулиноворезистентни, това обикновено става на по-късен етап, но нещата очевидно не са наред при това положение. А за да не скача инсулинът, не трябва да му се дава повод да скача, поне според мен Rolling Eyes Не знам дали съм права.

# 96
  • В Балкана
Менюто от вчера
Скрит текст:
Ден трети

чисто кафе
з - липсва

о - 105 гр. варени яйца (2 бр.)
25 гр. краве масло
28 гр. суджук (Не съм сигурна, че не съдържа захар, защото е купешки.. В нета намерих данни за суджук с 15 гр. В и с него смятах)

сл. з. - 80 гр. прошуто

в - бъркани яйца с прошуто и пресен лук
170 гр. яйца (3 бр.)
20 гр. пресен лук (един по-голям стрък)
100 гр. прошуто
27 гр. краве масло
150 гр. краставици

Като прибавя и бонбонките, които вече се опитвам да броя и смятам..  Laughing

1692к. П 26%, М 70%, В 4%
П 109 гр., М 131.8 гр., В 16.9 гр.

Сега като гледам грамовете П са ми повече. Ако тренирах, щеше да е по-добре, а аз минах само едни 6 км..

Днес ще пека свински дроб, който съдържа голямо количество П, което означава, че трябва да прибавя и доволно количество М (краве масло).  Laughing Съдържа и В, та днес ми е изключително интересно, как ще успея да докарам успешно съотношението. Но не се и съмнявам, че ще се справя.  Laughing

Протоколно, днес кантара отчете добро намаление.

Преди две години, когато тежах с повече от 10 кг., отколкото сега, се мерих на уред, който измерваше мазнини и разни други неща в тялото. Мазнините около органите ми бяха малко или нормално като количество. Всичко ми беше подкожно. Което е по-добрия вариант. Вярвам и че сега също е така.  Laughing

Това, че някой е слаб, не означава, че е здрав. Но хранейки се по-правилният начин, няма как да не се радва на добро здраве, дори и при повечко килограми.

Килограмите наистина не са най-важното. По-важното е да сме здрави, да имаме здрав вид и да изглеждаме добре.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 09:18 от Rain*

# 97
  • София
Момичета, може ле и на ме да пратите книжката?  Embarassed Embarassed

Rain благодаря за снимките от книгата.   bouquet

Днес закуската е яйца с бекон и масло+кафе
Обяд: Айсберг и език
Вечеря яйца с лук на фурна.

Кокосовите палачинки ако ги проготвя от вечерта за утре на обяд, дали ще им стане нещо?
Утре ще си правим разходка в гората и ми се иска да си нося режимни неща, защото всички останли ще носят сандвичи, кроасани и т.н. Да ме посъветвате, какво друго мога да си нося  newsm78 варени яйца също са вариант.

# 98
Петяя, опалянки, кокосови палачинки, мъфини от яйце, бекон или сирене и примерно чушки (може и без зеленчук), ядки, опаковка сметана, варени яйца, бекон/шунка/пастърма - това са все варианти, макар че си трябва и хладилна чанта. Тази рецепта за кокосовото "печиво", което съм показвала, също можеш да си приготвиш - 100 - 115 грама кокосови стърготини, 1 яйце, към 50 грама масло и евентуално слагаш канела, колкото ти се иска, или пък ванилия. Маслото се разтопява предварително, после всичко се обърква и се пече във формичка, докато не придобие задоволителен вид (с коричка).

Аз вчера си хапнах телешки дроб на скара, но в домашни условия - много добре беше станал Grinning А в събота или неделя отново задушен език (обожавам го Blush).

Рейн, браво!  bouquet Ти си за пример и вдъхновение!

А защо дробът да съдържа доволно количество въглехидрати? Thinking

# 99
  • София
Cioccolata   bouquet

# 100
  • Пловдив
Жижи , аз ако се окажа в ситуация да съм доста гладна и единствената възможност за храна да е някакъв павилион с вафли и солети, бих си купила например някакви печени ядки - бадеми или лешници. Пак е по-добре от кроасани. Иначе в шкафчето ми на работата съм си оставила няколко консерви със сардина, в случай че поради една или друга причина се окажа без подходяща храна. Също така нерядко като тръгвам за някъде си слагам в чантата по някое парче сушеница, което мога да обеля и да си го гризкам.  Simple Smile Ако пък съвсем нищо няма за ядене, просто си пия повечко кафе със сметана и си гладувам.
tania6, аз не схванах добре - виното ти увеличава процента на телесните мазнини, без да ти нарастват килограмите ли?

Ей това беше страхотна идея за печените ядки,аз също се зачудих за тях.А за консервите още повече  bouquet.

# 101
Добро утро момичета!
Да, аз също имам в рода си диабетици и хора с наднормени кг и това допълнително ме мотивира да започна режима.

Да споделя, че си направих телесен анализ на апарат Танита в един биомагазин. Но някои от параметрите не съм сигурна какво означават, а и момичето в магазина също не беше съвсем наясно. Не знам и доколко може да се вярва на това изследване. Стъпваш с боси ходила в/у апарата и той вади разпечатка с данните ти. Ще напиша моите резултати и ще помоля за вашия коментар.

Както се вижда положението не е розово. На местата на които има въпросителни, не знам какво означават. Моля ако някой е наясно да ми обясни. Благодарение на Шоки разбрах какво е висцерални мазнини. Тази стойност  9 не знам дали е добре. По надолу на разпечетката има и някакви индикатори, като за мазнините е дадена среда 13 следователно 9 би трябвало да е горе долу добре на фона на другите резултати. Метаболитна възраст 58  #Crazy , та аз съм само на 43  Joy. Майтапа настрана ама тази възраст трябва да я понижавам, въпроса е как - със спорт вероятно? Съотношението което Уасп дава ръст/талия при всички случаи не е добро, имам си коремно поясче, което се появи последните години Tired. Да не ви досаждам повече  Hug.

Аглика, пожелавам ви да ставате все по-здрави  Hug.

И най-после лягам да спя  Heart Eyes.

Опа цели 5 записа докато се натутам.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 15:51 от z.2012

# 102
  • В Балкана
Между другото Аткинс, пише за гъбичните инфекции. Неправилното хранене благоприятства тяхното развитие.
И разбира се най-опасна от всичко е захарта. Тя допринася за развитието на гъбичките. Хората, които имат непреодолимо желание да ядат сладко, най-вероятно имат гъбична инфекция.
Според него, когато човек не отслабва, спазвайки режима, най-вероятно има гъбички и трябва да спре някои от разрешените храни. Това са сиренето, кашкавалът, оцетът, виното, бирата, гъбите и витамините, които съдържат мая. Т.е. получените след ферментация продукти.

На мен лично главата с гъбичките ми беше много интересна.

Шоки, това са данните - свински черен дроб, суров   134к. П 21.39 гр., М 3.65гр.  В 2.47 гр.
Ако ям за обяд и вечеря, общо 400 гр., се получава - 536к., П 85.6, М 14.6, В 9.9. Което в моя случай с ядене на до 20гр. В, е половината.. И като си прибавя бонбонките за смучене  Laughing Иначе, не е кой знае колко много.

# 103
AGLIKKA,
и при двата типа диабет има наследствена предиспозиция . Интересното е че е по - безапелационна при II тип диабет  . ( с всички уговорки за навици за хранене , живот и генотип като цяло).  Преди години бях писала едно съобщение по въпроса...Та се оказва че за II тип има около 40% вероятност за онаследяване , за I процентът е по - малък . Не мога да цитирам , а е възможно и да съм неточна в цифрата  . За I тип диабет  играят роля няколко различно фактора , някои - непредсказуеми . Основният механизъм на двата тип диабет е различен . При I тип е налице определена констелация на HLA системата , така че се получава автоимунна увреда на Лангерхансовите клетки . Понякога иницииращият фактор са коксаки вирусни инфекции и в битката на организма с тях поради кръстосана реакция се увреждат  и собствените клетки .
При II тип е налице ИР , тя е иницииращиат фактор. Т.е не абсолютна , а относителна "недостатъчност" на инсулина .

# 104
Рейн, махни бонбонките Laughing

Като абсолютна стойност тези два и половина грама не са хич много иначе Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт